viza tranzit Canada
Salutare. Sunt putin panicata, calatoresc in Mexic intr-o luna si merg prin Canada (pt ca era prea dificil sa obtin viza prin USA). Am inteles ca prin Canada am nevoie de viza de transit(Temporary Resident Visa). Totusi, din cate am citit online, viza de tranzit e valabila pt o sg intrare, iar eu ma intorc tot prin Canada. Nu stiu ce inseamna asta, ca trebuie sa imi iau visitor viza cu intrari multiple (e 90 lire si dureaza mai mult de procesat). Sau 2 transit visas?? Sunt complet confuza, bine-nteles ca nu pot sa sun la Ambasada/Consulat/etc pt ca nu accepta decat intrebari via email - deci raspunsul l-as primi intr-o luna probabil.
Raspunsuri
claucia spune:
Draga mea, mai bine scrii la consulat de o mie de ori, nu cred ca primesti raspunsul intr-o luna.
Oricum viza de tranzit cu intrari multiple nu exista, 2 vize de tranzit emise odata, adica inainte de plecare nu exista.
Exista doar posibilitatea sa iti iei o viza cu intrari multiple, normala, care va acoperi si intrarea si iesirea.
Ti-ai cumparat deja biletul de avion? Daca ai rezervarea o poti arata ca sa inteleaga de ce ai nevoie de viza pt Canada cand nu ai de-a face cu Canada neaparat. Daca ai luat deja biletul de avion nu e o mutare prea buna neavand viza.
Succes si vacanta placuta!
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
ari spune:
aniela, uite ce am gasit eu despre viza de tranzit :
http://gocanada.about.com/od/canadatravelplanner/qt/transit_visa_canada.htm
Din cate stiu eu, o data cu cererea de viza de tranzit trebuie sa prezinti un bilet de avion sau /si hartie de la agentia de voiaj, care sa contina itinerarul tau dus-intors. Pe baza itinerarului tau ti se va acorda acea viza de tranzit pentru dus si intors.
Viza de tranzit este gratuita, formularele insa sunt destul de complexe.
Grabeste-te sa prezinti cererea, din cate am citit, trebuie prezentata cu cel putin o luna inaintea calatoriei prevazute!
Bafta!
aniela23 spune:
fetelor, mersi mult, m-ati salvat ca intotdeauna. Din pacate plecarea e pe 4 decembrie, sunt atat de ocupata incat nu stiu cand o sa am timp sa ma duc la consulat, dar trebuie, neaparat trebuie sa ma duc lunea viitoare cel tarziu
aniela23 spune:
Si rezultatul, pt cine se gandeste sa plece in Canada si gaseste subiectul, e ca am obtinut viza de tranzit ''duala'' parca se numbeste. E valabila doar pt perioada in care intru si ies din Canada. Mi-au cerut o gramada de documente, de parca aveam de gand sa ma mut in Canada si nu doar sa petrec 2 ore in aeroport la ei.