sterilet
buna fetelor. vreau sa-mi montez un sterilet si as dori sa stiu si parerea catorva fete care au deja este eficient? as dori sa stiu din experienta voastra
Raspunsuri
danielle_ spune:
Buna ....Eu una nu am o experienta placuta legata de sterilet.....Mi-am pus sterilet la 40 de zile de la nastere ,am mers de 2 ori pe an la control...l-am avut 3 ani si jumatate,si cu toate astea ,s-a intamplat sa raman gravida ...fac parte din cele 1 % care raman gravide cu sterilet....Partea cea mai nasoala este ca nu am putut pastra sarcina ,din cauza unui tratament cu antibiotic,pe care l-am efectuat ...si nu stiam ca sunt gravida ,asta in perioada formarii sarcinii,si ginecologul meu a hotarat ca e mai bn sa intrerupem sarcina ...
Asta este experienta mea legata de sterilet...
Tecky spune:
Eu am sterilet de 2 ani si ceva si sunt multumita de el dar m-a speriat ce a scris danielle
zuzi.simona spune:
eu sunt la al 2-lea sterilet, primul a fost de 8 ani, acesta e de 5, l-am pus imediat dupa nastere, n-am avut nici o problema cu nici unul din ele
succes
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
msl1 spune:
Cel cu hormoni- Mirena a fost super ca nu am avut ciclu deloc timp de 6 luni cit l-am avut, in schimb am avut migrene si stari de rau ingrozitoare; nu l-am avut pe post de contraceptie ci pt problema ciclului care la mine era cosmar, deci nu pot spune cit e de efectiv, dar da am auzit si eu cazuri ca au ramas gravide cu sterilet, mai mult cu cel simplu fara hormoni totusi.
Melaroxy spune:
eu am auzit multe povesti de groaza despre sterilet (cancer, hemoragii...) mai bine afla parerea mai multor medici
jenn spune:
Cel mai bine te sfatuieste un medic,dupa ce faci un control.Steriletul se recomanda de obicei femeilor ce au deja un copil,nu au in antecedente boli inflamatorii pelvine,etc.Fiecare organism il tolereaza diferit,nu ai cum sa stii cum va fi dinainte,repet,sfatuieste- te cu medicul.
victoriamaria spune:
Buna,
Sunt posesoare de sterilet de 3 ani si jumatatte, sterilet clasic TCooper cu Cu si ma simt foarte bine , nici nu stiu ca e acolo.
Precizez ca am si o cezariana la activ dar steriletul a fost montat la doi ani dupa cezariana.Cred ca e cea mai comoda si mai ieftina metoda de contraceptie.
angel_ramo spune:
...eu am avut sterilet 13 ani...:D l-am scos in vara pentru ca vreau si bb2 . N-am avut niciun fel de pb , din contra mi-a reglat CM. Il recomand, ca metoda de contraceptie mi se pare cea mai eficienta. Nu ma intrebati de model ca nu stiu. D-na doctor care mi l-a scos a zis ca ea nu a mai vazut asa antichitate :))) dar e fost foarte eficient.
Mediajust spune:
Mie doi medici diferiti mi-au spus acelasi lucru: steriletul pe un uter cicatriceal este "crima" (unul dintre ei) si "foarte periculos" (celalalt).
Asa ca m-am conformat, si am utilizat alte metode contraceptive care n-au presupus dispozitive sau pilule.
(Editez pentru a spune ca cicatricea mi se "trage" de la cezariana - nu stiu daca-i relevant).
jenn spune:
Si eu am auzit asta de la ginecologul din Ro ,dar ma gandeam ca Lutza a nascut natural...Aici se recomanda si celor care nu au nascut...In afara de asta eu cred cu tarie in controalele periodice ,chiar daca nu exista probleme.Asa se poate vedea daca s-a modificat ceva si intervenit la timp.Daca -s probleme-flux f mare menstrual de ex, nu cred ca zice niciun medic-pastreaza-l neaparat ,il scoti si gata!Suntem in 2010, exista si alte metode contraceptive.