subiect delicat...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Multi dintre cei care sunt in cura de dezintoxicare, precum si cei care sunt heroino dependenti au inceput cu marijuana sau hasis sau cu produse sintetice ecstasy dupa care au trecut la droguri grele ca sa le numim astfel.
Desigur cine doreste sa experimenteze un drog este liber sa o faca - in Romania sub riscul incidentei de ilegalitate detinerea, consumul sau traficul de droguri fiind pedepsita de legea penala.
Dar dincolo de aspectul Codului Penal - consider ca prin prisma dependentilor actuali de droguri - este un pas pentru oricine de a ajunge aici. Desigur exista probabilitatea sa nu ajunga dependent de droguri insa un pas este facut asa incat aceasta probabilitate scade cu fiecare astfel de incercare.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui sissica

inainte de a incerca droguri sub orice forma , recomand sa faceti mai intai o vizita la un centru de dezintoxicare. va garantez ca nu o sa mai doriti niciodata sa experimentati nimic.

vreau si eu un

Inainte sa bei o bere, un pahar de vin sau un Cosmopolitan, mai bine mergi la un astfel de centru.
Inainte sa bagi o prajitura in gura mai bine te duci pe clinica de Diabet si nutritie, cardiologie etc.
Inainte sa te urci in masina uita-te la stiri sau du-te la morga, sa vezi cum stau cadavrele aliniate.
Inainte sa iessi din casa gandeste-te cate persoane au fost calcate de masina fiind pe trotuare sau cati au murit pt. ca le-a cazut ceva in cap.
Inainte sa mananci peste afumat gandeste-te la cancerul gastric inainte sa respiri gandeste-te la toata poluarea.
Mai zic?
Hai sa nu exageram, suntem oameni maturi, atata timp cat esti contient de plusuri si minusuri si faci lucrurile cu cap e cam greu sa ajungi de la un fum la dezintoxicare.
Sunt atatea riscuri pe care le ignoram incat sa incerci 2 fumuri de marijuana e pistol cu apa.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Pe scurt, iti raspund la obiect:

Reactia scontata e stare de euforie, ras necontrolat, senzatie de foame, apetit crescut pt dulciuri. Presupun ca asta speri sa obtii

Reactia obisnuita ADVERSA, care nu e deloc atat de rara pe cat speri, este: voma, anxietate, pierderea echilibrului, convulsii, panica, vertige, gura uscata, palpitatii. Asta s-ar putea sa obtii.

Nu depinde de calitatea "marfii" ci doar de organismul tau. Asa cum cineva poate consuma 5 halbe si doar se chercheleste iar altcineva bea una si da la boboci o noapte.

Eu zic sa pui in balanta ce speri tu sa obtii si ce poate iesi (uneori), alaturi de ilegalitatea substantei pe teritoriul Romaniei.
Daca vrei musai sa incerci, recomand sa ai cu tine niste prieteni care sa nu consume sau barem sa stie ca tolereaza ok substanta. Si evident, o destinatie unde e legala.

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

atunci cand te hotaresti sa incerci/probezi droguri/ierburi, intri pe un domeniu unde nu detii controlul. chiar daca la inceput se pare ca-l detii, totusi....
ca de altfel cu multe alte lucruri, pe care omul le doreste insa stie ca pana la urma nici nu-i folosesc si-i mai distrug si sanatatea. sau chiar viata.

in rest, sunt de acord cu ce spunea Marius

Citat:
citat din mesajul lui marius

Uite eu sunt in gama celor care lupta pentru descurajarea pe toate caile pentru toate, fumat, alcool, droguri. Absolut toate sunt erori umane cu E mare. Dar sunt erori. Nu sunt de acord cu nici o forma de drog sau drogare, tigari/fumat, alcool/ebrietate. Nu o spun din convingeri religioase ci din spirit de cumpatare si de ce nu, de normalitate la urma urmei.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Sunt atatea riscuri pe care le ignoram incat sa incerci 2 fumuri de marijuana e pistol cu apa.

Asta sa ti-o spui doar tie, de unde stii tu ca pt. altii nu se va transforma intr-o bazuka veritabila? Te-ai simti responsabila in vreun fel pt. cei care ti-au ascultat parerea, ti-au urmat judecata si au ajuns totusi "impuscati de bazuka" si nu de un pistol de apa?
Daca raspunsul tau este nu, dai cu flit la responsabilitate, atunci poate ar trebui sa te gindesti mai bine la consecintele ce decurg de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

marijuana este recomandata de unii doctori in situatii extreme in care nimic altceva nu-si mai face efectul, cum ar fi cancer terminal - UK.

nu comparati marijuana cu extasy! sunt 2 lucruri total diferite si nu actioneaza in acelasi fel asupra creierului. extasy poate da dependenta imediat, marijuana nu provoaca dependenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sissica spune:

nikol

Toate persoanele care se afla intr-un centru de dezintoxicare au incercat diverse substante care dau anumite stari de moment in joaca ,nu au inceput cu droguri grele ci usoare , de curiozitate sa vada cum e ,niciunul dintre cei ce se afla acolo nu si-au imaginat ca o sa ajunga asa, s-au crezut puternici , in stare sa controleze dependenta.
Nu te lasa indusa de ideea ca marijuana e o chestie care nu face rau. E un drog , chiar daca mai putin concentrat,tot da dependenta si dependenta de droguri NU SE COMPARA CU DEPENDENTA DE TIGARI SAU ALCOOL
Incearca de curiozitate sa faci o vizita la un centru din asta si sa incerci sa vb cu un/ o pacient(a) si asa ai sa gasesti/vezi raspunsuri la intrebarea ta :

CE PARERE AVETI DESPRE MARIJUANA?
ati incercat?va placut?cat e de buna?cat e de rea?cum v a influentat?

doar cei ce au experimentat pot sa vorbeasca despre asta, din pacate majoritatea dintre ei se afla acolo.
eu din afara, am vazut doar vieti distruse, tinerete irosita in iluzii,plans, si suferinta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

sissica, nu ai dreptate, de ce e mai rea dependenta de marijuana (care NU creaza dependenta, sa fim clari) decit cea de alcool? Cum sa fie mai rau un joint decit cele 2 pachete de tutun pe care le bagi in plamini zilnic`?

Uite eu n-am fost alcoolica, din fericire pentru mine, beau insa in fiecare zi cite un pahar de vin. Dar am fost dependenta ca mai tot romanul de tigari. Fumam de la 2 pachete in sus pe zi. Cind aveam bani Marlboro rosu, cind nu ... iaca nu mai stiu cum le zice, tot pachet rosu era. Am incercat de zeci de ori sa ma las fara succes. Am reusit acum vreo 12 ani, cold turkey, in Canada.

Am fumat si jointuri, in Canada majoritatea prietenilor mei (oameni cu masterate si doctorate, cu picioare pe pamint, cariere si familii) fumau sau fumasera iarba. De fapt si aici, in Germania, la fel. Si probabil si in Romania, dar nu stiam eu pe atunci. Ei, acum nu fumez, fiindca vreau un bebe. Dar intra in acelasi sector cu nu fumez tigari, nu beau alcool si maninc sanatos, ca nu se stie cind apare sarcina.

Dintre cele doua experiente? Pai lasatul de tigari a fost incomparabil mai greu decit lasatul de iarba. Nici macar nu poti compara, fiindca un joint nu il fumezi ca pe tigari, cite 20 pe zi, si daca nu il fumezi nu iti tremura mainile ca dupa tigari.

QED

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

sunteti nebuni, nebuni de legat..
nikol24..eu nu te judec..caci nu stiu daca ai adus acest subiect in discutie din pura curiozitate pentru marijuana sau pentru senzatii lati pe DC...daca esti consumatoare..sau un simplu copil nestiutor.
INSA!!!!nu conteaza ce fumezi, prizezi, injectezi, inhalezi....TOT DROG E..chiar daca nu creeaza dependenta de la prima utilizare...creeaza dupa enspe mii de utilizari, si tot aia e!odata ce "i-ai dat de gust" iar starile euforico-hormonale devin din ce in ce mai placute nush cum ai putea sa te lasi...
eu am auzit marturii ale drogatilor, am avut colegi de scoala care se drogau..am auzit "povestile" lor...nu-i nimic palpitant!
si dupa ce alegi sa iti distrugi organismul...si viatza implicit, o mai distrugi si pe a altora...macar asta merita de luat in seama!
si ultima completare, parerea mea..acest subiect nu are ce cauta pe acest forum..cu si despre copii...sau cel putin nu in forma acesta cu ACEST CONDITIONAL-OPTATIV insinuat "as incerca"!NU!NU AS INCERCA!
aceasta e parerea mea.

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Grace, bazooka asta de care spui tu se poate intampla mai degraba de la alcool decat de la biata Marijuana.
Cred ca omiteti ca drogul asta care ii duce pe "majoritatea "(?!?!?!?!??!!?) la dependenta este LEGAL in alte tari si il poti cumpara de la o cafenea.
Concret, cei ce spuneti ca devii dependent dupa cateva utilizari si ca majoritatea sunt dependenti, ca nu te mai poti opri, aveti prieteni care sa fumeze Marijuana? Sau care au fumat? De unde aveti datele astea?
Si ma refer la Marijuana , nu Ecstasy, heroina sau cocaina?
La psihiatrie am vazut dependenti in sevraj, dar din cauza marijuanei nu era nimeni. De fapt pana acum nu am vazut om dependnt de marijuana, din simplul motiv ca o fumezi de placere, sporadic, nu in fiecare zi.

Ina, s-ar putea sa obtina mai des ce spera ea decat ce spui tu.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput