Raceala eternizata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Racelile astea una dupa alta pot fi semn de alergie. Medicul ce spune cand o vede? are ceva viral/bacterian? chit ca nu da nici un tratament, macar un diagnostic pune,nu? La fetita mea, dupa siruri de "raceli", diagnosticul a fost un fond alergic, care, netratat, poate da complicatii pe viitor. De fiecare data cand ajungeam la pediatru,dupa ce o vedea, numai dupa aspectul gatului si dupa cum tusea, puea spune daca este infectios sau alergic. Ulterior,testele au confirmat:este alergica si acum ne luptam din plin cu asta. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

infectios viral spune doftorul. zici ca daca ar fi alergie ar trebui sa isi dea seama?

Pediatrul la care mergem noi cica ar fi foarte bun, am ajuns la el cu recomandare. Hai sa vad, ii mai dau o saptamina si daca tot la fel e, ma duc cu maciuca la el.

Vad ca azi parca n-a mai tusit asa rau, atit cit a fost acasa. Am dat drumul si la umidificator si la foc si la ferestre, concomitent. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Daca e infectios(fie viral, fie de alta natura), pediatrul poate spune,cu siguranta. Pediatra Anei spune ca gatul e rosu aprins cand e viral si rosu inchis cand e tot infectios, dar de alta natura decat viral(bacterian). Si daca nu e infectios,atunci e alergic. Mai exista si alte cauze pentru tusea cronica (reflux gastroesofagian, unele probleme ale inimii, fibroza chistica-astea le-a enumerat pneumologul care a vazut-o pe fetita mea si pentru care ea va fi investigata), dar cele mai ds intalnite sunt cele de mai sus: infectios sau alergic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilli79 spune:

Noi pentru tuse folosim fluimucil sirop pentru copii. Am constatat ca isi face foarte bine efectul daca e vorba doar de raceala. Pentru simptome mai complexe ar trebui oricum sa mergeti la medic.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana62 spune:

Buna

Si noua ne-a recomandat pediatrul fluimucil, si am scapat repejor de tuse. Cu toate asta, daca raceala dureaza de atat de mult timp neaparat dati fuga la doctor sa nu aiba complicatii.

Sanatate tie si copilului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Fetitei mele (racita doar de 2 ori in 10 luni - in ambele cazuri viroze luate de la un copil, respectiv un adult din casa),i-a prescris pediatrul Prospan sirop (e naturist, pe baza de iedera si se da minim o saptamana - noi am luat tot flaconul, adica vreo 2 saptamani si ceva) de 2 ori pe zi, oscillococcinum - 1/2 tubulet pe zi, vitamina C si Imunobaby sirop, iar seara la culcare zyrtec picaturi - e si antialergic. La ea a functionat excelent schema asta de tratament. Dar atentie: toate acestea ni le-a dat in functie de varsta si greutatea copilului, si de simptomele pe care le-a prezentat la consult. Multi a avut si ea si pediatrul a specificat: in mod obligatoriu aspirat foarte bine nasul, cu batista bebelusului, dupa ce in prealabil am pulverizat apa de mare, iar dupa curatare ne-a dat colargol si un alt preparat. Pentru "muci urati", ne-a dat si Ophtametazone N (cel cu antibiotic local), care se pune in nasuc.
Asta a fost schema noastra de tratament si subliniez asta, deoarece e bine sa mergi la medic sa vezi are bebe, sa nu fie vreo bronsita sau vreo alta infectie acutizata a cailor respiratorii (nu vreau sa te sperii).
Ce poti tu face, fara sa afecteze cu ceva, este sa pui pe calorifer un vas in care ai dizolvat in apa calda niste sare de mare (chestia asta fluidifica secretiile si ajuta la eliminarea lor (e testata si ne-a facut foarte bine si noua, adultilor).

Multa, multa sanatate!

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput