Exercitiu de baricadare la scoala in caz de atac

Exercitiu de baricadare la scoala in caz de atac | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Recent, copiii mei au practicat la scoala baricadarea (incuierea in clasa, toalete, respectiv locul in care se aflau in momentul "X") in cazul unui atac armat.
Banuiesc ca nu este prima data cand exerseaza, dar abia acum incep cat de cat sa inteleaga (sunt in clasa a doua si a treia) ce se intampla acolo: directoarea era "RAUL" si incerca sa le deschida usile. Ei stateau cuminti ca sa nu-i simta iar invatatoarea a profitat de pauza si le-a servit gustarea... (prin urmare copiii mancau capsuni in timp de "ala rau" tragea de usi...).
La sfarsit fetita a intrebat-o pe invatatoare de ce exerseaza (noi nu avem TV acasa, deci copiii nu sunt expusi la stiri socante, scene de violenta, ce mai prind pe Internet si din ziare...), doamna i-a raspuns ca.... nu-i poate spune (sotul, american, zice ca n-au voie probabil sa explice si lasa pe seama parintilor toate cele).

Pe mine ma ia cu ameteala numai cand ma gandesc la astfel de situatii... le-am zis ca vor sa fie pregatiti (cei de la scoala, inclusiv ei, copiii) in cazul in care vine... unu' cu arme in cladire si vrea sa le faca rau. Inteleg ei, dar nu chiar, nici gand sa-si imagineze ca cineva poate impusca copii sau oameni nevinovati. Nici nu stiu ce as mai putea completa (decat ca sa asculte intocmai pe doamna; fetita isi face cruce, m-a impresionat, nu credeam sa-si aminteasca...).

Ma intereseaza daca si prin alte parti este comun exercitiul si ce explicatii le dau profesorii si voi, parintii.

La tzara americana (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Adica asta este practica usuala in scolile din America?

Nu stiu,de dimineatza dau tircoale subiectului astuia,la inceput am fost ingrozita de aceasta practica,socata,apoi am incercat sa intzteleg si s aiau partea buna a lucrurilor,insa tot sentimente contradictorii am!

Voua parintziulor ce vi s-a spus?Cu ce scop se fac asemnea exercitzii?

In Germania,n-am auzit de asa ceva,cel putzin la scolile la care a fost fiul meu ,nu s-a practicat asa ceva!Au avut o singura data acum vreo 2 ani ,o alarma de bomba,insa au fost evauatzi si prea mult caz nu s-a facut de asta!S-a incercat sa se revina imediat la normal!

Sunt totusi socata,oricit as incerca sa iau partea buna a lucrurilor!
In ce lume am ajuns sa traim??????

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

la Scoala Americana se face cate un lockdown drill cam in fiecare an
anul trecut Bia era mai mica si s-au cam speriat (grupa mica), a trebuit sa stea ascunsi toti sub masa...
nu stiu ce sa spun, intr-un fel le inteleg rostul, e la fel cu fire drills si alte simulari
ca se pot speria copiii aiurea, asta e cu totul altceva...eu am incercat sa ii explic ce si cum (parintii de copii mai mici- nu stiu daca si cei mai mari-) au fost anuntati cu o zi inainte

aici la International School of Bucharest, ca angajati am primit avertizare pt fire drill, copiii nu stiu daca aveau idee in avans, dar nu au fost incidente neplacute

Mergi la inceput

Pai si ce explicatzie vi s-.a dat?=

Ca una e alarma d efoc si una e baricadare in caz de atac!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Pai si ce explicatzie vi s-.a dat?=

Ca una e alarma d efoc si una e baricadare in caz de atac!

Dana

la noi explicatia a fost ca aceste cazuri cu indivizi cu arme care patrund in scoli, sau chiar elevi cu arme, sunt f frecvente
iar scoala fiind americana, se fac exercitiile pe care le=ar face si la ei back home..

Mergi la inceput

Multzumesc!

M-am gindit eu ca asta ar fi explicatzia!(toate cele bune in noul inceput de drum)

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Multzumesc!

M-am gindit eu ca asta ar fi explicatzia!(toate cele bune in noul inceput de drum)

Dana

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

ML iti recomand o carte Protecting the gift, daca nu cumva deja ai citit-o.
http://www.amazon.com/Protecting-Gift-Keeping-Children-Teenagers/dp/0440509009

O sa intelegi de ce sunt necesare astfel de exercitii, realitatea crunta este ca se poate intampla o astfel de nenorocire oricand si noi ca parinti in primul rand trebuie sa fim pregatiti si apoi la randul nostru sa ne pregatim copiii.

Eu traiesc intr-un orasel mic, am crezut ca astfel de lucruri nu se intampla aici si cu toate astea luna trecuta un barbat a impuscat la intamplare 6 oameni, pur si simplu oprea masini pe strada si impusca soferii. Totul s-a intamplat la cateva mile de gradinita copilului meu si la cateva strazi distanta de casa noastra, la ora la care de obicei merg sa imi iau copilul de la gradinita. In ziua respectiva il luasem mai devreme. Multa vreme dupa intamplarea asta m-am intrebat cum ar fi fost daca in loc sa impuste adulti s-ar fi hotarat sa se duca la gradinita. Initial nu am vrut/nu am putut sa imi inchipui, dar apoi am vizualizat "evenimentul" si am intrebat directoarea gradinitei ce ar fi facut in eventualitatea in care o persoana ar fi atacat gradinita, sunt pregatiti sa evacueze copiii? au legatura directa cu politia/spitalul, au iesire de urgenta, educatoarele stiu ce sa faca in cazul unei urgente? e foarte important sa reactioneze repede si adecvat. tu ca parinte iti lasi copilul acolo si astepti sa il iei viu si nevatamat la sfarsitul zilei, trebuie sa ai incredere in niste oameni straini.

Apoi cand merg la scoala se complica lucrurile si mai mult, pt ca de cele mai multe ori atacurile armate sunt produse de copii care merg si ei la aceeasi scoala, de aceea e important sa iti inveti copilul sa recunoasca un comportament deviant, semne (pt ca intotdeauna exista semne, niciodata cineva nu va ataca din senin), din pacate majoritatea "strigatelor de ajutor" din partea atacatorilor sunt ignorate de profesori, parinti, colegi si astfel se ajunge la adevarate drame, prea tarziu...

Baietelul meu este inca mic, dar nu am de gand sa il cresc intr-un "glob de sticla", vreau sa stie ca violenta exista, ne inconjoara, vreau sa poata recunoaste 'semne" daca le vede in jurul lui, pt ca va veni momentul in care nu voi mai putea controla anturajul, toate persoanele cu care vine in contact, nu pot si nu vreau sa ma bazez pe scoala/institutii, in primul rand trebuie sa fie el pregatit sa faca fata unei astfel de situatii si cu ajutorul persoanelor din jur sa iasa cu bine dintr-o asfel de incercare.

Cu cat accepti mai repede ca astfel de lucruri se intampla, cu atat iti ajuti copilul mai mult.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Si ca sa-ti raspund direct la intrebare, da..si la gradinita copilului se face o data pe luna un astfel de exercitiu, copiilor le este prezentat ca un fire drill pt ca sunt inca mici (3 luni - 4 ani), dar directoarea mi-a spus ca acopera toate situatiile.

Am ales special gradinita asta pt ca au cod la usa si camere web in toate clasele, inclusiv la locul de joaca.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Protecting the Gift e minunata cartea, si eu o recomand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

ML, eu cred ca tinand copiii sub globul de cristal nu-i ajuta, dimpotriva, poate fi fatal, mai ales in State!

Trebuie sa-i pregatesti (fara a-i expune si stresa inutil, cu calm si mult tact) la asemenea situatii, ca sa stie sa isi scape pielea la o adica.

Le spui ca pericolul e real, ca se intampla f rar, dar daca se intampla trebuie sa stie exact ce este de facut! Si sa le spui si ca ai mari sanse sa scapi intreg daca faci ceea ce trebuie!

Noi avem cunostinte in State si la scoala copiilor a avut loc un atac armat si copiii s-au ascuns intr-o debara si n-au suflat si i-au gasit tarziu de tot! Au scapat, insa inca ii duc la psiholog sa isi revina, ei luasera intotdeauna prea light chestiile astea si copiii nu erau pregatiti psihic pt realitate...

Mergi la inceput