***Colectia de toamna-iarna 2005, la 5 ani! (16)
Raspunsuri - Pagina 19
camelia_daniela spune:
La Multi Ani sarbatoritilor zilei!! Andrei de Corap, Andreea de Coralia,Iulia de Mirabilis, Bogdan de Gandacel, Razvan de Addya, Stefan de Dordia !! Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de noroc si fericire!
Memms, super oferta! Ma bucur ca a aparut soarele pe "strada ta"! Bafta multa! Imi plac vestile bune!
Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Pixy's Style - Fimo-mania, margelute, cercelusi fel de fel...
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
proadelina spune:
Buna seara! Am ajuns in sfarsit acasa dupa ce am "bantuit" pe munti. Albert m-a surprins! A urcat singurel de la telescaun pana pe varful Parangul Mic si a coborat tot singur pana la telescaun. Acum doarme dus. A fost o zi superba pentru excursii.
La multi ani cu sanatate si bucurii pentru sarbatoritii zilei de 14 noiembrie: Andreea, Iulia, Stefan, Bogdan, Andrei si Razvan.
La multi ani pentru Ana!
Muuuulta sanatate bolnaviorilor!!!
Adelina si Albert (16.11.2005)
lavi02 spune:
Azi e o zi cu multa sampanieeee!
La multi ani Andrei copil cuminte si bun! Sa ramai mereu acelasi partener de veselie si traznai pentru Anais! Sa cresti mare, sanatos si sa ai o viata implinita!
La multi ani Andreea manechina frumoasa si desteapta, sa fii sanatoasa si sa ai o viata plina de bucurii si o copilarie fericita alaturi de Crsitian si toata familia iubitoare!
La multi ani Iulia!! sa cresti mare si sa fii sanatoasa, desteapta si sa ai mult noroc ! Sa ai o copilarie minunata alaturi de Constance si de parintii tai dragi!
Mirabilis asteptam vesti si poze noi de la voi!
La multi ani Bogdan! Sa cresti mare, sanatos, sa ai o viata plina de impliniri si bucurii! Sa te bucuri de surioara ta si sa fiti o familie fericita!
Gandacel m-am gandit mereu la voi, oare ce mai faceti? sper ca sunteti bine. Asteptam vesti!
La multi ani Stefan! Sa fii sanatos, sa te bucuri de o copilarie vesela alatri de fratiorul tau, Tudor si sa ai o viata plina de impliniri!
Dordia ce mai faceti? Asteptam vesti de la voi si poze noi!
La multi ani Razvan ! Sa cresti mare, sanatos si fericit! sa ai o viata minunata!
Addya ce mai faci, ne mai urmaresti din umbra?
Noi azi am fost la Ferma animalelor, apoi la joaca in Herastrau pana ne-a prins intunericul!
Frumos la ferma, e o mini-gradina zoologica cu animale domestice, dar e mai micuta decat ma asteptam. Foarte multa lume. Dragut acolo, dar mai mult de vreo ora si ceva, cu tot cu leneveala pe o banca langa lac, n-am avut ce sa mai facem. Cam toti copiii erau mai mici decat ai nostri. Am constatat cu mirare ce copii mari avem!
meems ce misto! uneori lucrurile se aranjeaza de la sine! ma bucur mult pt tine! Rianna ce mai face?
Roxi sanatate multa Alexiei! Da-i vitamina C sa o pui pe picioare. (ale mele sug vitamina C 100 mg cu propolis cand sunt racite) Cum mai e treaba la servici?
Adelina bravo pentru excursia la munte!
Eu maine rebuie sa sun sa ma programez pt operatie asa ca intre timp ma gandesc serios la vacanta de la mare de la vara nu de alta dar ca sa nu ma stresez prea tare cu operatia.
Dupa ce am vrut Grecia - Corfu si am gasit un apt intr-o vila draguta cu terasa mare, la un golfulet perfect, apa limpede si turcoaz, plaja de pietricele, munte in spate (exact criteriile de cautare), in plus pretul era bun -> error s-a ocupat deja in perioada vizata de noi si s-au ocupat si optiunile 2 si 3.
Asa ca m-am enervat si am lasat-o balta cu Grecia, cred ca vom merge din nou in Croatia la Brela unde ne-a placut f mult, ne-am simtit foarte bine, inca mai avem si chestii de vizitat prin zona, si sunt indeplinire conditiile de mai sus, plus umbra naturala de pini pe plaja. Sper insa ca nu s-a ocupat deja.
lavi02 spune:
Alinus
Citat: |
Fetelor care va pompati laptic, voi cat reusiti sa scoateti? Eu am facut test ieri si am reusit sa scot maximum 80 ml. Insa min 40. Am zis ca e foarte riscanta metoda asta ( eu doar am vrut sa fac un test) si clar nu mai incerc ca ma deprima! Clar bebe trage mai mult decat atat! |
iti raspund aici la ce ai intrebat la Odiseea ta unde recunosc ca mai citesc din cand in cand, doar ti-am zis, mi-e dor de bb mic.
Raspunsul meu: aceeasi chestia am facut si eu la Nati, muls de test, de fapt am muls cand ea nu voia sa suga pentru ca avea bronsiolita, pe la 4 luni. La fel, n-am reusit sa scot prea mult, parca tot 80 ml era maximul. Daaar Nati era rotunjica, a luat bine in greutate si regurgita o gramada (cu toate astea tot mai ramanea in stomacel o gramada din moment ce crestea bine).
Eu cred ca mult mai mult lapte produci cand suge bb decat cu pompa pt ca intervine si factorul psihic: eu imi amintesc ca ma uitam cu drag la ea cum suge si imediat simteam furnicaturile alea din san, cand se produce laptele. Plus ca gurita de bb stimuleaza altfel terminatiile nervoase de pe areola decat pompa de plastic.
Asa ca nu-ti fa griji si alapteaza natural copilul, eu pe Nati o cantaream o data pe saptamana, pe Silvia zilnic, probabil la bb3 daca mi-o da DD sa-l am, il voi cantari lunar
bb_alinus spune:
Uf am scris azi dupa amiaza un mesaj si l-am pierdut! No vroiam sa fiu si eu pe faza cu atat de multi sarbatoriti!
Dragilor Andrei, Andreea, Iulia, Bogdan, Stefan, Razvan LA multi ani si sa cresteti mari si frumosi! Mamicilor sa va traiasca colectionarii!
Meemsulici ce ma bucur de vestile bune! Ei vezi ca toate au o rezolvare!
Anda cum mai e poetul???
Lavi, deja ocupat pt vara viitoare? Pai apuca-te si rezerva peste 2 ani atunci! Mda, alaptatul e destul de complicat, am zis sa fac un test pt ca ultimile 2 zile am impresia ca Alessia nu a luat in greutate desi mananca la greu, insa parca nu se satura niciodata. Acum 2 nopti mi-a cerut din ora in ora in schimb noaptea trecuta a trebuit sa o scol eu o data ca nu mai cerea.....
ca ne citesti si dincolo. Adevarul e ca nu prea ma pot adapta la odiseea cealalta, sunt prea multe fete, si nu prea reusim sa ne facem ascultate toate:)
Am pus cateva poze la semnatura!
Alina si missele Amalia 17.11.2005 si Alessia 02.11.2010
POZE ALESSIA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii Amaliei
Parfois on regarde les choses, telles qu'elles sont, en se demandant pourquoi.
Parfois on les regarde, telles qu'elles pourraient ętre, en se disant pourquoi pas.
lavi02 spune:
Alinus am vazut poze tare frumoase cu o familie fericita
Cazarea da, s-a ocupat la marea viteza, m-am uitat o data in octombrie si inca nu se actualizasera formularele de rezervare pt 2011 apoi m-am mai uitat o data spre sfarsitul lunii si deja se ocupase perioada in care voiam eu la prima optiune. Pana m-am mai socotit eu s-au ocupat si optiunile 2 si 3.
La odiseea ta nr 2 si mie mi se pare ca toata lumea vorbeste si (mai)nimeni nu raspunde, sunt f f multe fete, nici nu stiu daca se stie fiecare cu fiecare, adica daca fiecare le tine minte pe toate celelalte si macar cate ceva despre fiecare.
Mai scrie-ne si noua de probleme de-astea de alaptat pt ca s-a adunat ceva experienta colectiva pe aici, multe mamici au alaptat cate 2 copii cu succes.
Alaptatul e un pic complicat daca urmaresti sa faci lucrurile "exact", daca te lasi mai in voia instinctelor si sentimentelor devine foarte usor si placut pt ambele parti.
Eu zic sa nu o cantaresti zilnic pt ca o iei razna psihic, sa o cantaresti saptamanal in aceleasi conditii: inainte de baita in pielea goala si cu burta goala. Oricum nu poti controla cantitatea de pipi :) deci valoarea cantaririi nu e chiar litera de lege.
Pana acum ar cam fi trebuit sa-si depaseasca usor greutatea cu care s-a nascut (adica sa fi recuperat deja ce a scazut in greutate si sa fie un pic pe plus).
Daca cere des nu e asa problema, cata vreme rezisti tu, in sensul ca mesele dese cresc lactatia.
Mai rau e daca cere rar; din cauza asta tie iti scade lactatia. Bebelusii pot avea in primele saptamani inca icter, din cauza asta sunt mai somnolenti si cer rar mancare. Daca nu mananca nu elimina bilirubina, icterul ramane si devin si mai somnolenti => cerc vicios. Asa ca in aceste prime saptamani mi se pare util sa o scoli tu daca trec 3-4 ore de la ultima masa, inca nu-ti poti permite sa te culci pe o ureche ca vai ce bine doarme copilul toata noaptea.
Ai grija sa goleasca un san bine de tot inainte de a trece la celalalt, laptele hranitor "e pe fundul bidonului" :), adica vine la sfarsit.
anda77 spune:
La multi ani, Andreea, Andrei, Iulia, Bogdan, Stefan, Razvan!
De noi nu mai povestesc nimic ca n-am nimic bun si nu vreau sa atrag si mai multa energie negativa, vorbind despre negativ.
alinus, in primele zile se poate intampla sa nu fie prea mult lapte si sa vina mai incolo. asa a fost la mine. pe de alta parte, nu-s de acord cu principiul, daca ai lapte, suge copilul etc, toate bune. praf! eu am picat in plasa asta si era copilul flamand, nu lua in greutate si eram amandoi epuizati. cu alaptare in fiecare ora si jumatate. dupa o ora urla de foame si-l leganam in urlete inca o jumatate de ora ca stiam ca nu-si facuse digestia, medicul zicea sa nu-i dau mai des de 2 ore. timp de o luna. mai putin nopti in care nu se scula cateva ore bune si eu ma bucuram ca inseamna ca e satul si nu era asa. asta poate fi si semn de epuizare si infometare. scrie si in carte. am mai povestit de 100 de ori ca aveam lapte garla si era apa chioara. transparent. cu supturile astea non-stop a luat 500 g in prima luna:( si voi pe forum raportati numai peste 1 kg. la carte tot peste 1 kg scria...luna 2 am bagat laptele praf in completare san ca m-am desteptat. il omoram cu zile daca ma luam dupa medici care o tineau una si buna ca daca e asa mult lapte si copilul suge (si tragea saracu' de i se umfla burta) toate sunt perfecte, sa stau linistita. si ce daca mai avea putin si facea hernie ombilicala de la plans iar eu o luasem razna de nesomn...
deci daca copila e foarte infometata si saptamana viitoare nu e bine. na, aruncati cu rosii ca nu incurajez alaptatul exclusiv...dar sa stiti ca nu se potriveste treaba la toata lumea. aveam si eu prietene de la care sugea copilul doar de 6-7 ori in 24 h si erau grasuti si luau in greutate. si nu sugeau cate o ora ca fiu-meu, saracu' si doar 10 minute. era laptele gras, bun, cum vreti sa-l numiti.
lavinoasa, ma opun public inca unui concediu in brela. pai se poate? tocmai tu? plimbareata? sunt cca un miliard de destinatii de vazut intr-o viata si vrei sa mergi in acelasi loc? asa fac cei care sunt genul de odihnit in concediu si atat si atunci aleg locuri familiare unde s-au simtit bine etc. dar tu? grecia mai are atatea alte insule nevazute de tine. la aceiasi bani ai mai putea incerca un cipru. acolo parca n-ai fost. sau muntenegru, am vazut poze senzationale de acolo. las-o naibii de brela (unde mi-a placut si mie:) ca trebuie sa vezi ceva nou. zic eu:))
roxi, merci de info.
lavi02 spune:
Anda eu sunt de acord cu tine ca exista mame la care asa e laptele, mai diluat, parca tu ai spus ca similar a fost si la mama ta, daca retin eu bine. Se poate sa fie o particularitate personala, genetica, etc. Dar, sa nu uitam, Alinus a alaptat-o pe Amalia timp de vreo 6 luni cu succes, deci e foarte posibil ca la ea dupa cateva problemute la inceput, mai apoi lucrurile sa se stabilizeze pe un fagas bun.
Din cate stiu eu copilul trebuie sa ia in medie cate 750g in primele 4 luni, nu peste 1 kg. Majoritatea iau 1 kg in prima luna, dar nu-i strict obligatoriu.
Nici eu nu-s pt alaptat exclusiv cu orice pret, si eu i-am dat Silviei completare de pe la 2 luni si jumatate pt ca n-am avut suficient lapte, dar zic ca merita sa te straduiesti putin ca sa reusesti sa alaptezi exclusiv daca nu e chiar evident ca nu se poate. Clar, indicatorul de succes e cum ia copilul in greutate.
Sanatate lui Nichita!
In privinta vacantei eu sunt de principiu de a reveni in locuri unde m-am simtit foarte bine si de a mai aprofunda, de exemplu in Spania am fost de 3 ori si as mai merge, chiar in Andalucia am mai merge o data, sa revedem Sevilla si sa vedem chestiile pe care n-am apucat sa le vedem data trecuta.
Pe de alta parte sunt locuri unde desi mi-a placut nu m-as intoarce, de ex Thassos.
In 2010 a fost prea scurta bucata de concediu la mare, in Istria, doar 7 nopti in care am amestecat plaja si vizitat si ne-ar mai fi prins tare bine inca vreo 3 zile pt ca n-am epuizat nici pofta de balaceala nici de vizitat oraselele alea atat de frumoase.
Asa ca in 2011 vreau un concediu la mare un pic mai static si stabil, 9 nopti intr-un loc si apoi vedem daca mai mergem 3-4 nopti sa vizitam ceva sau ne intoarcem acasa.
Ideea e ca am planificat deja un concediu de explorare locuri noi pt perioada Revelionului (nu intru in detalii pana nu scap de operatie), plus Disney-ul din martie. In iunie vrem leneveala la mare si apoi am mai baga o leneveala la munte prin iulie, very-low-cost, la cabana la noi sau la fini.
Planurile sunt exterm de legate de starea mea ginecologica, daca cumva ovarul e naspa ma asteapta chimioterapie si pica toate planurile. Doamne fereste! Daca e bine, planurile de calatorie se cam opresc prin iunie-iulie pt ca sper la un plan mult mai important pt toamna/iarna viitoare
Foarte serios ma gandesc la acel plan, astfel incat mi-a scazut avantul de descoperit locuri noi la vara. Efectiv gandurile si entuziasmul imi sunt ocupate de celalalt plan.
anda77 spune:
fatitza, termina cu chimioterapia aia ca ma enervezi. ai vazut ca, chistul nu a miscat plus minus. stii cat de repede avanseaza un cancer la un om tanar? cu viteza luminii. sunt celulele mai tinere, mai active, se consuma mai rapid, nu mai stiu cum era explicatia. la varstinici avanseaza mai lent. pana acum crestea (se modifica) ala de nu te vedeai.
asa, si in cipru nu poti sa te odihnesti?