Licurici de ianuarie - februarie 2009 (123)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Ellaaaaaa!!! Mama, ce putin mai ai! Am intrat eu in panica! Ce te invidiez intr-un fel. Eu de abia astept sa tin bebe in brate iar...dar vreau sa ajung la termen!! Clar!

Miere, l-am admirat pe Aidan pe FB...pe langa ca e un frumos de pica, e si destept :)

Eu am intrat in priza cu cumparaturile pentru bebelina....ziceam ca le las pentru decembrie, dar am facut socoteala si vor fi super cheltuieli luna viitoare, asa ca ....am inceput de acu'...

I-am luat niste body-uri cu mesaj care ma topesc...Pe unul scrie I LOVE MY BIG SIS...altul cu I LOVE MY BIG BRO si unul cu LITTLE SISTER :)...

Mami de Ioana, Filip si 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

carmen, ma bucur ca ti-au placut!

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am citit ceva ce mi-a placut mult...

Pledoarie pentru rasfat!

"Pentru copil, adultul este un obiect particular de iubire. (...)
Copilul este acela care iubeste adultul, si nu invers. El doreste prezenta adultului. Placerea lui este sa atraga atentia asupra lui: "Priveste-ma....ramii linga mine..."

Cind se duce la culcare, seara, copilul cheama persoana pe care o iubeste si o implora sa nu il abandoneze. Cind sintem la masa, bebelusul, cel care inca bea laptele in biberon, si-ar dori sa vina cu noi, nu pentru a minca, ci doar pentru a ne privi. Adeseori, adultul trece nepasator alaturi de aceasta iubire mistica de care nici macar nu isi da seama. Si aceasta mica fiinta care ne iubeste va creste si va dispare. Cine oare ne va mai iubi la fel? Cine ne va mai chema, in momentul in care se culca, spunindu-ne: "Ramii..."? Mai tirziu, acest copil ne va spune, indiferent: "Noapte buna." Si cine oare va mai avea o asemenea dorinta intensa de a ne privi, pur si simplu pentru a ne vedea, in timp ce noi mincam, el raminind fara mincare? Noi, adultii, ne aparam in fata acestei iubiri care se va stinge. Si nu vom mai gasi o alta asemeni. Nerabdatori, spunem mereu: "N-am timp. Nu pot. Am o gramada de treaba." Si in acelasi timp, gindim: " Acest micut trebuie sa isi corecteze comportamentul, altminteri vom ajunge sclavii lui." Ceea ce am vrea este sa ne eliberam de el, pentru a face doar ce ne place noua, pentru a nu renunta la micile noastre placeri.

Un capriciu teribil este cel care consista in a trezi parintii, dimineata, cind acestia dorm inca. (...)
Si totusi, ce altceva decit iubirea, impinge copilul de-abia trezit sa isi caute parintii? Si oare ce altceva ar putea face copilul, sarind din pat, cind rasare soarele? El pleaca sa isi caute parintii care dorm inca, ca si cum ar dori sa le spuna: "Invatati sa traiti odata cu natura. Uitati lumina, dimineata a venit." Si alearga, pur si simplu, pentru a-i revedea pe cei pe care ii iubeste. Fara indoiala, camera este inca sumbra, copilul avanseaza tremurind, cu inima strinsa de teama de obscuritate; dar el reuseste sa depaseasca toate aceste piedici si se apropie incetisor...isi atinge parintii...care il cearta...."Ti-am spus de-atitea ori sa nu ma trezesti dimineata!" - "Dar nu te-am trezit, spune copilul, doar te-am atins. As fi vrut doar sa te imbratisez."
Ca si cum ar spune: "N-as fi vrut sa va trezesc de-a binelea, ci doar sa va chem sufletul..."

Iubirea copilului e foarte importanta pentru noi. Tatal si mama dorm toata viata, ba chiar au tendinta de a dormi mereu; si e necesar ca o fiinta noua sa ii scuture si sa ii sustina cu o energie proaspata si vie, care lor le lipseste deja. Avem nevoie de aceasta fiinta care actioneaza de o maniera atit de diferita si care vine sa ne spuna , in fiecare dimineata: "Exista o alta viata, pe care ati uitat-o.Invatati sa traiti mai bine."

A trai mai bine, a simti iubirea atingindu-ne....Omul ar degenera iremediabil fara un copil care sa il ajute sa se inalte. Si daca adultul nu se trezeste, incetul cu incetul o scoarta dura il va acoperi si il va face insensibil. "

Maria Montessori, L'Enfant

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Miere, superb!!!!!

Ela, wow, ce putin mai ai!

Poze...

...si iar poze

Iulia & Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

f frumos...m-a busit ...sunt mai sensibla...

Mamica de Ana si 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

de micola nu stie nimeni nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Miere, tare frumos... De cate ori l-am certat pe Luka ca ma trezea prea devreme, pe la 5-6... imi pare tare rau acum...
Aidan e un scump!! Eu zic ca gradinita poarta un rol ff important in dezvoltarea lui. Felicitari!!

Nu are nimeni nr Micolei... nu e nici pe lista de contacte de pe gmail... Sa speram ca e OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Bua seara de la noi!

Cu un pic de intarziere
LA MULTI ANI, ASPARAGUS! Multa sanatate, fericire si numai bucurii si impliniri sa ai, alaturi de frumoasa ta familie

Multumim frumos pentru aprecierile facute la pozici

Miere, foarte frumos Multumim ca ai postat fragmentul . Maria Montessori e fantastica, sunt tare mult mi-ar place sa il pot trimite pe Mister la o gradinita/scoala Montessori, din pacate in Glasgow preturile sunt "cam" prohibitive (pentru noi, cel putin), si in plus "lista de asteptare" e lunga cat China.
Multa sanatate lui Aidan, sper ca nu mai sunt probleme. Imi inaginez faza! Wow!

Ela pai scoatem majoretele

Cadia, nici tu nu mai ai mult si bebe va putea folosi body-urile cumparate
Carmen, Anuc, inca putin si ajungeti si voi cu burticile la termen

Micola, sper ca sunteti bine

Eu ma duc la nani, am avut o zi plina: servici, apoi recuperat pe Mister cu tati cu tot, dupa care ne-am dus in targ sa ne uitam la artificii (azi e Guy Fawkes Day, cu multe jocuri de artificii peste tot, plus unul mare de tot organizat de "primarie"), plus dereticat toata seara pana tarziu. Maine imi vin socrii in vizita, era cat pe ce sa nu mai ajunga (mama sotului soacrei mele, deci ar fi "step grannie" a sotului nu era bine deloc, are 95 de ani, dar se pare ca azi si-a revenit surprinzator de repede si de bine).

Multa sanatate la toti bolnaviorii

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Capitolul 124

Mergi la inceput