Exercitiu de baricadare la scoala in caz de atac
Raspunsuri - Pagina 2
Donia spune:
Si la scoala la fetita mea au facut exercitiile astea si sincer sa spun, eu m-am bucurat. Traim in lumea in care traim, asa ca mai bine sa fii precaut.
Nici fetita mea nu stia nimic de atacuri armate in scoli, nici eu n-am dat mare importanta de fata cu ea, desi un fior tot am simtit, recunosc. Insa i-am spus ca e un exercitiu asemanator cu cel pentru incendii, precautie si atata tot.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
xiri spune:
Da, la toate scolile de aici se fac exercitii din astea, sunt cam la fel cu exercitiile in caz de foc, tornada etc.
Asta e realitatea in USA, sunt nebuni destui si cum armele sunt la dispozitia tuturor...
Cred ca copiii tai sunt destul de mari sa inteleaga ca asa ceva e posibil, trebuie sa le explici realitatea, dar sa le spui si ca e foarte putin probabil sa se intample. De fapt deja le-ai spus si nu cred ca e nevoie sa le spui mai mult, doar daca mai intreaba ei ceva in plus.
devoska spune:
Am locuit o vreme la Kiev. Cand am plecat din Romania, 90% din cunostinte ne-au spus ca suntem nebuni sa plecam acolo, ca radiatii, teroristi, securisti, kalashnikoave etc. Desi fusesem inainte sa testam terenul si stiam ca nu este nimic adevarat, acolo undeva in subconstient ramasese ceva. Vine prima zi de scoala, o ducem pe copila pana in pragul clasei (scoala americana). Garduri din beton inalte de doi metrii jumate. Portarii ne pun sa oprim masina, controleaza cu oglinzi pe dedesubt... deja incepusem sa ma crispez. Ii intrebam care e treaba. Raspuns: preventiv, atac terorist... (Pe de alta parte am fost multumita - nimeni nu intra si nu iesea din scoala nelegitimat. Nici un elev, nici macar de la high school nu putea chiulii ) Dupa vreo cateva saptamani de scoala, vine fii-mea acasa ingrozita ca au inchis usile si s-au ascuns din cauza teroristilor. Saracul copil intelegea engleza din 3 in 3 si s-a speriat rau de tot. In timp a inteles care este treaba cu acest tip de exercitiu. Au facut simulari si pentru atac terorist si pentru incendiu. Acasa i-am explicat clar. Din pacate in perioada aceea fusese un atac armat intr-o scoala (nu in Ucraina) si toata lumea vorbea despre asta. Acum aici in Viena, ne-au pus sa semnam ca suntem de acord sa-i dea copilului ajutor in caz de bomba nucleara, iclusiv administrare de iodura de potasiu. Recunosc ca am intepenit cand am auzit de bomba nucleara, dar am zis ca daca nu am murit radiati/impuscati la Kiev nu s-o intampla la Viena. Deja au avut simulare de incendiu. Profesorii insa le-au explicat la copii clar ce se intampla, ce sa faca si de ce. Asa cum a zis si Carolina, tinutul sub globul de cristal nu-i ajuta sa infrunte viata reala.
maru spune:
si aici se practica, asa cum a zis si Donia.
ba sunt mai multe exercitii: de incendiu, de tornada (pe mine asta m-a speriat cel mai tare, eu care eram in norul ala pufos fericita ca nu mai sunt cutremure)
kariguld spune:
personal gasesc utile aceste simulari in scoli. si ai mei copii au participat la astfel de simulari in scoala din Elvetia si apoi aici in Germania. simulare ptr incendiu si atac armat.
lumea in care traim este plina de violenta, chiar daca nu o vedem in fiecare zi si nu se desfasoara langa noi. dar, niciodata nu stii ce poate fi dupa urmatorul colt. si e bine sa fi pregatit. mai ales copii.
pe noi ne-a informat scoala in scris, ne-am dat acordul ptr explicatii si apoi exercitiu.
mereu am spus copiilor adevarul, in legatura cu orice aspect al vietii. albul este alb, griul este gri, albastru esta albastru. sigur, explicatii pe intelesul lor, la varstele respective. fara amanunte crude/sangeroase. dar realiste.
realitatea este ca la un momendat un dezaxat poate intra inarmat in scoala si trage cu arma la intamplare. realitatea este ca un obsedat o poate rapi pe fiica mea si viola. si ea trebuie sa stie lucrurile astea. n-o protejez daca tac si n-o invat nimik, din contra.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
stefany_p spune:
si eu am avut o astfel de experienta aici... era in prima zi de scoala, mergeam la francizare, proful vine in clasa, eu senina ca o floare..ne salutam si prima data ne invata ce sa facem daca in scoala intra cineva inarmat. a fost socant atunci, insa din pacate au fost astfel d ecazuri aici
ML spune:
Multumesc tuturor , inclusiv pentru titlul de carte (Miere, Qamar), am sa o caut. Nu prea am cu cine vorbi asa ca imi sunt de folos randurile voastre.
Amintiti despre "globul de cristal"... stiu si eu, nu cred ca ii supraprotejez, insa adesea intru in panica si nu stiu cat/ce sa le spun (bineinteles ca nu ii mint, cel mult tac/ascult si revin cu explicatii).
Kariguld, ce ar trebui sa adaug la ce le-am povestit pana acum? Ei stiu (in teorie) ca armele pot ucide... inclusiv pe ei? Mentionez si asta la 7 si 9 ani? Daca ma intreaba le spun ca da, dar daca nu? Ar putea sa vina un nebun in clasa si sa va impuste pe toti, da, chiar si pe voi (eu pana la 14 ani cand era cat pe-aci sa ma loveasca o basculanta, imi inchipuiam, in euforia copilariei, ca voi trai vesnic. Abia in liceu, cand au murit cativa colegi, m-am convins "de tot" ca te poti duce dintre cei vii si la 16 ani)?
P.S. Si aici fac fire/tornado drill, poate ca mi-ar fi venit mai usor sa le raspund daca ne trageau putin de maneca cei de la scoala.
La tzara americana (poze)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld au participat la astfel de simulari in scoala din Elvetia si apoi aici in Germania. simulare ptr incendiu si atac armat. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Speranta si incredere pentru David _M-am nascut pentru succes! |
Cum mey si de atac armat?
La noi nu s-a facut niciodata!Cred ca si faptul ca stam intr-un orasel micutz ,ca altfel nu-mi explic!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
blackpanterro spune:
Pe langa drill-urile astea ar fi bine sa fie atenti si la copii, la starea lor psihica prin discutii fregvente cu psihologul scolii, ca oricine poate veni cu arma la scoala daca il/o supara ceva.
In incidentul de la Virginia Tech stiau aia ca tipul era labil psihic si nu au facut nimic...mai bine sa previi decat sa incerci sa scapi cu viata. Drill-urile nu sunt de ajuns...cand cineva intra cu o semiautomata in scoala, usile inchise nu sunt o problema...
Adriana mami de Isabelle Marie - 1 luna si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
kariguld spune:
ML, eu le-am spus atunci cand au deschis ei discutia. sincer si fara amanunte. adevarul. ca arma ucide. arma poate fi si un cutit, un briceag, o surubelnita. acuma nu stiu cum percepe fiecare copil moartea, nici ai mei la 7 si 8 ani nu intelegeau prea bine sensul cuvantului. cred insa ca atunci cand se investe ocazia si ei te intreaba, trebuie spus adevarul.
Dana, da si atac armat. iti amintesti atacul de anul trecut din germania, cand un tanar a impuscat cativa colegi si profesori? a fost pe 11 martie. dupa aceea masurile de siguranta s-au inasprit, cel putin la scoala lor. noi suntem intr-un oras mare, cu peste 500 de mii de locuitori.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!