copilul apropie sau indeparteaza
Raspunsuri - Pagina 5
Delia21 spune:
Nu iti lua pisica! Nici iepuras,nici catel! De acord cu tine,un copil...este o investitie sentimentala si financiara in care se merita sa investeti timp,sanatate..si orice ai tu mai bun! Ceea ce nu pot sa spun despre o ....pisica.imi pare rau,dar nu pot!
Eu cand ma uit la bebe al meu ( acus face 5 ani)...zau daca ma mai intereseaza ceva decat buna-starea lui!zau...daca nu am impresia ca toata lumea este a mea...si ca toate tristetile mele s-au dus departe...ca si cum nu ar fi fost niciodata si asta...datorita aparitiei lui in viata mea.Barbatii sunt in mare parte imaturi si lasi cat incape.Eu am facut tratament ca sa raman insarcinata,a platit domnul tatic bani grei...,el nu mai are alti copii...era trecut bine de prima tinerete...si poate chiar si de a 2-a...,si-a dorit copilul...dar dupa ce a vazut ca am ramas...l-a apucat panica,dar inca ce panica...nu asa!Mi-a cerut sa intrerup sustinerea sarcinii...pe motiv ca nu e chiar 100% sigur ca va face emotional fata rolului de tata.Si eu ce era...sa fiu gasca si sa fac ce imi zicea el?Apoi...dupa nasterea copilului,el nu a stat cu noi,venea doar in weekend,in timpul saptamanii dormea la maica-sa in apartament pe motiv ca e mai aproape de munca,si ca sa nu fie intrerupt de plansetele lui bebe noaptea...si eu eram cu bebe;cateodata am avut pe cineva cu mine,ori pe mama ori vreo prietena...dar am avut si saptamani cand am fost singura.Si nu am crapat!Si nici nu m-am tanguit...ba nu am fost nici depresiva.Si discutii,neintelegeri...au fost tare multe,nu a fost totul lin si pace.Dar daca ai un mental puternic...si iti spui ca mintea ta trebuie sa te ajute nu se te traga inapoi...vei trece cu brio peste orice incercare.
casandra spune:
Si eu ca si ruxij cred ca e mai bine sa cauti altul cu care sa faci copii. Nu are rost sa faci cu el daca nu vrea.
Vreau sa iti mai spun ca am cunoscut de curand o doamna la 43-44 de ani, maritata de 20 de ani.
In tinerete, cand ea vrea copii, el nu vroia, ca nu e inca timpul, sa mai faca un doctorat, o facultate, si tot asa.
Cand ea avea 38 de ani s-a hotarat el ca ar fi timpul. Numai ca pentru ea nu a mai fost asa usor. Ea s-a apucat de tratamente, operatii, el, vazand ca nu e cum a planificat si ca exista sanse sa ramana fara mostenitori, a inceput sa isi caute alta femeie. Si a gasit una, mai tanara si mai fertila. Si i-a dat cu piciorul sotiei, care a asteptat dupa el, ani si ani.
Delia21 spune:
Maru,tot in chirie eram si cand am nascut! Copilul l-as fi facut oricand si oriunde;din pacate am probleme legate de fertilitate...si nu s-a intamplat sa raman insarcinata.Ba mai mult...nu ma-m cantat,...dar apropo,am divortat ,la nervi...in timpul sarcinii...pentru ca...asa ca un facut...omul o tinea din boacana in boacana! A ajuns pana acolo ...sa imi ceara voie ..sa isi faca fanteziile...si i-am spus ca are voie numai sa astepte un pic...ca sa fie liber legal.Suntem din nou impreuna,...just for the record.
Delia21 spune:
Marule,e doar o falsa impresie ca mie mi-a venit totul pe tava! Dupa bebe mi-am luat job pe internet,stateam cam 4-6 ore pe zi pe calculator;bine,poate nu as fi putut trai ine din acei bani,...as fi cerut ajutor de la stat la o adica...daca s-ar fi intamplat ceva cu mandrul meu.Apoi,el nu e genul foarte generos,nici pe departe.Exemplu :niciodata nu a platit nici macar biletele de avion pentru fiu-su,nu mai vorbesc de cele pentru mine...;apoi asigurarea medicala;i-am sugerat sa-l treaca pe cel mic pe a lui,ca doar si el e parinte...raspunsul a fost nu.am ales sa nu intreb nici de ce...si nici sa imi bat cuie pentru asta aiurea in cap.Doar pentru ca o situatie pare roz de la departare...nu inseamna ca intr-adevar e roz.Nu spun ca e neagra,ferit-a sfantu!
ruxij spune:
Delia, eu in principiu sunt de acord cu tine. Nu poti tine cont de toata lumea cand e vorba de a ramane sau nu fara copil. Eu dc. as fi in pericol de a ramane fara copil, nu m-ar interesa prea multe considerente legate de ce simte tac'su si ce zice lumea si nici ca nu e situatia perfecta cu familie cu doi parinti. In ziua de azi modelul asta oricum e depasit de evolutiile in societate. Dar ea e cam tanara si ar mai avea timp sa astepte cativa ani pt a face copil cu cineva ca lumea. Dar pt asta tb sa il lase pe actualul, pt ca cu el nu va face treaba si isi pierde vremea. Eu inteleg totusi si ceasul biologic, si mie mi-a sunat la 29 si la 30 am facut copilul. Dar macar eram maritata acolo, desi nu era deloc situatia ideala: studenta, fara carte verde in America, stateam cu chirie intr-o camera intr-o casa la comun. Oricum, in cazul ei, as mai astepta putin si l-as lasa pe domnul asta.
ruxij spune:
Ah, si ca sa raspund la titlu, copilul indeparteaza. Mai ales cand are un tata imatur, care probabil va fi mai mult deranjat decat emotionat de copil. Multi vor mai mult distractii si mai putine probleme, ori copilul nu vine cu distractii ci cu probleme.
maru spune:
delia si scuzele mele! Nu am vrut sa rascolesc rani. Departe de mine gandul asta.
dar tot i-as recomanda sa isi caute un alt partener.
cat despre mamele din Afganistan ori mai stiu eu ce tara necajita, crezi ca ele au de ales?
Delia21 spune:
Ruxi,mie omul asta al iei mi se pare tanar...dupa standardele mele;dar eu standardele mele ...nu le pot impune altora,caci mie nu mi-au placut niciodata barbatii sub 35 de ni.Dar poate fetei...i se pare ca ...ochi albastrii...sau mai stiu eu ce...ca ai lui nu mai gaseste.si decat sa ramana cu regretul ca...,mai bine face un copil de tinerica ( foarte tanara nu esti la 28)...asa ca Maru,...si apoi vede daca il poate creste cu tata,care se poate intampla ...sa fie tare coplesit de mogaldeata...sau...isi reface viata...cu un altul.Nu e nimic nou sub soare.E mare lucru sa stii exact pentru ce traiesti pe lumea asta,...si a trai pentru un copil al tau...nu e cel mai rau lucru care i se poate intampla unei femei la 28-29-30 de ani.Ba dimpotriva!
ruxij spune:
De acord cu tine in principiu. Ma gandesc doar ca ar avea inca o sansa sa gaseasca pe cineva care sa ii ofere un ajutor, un umar, sa ii fie partener. Nu e imposibil de crescut un copil de una singura, dar e mai usor cu cineva bun langa tine. Dar daca ea o tine pe a ei ca il vrea pe tipul asta....sigur, poa' sa faca si copil cu el. Mie insa nu mi se pare cea mai buna alegere.
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Ruxi,mie omul asta al iei mi se pare tanar...dupa standardele mele;dar eu standardele mele ...nu le pot impune altora,caci mie nu mi-au placut niciodata barbatii sub 35 de ni.Dar poate fetei...i se pare ca ...ochi albastrii...sau mai stiu eu ce...ca ai lui nu mai gaseste.si decat sa ramana cu regretul ca...,mai bine face un copil de tinerica ( foarte tanara nu esti la 28)...asa ca Maru,...si apoi vede daca il poate creste cu tata,care se poate intampla ...sa fie tare coplesit de mogaldeata...sau...isi reface viata...cu un altul.Nu e nimic nou sub soare.E mare lucru sa stii exact pentru ce traiesti pe lumea asta,...si a trai pentru un copil al tau...nu e cel mai rau lucru care i se poate intampla unei femei la 28-29-30 de ani.Ba dimpotriva! |
Delia sunt de acord cu tine, nu e un capat de tara sa faci un copil si sa fii mama singura. Insa cand ai macar tu maturitatea necesara cresterii unui copil. Am fost mama singura 4 ani si stiu despre ce vorbesc. Si nu, nu eram matura prea tare, m-am adaptat. Insa altfel m-am bucurat de al doilea copil (a nu se intelege ca il iubesc mai mult) fata de primul. De ce sa alerge sa isi ia de la gura pentru copil in cazul in care tatal o paraseste? De ce sa traiasca de pe o zi pe maine? Nu-i normal nici pentru copil nici pt ea. Cand mai poate astepta cativa ani si sa cunoasca un barbat care asta isi doreste: o familie.
Totul pare idilic din afara, mvai, sunt doar eu cu copilul meu, ce bine, nu mai sunt singura, bla bla bla. Stii cum te simti cand te intreaba propriul copil, pe la doi ani asa : "de unde pot sa cumpar si eu un tata ca al lui I. asa sa se joace cu mine?" Sau cand il vezi cu ochii scursi dupa barbati/tatici prin parc care isi arunca copiii in sus si se tavalesc cu ei prin iarba...