Iepurasi Mar-Apr 2010 (80)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

buna seara si de la noi...

child frumoase sunt ghetutele lui albert,sa le poarte sanatos...imi plac ca acopera bine glezna,asa as vrea si eu sa iau...cred ca au costat o gramada de banii...

adelina doarme,azi a avut musafiri pe nasi ei,a fost iar chinuita putin din brate in brate, si sper sa avem o noapte linistita fara treziri prea dese...

multa sanatate puisorilor bolnaviori si mamicilor

va urez o noapte buna si linistita

FILMULETE
POZE

mamica carmen de Adelina 16.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salutare
am intrat sa mai citesc si incerc sa raspund lui Lindal depre dermatita atopica. Noi suntem cu vechi probleme si mostenite. daca nu o tratezi da in rinita alergica (pe aici e sotu) si apoi in bronsita. cica trebuie sa actionezi pe toate planurile si sa schimbi modul de viata:nu ai voie covoare in casa, doar parchet sters mereu cu umed. detergent special free sa speli rufele, salteaua invelita dublu si schimbat asternutul f des, crema hipoalergica dupa fiecare baie sau dus, sapun hipoalergic cu care se spala pielea, taritze in apa de baie calmeaza mincarimile (in soseta legata pus doi pumni se lasa in apa ) umidifcatorul trebuie sa mearga continuu sau macar noaptea cind doarme, cind e polen afara nu te culci pina nu speli pielea si parul si mai sunt o groaza de facut pe linga astea. alimentatia trebuie sa fie fara preservativi, coloranti alimentari adica organic si natural, fara mezeluri etc, la noi alergiile is boala casei si cam tot ce am facut a fost zadarnic. daca tu vei actiona din copilarie, si actionezi pe toate planurile iti doresc din toata inima sa reusesti.
crema de la Mustela Eczema e foarte buna. unguent cu steroizi in cazuri grave, desi la tine ar fi recomandat daca nu doarme noaptea. intreaba dr de aceste creme care fac minuni dar is numai pt o sccurta perioada si nu rezolva cauza.
Sanatate
trimit ca am aici un terorist! nr ,1 zic si eu ca andira!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

oanaiacovitza tu ceri mult prea multe d ela tine, mami draga! Pai cum adica nu i-ai cumparat lui Eric tot ce ai fi vrut? Oana draga, te asigur ca i-ai cumparat dublu decit i-am cumparat eu lui Foricica! Crede-ma pe cuvint!
Eu cred ca ti-ai pozitionat stacheta prea sus, ia mai gindeste-te si coboar-o la un nivel normal, zau :))

Cit despre lipsuri in copilarie: asta depinde de temperamentul copilului si apoi de educatie, in ce fel va evalua el ulterior daca a avut o copilarie cu de toate sau cu lipsuri materiale.
De exeplu, copilaria mea s-a petrecut in plin comunism (aveam 23 de ani la revolutie), asa ca stii despre ce vorbesc: banane doar de Craciun, ciocolata chinezeasca 1 data pe an, blugi altfel decit romanesti am avut la 18 ani prima pereche etc.
Locuiam la Bacau intr-un bloc in care, din intimplare, stateau si vice-primarul, seful cooperatiei de judet, mai multi doctori, profesori care dadeau meditatii... Nu eram chiar cei mai saraci din bloc, dar eram pe ultimele locuri clar :)
Ei bine, ai mei nu au facut niciodata caz ca nu avem destui bani, nu puneau nimic la CEC si-i bagau pe toti la consum. In acest fel aveam 1 tabara pe an platita, mi-au luat patine, bicicleta si din astea, aproape toate la mina a 2-a dar faine.
In timpul asta eu stateam mult pe la prieteni in casa, si ei aveau covoare persane si eu nu, aveau unii televizor color deja si eu nu, aveau multe carioci colorate din Olanda etc si eu doar alea 5 culori care se fabricau la noi samd.
Cu toate acestea nu m-am simtit niciodata mai prejos decit prietenii din familiile mai instarite (daca ma gindecs acum, TOTI prietenii mei din copilarie erau din familii mai instarite ! :)), am fost un copil fericit care a colorat cu cariocile prietenilor cind a avut ocazia, a mai mestecat guma straina de la altii cind i s-a dat si, cind nu, am mestecat guma romaneasca si nu am patit nimic rau :))
Am avut noroc ca m-am nascut cu un temperament optimist si cumva mai boem, si iar am avut noroc de educatia parintilor mei care au fost fermi pe ideea ca nu conteaza sa ai, ci sa fii, nu e rusine sa nu ai ci sa nu stii, si mai ales ca norocul si-l face omul cu mina lui.
Si jur cu mina pe inima ca am avut o copilarie fericita si libera, cu mii de jocuri interesante si aventuroase pe care le jucam cu copiii, din imaginatia noastra, si nu cu jucarii scumpe sau complicate (ca sa-ti faci o idee: am avut 1 papusa mare si 3 mai mici toata viata mea, plus inca nu mai mult de 15 jucarii pina la adolescenta!).
Ma uit in urma si nu mi-as dori sa fi fost altfel!

Asa ca, Oana... eu nu te compatimesc deloc ca nu am de ce, Eric va creste minunat iar tu si sotul puteti sa-i mai faceti 2 frati / surori ca va veti descurca cu siguranta!! sanatosi sa fie ca restul sta in puterea noastra!

Mergi la inceput

am uitat sa precizez de muziac pe care o caut in format mp3: o vreau pe aia originala, cu orchestra adevarata, nu prelucrari pe orga electronica :))
ma calca pe nervi simplificarile in muzica, suna toate la fel :(

Mergi la inceput

iliraluca sa iei neaparat o proba de urina si sa o duci dimineata la analize - cind nu se vede nimic in git si nu are simptome, infectia urinara e cea mai probabila cauza a febrei.
Eu ma gindesc ca trece repede, dar daca nu, si niste analize de singe sint bune, pt depistat o eventuala infectie.

Eu asa sint, turbez cind are copilul febra si nu are simptome clare de nici o boala, ma gindesc numai la balauri in singe etc si fac toate analizele sa ma linistesc.

Din fericire, in 5,5 ani de cind il am pe Vladimir, a avut 3 episoade din astea cu febra si fara alte simptome, l-am investigat pe toate partile, urina, singe, tot, si au ieist toate analizele bune :) Primul episod a fost la 7-8 luni si am inebunit de spaima, ca avea febr apeste 39 si nu voia sa bea absolut nimic, se deshidrata si nu reuseam sa recoltam nici un pic de irina din pricina deshidratarii...
Febra a trecut dupa 1-2 zile la fel de inexplicabil precum s-a produs. Nu stim cum si de ce, asta a fost. Ceea ce iti doresc si tie, sa ramina doar o sperietura! (dar totusi fii precauta, nu sta speriata ci investigheaza ca sa te linistesti, mai ales urina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hi,

acuma am aparut si eu dupa un concediu scurt in Muntii Padurea Neagra, era de fapt planificat mai demult, deabia acuma am reusit sa mergem; vroiam numai sa spun ca aici am tot auzit de o boala pe care cica o fac toti copiii mici, nu stiu prea bine ca al meu n-a facut-o, iar singurul simptom e febra mare timp de trei zile si in a treia zi ies cateva pete rosii sau nu... poate e bine de stiu, de ce apare asa ceva nu stiu, cum am mai zic aici e cica destul de cunoscuta, asa si se numeste, febra de 3 zile si nu are alta eficienta cred decat de a stimula organismul sa produca imunitate.
O seara buna tuturor.

P.S. Eu in moment is tare speriata cat glutamat, o fi cuvantul corect in romana, exista in mancare aici.. si unde mai e si ascuns in extractul de drojdie... o vai, o vai.
De multe ori nu-mi vine sa scriu mult ca ma gandesc ca nu scriu corect dar sper ca am scuze ca-s plecata de 13 ani din tara si nu mai sunt la curent cu schimbarile gramaticale, dar intelegeti voi sper ce vreau sa spun/scriu.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

Vladi, am atasat la semnatura cateva poze cu CD-urile de care esti interesata. Crede-ma ca sunt originale!

Poze

Irene, mami de Diana

It's not how good you are, it's how good you want to be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Seara buna fetelor! Am compus un mesajoi, trimit si apoi va povestesc ce-am facut azi cu vizita pediatrei.

In primul rand va multumim mult pt urari de ziua Bumbitei mele, cate o pentru fiecare!

Jeni, la multi ani fata draga cu intarziere! Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de puiuta! Cum mai esti cu intarcatul? Mie mi-e groaza de acest episod cand va urma...

Iliraluca, dap acum am revazut pozele Kirei cu tot cu cizmulite si sunt super, o sa caut la Zara.
Acum am citit ca e bolnavioara Kira, imi pare rau, sper sa fiti bine cat mai repede!

Oana felicitari pt al doilea dintisor! Eu am putut sa votez inca (te-am votat mereu dar nu imi venea rand sa scriu p eforum ce alimente si bauturi ti-am trimis:))
User-ul OanaI a primit: 11 litri vin, 26 bucati ou, 8 kilograme carne

Vazut Geo cel scump si dansator Ella nu stiu de ce esti in butoi dar iti doresc sa iesi cat mai repede, am auzit ca-i frumos afara eu nu stiu cum e ca si eu sunt in butoi de ceva vreme, ma tot chinui sa scot capul dar nu-mi iese. La mine isi spune oboseala cuvantul, dupa ce ca ziua e f activa Ilinca si nu doarme decat asa cate o juma de ora de nici n-apuc sa fac nimic in timpul ala (Ca daca dorm asa putin mai rau imi fac) acum stau de veghe si noaptea...asta e, or veni vremuri mai bune! Uite aici un sa te simti mai bine.

Ate felicitari pt primul dintisor!

Happyjoy multumim pt detalii ref la aspirarea nascului, f folositoare

Erina, Vladi sunteti tare dragute si sfaturile cu privire la o mai buna organizare imi sunt f f f utile, caci si eu ma confrunt cu un prost time management si cheltuieli aiurea...:(
Subscriu la ceea ce a scris Vladi despre faptul ca a avea o copilarie fericita nu inseamna sa ai din plin tot ce-ti doresti oricand iti doresti, din contra...as scrie mult pe tema asta dar timpul nu-mi permite, parca vad ca se trezeste iar mititica mea ca se tot foieste.
Eu am o sora mai mare si multe lucruri mi le-a pasat ea si nu m-am suparat deloc, ba chiar eram mandra ca am cine stie ce chichineata de la ea. Pana sa merg la scoala si apoi vacantele mi le petreceam la tara cu bunicii, fara haine de firma si jucarii deosebite - si zau ca n-as da pt nimic in lume momentele si povetele pe care mi le dadeau bunicii pe atunci!

N-am citit ce a scris Roxi despre incaltari cu sireturi dar mie azi pediatra mi-a spus sa-i iau fetei ghetute cu sireturi nu cu scai pt ca se fixeaza mai bine glezna asa, chiar daca e mai complicat de incaltat.

Wow Child, ce activitati interesante aveti...patinoar? Super!!

Lindal imi pare rau ca va confruntati cu dermatita atopica, din pacate eu nu stiu ce sfat sa iti dau dar va doresc sa va fie bine cat mai repede!

N-am apucat sa recuperez chiar tot, va multumesc ca ne-ati vizionat filmuletul catzarator nu nominalizez ca mi-e sa nu uit pe careva..
Am mai vazut Petala frumoasa foc si Briana frumoasa foc . Acum ma delectez cu pisicile Andirei

Revin.

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Lindal pina ma mobilizez sa-ti scriu PM te sfatuiesc sa iei un aspirator cu filtrare prin apa, astea cred ca-s cele mai bune pt cei cu alergii, dau afara cel mai curat aer, nu-ti plimba alergenii prin camera ca celelalte uscate... Asa am vrut sa-mi iau si eu (desi noi nu avem din fericire probleme cu alergii) dar am renuntat pt ca e cam greu (vreo 2-4 kg are doar apa din rezervor) si casa mea are multe scari, ti se rupe spatele daca-l tot cari in fiecare zi :)

Of, of, pup sa treaca ranile si alergiile !
Sa nu disperi insa, ca uite nepoata mea avea alergii nasoale la praf si polen, cu astm si din astea, si cind s-a marit au trecut de la sine. E adevarat insa ca biata sora-mea nu a avut covoare in casa ani de zile si dadea zilnic cu aspiratorul si mopul.

Oricum, mai mult si mai la obiect a scris CENIA, ca e in cunostinta de cauza - saracuta de ea...

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Asteptam pediatra cu sufletul la gura azi (apropos Miria, si eu am schimbat pediatra pt ca nu-mi placea deloc cea dinainte, tot asa imi dadea senzatia ca imi face un favor ca-mi raspunde la intrebari, si-o mai si plateam destul ca sa vina acasa...).

Ne-am confruntat intotdeauna cu adormit cu greu, dar macar daca apuca sa adoarma se mai trezea doar sa pape ceea ce era ok. Insa de ceva vreme se trezeste noaptea de multe ori, am tras concluzia ca nu conteaza unde doarme patut sau cu mine in pat acelasi lucru, uneori plange si nu vrea nici san nici ceai nimic doar s-o iau in brate, alteori o ia de-a busilea si se catara si sta in cap cu fundul in sus, cu ochii inchisi...
Tot caut cauzele acestui comportament. Ne dispera in fiecare seara pana o adormim, iar dupa ce reusim amandoi suntem epuizati de-a dreptul si de multe ori ma apuca plansul pt a ma putea descarca...

Astazi am elucidat o parte din mister, ma simteam naspa crezand ca administrez prea multe medicamente pt dinti (Nurofen, Panadol, sup paracetamol etc cate ceva in fiecare seara) si ca poate fata are alte probleme...dar cand mi-a aratat azi pediatra cum se chinuie mititica mi-a picat fata. Sus ii ies 4 dinti pe o parte, incepand cu cel de langa incisiv care a spart deja, canin, premolar si molar... acum ma simt si mai naspa, de multe ori credeam ca face asa din rasfat si ma comportam ca atare, acum imi vine sa-mi dau pumni singura Asta e...sper sa sparga dintii astia mai repede ca prea mult au chinuit-o!

In alta ordine de idei, vom face si noi un examen de kakuta ca sa vedem daca somnul agitat se datoreaza si vreunui viermisor...desi am inteles ca in multe cazuri nu iese la analiza chiar toti scarabeii, dar macar sa incercam.

Mai e vreun iepuroi care se confrunta cu gazele? Nafi voi parca aveati probleme, mai ales cand alaptai, cum mai sunteti acum? Pediatra e de parere ca si laptele meu ar provoca durerile ei de burtica, desi nu mananc nici acum fasole, varza, nu beau cafea, nu muraturi decat de pofta etc... si chiar zicea ca poate ar fi bine sa intarc pe la vreo 10 luni, acum vom vedea ce va fi.

Altfel, avem iar o cura de 10zile Ca gluconic, 10 zile Fe si 10 zile vitamine. Fontanela cam mare, tibii incurbate, coastele s-au indreptat insa nu mai sunt evazate. Analize de sange mi-a spus ca dupa 1 an.

Are 8 kg deja si n-am retinut cm dar stiu ca e lungana. Si cam atat. Si ii multumesc lui Dumnezeu ca e sanatoasa si sper sa fie asa si de acum incolo!

Ma scuzati ca am scris asa mult, simteam nevoia sa ma descarc

Aaa, inca ceva, LAlexandra, Alessa cum se comporta cand vine vorba de somn? Adoarme repede? Doarme bine? Nu mai stiu daca tu alaptezi sau ii dai LP... Ma gandesc ca poate are prea multa energie uneori si alteori oboseste prea tare si de aia adoarme greu...am tot citit si eu diverse

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput