Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (177)
Raspunsuri - Pagina 15
Simonix spune:
Esme - gand la gand
Si noi am produs supa crema de dovleac + placinta - al meu a mancat supa aia de nu avea aer, asa de tare i-a placut. Placinta insa e bleah
Merci de idei, o sa le notez
si noi incercam sa avem dou supe creme pe saptamana, o ciorba, peste proaspat 2-3 zile pe saptamana, piureuri variate, lui Robert ii plac, o zi de paste, una de mamaliga
, niste carne de pui/ ficatzei. Supele crema insa sunt mare hit la noi - si se fac super usor, mananca al meu de face un burdihaaaaan
Fripturi si chestii mai serioase facm doar in weekend.
De congelat nu prea practicam, nu prea avem dece, in genere ii facem pe loc, ne descurcam, inca. La bb2 cred ca vom apela mai des la tehnica asta :)
Aelita - si eu tot in ro exclusiv ii vorbesc, toti mi-au zis ca se "dau pe brazda" cu scoala si apoi cu greu ii vom face sa vb in ro. Oricum, pemine ma interesa ca prim step sa comunice, scopul este atins
Cu franceza vad ca vine incet incet din urma.
De saptamana viitoare sutem scolari
Am niste emotii, am fost in weekend, i-am luat ghiozdanel, shortzuletze, tot felul de rechizite ... Uf :) Din pacate starea lui nu e prea ok, toata noaptea ne-am chinuit cu nasul infundat, fara alt simptom, nici macar mucii nu curg
I-am pus doua supo cu eucalipt, pulmex baby, nu stiu ce picaturi, scos cu batista ... nik frate ... IN fine, mi-a si vomat azi noapte, ma mir ca nu are (inca) febra. Dimineata a fost f grea, nu am reusit sa il trezesc, am dormit cu el in pat si sforaia ingrozitor, mai ceva ca ta-su
, a plans apoi la naima de a vomat iar
nu a mancat nimic, greu greu ... Acusha cica doarme, era terminat de oboseala. Sper sa isi revina pana miercuri, cand are petrecerea de ramas bun cu tanti, am luat deja cadouri pentru copilashi etc ...
Cu medicamente, noi am luat deja destule, incepand de cand era nou nascut, din pacate. Dar avand in vedere cat de mult o fost bolnav, a luat putin, zic io
cred ca in Ro era pe cura de antibiotic pana acum
Eu incerc sa iau partea buna: medicamentul te face bine daca e folosit cum si cand trebuie. Nu chestionez prea tare parerile doctorului pentru ca am incredere in el, vad ce imi propune si e ok. Aici se lupta doua tendinte : tendinta de a scadea numarul de medicamente si mai ales de antibiotice, care se dau f rar, doar in cazuri serioase + tendinta de a imuniza copiii f devreme prin expunere fortzata la colectivitate, de f timpuriu. In genere sistemul e astfel facut incat nu prea ai optiuni decat sa iti lasi copilul in colectivitate, sa culeaga tot ce prinde si sa tratezi light, incercand sa eviti antibioticul sau sa lasi corpul sa lupte singur cat mai mult. Uneori insa nu prea iese treaba, tocmai ca piticului nu i se da sansa de a se reface ca lumea si ia imediat altceva. E greu, este f obositor si pentru parinti, care trebuie sa fie performanti si la servis, dupa nopti nedormite si stat cu copil sacait si bolnav, cred ca majoritatea stim cum este... Eu de ex acum vin dupa doua nopti nedormite :D Am avut x sedinte, etc etc, inca imi e bine, o mai duc asa o zi, ca ma stiu, deja in a patra zi dau semne de esec pe la servis :D si imi trebuie 8 ore de somn.
Ylari - si noi am avut otita perforata si a luat antibiotic fara discutie. L-am dat pana la final, 8 zile sau 10, nici nu mi stiu. Tot perforata si otita noastra
Succesuri, sanatate 
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BELLEANE Ylari: nu te juca cu otita si mai ales perforata. La Elena am vazut cand dupa 5 zile de antibiotic a facut recadere si i-am mai dat inca 7. Daca sunt semne de urticarie trebuie schimbat antibioticul, nu trebuie sa ajungi la ceva mult mai grav. Tinand cont ca nu a luat antibiotice in trecut cred ca putea sa-ti dea o doza micuta/ceva mai slab. Sau poate asa se procedeaza numai la homeopatie. Te iubim, printesa Victoria!!! |
Nu stiu de ce s-a inteles ca m-as juca.
Nu m-as juca cu asa ceva. O iubesc enorm si niciodata nu i-as face rau.Am zis doar ca o sa intreb daca trebuie sa-i dau atat de multe zile acest zinnat (atat de puternic) Multumesc ptr sfat, oricum. Eu chiar iau in serios tratamentele, am schemele scrise pe hartie si pe care le respect cu sfintenie. Nici prin cap nu mi-ar trece sa ma joc cu asa ceva. Dimpotriva mie imi e teama si ptr binele Evei nu imi vine sa refuz ce imi prescriu doctorii. Iarta-ma daca te-am inteles gresit.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Lilly79 spune:
alina acum sunt ok.Merci de intrebare
si ma bucur ca si analizele tale sunt bune.
Unde a mai aterizat barza?
la andree27 cumva?
iulia83 ati ajuns la cluj? Nu ai mai dat niciun semn.
Cred ca aici nu am scris.Vineri am ajuns la urgente cu sangerare.Diagnostic: hematom + col scurtat.Mi s-a recomandat repaus la pat.Am stat 2 zile si astazi m-am dus la doctorita mea.Concluzia:pot sa ma duc la lucru, dar fara efort si fara ridicat Julia in brate si asteptam sa treaca hematomul.Colul cica e ok, cea de la urgenta nu a masurat bine.
Multa sanatate copilasilor bolnaviori.
Juliei ii dau Immunorezistan junior de la primele semne de raceala, ii aspir bine nasul si astept sa treaca.Iar atunci cand zicea ca o doare urechea sau mi se parea ca se aude ceva la plamani ne infiintam la doctorita sa o asculte si sa-i vada urechile.In f multe cazuri ma intorceam acasa fara alte medicamente pt ca era suficient ce-i dadeam atunci.Si antitermice/antiinflamatoare doar cand avea febra mare (peste 38.5) sau zicea ca o doare urechea si era seara si nu mai aveam unde sa mergem.Otita totdeauna i-a trecut doar cu picaturi.
esme multumesc pt reteta de biscuiti.Am salvat-o dar nu am avut timp inca sa o fac si astazi am salvat si meniurile puse de tine pt ca tot timpul sunt in pana de idei.
O saptamana frumoasa.
Lilly
9+ , mami de
Julia (30.05.2008)
YLARI spune:
| citat din mesajul lui Simonix Ylari - si noi am avut otita perforata si a luat antibiotic fara discutie. L-am dat pana la final, 8 zile sau 10, nici nu mi stiu. Tot perforata si otita noastra ![]() Simona cu Robertzel baietzel frumos Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti si Poze cu bebe |
Vad ca si Simonix a inteles la fel

Nu m-am exprimat eu bine inseamna. Oricum o sa sun in legatura cu urticaria sa vedem ce ne zice. Initial pediatra ne-a prescris Ospamox, dar ORL-istul ni l-a schimbat si a zis ca e mai bine sa dam Zinnat si l-am schimbat fara proteste caci doar era spre binele ei. Dar in contextul a ceea ce zicea Magne si ptr ca i-a aparut si urticaria pe corp am zis ca o sa sun sa intreb daca e in regula si daca chiar trebuie sa i-l dau timp de 8 zile. Noi daca nu am mai luat pana acum antibiotice (decat acum un an jumate) nu stapanesc prea bine acest segment de medicamentatie. Plus ca sincer eu observasem o ameliorare mai vizibila dupa Ospamox, adica secretiile nazale disparusera complet dupa doua doze ori ieri iar a avut destul de multe, plus ca a revenit si tusea. Ma rog...
Esme vroiam sa iti spun ca am copiat si eu meniurile si retetele de azi

POZE
belleane spune:
Ylari: cred ca am inteles gresit, dar sunt cazuri in care beneficiul folosirii antibioticelor depaseste mult riscul si cred ca otita este tare periculoasa... Mai ales dupa ce am citit cazul lui SEBI.
Am citit undeva de sfarsitul antibioticelor si probabil mi s-a facut mila de ele.
cleo78 spune:
dupa ce citii articolele impotriva siropurilor de tuse, am intrebat-o pe amica mea medic (acum e medic in Fr). Ea mi-a confirmat: majoritatea medicilor stiu cat de controversate sunt, dar din partea firmelor farmaceutice se dau bonusuri, excursii, training-uri cu cazare, masa, transport in strainatatori etc. la doctori, pt a incuraja vanzarea de anumita medicamentatie. Apoi ea a mai mentionat ceva: 80% din pacientii ei veneau dupa reteta. Daca le zicea ca nu au nevoie, ca problemele se pot rezolva din igiena/alimentatie - raspunsul era: nu e dr bun.
Si mai e un lucru: medicii se rutineaza, merg pe anumit fagas- asa ca dau cu draga inima reteta care ei o stiu ca a funtionat pana atunci.
Despre otita cu timpan perforat, orice otita care curge presupune perforarea timpanului. Si Mara a avut acum 1 an, fix pe vremea asta. Ptiu... am si uitat! ei, mara a luat Zinnat, dupa 2 ziel a inceput sa curga - am ajuns la Budimex, la orl-ist: a zis ca nu e bun zinnat-ul, ci ospamox 7 zile. Si intradevar, in 24 ore a disparut si febra, sid urere, si curs si tot (banui si faptul ca a perforat si a curs - s-a dus presiunea si durerea locala).
Si mi-a explicat, tot amica mea medic: zinnat se da pt ca are o actiune larga: acopera si e-colii care dau infectii urinare, si unii pneumococi etc. si actioneaza in mai multe zone.
Mai, asa mi-e dor de ea azi...de povestile noaste! O cheama Mihaela, si medic pe meil, din Fr, a tratat-o si pe o colega de a mea (sau macar i-a dat niste indicii si sfaturi de bun simt)
Auleu, Magnetismule, si tu esti mama denaturata cu cupilu in curu gol si urechile in vant la 18 gr?
. PE mara nu ii pot pune nik pe fund in casa! cu greu mai tine un tricou pe ea. Azi dim. nici palarie in cap nu i-am pus (a, si de noi se mai ia lumea la metrou, ca is curenti si vanturi zilnic)
Si sa va mai pove ceva de ea: sambata s-a dus singura la oala si a facut un kk. DIn proprie initiativa (fiind in curu gol, i-a fo simplu). Ei, si dupa ce face, se leagaa cu oala, pica cu ea, pica kkt-u pe covoras, pica si mara in fund peste, pune mana sa se ridice, etc. 

Cleo
Lilly79 spune:
cleo ce tare-i Mara cu oala
Noi suntem la faza in care-o pandim pe Julia si cand vedem ca e momentul X ii spunem hai la olita "nu vleau la olita" si apoi trecem la iti dam abtibild daca faci la olita, "nu fac la olita", te poti dezbraca singura , aici devine interesata, isi da jos pantalonii, scutecul, o mai rugam de cateva ori apoi se aseaza, si-apoi incepe "nu pot sa fac", Julia, hai incearca "nu poooot"; esti fetita mare, hai incearca ca ieri ai reusit, "nu-s fetita male, is micaaaa" (ea de obicei e fetita mare si doar cand vine vorba de olita e mica
).Si pana la urma face si-apoi se bucura si aplauda, primeste abtibild si mai scoate niste chiote si ne zice ca-i mare, etc. Asta o facem de-o saptamana incoace.Astept cu interes ziua cand va veni din proprie intiativa.Si noi suntem doar la faza kk, nici nu stiu cum va fi la pipi [:d] Vom avea mult de tras.
Lilly
9+ , mami de
Julia (30.05.2008)
cleo78 spune:
mara face niste acoordurii.
Ieri, discutie:
DIana: - acum pun eu!!
Mara: -acum pun eu MARA!
YLARI spune:
| citat din mesajul lui cleo78 Despre otita cu timpan perforat, orice otita care curge presupune perforarea timpanului. Si Mara a avut acum 1 an, fix pe vremea asta. Ptiu... am si uitat! ei, mara a luat Zinnat, dupa 2 ziel a inceput sa curga - am ajuns la Budimex, la orl-ist: a zis ca nu e bun zinnat-ul, ci ospamox 7 zile. Si intradevar, in 24 ore a disparut si febra, sid urere, si curs si tot (banui si faptul ca a perforat si a curs - s-a dus presiunea si durerea locala). Si mi-a explicat, tot amica mea medic: zinnat se da pt ca are o actiune larga: acopera si e-colii care dau infectii urinare, si unii pneumococi etc. si actioneaza in mai multe zone. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Eh ca sa vezi! Exact ce spuneam, mie asa mi s-a parut, ca a fost mai ok ospamox-ul. Despre ureche pot sa spun ca e ok, oricum nu a curs decat joi seara, vineri cand ne-a vazut orl-istul deja era lipit timpanul, si totusi el i-a dat zinnat, ca venea weekendul (!!!) Macar pe viitor stiu sa zic ca de la asta face urticarie. Apropo de urticarie, am sunat la hot line, mi-a zis sa-i mai dau si aerius (tocmai ma bucurasem ca de nurofen am scapat si bag la loc alt sirop) si vedem evolutia, doar daca mai apar pete schimbam antibioticul

Fug sa-i pun picaturile i ureke si sa-i aspir mucii.........
POZE
Doloress spune:
La multi ani, de Sf Mihail si Gravil tuturor celor ce le poarta numele, mari si mici!
Am si eu una bucata sot, am uitat sa-i zic, noroc cu voi!
Esme multumim de idei, pentru noi astia mari, ca ala micu nici picat cu ceara nu mananca supe si mancaruri gatite 
Ma bucurasem putin ca a inceput sa manance mai binisor dupa aftele alea, bine, tot ce vrea el, nimic din ce mancam noi, insa de sambata iar a intrat in greva. Sambata a mancat 2 felii de sunca presata si o bucata de branza si cateva lingurite de tort, la ziua unui prieten. Si atata. Toata ziua.
Duminica - o jumate de ou, un suc de legume si cateva bucatele de conopida. Toata ziua.
Iar m-am apucat de plans, iar m-au apucat depresiile.
Supa nici la noi nu lipseste niciodata, sau ciorba, nici sa n-o vada.
Desiree ma bucur ca vine sora ta, chiar si pentru o perioada scurta!
Ai mare grija de tine si cauta resurse, trebuie sa fie, intreaba la spital.
Lily imi pare rau de sangerare... Asa si eu am avut la Patrick, un hematom, in saptamana 5-6. Nu mi-a dat repaus. Aici repausul nu se da decat exceptional oricum. Am o prietena care a pierdut vreo 3 sarcini, una la 5 luni, are uter incompetent, are acum cerclaj, cu mari rugaminti i-au dat 2 zile pe saptamana de repaus. In conditiile in care face 3 ore pe zi de mers cu autobuz / metrou (o ora jumate dus, o ora jumate intors...)
Danicris au dreptate fetele, sunt virusi, nu prea ai ce face, copilul a intrat in colectivitate. E normal si e bine pentru ei sa-si faca imunizarea. Noi am inceput sa-i dam vitamine (nu stiu cat ajuta, dar avand in vedere ca nu mananca mai nimic, le consider un must la Patrick) si niste siropele de imunitate, din plante. I-am dat septilin si inca ceva ce se gaseste aici din extract de soc, cum ii da tarcoale, cum dam siropelul si in 2-3 zile vad ca ii trece. Echinaceea am inteles ca mai e buna, dar tot asa, de la inceput, cum il prinde, cum ii dai, dupa ce se agraveaza nu prea mai are efect. Febra - nici eu nu sar cu advil din prima, decat cand trece peste 38 cu 5 asa si mai ales noaptea. Izolat nu-l tin, ca n-am ce face cu el, nu am cum sa lipsesc de la servici si la noi, cum zicea si Dana jumate din copii au mucii pana la brau la gradi vreo 6 luni pe an... asa ca, n-are rost.
Magnetism interesant ce spui tu, eu una niciodata n-am avut incredere in medicamente, le-am considerat mereu un rau necesar. Siropurile de tuse sunt cam interzise aici copiilor. Pe de o parte ma bucur ca traiesc aici unde nu prea se sare cu medicamentul sau antibioticul una, doua, cel putin doctorii ce i-am avut noi nu prea sunt adeptii medicamentelor.
Ylari urticarie a facut si Patrick de la un antibiotic prea puternic, nu stiu exact ce era, oricum i-a notat la dosar ca e alergic la penicilina. I l-a schimbat si a fost totul OK.
Ce sa zic, la infectii puternice, nu mai ai ce face, trebuie sa recurgem la antibiotic, cum a avea Patrick in iarna - penumonie si otita in aceleasi timp.
In iunie sau iulie a mai luat, pentru rosu in gat, atunci n-am fost prea convinsa, doctorul nostru era plecat in vacanta si am fost la alta. Ne-a dat 10 zile, bineinteles ca a trecut febra dupa o zi si apoi mi se parea ca-i dau degeaba, copilul era bine merci, alerga, se juca, nici pic de febra, nici pic de rau, insa eu tot ii dadeam antibiotic, dar am zis ca stie doctora mai bine. Eu totusi nu am facultate de medicina sau farmacie. Contracarez cu picaturi bio-gaia, nu stiu daca sunt la voi - mi se pare ca Biotix e la fel, pentru refacerea florei intestinale.
Cleo sunt pe jos de ras, poti scrie o intreaga odisee despre Mara si relatia ei cu kk - oala ![]()
Al meu a stat si in week-end cu chilotei, nu-i pun deloc presiune, cand vrea ii pun chiloti, cand vrea pampers, il las pur si simplu liber. Vad ca functioneaza, nu ne stressam nici noi, nici el. Noaptea prevad insa ca o sa stea mult si bine cu pampers ca bea iar cate un litru de lapte (in doua cu apa) la culcare.
26+
KevinVictoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!