copilul apropie sau indeparteaza
Raspunsuri - Pagina 9
sdcristian spune:
delia, cand fata o sa vina cu burta la gura pe forum sa planga ca ticalosul a plecat, parintii nu o ajuta, nu are bani de chirie si de lucruri pt copil - o ajuti tu? ii dai tu bani? sau ii zici vai asta e viata, ce conteaza ca locuiesti in parc, e tare frumos sa ai un copil? (ca parintii lui evident nu o vor tine daca se desparte de baiat)
si mie baiatul nu mi se pare deloc iresponsabil. are 26 de ani, stie ca nu vrea copil, stie ca face sex protejat, vrea prima data casa si afacere abia apoi familie. ce e iresponsabil in asta? chiar mi se pare ok din partea lui.
mult mai iresponsabila si imatura e ea, care vrea sa faca un copil prin minciuna, apoi se asteapta si la dragoste netarmurita, fericire vesnica si floricele eventual.
ruxij spune:
Nu zic, e neplacut sa fi facut tata fara voie, dar sa nu exageram aici. Nu e vorba ca s-a culcat de 3 ori cu o qvasinecunoscuta care "l-a obligat" sa o ia de nevasta, ci au o relatie de 6 ani. Barbatul stie ca ea vrea copil si totusi sta in relatia aia cu ea. E egoism si din partea unui barbat (orice barbat) intr-o relatie de lunga durata sa o tina pe a lui ca nu vrea copil, cand de fapt stie ca partenera isi doreste din tot sufletul si pana una alta, tot mama ii creste pe copii, tatii mai rarutz. Mai nasol e sa fii femeie si sa ramai gravida, ca tu cresti copilul, tac'su isi pune palma undeva si se cara dc. nu ii convine. Daca nu vrea copii, sa iasa din relatia de lunga durata in momentul in care isi da seama ca partenera vrea, sau sa discute problema in termeni rezonabili (sa zicem acum nu, dar in 5 ani, sa legalizeze relatia, samd). Dc. ramane ca ii e comod asa, isi asuma si riscul. Si in ziua de azi nu il mai "obliga" nimeni sa o ia, poate la inceputul secolului 20. Poate pleca bine merci cand ii e greu. Si ce daca zice copilul ca nu stiu ce? Ce ii pasa de ce zice un copil pe care nu il cunoaste? Pt un barbat e o inconvenienta aparitia unui copil nedorit in urma unei relatii de lunga durata, pt o femeie e mult mai mare tragedie sa ramana fara un copil dupa pierderea de n+1 ani cu un barbat. Sigur ca toti vrem sa avem o situatie cat mai buna, de aceea zic ca in acest caz, Ally ar tb sa iasa din aceasta relatie, chiar dc. are complexe, si sa caute pe cineva care sa o sustina in cresterea unui copil. Dar nu imi place cainarea barbatilor. Mai dezavantajate sunt femeile in majoritatea cazurilor. Cine nu vrea copii, nu vad de ce ar sta in relatii de lunga durata. Nu vrei copii, stai in relatii scurte sau in relatii de lunga durata cu femei care isi exprima dezinteresul ferm de a avea vreodata copii, sunt si femei care nu doresc copii.
Delia21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Delia, tie ti se pare ok ca femeia sa decida de una singura cind vrea sa faca un copil? Daca tu ai un baiat si se trezeste una ca ar fi o partida buna si ii pune un copil in brate, tu ce-i spui? Ia-o, mama, de sotie ca trebuia sa stii ca femeile sint smechere si nu se protejeaza cind spun ca o fac? Ally zice ca vrea sa renunte la pilule si se intreaba nevinovata: "daca el nu va vrea sa ne fie alaturi? deocamdata el se multumeste asa pentru ca merge de vreo 3, 4 ori pe an la paris in vizita la sora lui, pe banii ei bineinteles, si daca ar fi sa facem un copil s-ar duce fericirea asta a lui, va trebui sa fie responsabil." Daca asta seamana a maturitate si a mama responsabila careia copilul nu va avea ce sa-i reproseze, atunci eu ma retrag ca nu mai am ce comenta! Probabil ca ii va spune" Tac-tu nu te-a vrut, ii placea sa mearga la Paris, la sor-sa, mama lui de golan!" O sa evite sa-i spuna ca nu l-a intrebat nimeni daca vrea sa devina tata, asta era o chestie secundara. |
Revenind la oitele noastre...mie mi se pare cumplit,nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi fost sa ajung la 40 de ani si sa nu am copil.Si sincera fiind nu pot sa-i spun fetei ca lasa,...sigur,garantat gaseste rapid pe unul care sa le aiba pe toate..si sa o si iubeasca pana la cer si inapoi...in maxim 3 ani si pe care si ea sa-l iubesca si mai cu patos.Asa suntem unele....tipa instinctul matern in noi mai tare decat in altele.Am citit undeva ceva tare frumos :"Basmele nu-i invata pe copii ca exista balauri,copiii stiu deja acest lucru.Basmele i invata pe copii ca balauri pot fi invinsi!" Ce este un balaur decat o situatie pe care la un moment dat omul o poate percepe ca fiind de netrecut,de nerezolvat?Cu totii ne aflam cel putin o data in viata intr-o situatie care sa ni se para ca e fara scapare....si asta...pentru ca alegem in momentul acela sa vedem situatia dintr-un singur punct de vedere.Si daca afli si alte puncte de veddere....afli defapt ca sunt tare putine situatiile cu adevarat dezastruoase.
Delia21 spune:
Dscristian,da o sa-i trimit si bani lunar si hainute pentru copil.Nu ar fi prima data,am mai trimis unei persoane pe care nu am vazut-o niciodata si pe care am "cunoscut"-o aici pe forum.Dar nu asta e rezolvarea....
De ce oare....ni se inoculeaza ideea asta tare bine in cap...ca barbatii au doar drepturi...si noi ar rebui sa fim niste supuse dragalase...care stau cumintele...si asteapta aprobarea lor?Ei ne cer noua aproparea......sa ne rapeasca ani,sperante,sanse,vise?Ne cer ei voie "stii eu vreau doar sa ma simt bine ,nu vreau sa fiu responsabil,caci pentru prima....ma simt barbat dar pentru a 2,nici vorba"...si da,vreau sa ne iubim frumos...dar cand sunt pregatit,pot sa dau fuga si sa ma indragostesc nebuneste de o alta,ce daca tu m-ai asteptat 10 ani,doar stiai ca nu exista garantii pe lumea asta...si apoi ce,e vina mea ca m-am indragostit de alta,bietul de mine!" Cand o sa-i tratam pe fii si pe barbatii nostri ca pe barbati adevarati.....spunandu-le clar ce asteptam de la ei si,caci avem si noi dreptul sa avem asteptari?Le vom spune clar cum sasa fie minunati si nu minusculi?
Burtocika spune:
Delia, eu cred ca tu nu ai citit cu atentie sfaturile care i s-au dat fetei ... Eu NU am inteles ca i s-ar fi spus ca "barbatii au doar drepturi...si noi ar trebui sa fim niste supuse dragalase...care stau cumintele...si asteapta aprobarea lor", ba dimpotriva, majoritatea celor care au scris o indeamna sa iasa din aceasta relatie care pare ca este una mai degraba de DEPENDENTA, si nu de dragoste.
Nimeni nu zice ca nu este ok sa faci un copil de una singura sau cand simti ca iti "ticaie" ceasul biologic (fie el la 28 sau la 38 de ani). Doar ca ar trebui sa-l faci pentru motivele potrivite, ori, din tot ce a scris ALLY pana acum, eu nu intrevad decat niste motive NE-potrivite: plictiseala, nevoia de a-si umple timpul, nevoia de afectiune (de-aia i s-a sugerat sa-si ia un caine sau o pisica, pentru ca toate aceste lipsuri pot fi usor suplinite printr-un animal de companie; un copil umple alte goluri, pe care eu nu le-am citit in mesajele ei).
Si inca un motiov pentru a face copilul ar fi "poate si ca sa il apropii pe el de mine", deci, cu alte cuvinte, sa-l "lege" de ea ... Asa crede ea ca l-ar responsabiliza si l-ar face sa-si doreasca sa oficializeze relatia ...
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Dscristian,da o sa-i trimit si bani lunar si hainute pentru copil.Nu ar fi prima data,am mai trimis unei persoane pe care nu am vazut-o niciodata si pe care am "cunoscut"-o aici pe forum.Dar nu asta e rezolvarea....De ce oare....ni se inoculeaza ideea asta tare bine in cap...ca barbatii au doar drepturi...si noi ar rebui sa fim niste supuse dragalase...care stau cumintele...si asteapta aprobarea lor?Ei ne cer noua aproparea......sa ne rapeasca ani,sperante,sanse,vise?Ne cer ei voie "stii eu vreau doar sa ma simt bine ,nu vreau sa fiu responsabil,caci pentru prima....ma simt barbat dar pentru a 2,nici vorba"...si da,vreau sa ne iubim frumos...dar cand sunt pregatit,pot sa dau fuga si sa ma indragostesc nebuneste de o alta,ce daca tu m-ai asteptat 10 ani,doar stiai ca nu exista garantii pe lumea asta...si apoi ce,e vina mea ca m-am indragostit de alta,bietul de mine!" Cand o sa-i tratam pe fii si pe barbatii nostri ca pe barbati adevarati.....spunandu-le clar ce asteptam de la ei si,caci avem si noi dreptul sa avem asteptari?Le vom spune clar cum sasa fie minunati si nu minusculi? |
nu e nici pe departe vorba de asta
e vorba de sinceritate intre parteneri. sa nu il minta
daca merge la el si zice de azi nu mai iau pastile e ok
daca nu le mai ia si uita sa ii zica, si el ramane convins ca ea le ia in continuare, apoi mi-e mila de el saracul cand ajunge cu copilul in brate.
repet, nu e iresponsabil tipul. iresponsabil ar fi daca nu s-ar proteja (constient) si apoi cu partenera gravida ar zice pai eu nu vroiam copil
si nici nu o sfatuim sa fie mielusea. dimpotriva, sa il lase pe cel cu care are vederi diferite despre viata, sa mearga la sala si sa faca regim ca sa capete incredere in cum arata, sa gase4asca un partener cu care are o viziune apropiata si cu care sa isi poata face o familie. ca e tanara, are tot timpul din lume pt asta.
poate tu de acolo nu iti dai seama ce stigmat e inca aici sa fii mama singura si necasatorita sau nici macar divortata. mai ales cum se uita barbatii la mamele singure.
ok, nici o casnicie nu iti ofera garantii. dar in unele situatii sunt sanse sa fie 80% bine, in altele 50%. in situatia de fata or fi vreo 20%? de ce sa faci ceva ce nu se poate corecta niciodata cand stii de la inceput ca ai mai multe sanse sa fie rau decat sa fie bine?
intr-un cuplu nu se face asa ceva. never ever. adica un cuplu nu se bazeaza pe incredere si sinceritate? si aici nu e vorba ca ii spui ca pantofii noi au costat 100 in loc de 200.
ina.click spune:
Eu nu cred ca afirmarea independentei unei femei se face prin minciuna
Nu ma simt "supusa dragalasa" in nici un fel fata de sotul meu, dar dorinta unui copil a fost ceva suficient de important incat sa fie discutata.
Asa cum mentioneaza si Burtocika si Sdcristian, eu nu vad nici un fel de dorinta autentica de a avea un copil pentru a avea un copil si atat.
Uita-te la titlul threadului. "Apropie sau indeparteaza" De cine, de el?
Pai depinde daca si=l doreste sau nu, evident.
Ce-o sa ii soui copilului ala peste cativa ani cand va intreba cum a ajuns pe lume? "Pai mami se gandea ca tati n-o prea mai baga in seama asa ca...I gave it a shot"
Daca iti doresti in mod real un copil cu actualul tau partenere, spune-i. Mai intai lui si apoi noua, ca prespun ca nu cu forumul asta vroiai sa iti petreci viata ci cu el.
Daca iti doresti mai mult sa fii cu el decat copilul, lasa copilul pe altadata si inlocuieste cu altceva.
Dac iti doresti mai mult copilul decat relatia, iesi din relatie asa cum deja ai fost sfatuita.
21 +
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Delia21
|
Daca fiul tau nu ar vrea un copil la 26 de ani si ar sta linistit stiind ca partenera ia anticonceptionale, iar partenera ar "uita" sa-l informeze ca nu mai le ia, ar avea tot dreptul sa se simta mintit. Evident ca ar trebui sa-si asume resposabilitatea, desi nu e tocmai corect in conditiile in care el si-a luat masuri de precautie (bazandu-se pe increderea in partenera).
Una e sa uiti prezervativul si alta e sa fii mintit. In primul caz raspunderea iti apartine in egala masura, in al doilea nu e chiar asa. Nu inteleg de ce nu vezi diferenta. Ce ar trebui sa faca barbatul ala ca sa fie 100% sigur ca nu apare vreun copil, sa foloseasca tzshpe mijloace de protectie pe langa pilula?
Cat despre (i)maturitatea anumitor barbati, e cu totul alt subiect. E dreptul lor la o adica sa fie imaturi daca asa vor si dreptul nostru sa renuntam la ei daca planurile noastre nu coincid cu ale lor. Prietenul nu Ally nu e un copil, caruia sa-i faci bine cu forta, fiindca esti tu adultul responsabil. Bune sau rele, deciziile unui adult trebuie respectate - noi, la randul nostru, nu pretindem oare sa ni se respecte deciziile?
ina.click spune:
Hai s-o luam invers, cum ar fi sa ai tu 26 de ani si nici un gand de copil, partenerul sa te asigure ca poarta prezervativ, si sa si le gaureasca ca sa te lase gravida pentru ca te-a observat ce dragut te porti cu diversi copii prin parc.
Cum ti-ar fi?
21 +
buflea spune:
Eu zic ca in loc sa incerci sa-ti cauti alt barbat cu care sa faci un copil, sa incerci sa devii cat se poate de independenta - financiar, profesional ...astfel incat sa poti face copilul ala pentru tine si sa te ocupi de el aproape integral sau cu suport minim. Scenariul cel mai defavorabil este sa ramai singura responsabila de copil si rebuie sa te pregatesti pentru asta.
Ai 28 de ani, ai cel putin 10 ani in fata ca sa pui planul asta in aplicare - nu stiu, o noua scoala, o schimbare de cariera, poate o emigrare cum a sugerat cineva ... scopul nr 1 sa fie independenta financiara, targetul final copilul. Poate intre scopul nr 1 si target apare si cineva care sa isi doreasca un copil la fel de mult ca tine ... daca nu apare, nu-i nimic, vei fi pregatita si mental si financiar sa te dedici unui bebe.