Noul concediu prenatal? Stiti ceva?

Noul concediu prenatal? Stiti ceva? | Autor: ina.click

Link direct la acest mesaj

Soacra-mea a sunat sa spuna ca a vazut la TV ceva despre concediul prenatal cum ca s-ar mari durata acesteia.
Din pacate n-a stiut sa spuna:
- unde a vazut asta
- cine spunea asta
- e o propunere sau nu
- de fapt, nimic concret. "Am vazut la TV" - -> atat.

Am cautat pe net nu gasesc decat propunerile comisiei europene, stiam de ele dar sunt doar ..propuneri.
Mai stie cineva ceva?

21

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sunt probabilitati - nici macar propuneri. Exista discutii si cam atat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu sunt pe punctul de a intra in prenatal si am vorbit cu colegul de la personal, lucram la o firma de consultanta asa ca sunt f bine pusi la punct cu toate schimbarile de legislatie.

NU s-a schimbat nimic.

Dupa cum merg lucrurile la noi, oricum schimbarea nu ar fi fost in bine!

Ce a auzit probabil soacra ta, este despre o propunere a statelor din UE de a creste concediul LOR la 4 luni, acum e mai scurt!
Este vorba de o lege care sa intre in vigoare peste ani de zile, asa ca noi oricum nu am beneficia.

A, si Romania are una din cele mai favorabile legislatii pt cresterea copilului, pana si Suedia care are o f buna protectie sociala are concediul de crestere al copilului de 1,2 ani si platit tot cota parte din salariul mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

E vorba de concediul pre si post natal. sa se mareasca de la 18 saptamani la 20 de saptamani. Insa e doar o propunere a comisiei UE, iar Romania se opune aceste propuneri.
Deocamdata nimic stabilit.

T

Ai grija ce-mi doresti ca ti se poate intampla tie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Am inteles, multumesc.

21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristiama

Eu sunt pe punctul de a intra in prenatal si am vorbit cu colegul de la personal, lucram la o firma de consultanta asa ca sunt f bine pusi la punct cu toate schimbarile de legislatie.

NU s-a schimbat nimic.

Dupa cum merg lucrurile la noi, oricum schimbarea nu ar fi fost in bine!

Ce a auzit probabil soacra ta, este despre o propunere a statelor din UE de a creste concediul LOR la 4 luni, acum e mai scurt!
Este vorba de o lege care sa intre in vigoare peste ani de zile, asa ca noi oricum nu am beneficia.

A, si Romania are una din cele mai favorabile legislatii pt cresterea copilului, pana si Suedia care are o f buna protectie sociala are concediul de crestere al copilului de 1,2 ani si platit tot cota parte din salariul mamei.

cristiama

Si in AUSTRIA cum e?
Acolo e cel mai bine, din cate stiu eu.
Dar noi suntem la mii de ani distanta de austrieci.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Si in AUSTRIA cum e?
Acolo e cel mai bine, din cate stiu eu.
Dar noi suntem la mii de ani distanta de austrieci.

Nu locuiesc in Austria, prin urmare comparatia la nesfarsit cu capra vecinului nu ma ajuta deloc. Sa fie sanatosi cu concediile si berile lor, si noi cu ale noastre.
Suntem la mii de ani distanta de austrieci si pentru ca...nu suntem austrieci ;)

Intre timp m-am mai interesat, intr-adevar se opune Romania propunerii insa daca majoritatea restului statelor voteaza pro, mai stii?..Oricum, e ceva de domeniul viitorului indepartat. Probabil pe la al doilea copil, asa

Edit: Uite, am gasit! Cu tot cu Austria

"Expectant mothers receive paid maternity leave beginning eight weeks before their due date and
lasting until eight weeks after delivery. In the cases of cesarean delivery and multiple births, this time
is extended until 12 weeks after delivery; it can also be extended further if a doctor deems work to
be a danger to the life of the mother or baby. Austrian law states that during this maternity leave, a
woman’s relationship with her employer is unchanged, meaning she continues to receive her salary
and acquire seniority. Fathers may not access this initial, paid leave, but if the mother becomes sick
or dies, the child’s primary caregiver (which may be the father) may use the leave.8
Parents are also required to take parental leave: at least three months, and at most until the child’s
second birthday. Parents may take up to one month of this time simultaneously, and either of them
may take the remaining leave. Parental leave is unpaid;"

http://www.cepr.net/documents/publications/parental_2008_09.pdf
http://www.cepr.net/documents/publications/parental-app_2008_09.pdf

21

Mergi la inceput