Epilepsie(5)
Raspunsuri - Pagina 5
ioanacioc spune:
Si eu am aceleasi intrebarii,mi-a luat-o Nana inainte.Alex are deja 6 ani si nu vorbeste si inca mai face crize.
Acum suntem pe neurotop si topamax,si seara inainte de culcare ni s-a spus sa ii dam cate o pastiluta de nitrazepam.
pentru copilasii si mamiciile lor puternice!
Happiness_4_us spune:
Mai Vio, citeam de Nitrazepam, ca administrat pe perioada indelungata induce hipotonia. Si ma gandeam ca tun muncesti cu Iri la recuperare si sa nu fie operatiunea degeaba din cauza nitrazepamului.
Oricum, nitrazepamul face parte din grupa sedative si cica nu este indicata administrarea lui pe perioada indelungata.
Printre reactiile adverse, se numara si agitatia, halucinatie, plans etc. ce scriati voi de copilasi. Sa fie de la asta? Poate ca fiecare organism tolereaza diferit acelasi tip de medicament.
Off, tare greu!
Pup si weekend placut!
Mamica fluturasului Andrei si 24+ Maria
Am produse la bazar. Ajuta si tu!
ra_mi_ella spune:
Of, fetele, nici nu stiu de unde sa incep.
David a fost un copil absolut normal pana la 4 ani.
Problema e ca a fost foarte traumatizat cand era mic, cam pe la 1 an si 8 luni. Si el dar si eu. Batai crunte, spart baloane la ureche la 2 noaptea, in 2 luni nu stiu daca am dormit impreuna cateva ore.
Perioada asta a fost foarte scurta pentru ca eu l-am luat si am lasat tot ce aveam si am plecat doar eu cu el si un rand de haine.
Cred ca ati inteles ca nebunia asta o provoca chiar sotul meu de atunci.
In perioada aceea lucram cu pitici cu grave probleme de sanatate si am inceput sa il urmaresc pe David cu gandul ca imposibil sa nu fi ramas marcat de toate nebunia prin care trecusem amândoi, pentru ca eu ca adult nu mai eram intreaga, dar el un copil.
La aproape 2 ani de la plecarea noastra David a inceput sa tresara. Initial erau doar 1-2 tresariri la inceputul somnului, apoi am ajuns sa tresara tot timpul. Si la joaca si la masa si la desene. Problema e ca daca nu stateam cu mana pe el nu il puteam vedea pentru ca era aproape insesizabila tresarirea. Am intrat in concediu si am stat zile intregi sa il urmaresc.
La primul medic la care am fost, un renumit neurolog, fara EEG, mi s-a zis ca are cosmaruri in timpul somnului "pavor" si ca ii trece cu 1 ml/zi depakine. Dupa o saptamana era si mai rau.
Am plecat la Tg Mures in septembrie. Diagnostic "epilepsie mioclonic#259; criptogena", am intrat acolo pe schema de tratament numai cu depakine, nu se opreau crizele deloc, am crescut doza progresiv sub indrumarea medicului, la un moment dat s-au oprit, tineam un jurnal in care notam tot, au reinceput crizele, ni s-a introdus nitrazepam si s-au oprit cand am ajuns la doza de 1/3 la 8 ore din 5 mg in combinatie cu depakine 3 ml la 8 ore.
Semnatul meu de alarma pentru toate mamicile care cred ca piticii nu sunt afectati de nebunia din unele familii
revin
Vio_irina spune:
Dragele mele,am fost la mama,am tinut-o pe Irina la aer toata ziua ca au fost 23 grade,vara cu adevarat,nu alta.
ra_mi_ella,sunt socata de ce am citit,simt nevoia sa te strang in brate si sa te felicit pentru puterea de a pune capat unei relatii bolnave.
Si mai cumplit ar fi ca intr-adevar experienta asta nefericita sa-l fi afectat pe baietelul tau.
Oricum, acum nu mai are nicio importanta,pastreaza cat mai departe amintirea asta de voi,bine ca sunteti liberi, linistiti si pe drumul bun spre vindecare.
In sufletul meu ai adus multa liniste cu mesajul in care-mi descriai starile de rau ale lui David,parca Irina mea mi-ar fi vorbit prin intermediul lui,nu stiu cum sa explic mai bine,mi-ai fost de real ajutor si pentru asta iti multumesc inca odata.
Povestile noastre difera total dar ma gandesc ca simptomele,trairile copiilor nostri seamana intr-un fel si atunci pe noi,mamicile celor care ``nu cuvanta``ne ajuta foarte mult sa stim de la cei care au reusit aceasta performanta ce simt,cum simt,cum arata durerea.
Si noi am inceput tot cu tresariri,numai ca varsta era mica,undeva la granita aparitiei achizitiilor si asta cred ca spune tot,dar speram in continuare ca altceva nu mai avem de facut.
Irina ia nitrazepam 2,5mg/un comprimat,seara, de aproximativ 6 luni,de atunci s-a rezolvat un tremur ingrozitor, adica a disparut,lucru imbucurator pentru noi,insa nu pot sa nu iau in calcul si reactiile lui adverse de aceea ma interesa sa vorbesc cu cineva caruia i-a fost administrat pe o perioada mai lunga.
Si in sensul asta m-ai ajutat mult.
Nana,draga de tine,multumesc ca te gandesti la noi,cum spuneam mai sus,luam nitrazepam din primavara si a avut efect benefic prin disparitia tremuratului care ne adusese in culmea disperarii.
Episoadele de plans au inceput de la varsta de 5,6 luni,e drept ca atunci erau f. rare,iar cauzele aveau o mai larga raspandire,acum sunt mai dese,plansul e sfasietor si simt ca m-am uzat psihic,nu mai suport s-o vad ca sufera.
Mai,mai ca m-as impaca cu totul,mai putin cu suferinta ei...
Va pup de la mic la mare si va doresc o noapte linistita!
Vio_irina spune:
La multi ani,Robi!Sa fii sanatos si fericit,sa ai parte numai de bucurii!
Cata,sa va traiasca minunea de baiat,sa fiti fericiti alaturi de el!
Petrecere frumoasa!
ioanacioc spune:
Multi ani traiasca,multi ani traiasca,LA MULTI ANI!
Sa va bucurati de micut si sa fiti sanatosi!
stefanut-08 spune:
Buna dimineata,
Va invit la o cafeluta!!
Astazi avem un sarbatorit printre noi : Robi ratoiul!! Catalina - sa iti traiasca puiul mic si sa te bucuri mereu de el.
Suntem cu gandul la voi!!
toate mamicile!!!
Happiness_4_us spune:
La multi ani cu multa multa sanatate, Robi!
Sa cresti mare si voinic si bunul Dumnezeu sa vegheze mereu asupra ta!
Cata, sa va traiasca printul si sa va bucure fiecare zi asa cum numai el stie!
Va tare!
Mamica fluturasului Andrei si 24+ Maria
Am produse la bazar. Ajuta si tu!