subiect delicat...

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Motanik ce pot sa iti spun e ca, pana in momentul de fata lui Cosmin i s-a vorbit de droguri si la scoala (campanie anti-drog ma refer) si acasa. Noi discutam cu el frecvent si stie ce sunt drogurile si consecintele lor.

In plus incerc sa nu consum bauturi alcoolice in fata lui prea des (daca la Craciun beau un paharel de vin sau gust ceva cu alcool nu ma ascund sub masa insa nu ne-a vazut beti si limitam consumul de alcool in fata lui), nu se fumeaza prea des in fata lui (nu pot sa le sting oamenilor tigara pe strada).

Ce am admirat la cumnatul meu pe care il pomeneam mai sus, e ca niciodata nu a fumat (nici el nici sotia lui) in fata copiilor, nu au fumat niciun fel de tigari, nici macar din cele normale.

Cam asta am facut noi momentan din punctul de vedere al lui Cosmin, avand 9 ani. Cu Adelise mai va pana atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Ina, eu tot nu inteleg.... daca este un forum cu paticipanti majoritari parinti sau viitori parinti, asta inseamna ca trebuie discutat numai despre copii sau activitati referitoare la ei? Noi nu tot oameni suntem? Mie mi se pare un sibiect din care se pot invata lucruri, se pot gasi argumente contra, poate chiar cineva care este tentat sa incerce gaseste subiectul asta si se opreste, cine stie... Dar, oricum, faptul ca suntem parinti nu ne face si incuiati, asa ca se poate discuta orice subiect, zic eu...

Ioanadara, mai usor cu cataloarea oamenilor drept dependenti numai pt ca au fumat sau baut o data, sau ocazional...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 22+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca
poate chiar cineva care este tentat sa incerce gaseste subiectul asta si se opreste, cine stie...

Daca cineva care este tentat sa incerce citeste subiectul asta, o sa incerce sigur, ca doar fiecare al doilea mesaj zice ca autorul a incercat marijuana si n-a patit nimic.
(exagerez, stiu, nu fiecare al doilea mesaj zice asta, slava Domnului!)

--------------------

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Citat:
poate chiar cineva care este tentat sa incerce gaseste subiectul asta si se opreste, cine stie...

Daca cineva care este tentat sa incerce citeste subiectul asta, o sa incerce sigur, ca doar fiecare al doilea mesaj zice ca autorul a incercat marijuana si n-a patit nimic.
(exagerez, stiu, nu fiecare al doilea mesaj zice asta, slava Domnului!)

--------------------

Nu cred. Depinde de firea omului. Daca esti tentat de asa ceva putin probabil ca te opresti. Adica sa ai o motivatie mare in directia asta (cum am eu, desi stiu ca nu e un capat de tara totusi nu incerc).

In alta ordine de idei mie nu-mi place politica strutului de bagat cu capul in nisip. Mai exact cred ca traim intr-o era a informatiei, masele nu se mai controleaza prin ignoranta asa usor, asa ca eu una cred ca un subiect ca asta discutat e benefic.

Prefer ca fiul meu, daca va dori sa incerce ceva, orice, sa poata gasi un subiect, info pe tema asta, sa poata gasi info reale, si apoi sa hotarasca. Nu cred ca prin oripilare sau ne-discutarea unui astfel de subiect poti preveni consumul de droguri. Parerea mea.

Mergi la inceput

Ohoho, si inca ccc cat de mare manipularea maselor...din pacate.

Concret, daca ma gandesc la treaba asta si citesc subiectul asta cap coada, retin ca multe persoane care au incercat nu au devenit dependente, nu au patit nimic, ba dimpotriva au atins o stare euforica super, in unele tari drogul asta e folosit pt tratarea pacientilor (nu retin si amanuntul extrem de important ca sunt pacienti in faze terminale cel mai probabil "norocosii" care pot lua marijuana pe reteta) si....cam atat. Ah, ca au fost vreo doua care au zis ca nu e bine, dar alea n-au incercat, nu-i asa? deci de ce le-as crede pe ele!?
Asadar...unde-i jointul, da sa trag un fum!

--------------------

Mergi la inceput

Pai deci dupa ce ai citit subiectul asta, care e asa cum zici tu, ce te-a oprit sa tragi un fum?

In alta ordine de idei, daca asa arata realitatea (vazuta de consumatori), strict la aspectul asta (fumatul de ierburi) de ce esti asa inversunata?

Nu stiu de ce te sperie asta, iti zic sincer si cu mana pe inima, intre binge drinking care se practica aici si un fum dintr-o tigara din ierburi (ca incercare adolescentina) o prefer pe a doua. Nici nu vreau sa ma gandesc cum imi va fi sa-mi vad copiii morti de beti pe high street (cred ca stii si tu peisajul), asta ma sperie mai tare decat o tigara de incercare.

Asta poate si din cauza ca mi-am vazut tatal murind de alcoolism sub ochii mei, l-am vazut cum se distruge an dupa an, fara sa fie nimic de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

motanik, citind subiectl asta dai si de persoanele care au spus ca nu vor incerca niciodata, sau ca au incercat si nu vor mai repeta, etc... Sun toate partile adunate, nu numai cei incantati de experienta.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 22+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Pai deci dupa ce ai citit subiectul asta, care e asa cum zici tu, ce te-a oprit sa tragi un fum?

Sunt gravida

Lasand gluma deoparte, nu mi se pare normal sa gasim scuze ale faptului ca ne drogam. Daca citeam mesaje de genul da, am incercat, de curioasa in adolescenta, m-am oprit pt ca realizez care sunt consecintele si nu vreau sa imi pun viata in pericol, well atunci nu mai eram inversunata. Dar asa, cand de fapt se cauta si se gasesc motivatii ale drogarii (caci asta e, de n-ar fi drog, nu s-ar mai include in categoria drogurilor), n-am cum sa fiu altfel.

Luna, stiu unde traiesc. Vad pustoaice de 14 ani moarte de bete in fata puburilor mereu. Cateodata eu trec de la gradinita cu fie-mea, maxim 6pm, si ele deja sunt pe jumate dezbracate cu tigara/jointul si paharul in mana in fata pubului. Si pe mine ma sperie gandul ca avem copii si, fara sa aiba legatura cu educatia primita de la noi, intr-o zi pot fi ca pustoaicele astea. Dar la fel de tare ma sperie si gandul ca intr-o zi ar putea incerca o marijuana, i-ar putea place si apoi ar putea aluneca pe drumul drogurilor, drum fara intoarcere din punctul meu de vedere. Cum scria cineva mai devreme (scuze ca nu retin autorii), nici nu trebuie sa isi doreasca ei sa incerce altceva, li se poate baga pe gat fara sa stie (si cred ca ai citit despre numeroasele cazuri cand in cluburi aici - si poate si in alte tari se intampla la fel- tipa/tipul pleaca la baie si cineva ii pune in pahar un ecstasy sau alt drog...).

Deci nu am cum sa fiu sympathetic cu experimentatul de genul asta, sorry. M-ar interesa insa, repet, cum va educati copiii cu privire la acest subiect.

Luna, imi pare rau pt tatal tau.

--------------------

Mergi la inceput

Pai nimeni nu a zis sa fii simpathetic cu consumul de droguri de orice fel, ci eu (si alte fete din cate am citit) am cerut sa fie asezat unde trebuie pe scara de experiente periculoase.

Si din punctul meu de vedere (al meu, n-am pretentia sa fie si al tau) asta e scara de pericole

1.heroina
2.cocaina
3.alcool
4.sex neprotejat (da, vine mai sus de ierburi, va rog sa nu va oripilati)
5. ierburi de fumat
6.nicotina(desi inca nu sunt hotarata daca nicotina e mai periculoasa decat ierburile sau nu, mai cercetez).

Deci asta vroiam sa spun doar, ca o data asezat pe scara de "asa nu/experiente priculooase" stiu cum sa "deal with it" daca apare in familia noastra.

Adica daca vine copilul acasa si zice ca a incercat niste coke stiu sa il leg de pat, chem ajutoare, merg la sanatorii de dezintoxicare etc, daca vine si imi zice ca a tras un fum de iarba, trag aer in piept, ne asezam pe scaun la o cafea si discutam despre cat de nociv e fumatul de orice, de ce nu e bine sa ne apucam etc. Intelegi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
Ioanadara, mai usor cu cataloarea oamenilor drept dependenti numai pt ca au fumat sau baut o data, sau ocazional...

Unde am spus asta?

Mergi la inceput