despre logodna si impartasania gravidei
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicole4yoo Mi se pare tare ciudat sa nu vrea preotul sa ma impartaseasca pentru ca sunt insarcinata si nu sunt casatorita...Unde este acel Dumnezeu bun si care iarta tot? Eu cred ca este o mare greseala si un mare pacat al preotului care ar refuza sa impartaseasca o gravida necasatorita. Oricine se spovedeste sincer in fata lui Dumnezeu si se caieste pentru pacate, este bine venit in fata lui Dumnezeu. Asta este parerea mea proprie. Inca o data, multumesc pentru raspunsuri. Se poate inchide subiectul. nicole |
ai omis ceva important...se caiestepentru pacate...SI NU le mai repeta. Daca continui sa traiesti cu cineva necasatorita...inseamna ca nu e o pocainta din inima, adevarata.
Vezi tu, un crestin adevarat in primul rind nu traieste cu cineva in pacat.
Nu esti crestina doar ca te duci sa te spovedesti, impartasesti...dar daca viata ta de zi cu zi nu reflecta asta.In Biblie spune clar sa nu traiesti in pacat.
Parerea mea ca este ca, chiar si o casatorie civila este valabila in fata lui Dumnezeu(s-a mai discutat despre asta). Nu neg faptul ca o casatorie in biserica este placuta lui Dumnezeu si recomandata sa fie facuta, deasemenea.
michelle
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Crinuta,in ortodoxie femeia gravida are dreptul sa se impartaseasca in orice conditii,indiferent ce canon sau pacate are.Pe perioada sarcinii,ea e dezlegata si impartasita deoarece se considera ca femeia la nastere se jertfeste si tb sa fie impartasita,iar dupa nastere,isi reia canonul.Cel putin eu asa am citit. Nicole,sarcina usoara si casa de piatra! |
katya, raspunsesem deja la mesaj dar nu stiu cum de a disparut.
Mie nu-mi face sens...asa cum spunea si crinuta, ca o femeie care traieste in pacat, necasatorita sa se impartaseasca. Te impartasesti dupa ce te spovedesti, dupa ce te pocaiesti. Ce pocainta este asta cand pacatul este continuu?Nu conteaza ca e insarcinata sau nu...problema e ca este necasatorita. Dupa ce se casatoreste se poate impartasi.
Ok, fac inca o data remarca:chiar casatorita doar civil.
Hai sa mai punem altfel problema , o femeie gravida care ucide sau fura...repetat , se poate impartasi? Se poate numi crestina si sa creada si sa participe la impartasanie?
michelle
Katya spune:
Am vrut sa explic de azi,dar am zis pe de o parte sa mai verific unde-am citit,pe de alta sa nu sperii o gravida.Si am gasit o parte in par.Cleopa si anume ca o gravida se poate impartasi in luna a 9-a orice canon ar avea,deoarece,dind viata,femeia isi poate pierde propria viata,asa ca i se da impartasania exact asa cum ai pregati un om de moarte...Sigur ca la spovedanie omul se caieste si,chiar daca nu mai are timp sa-si faca vreun canon,impartasania i se da din motivul de mai sus.
Nu vreau s-o descurajam pe Nicole,mai ales ca preotul stie mai bine decit noi ce are de facut.
In afara de asta,Michelle,ea poate nu stie ca tu nu esti ortodoxa si o confuzezi:ori o culpabilizezi pe de-o parte ca nu e casatorita,ori ii spui ca o casatorie "e recomandabil" sa fie facuta in biserica dar nu e obligatorie,ci e buna si cea civila(pe care ea oricum o va face pina naste)..deci ce sa mai inteleaga.
crinuta spune:
Katya, se impartaseste fara a fi spovedita? Sper ca nu este asa cum am inteles...
Pai daca ea vrea sa se impartaseasca are 2 solutii:
1) face casatoria religioasa
2) nu mai traieste cu acel barbat
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
nicole4yoo spune:
Multumesc pt raspunsuri. Ma simt ca o pacatoasa intre sfinti!
Cate dintre voi ati fost virgine la cununia religioasa?? Toata lumea stie sa dea sfaturi si sa spuna cum e mai bine, cum zice Biblia. Dar cate si respecta sfaturile proprii?? Hai sa fim seriosi,. Deja m-ati facut sa ma simt ca si cum nu stiu ce mare pacat am facut.
Va rog inchideti subiectul. M-am lamurit.