subiect delicat...

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

V-a cam deranjat vad desi sincer eu cel putin nu am numit pe nimeni dependent.

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca
Ioanadara, mai usor cu cataloarea oamenilor drept dependenti numai pt ca au fumat sau baut o data, sau ocazional...

Unde am spus asta?

UIte mai jos ai zis asta

Citat:

Cu atat usurinta afirmati ca a-ti fumat si v-ati oprit.
Ei bine, eu nu va cred.

avand senzatia cunoscuta in creier undeva ascunsa este deja o dependenta chiar daca nu trupeasca , este deja o senzatie pe care v-o doriti dar reusiti inca sa o reprimati pana in momentul in care gasiti un motiv destul de bun sa spuneti: acum o fac pentru ca vreau.
De fapt a-ti vrut tot timpul.Dar nu a-ti gasit pana atunci acoperirea in constientul propriu.
Chiar daca distantele intre prize sunt la inceput de ani, este acelasi lucru.

Deci ii faci mincinosi si dependenti pe cei care spun ca au fumat si s-au oprit. Si spui ca si daca au fumat acum 10 ani, tot sunt dependenti. Pt. ca de fapt au vrut tot timpul.

Citat:
Tot dorinta de a simti iar, tot dependenta

Din nou, sunt toti dependenti.

Citat:
Adica, chiar si in cantitate foarte mica (un fum de exemplu) repetat periodic (adica o data la 3 luni sau o data la o luna sau o data la o saptamana cum spui tu) se cheama dependenta .

Citat:
[red]Daca voi credeti ca oamenii astia sunt capabili sa se opreasca dupa un mestecat de marijuana, sunteti optimisti.

Ia uite, nici dupa un fum de marijuana nu te poti opri, ai scris aici foarte clar.

In primul si in primul rand tu nu stii ce e aia "dependenta".
Repet, daca fac sex de 4 ori pe saptamana nu inseamna ca sunt dependenta. Si totusi exista oameni dependenti de sex.
Daca fumez marijuana din an in paste nu inseamna ca sunt dependenta.
Daca beau alcool ocazional si daca fumez ocazional nu sunt dependenta.

Dupa ce intelegi ce inseamna dependenta vei intelege de ce "ne-am simtit" ( si asta ai spus-o cu atata maolitiozitate de parca cine stie ce discutie am purta aici)

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Esti absurda.
A-ti stricat subiectul, de cateva pagini incoace va intereseaza persoana mea in loc sa va intereseze subiectul in sine.
Ar trebui sa va atentioneze cineva ca scrieti cai verzi pe pereti pe aici si umpleti paginile.
Nu mai reiau aceleasi si aceleasi explicatii.

Edit:
...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Citat:

Xio tu nu vezi ce sta scris cu rosu?
REPETAT PERIODIC am scris.
Nu o data.

Repetat periodic exclude ceea ce a spus bebe beca: "pt ca au fumat sau baut o data, sau ocazional"

Intelegi diferenta?

Daca nu, nu mai conteaza.
Nu o sa intelegi nici de inca zece ori daca spun acelasi lucru.

Ioana, ti-a dat Xio citatul pe care l-as fi dat si eu. Dupa mine ocazional si repetat periodic inseamna cam acelasi lucru. Ma rog, ideea este ca asta s-a inteles din mesajul tau. Ca eu, dee exemplu, pt ca am fumat o data, acum o gramada de ani, ma numesc dependenta, pt ca dorinta ramane, cu toate ca ea nu exista deloc, A fost o experienta, s-a dus, nu tanjesc dupa ea, am si uitat-o pana la deschiderea subiectului.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 22+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Nikol, aceeasi stare nu o obtii si cand faci sex? Nu ai putea sa faci sex in loc sa fumezi marijuana?

Cand tragi dintr-un joint iti vine sa tipi?

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Am sters pentru ca nu cu tine Denizel voiam sa am un dialog.Daca a inceput cu raspunsul tau s-a dus orice idee, totul se va transforma in muscaturi de .....
Eu chiar ma gandeam ca poate fi o discutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu sunt absurda deloc, mai multe pers. ti-au spus sa nu mai cataloghezi dupa bunul tau plac in stanga si in dreapta, tu ai continuat si ai si insistat ca nu ai facut vreodata asa ceva.
Ba chiar pe pagina 19 tu ai fost cea care a cerut sa i se arate unde a facut afirmatiile ca daca fumezi o data esti dependent, respectiv ca toti care au incercat sunt dependenti.
Ti-am aratat ca ai gresit pt. ca tu ai cerut asta. Si da, nu mai ai ce sa spui si sa expici pt. ca dupa cum ti-am demonstrat, te-ai incurcat in explicatii si a iesit un talmes balmes si o gramada de dependenti de droguri aici pe DC. :)))))

In viata avem mai multe placeri, daca imi place ciocolata, sa fac sex, sa joc baschet si sa admir natura nu inseamna ca facand doar sex am aceeasi bucurie pe care o am cand le fac si pe celelalte.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Eu va doresc din tot sufletul ca virgula copiii vostri sa fie sanatosi si voiosi, insa i ntelegeti ca cel putin in sua in licee si universitati iarba este la discretie? Indiferent cit il veti dadaci pe copii acasa tot vor incerca. Fiu-meu are un prieten care e politist acum si care tot a incercat iarba in liceu. ba chair a spus la politie in chestionar pt ca daca ar fis psus ca n-a facut nimic niciodata l-ar fi luat aia la ochi ca minte.

Important este sa le explicati copiilor consecintele. Ex. eu l=-am trimis pe al meu cind era mic in tabere DARE in care invata totul despre droguri. rezultatul este ca nu consuma dar mi-a spus ca a incercat iarba. Mi-a spus ca are un prieten italian care fumeaza iarba acasa cot la cot cu taica-su. Tipii sint din Napoli, au emigrat intii in anglia unde taica-su crestea iarba in curte (!) iar in sua, tipul preda la o universitate faimoasa si fumeaza zilnic. Cind nu are iarba se duce la fi-su sa-i ceara. ca sa nu va mai spun ce probleme au verii mei cu odraslele lor de 17/18/19 ani care zic ca s-au lasat si tot le gaseste iarba prin buzunare sau sertare.

Nu stiu cine zicea ca nu crede ca fumatorii se pot opri. ba bine ca nu. Hai sa nu zic de mine. Taica-meu a fumat 40 ani si acum e nefumator de 10. E un om foarte in virsta. Nu vad cum el intra in categoria dependentilor. Mai stiu un tip care a facut droguri grele in tinerete. Acum e curat de 20 ani (de cind s-a nascut fi-sa).

Eu subiectul droguri il vad foarte delicat pt ca trebuie sa ne ferim copiii, sa-i inarmama cu cunostinte ca sa nu isi distruga viata, pentru ca asa cum s-a spus, exista droguri care dau dependenta de la prima incercare.

Poate e bine sa va spun ca am la servici o colega al carei fiu a murit la 24 ani de supradoza si ca acest copil ajunsese sa fure din casa bani sau obiecte pe care le vindea ca sa-si cumpere droguri. A fost si in puscarie. Drogurile sint crunte. Iarba e cea mai inofensiva dintre ele, insa fireste tot un drog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik
Nelia, imi pare rau pt amicul tau. Ma ingrozeste de pe acum gandul ca si fie-mea o sa creasca si o sa aiba "prieteni" care o vor incuraja la astfel de experimente. Cu ocazia asta poate putem intoarce discutia pe alta parte si anume cum facem educatia copiilor cu privire la droguri? Cat de devreme putem sau ar trebui sa le vorbim despre, in ce fel? Sunt parinti aici care deja s-au confruntat cu intrebari despre droguri sau (sper ca nu) chiar experimentari ale drogurilor din partea copiilor?

Motanik, nu asta era rolul subiectului, de aceea nu am scris despre asta. A mai fost deschis un subiect pe tema asta, a pus cineva pe la inceput un link, dar care 's-a stricat' tot din cauza celor care au venit sa sustina ca si ei au consumat si nu li s-a intimplat nimic. Si in loc de metode de preventie sau de interventie, s-a ajuns la discutii ca si cel de aici. Cred ca orice subiect deschis pe aceasta tema va avea aceeasi soarta. Risti sa-l deschizi? [/size=1Stii ca noi doua avem in comun simpatia pentru un om distrus din cauza consumului inceput cu credintei ca e mai presus decit obiectul consumului.

XIO, ati adus numai studii care arata ca daca tragi ocazional nu e nici un pericol, asta inseamna sa spui adevarul pe jumatate. SI chiar si asa, cu studii alea sau fara, faptul de a consuma, chiar ocazional, tot personal ramine, nimeni nu poate garanta pentru nimeni.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

nelia, monabella se vede foarte bine diferenta de mentalitate in SUA sau Canada vs. ce e la noi. La noi nu exista educatie, nici informare. Nu se considera o problema sociala desi ar trebui. Si pe fondul ignorantei vin unii si spun ca nu se intimpla nimic, de ce sa nu incerci. Cum ziceam, numai tampenii.

>>>Continuare

Mergi la inceput