Cumparati haine de la SH?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ceea ce numiti voi in Romania second hand in UK se cheama Charity shops si apartin de diverse caritati, iar marfa e donata de populatie (eu primesc acasa cite 3 pungi goale pe saptamina cu numele caritatii pe ele) si daca am lucruri pe care nu le mai folosesc le donez. Poti dona si mobila de exemplu, vorbesti cu ei si vin sa-ti ridice mobila. Toti banii se duc la caritate.
Propabil unii "afaceristi" romani cumpara aceste produse de aici si apoi le vind cu profit in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Am organizat eu o astfel de actiune acum vreo 3 ani si m-am lecuit pe veci de asemenea initiative.

Pe langa o tona de hartii si procese verbale a trebuit sa ma lupt cu primaria, care imi cerea spaga (wtf?) ca sa imi dea voie sa donez intr-un centru de-al lor - de aia am ajuns cu sacii pana la urma la un ONG catolic, cu donatorii in sine care imi facusera liste cu criteriile ("eu nu vreau sa fie donate tiganilor, eu nu vreau sa fie donate aurolacilor samd") si cu niste dudui care in loc sa puna dracu mana sa ma ajute sa fac pachete de haine alta grija n-aveau decat tras in poza pt facebook si blogurile personale.

Nu-mi mai trebuie sa organizez asa ceva in veci.

21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Ceea ce numiti voi in Romania second hand in UK se cheama Charity shops si apartin de diverse caritati, iar marfa e donata de populatie (eu primesc acasa cite 3 pungi goale pe saptamina cu numele caritatii pe ele) si daca am lucruri pe care nu le mai folosesc le donez. Poti dona si mobila de exemplu, vorbesti cu ei si vin sa-ti ridice mobila. Toti banii se duc la caritate.
Propabil unii "afaceristi" romani cumpara aceste produse de aici si apoi le vind cu profit in Romania.

Pai si ce conteaza ce fac dupa aia cu ele? Le cumpara de acolo, deci fac profit organizatiei respective care foloseste banii romanului in scopuri caritabile. Ce treaba are ce face romanul dupa aia cu lucrurile?

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Acesti afaceristi romani le cumpara de la alti afaceristi englezi, nemti, etc care la randul lor fac profit.Iti spun asta sigur, nu din auzite si altele.
Apoi sincer nu vad ce este rau in a le vinde."Afaceristii "romani le cumpara, isi pun un adaos si le vand cui vrea sa cumpere;nu obliga pe nimeni sa cumpere.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Asta asa este eu spre exemplu nu stiu care este politica acestor second-handuri dar atata timp cat au haine,curate,sunt de calitate au preturi acceptabile si le pot da copilului sa le imbrace eu spun ca este ok,dar as dori sa stiu un second-hand cat de cat curat si cu hainute acceptabile,am vazut ca au scris fete care au gasit asemenea tipuri de second-handuri,sper sa imi spuna si mie zonele pe unde le pot gasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

eu nu vad cum acesti afceristi romani ar putea dona castigul lor. Ei au un spatiu comercial ( pentru care platesc chirie, utilitati, angajati). Sa privim pragmatic problema : investesc timp, cheltuieli, transport etc etc..nu e normal sa aiba un castig? asta e afacerea lor, din asta traiesc. Organizatiile alea din afara cum platesc toate astea> Ok, inteleg ca vanzatorii sunt voluntari dar restul cheltuielilor?

Mami de fetita si de baietel

participam la "Clipe de vara"

ess-1.jpg si ess-2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

eu nu vad cum acesti afceristi romani ar putea dona castigul lor. Ei au un spatiu comercial ( pentru care platesc chirie, utilitati, angajati). Sa privim pragmatic problema : investesc timp, cheltuieli, transport etc etc..nu e normal sa aiba un castig? asta e afacerea lor, din asta traiesc. Organizatiile alea din afara cum platesc toate astea> Ok, inteleg ca vanzatorii sunt voluntari dar restul cheltuielilor?

Aici platesc cheltuielile din vinzarile care se fac in aceste charity shop-uri. Totul este non-profit si banii ramasi (dupa platirea chiriei pe spatiu si alte cheltuieli) merg la caritatea care detine magazinul. Se plingeau daunzi ca lumea nu prea mai doneaza, acu cu criza, si shopuri detinute de caritati mai mici au trebuit sa se inchida.

uite un site cu una din cele mai mari caritati de aici care are nu stiu cite shopuri pe intreg teritoriu UK.

http://supportus.cancerresearchuk.org/donate/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

Am cumparat haine de la SH de cand au aparut prima data magazinele, haine foarte bune. Cand eram gravida am facut si stoc pt bebele meu, cu haine foarte bune, frumoase, curate, le-am spalat la 95 grade Celsius, stiu ca anumite ciuperci etc. nu dispar. Nu am avut niciodata probleme cu aceste haine.
Si putem privi lucrurile dintr-o alta perspectiva: bine ca sunt altii mai bogati si doneaza ca sa ne putem bucura si noi de haine de calitate la preturi foarte bune.
Si in Brasov exista un lant de SH-uri care doneaza bani pentru cauze nobile, problema ca primul pret e destul de mare pentru un SH, trebuie sa astepti reducerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

si eu voi mei merge prin magazine shy sper sa gasesc unele mai curate adica sa nu miroasa chiar asa am mai vazut si eu hainute ieftine si care arata ca noi spre exemplu un sac de dormit pentru copii costa 8ron adica o nimica toata,spre deosebire de magazin unde nu gasesti mai ieftin de 30Ron pe putin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

La mine in zona nu prea stiu second-handuri care sa aibe haine asa calitative cum ati spus bvoi ca ati cumparat probabil ca eu doar ma uit din afara magazinului si nu intru voi nintra sa vad ce gasesc dar sa nu stie sotul ca zice ca ce am ajuns asa saraci sa cumparam de la sh

Buna Alina!
Dar de ce zici "atat de saraci incat cumparam de la sh"? De multe ori gasesti lucruri de calitate si in stare foarte buna,si nu se merita sa dai banii pe un lucru nou,la fel de calitativ.
Eu am cumparat si de la sh din cand in cand, si nu am avut probleme cu hainele rspective. Le-am spalat si gata.

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; maria_rubi

Mergi la inceput