Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (177)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

dolores,ei,asa imi place explicatia,cum ca ajuta la formarea a....ajuta la ...
as scoate "miracol" din titlu,nu stiu de ce dar toti au tendinta asta sa vorbeasca despre miracole cand defapt e ceva stiintific la baza,pana la urma,in explicatii.cum ar fi si normal.

ca vorbeati ded ermatita,la fel aud ca medicina spune ca nu exista medicament care sa vindece,doar cremele alea...si ca trece pana la urma de la sine,iar naturistii sustin -sau cel putin ce aud eu-ca ei au vindecarea !
mai,nu stiu...cand aud cuvantul "ajuta" ,au mai multa credibilitate,dar cuvantul "vindecare" suna aaa "miracol".
or exista,nu stiu,dar cred ca unii oameni practic fac pasiune pe naturiste si nu neaparat vorbesc ceea ce trebuie,ci ceea ce cred ei.
banuiesc ca si aici e ca religia:intalnesti unul care iti vorbeste agresiv/pasionat si mai rau te indeparteaza.pe cand adevaratii credinciosi nici nu e nevoie saiti spuna "vino" .

(ma refer la modul deabordare al persoanelor,nu contest remediile naturale in care cred,dar nu orbeste )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Aelita asa e, nici eu nu cred in nici un miracol, eu cred pur si simplu in capacitatea organismului de a se reface singur. Raceala de exemplu sau gripa - se stie ca nu exista remedii pentru asa ceva . Toata gama de medicamente, naturiste sau ba, ceaiuri si leacuri ce o bagam in noi nu fac decat sa amelioreze simptomele, nu sa vindece. Pot ajuta organismul sa lupte mai bine. Insa raceala e tot acolo si tot trebuie sa-si faca damblaua pana la capat, zic eu.

Eu una mereu am fost o fire mai circumspecta si nu cred cu tarie in mai nimic... poate nu e chiar bine, insa asta mi-s.

Acum ascult vesti din Spania la radio si ma gandeam la voi.... cica e frig tare la Madrid!
Si ce-au facut nebunii aia de homosexuali papei, ce-am mai ras!!! Catolici catolici spaniolii dar si bon-viveuri. Oricum papa asta mi se pare tare antipatic, pe cat era de carismatic Jean Paul II.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 26+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Cleo de ziua numelui! N-am stiut ca exista acest sfant.
Orice prajitura virtuala/nevirtuala e binevenita. Parca-s mai bune astea virtuale ca pot fi consumate oricate oricand.

Adriana: lava cake? Pai eu cu experienta mea in materie de prajituri(ma refer la mancat) nu am auzit decat pe aici de ea. Cum arata? le faci tu?

cu imunostimulatoarele: no comment.
Noi ne culcam pe la 10 uneori mai tarziu si ne trezim la 8,30-9.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Esme, imi dai si niste retete? Ptr. musaka de dovlecel si Supa crema de cartofi cu sunca afumata. Saru-mana.

Pentru musaka (my style :) ). Ai nevoie de un vas care sa intre in cuptor yena, ceramica sau ce o fi. Cantitatile depind mult de vasul pe care il ai, dar dupa ce o faci o data cred ca o sa te stii.

Eu folosesc un vas de yena dreptunghiular 20x15cm.

- 5 dovlecei, curatati, daca sunt tineri nu le scot semintele fiindca sunt moi si bune.
- 500g carne tocata, eu pun jumate porc jumate vaca la porc sa aiba si niste grasime. O toc cu foodprocessor.
- o ceapa tocata marunt (food processor, imi cer scuze daca deranjeaza ca pun si asta, doar mi se pare ca usureaza foarte tare munca);
- marar, uscat, proaspta congelat dec are o fi;
- rosii, daca sunt proaspete cu gust minunat vreo 5, daca nu o cutie de rosii in bulion, cele italiene sunt superbe; => food processor sa faca sos si in ele adaug si o lingurita de oregano uscat si sare;
- smantana;
- sare, piper;
- cascaval ras, mie nu imi place s apun cascaval cu gust puternic gen parmezan,d ar poti s apui ce vrei. Eu pun ementhal

Se pune la incalzit cuptorul.

Dovleceii - aici am doua variante, pentru aia de au timp si cele care nu au timp, le folosesc si eu pe ambele in functie de cat timp am.

1. rapid - taiati cubulete, aruncati in apa clocotita si sarata, lasati la fiert 5 minute, scosi si scursi;
2. consumator de timp - taiati rondele sarati si prajiti (inmuiati) in tigaie de teflon fara ulei;

ceapa se caleste (in ulei de masline nu extravirgin), apoi se pune carnea tocata si se caleste pana scade lichidul pe care il lasa (vreo 10 minute) se adauga sare, piper.

Vasul se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet (pe asta il fac din painea care ne tot ramane si o pun la uscta si apoi din nou foodprocessor).

Se pune un strat de dovlecei, deasupra marar, carne, sos de rosii (asa facut simplu cu food processor), si iar dovlecei, marar, carne, rosii.

Deasupra se pune cascaval ras si smantana cat sa acopere tot.

Poti pune smantana dupa fiecare strat dar mie mi se pare mult mai light asa.

Se da la cuptor 10-20 de minute. Cats a se topeasca cascavalul si eventual sa se coloreze putin ca in rest cam tot ce ai acolo e gata facut. Mie imi place mai mult a doua zi, asa ca pe asta o fac d eregula seara si la reincalzire dupa ce mararul si oregano s-au imprietenit cu dovlecelul, carnea si rosiile e o minune. Se incalzeste ori in cuptor ori portionat in MO.

Revin si cu supa ca aia are si poveste insa acu' tre' sa merg pana la studenti.

esme

Mergi la inceput

Citat:

Adriana: lava cake? Pai eu cu experienta mea in materie de prajituri(ma refer la mancat) nu am auzit decat pe aici de ea. Cum arata? le faci tu?

Rusinica dar s-ar putea sa o stii sub numele de "chocolate fondant", "chocolate molleux" sau poate chiar sufle de ciocolata.

Pentru cine nu vrea sa moara de pofta recomand sa nu se uite la www.google.be/images?hl=en&expIds=17259,26637,27404&xhr=t&q=lava cake recipe&cp=7&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=960&bih=573" target="_blank">imagini cu lava cake. nu va aud ca strigati dupa mine... adriana e devina!

Esme

fuuuuuuuuuuuuuuuuug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

exact asta faceam acum ma uitam la imaginino,no,no,no

am gasit si o reteta pe un blog: "bucataria Adrianei". Ha?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Eu nu ma uit sigur! Am clacat dimineata si-am mancat o ciocolatica - bad, bad girl!

Al meu ieri la gradi a papat si el musaca de cartofi, in fine, o mancare tradidionala quebecoasa, exact ca musacaua numai ca in plus are boabe de porumb, se cheama pate chinois. Mai fetelor, eu i-am facut de nenumarate ori, n-a pus gura niciodata. Cateodata ma gandesc sa ma duc la gradi sa iau lectii de la doamna. Acolo mananca de toate (in afara de fructe).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Eu nu ma uit sigur! Am clacat dimineata si-am mancat o ciocolatica - bad, bad girl!

Al meu ieri la gradi a papat si el musaca de cartofi, in fine, o mancare tradidionala quebecoasa, exact ca musacaua numai ca in plus are boabe de porumb, se cheama pate chinois. Mai fetelor, eu i-am facut de nenumarate ori, n-a pus gura niciodata. Cateodata ma gandesc sa ma duc la gradi sa iau lectii de la doamna. Acolo mananca de toate (in afara de fructe).

doloress, i-ai un copil alaturi . Alaturi de altii, mananca si elefanti.

izvor de ciocoloata: io asta fac: http://arakelian.wordpress.com/2010/02/18/izvor-de-ciocolata/

de 1-2 ani

testata, experimentata, dau si lectii. In 3-5min o prepar, inca 10 min la cuptor, se serveste fierbinte (daca ai musafiri, e nemaipomenit). Am crescut in ochii sotului cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

pentru ce ma chinui eu sa gatesc, mai dragelor??? Ca fie-mea urla dupa spaghete, goale, fara NIMIC pe ele; acu' i-am facut somon la gratar cu sos de marar si cartofi natur si credeti ca il vrea? Nuuuuuuuuuuu, il mananc eu... ea a cerut ou, i-am facut, ca doar n-o s-o las sa faca greva foamei, desi aseara facusem o placinta ciobanului (Shepherd's pie) si a urlat tot asa dupa spaghete, am dus-o in pat fara cina si dupa 10 minute a mancat placinta si dupa aia cat i am facut eu baie, daddy i-a fiert spaghete...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

pentru ce ma chinui eu sa gatesc, mai dragelor??? Ca fie-mea urla dupa spaghete, goale, fara NIMIC pe ele; acu' i-am facut somon la gratar cu sos de marar si cartofi natur si credeti ca il vrea? Nuuuuuuuuuuu, il mananc eu... ea a cerut ou, i-am facut, ca doar n-o s-o las sa faca greva foamei, desi aseara facusem o placinta ciobanului (Shepherd's pie) si a urlat tot asa dupa spaghete, am dus-o in pat fara cina si dupa 10 minute a mancat placinta si dupa aia cat i am facut eu baie, daddy i-a fiert spaghete...

Strategia cu trimisul de la masa daca nu mananca ce i se ofera am aplicat-o si la Lorelei in putinele ocazii si totdeauna se lasa cu mancatul a ceea ce era, pe de alta parte cred ca daddy si daca doar instinctiv a incercat sa ii ofere reward care e o alta strategie care functioneaza. La noi e chestia ca mai mereu avem biscuiti facuti d enoi si Lorelei e mare fan iar eu mare tampita si nu ii pun deoparte asa ca daca are chef de mofturi zice ca nu vrea mancare ca ea vrea biscuiti. Si lacrimi de crocodil si din alea ca ii luam biscuitii si o lasam sa "lesine de foame" dupā cateva minute revine si mananca si apoi ii repun si biscuitii pe masa si din partea mea poa' sa manance fix cati vrea. Faza e ca daca e mancata deja un biscuite e mai mult ca suficient.

Supa tot mai tarziu iarta-ma te rog!

Am vrut musai sa "comentez" la Alysh faptul ca te straduiesti e senzational si o sa zic de o mie de ori ORICINE poate gatii bien si gustos. Poate nu oricine o sa reuseasca sa faca nu stiu ce sculpturi de ciocolata in rest...
Cheia succesului (din punctul meu de vedere) e gustatul in permanenta si incercatul mereu al carnii si legumelor s anu fie prea fierte, sau prea crude. Cu mana pe inima zic ca asta mai ales pana stii cand sa opresti procesul duce la multe arderi de limba si degete...am straturi straturi de piele de pe limba si degete care s-au dus din cauza mancarii clocotite...

O poveste pe care am mai spus-o...poate nu aici. Matusa mea cea mai cea inainte sa aiba copil era un dezastru umblator prin bucatarie, la fel a fost si in primii ani de viata a fetei. Dupa ce fata a ajuns pe la 3-4 ani si a putut comenta ca aia nu e buna, sua fiarte, sau prajita matusa mea s-a specializat. In momentul de fata e de departe cea mai buna bucatareasa in familie (ma exclud pe mine doar fiindca am orizontul ceva mai deschis decat ei si pot pune mana pe ingrediente la care ei nici nu viseaza). Asa ca Alysh incearca, nu conteaza rateurile, suntem aici si te tinem de mana sunt sigura ca vei fi super!!!

pup,

Esme

Esme

Mergi la inceput