Copii stresati de vecini

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Nu puteti sa ii ignorati, pur si simplu? Imi vine greu sa cred ca Politia va continua sa vina, again and again, pt reclamatiile veciniloir pe care ii deranjeaza copilul de deasupra. Nu se misca Politia nici pt chestii mai serioase.....Deci, ignore, aveti grija sa nu incalcati nici un act normativ sau regulament de ordine interioara al blocului si...asta e. E plina lumea de oameni dificili, sariti, ultrasensibili, nu vad de ce v-ati incarca voi negativ din cauza lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

1_tatic, reclama si basta, nu mai cauta solutii ca nu sunt altele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

OK. Am inteles pe dos. Poate pentru ca tu ai precizat ca relatia s-a stricat dupa cei ai semnat si ai suportat, gandindu-ma ca ei s-au suparat pe voi ca le-ati facut galagie cu renovarea.

De fapt ei ti-au facut galagia cu renovarea, dar atunci spune-mi, de ce s-a stricat atunci relatia? Le-ai atras atentia ca renoveaza la ore nepotrivite? Si ei s-au ofuscat, banuiesc, si-acum ti-o intorc inzecit.

In acest caz dreptatea este complet de partea ta, daca este precum spui. Pune in aplicare sfaturile primite de la ceilalti. Daca politia suna la usa, cere-le scurt un proces verbal in care sa precizeze motivele pentru care te-au deranjat. Si daca vecinii nu inteleg cu vorba buna, repede reclamatie si-apoi proces de hartuire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Scuze pt. interventie.
Voiam doar sa dau o maaaare lui CorinaDani, care vine intotdeauna cu solutii si nu oboseste sa se implice atunci cand cineva are nevoie de un sfat. CorinaDani esti o comoara!

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

denizel, multumesc frumos, chiar m-ai facut sa rosesc ! nu prea sunt obisnuita sa primesc laude...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

1_tatic,
Am si eu doi baieti care acum sunt mari dar cand erau mici erau foarte nazdravani. Ai mei au jucat fotbal in casa si nu numai fotbal. Cand veneau si prietenii lor la noi, in casa era ca pe stadion.
Venea vecinul de sub noi zilnic, stia cand mancam, cand dormim, cand ne jucam. Reclamatie la Politie nu ne-a facut dar eram si noi si el stresati de discutiile si certurile dintre noi.
Cum am rezolvat: am pus izolatie fonica pe pardoseala si peste ea am pus parchet de 18mm. Operatiunea a durat 1 saptamana.
O familie prietena cu noi, care aveau probleme cu zgomotul facut de vecinul de deasupra lor, si-au pus tavan fals cu vata de sticla.
Alege solutia care ti se potriveste cel mai bine si nu stresa copilul. E firesc sa se joace in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

buna,

din pacate astea sunt bucuriile traiului la bloc.

nici copilul nu poate fi tinut nemiscat in casa, dar nici familia de dedesubt nu este obligata sa va suporte galagia, la ore nepotrivite.

incearca in primul rand sa ai o discutie calma si civilizata cu familia aceea (faptul ca sunt tineri chiar nu are nici-o relevanta, poate oamenii doresc sa se odihneasca sau sa citeasca o carte, sa vada un film, poate lucreaza in schimburi si incearca sa se odihneasca la ore la care altii abia vin de la munca/scoala, sau vor sa stea pur si simplu linistiti la ei in casa dupa o zi grea la job si deasupra lor tropaie copilul tau, tipa, alearga sau bate mingea prin casa); cei care nu au inca copii nu pot intelege uneori genul acesta de galagie, li se pare ca e foarte simplu sa-i impui unui copil sa nu faca una sau alta, la anumite ore...

daca vrei, chiar poti profita de detaliul cu scoala de muzica si orele de pian ca sa ai aceasta discutie, sa-i anunti si sa-ti ceri scuze anticipat (drept sa-ti spun nici mie nu mi-ar conveni sa-mi zdrangane un pian in cap, indiferent de ora; una e sa asculti muzica interpretata la pian si alta e sa te sacaie repetitiile si incercarile unui incepator, cand repeta acelasi pasaj muzical sau succesiune de note); in contextul discutiei, explica-le faptul ca la ora 23 copilul tau doarme de obicei si ca zgomotul pe care il reclama ei se poate auzi de la alti vecini, de dedesubtul lor sau de la vecinii de alaturi...

nu cred ca ar fi o problema atat de mare daca te-ai duce frumos la ei la usa, sau i-ai invita la voi la o cafea, sa discutati ca niste adulti, sa vedeti exact ce anume ii deranjeaza, care sunt orele cand ar prefera ei sa fie liniste si incercati sa va adaptati rutina zilelor, unii in functie de altii. pana la urma, asa cum ai descris tu situatia, cei care se simt deranjati de zgomot par a fi ei. cand la toate astea se vor adauga orele de pian, nu te vad prea bine, sincer, vor curge reclamatiile pe banda rulanta...

chiar asa, vecinii vostri nu pun muzica, nu primesc vizite, nu fac petreceri ?

altfel, veti avea un razboi al nervilor, intins la nesfarsit...

si ca sa nu ma intelegi gresit : am fost, pe rand, in ambele "tabere" ca sa zic asa

inainte de a deveni mama eram foarte stresata de galagia produsa noaptea, in apartamentul de deasupra (eh, ca pe urma am aflat ca tipa respectiva era cam...prostituata...asa, si de aceea incepea zgomotul la ea in casa la ore tarzii din noapte, asta e alta poveste); in fine, am vorbit cu ea, a inteles care-i treaba, uneori mai uita, dar una peste alta ne-am inteles ca oamenii, ca nici ea nu avea chef sa-i vina politia la usa, avand in vedere genul de activitate "prestata"...noroc ca nu a stat mult acolo, doar cateva luni...

acum, de cand fetita mea a inceput primii pasi, ma simt unoeri cu "constiinta incarcata", fata de vecina de dedesubt, de mai multe ori cand m-am intalnit cu ea i-am cerut scuze pentru galagia produsa de copila mea, noi incercam s-o scoatem pe afara la joaca, cat se poate de mult, in functie de vreme, iar in casa nu o las sa faca absolut orice vrea ea, adica sa alerge/tropaie prin toata casa, sa se joace cu mingea, sa tranteasca, sa buseasca, pentru ca uneori si pe mine ma enerveaza zgomotul, mereu ii spun "mai incet, mami, ca trezesti bebelusul vecinei" (desi n-are bebe), cu jucariile incerc s-o conving sa stea mai mult pe covor si nu pe parchet; incerc s-o atrag in activitati gen colorat, modelat plastilina, citit din cartile de povesti, etc. deh, si a mea mai face galagie, alearga uneori, canta sau danseaza... asta e, un copil activ si sanatos, nu pot sa o tin nemiscata tot timplul in casa, insa incerc pe cat posibil sa nu-mi deranjez vecinii...
norocul meu este ca vecina a avut la randul ei 3 copii, stie ce inseamna sa ai copil mic in casa, si pe deasupra si-a mutat camera ei de zi in dormitor, iar fetita mea se joaca mai mult in sufragerie, asadar camerele nu sunt suprapuse, zgomotul nu se aude asa mult/tare...iar la ora 22 deja fetita mea e in pat, la culcare...

apoi, incearca sa discuti cu baietelul tau, e destul de mare si poate intelege ca apartamentul nu este teren de fotbal sau pista de alergare, ca in casa nu se poate juca la fel de energic si zgomotos ca pe-afara, incearca sa-l atragi in activitati mai putin galagioase...

intrebare : ce program are copilul tau ? cine sta cu el acasa, dupa ce vine de la scoala ? doarme dupa-amiaza ? este lasat afara la joaca suficient cat sa-si consume energia, sau nu aveti cu cine sa-l duceti la joaca si preferati sa-l tineti mai mult in casa ? daca baietelul petrece prea mult timp inchis in casa, chiar e de inteles ca se plictiseste, ca vrea sa se joace, sa-si consume energia; la varsta lui inca nu realizeaza cat de tare se poate auzi la vecini alergatul prin casa, joaca cu mingea, etc.

cateva variante de compromis ar fi :
tu sau vecinii sa izolati fonic mai bine pardoseala, respectiv tavanul locuintelor voastre.
baietelul tau sa iasa la joaca pe afara mai des sau mai mult decat o face acum; partea proasta este ca vine iarna, zilele sunt scurte si din ce in ce mai friguroase, nu prea va mai fi vreme buna de iesit pe afara...
desi e micut, trebuie sa stie si sa inteleaga ca nu se poate juca in casa cum o face afara, depinde de voi cum ii explicati acest lucru.
daca vremea e urata, ati putea sa-l duceti pe baietel din cand in cand la un loc de joaca amenajat sa-si consume energia si sa socializeze cu alti copii, daca aveti un astfel de loc in apropiere si timpul/banii nu sunt o problema pentru voi

cu alte cuvinte : ambele familii trebuie sa incerce sa faca niste compromisuri, altfel nu veti avea viata buna unii langa altii si situatia se va agrava

cat despre frica pe care a prins-o copilul tau fata de soneria de la usa, e greu sa-ti dau sfaturi cum sa-l linistesti si sa-l faci sa nu-i mai fie teama...probabil ca a asistat de prea multe ori la vizita politistilor...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, ca intotdeauna ( si am vrut de mai multe ori sa-ti spun asta), esti un "sfetnic" foarte bun, cred ca ar fi realmente o placere ca cineva sa se sfatuiasca cu tine. Te felicit pt gandirea ta foarte analitica.

la subiect, pe scurt : parerea mea este ca (,)chiar avand copii ( mai mici sau mai mari) trebuie respectat si programul vecinilor ( si printr-o discutie amicala, daca se poate, ar fi perfect pt ambele familii). Corina a dat sfaturi f bune. Daca vecinii inventeaza pentru ca au o alta problema cu voi este altceva.... dar altfel cred ca tb sa ajungeti la un consens. Numai voi stiti adevarul.

Mami de fetita si de baietel

participam la "Clipe de vara"

ess-1.jpg si ess-2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

phiii, oameni buni, dar ce v-a casunat pe mine de ma laudati atata ?!?

glumeam, desigur, va multumesc frumos pentru aprecieri !

mie mi se pare normal sa gandesc asa "analitic", despic firul si in 16 daca e cazul, dar cred ca de la zodie mi se trage, sunt un racusor tipic, diplomatia si arta invaluirii sunt metodele mele de a rezolva problemele, si intotdeauna am cel putin un plan de rezerva, daca nu mai multe...iar scenarii - nu vreti sa stiti cate imi zburda prin imaginatie...

cred ca mi-am gresit cariera/vocatia/meseria, ar fi trebuit sa ma fac psiholog, consilier sau, de ce nu, scriitoare/autor de scenarii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Am avut si noi probleme similare (nu chiar atat de grave) cu vecina de sub noi; aveam pitic de 3 ani, calca apasat, mai alerga din dormitor in bucatarie... daca la ora 22 nu era in pat, la 22:01 auzeam batai in calorifer. Ne-am straduit sa linistim copilul, dar eram in acelasi timp si revoltata, ca eram cu el acasa doar dupa ora 19, si la 22 era in pat, si nu mi se parea ca face nu stiu cat zgomot. Ne-am trezit si cu reclamatie ("anonima" ) la administratia blocului. Nu ne-am dus sa vorbim cu doamna, nici dansa n-a venit sa vorbeasca cu noi. Desi stam in chirie, daca ar fi venit sa ne spuna ceva incercam o izolatie a podelei; n-a venit, asa ca din partea mea n-avea decat sa isi puna ea in tavan.

Problemele s-au terminat intr-o seara cand Alex se juca cu niste masinute (mici mici, din plastic, de genul celor din surprize de pufuleti) pe gresia din baie si (desi mie nu mi se parea ca face zgomot deloc) s-a trezit cu niste batai puternice in caloriferul de la baie, s-a speriat rau, a inceput sa tremure si sa urle. Sotul s-a enervat, a luat o tigaie si a batut nervos in acelasi calorifer timp de vreo 2-3 minute (asta a fost prima, singura si ultima noastra reactie la aceasta poveste, dupa un stres de vreo 6 luni). Din acel moment totul s-a linistit...

p.s. solutia aleasa de noi: ne-am cumparat casa, fara vecini la mai putin de 200m pe nici una din laturi

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput