Epilepsie(5)
Raspunsuri - Pagina 14
Vio_irina spune:
Adi,Irina s-a sculat la 7,a baut lapticul,i-am dat medicamentele si acum sta linistita in camera la Fla,in scaunul ei.Acolo ii place cel mai mult.Se joaca cu manutele,isi suge de zor degetelul aratator,mai scoate cate un sunet,doar daca vrea ea.
Noi traversam o perioada buna d.p.d.v. al crizelor,rareori o surprind uitandu-se fix la mine,dar culmea mi se pare ca atunci e cu adevarat atenta si ea,imi urmareste perfect miscarile,totul dureaza 4,5 secunde,parca o trezeste ceva din amortire.
Ma bucur cel mai mult ca au disparut miocloniile,cele de la origine.
Dar,in lipsa crizelor nu se vede nicio imbunatatire.
Cred ca esti ultima persona din lume care ar trebui sa-si reproseze ca n-a facut totul pentru Daria,te inteleg perfect,si noi suntem intr-o pauza de doua luni si ma simt vinovata,simt ca stam pe loc.
Dar ma gandesc imediat ca din doi ani jumate Irina mea nu s-a bucurat cu adevarat de viata decat vreo cateva luni,in rest chinuri,spitale,straini...Iar acasa nu lipseste gimnastica.Din martie pana in septembrie am fost trei saptamani pe luna la Gura Ocnitei,recuperare intensiva,4 ore pe zi,dar nimic nou.Familie???Sotul meu facea naveta la noi plus serviciu...
S-apoi o am si pe Flavia pe care am scos-o din calcule crezand ca e mare ,se descurca singura,si am gresit si mereu o rog sa ma ierte si incerc sa fiu mai mult cu ea sa vorbim ca e la o varsta care impune acest lucru.
Iar eu ,la fel,doar Dumnezeu are grija de mine,cand m-am uitat aproape cu totul am realizat ca am probleme de sanatate si ca ar putea fi grave,ca ar putea sa mi se intample ceva,ca Irina ar putea sa ramana fara sprijinul de baza...mai am cateva controale de facut si sper sa fiu bine.Doctorul mi-a spus ceva de genul:``Stiti ca viata d-stra e mai importanta decat a copilului...``
M-as bucura sa se intalneasca fetele noastre,chiar mi-aduceam aminte din postarile tale ca parintii sunt din Ploiesti si iti lipseau atat de mult.
Va pup,mai vorbim
adiardelean spune:
Vio, nu ma face sa plang... ajunge atata suferinta...
Prahovencele sunt femei puternice. Vei depasi problemele cu sanatatea... Toate sti prea bine se datoreaza abandonarii totale de sine. Pentru noi Universul este intruchipat sub o alta forma. Prioritatile sunt de fapt UNA si numai UNA. Aici am gresit si eu. Il abandonasem pe Alex, il lasam la program prelungit, fiecare vacanta la Ploiesti . Abia cand a aparut Arsenie mi-am dat seama ca de fapt acum am trei copii deci trei prioritati.
In momentul de fata suntem prieteni, Alex ma ajuta enorm cu Arsenie cat despre Daria... pastreaza o teama profunda.
Sunt sigura ca Fla stie cat este de speciala, stie ca mami o iubeste, stie ca Irina are nevoie de voi.
Este dificil sa prescri retete care sa "vindece familiile", este dificil sa ti unite familiile cu astfel de probleme. Au fost momente in care sotul imi reprosa aceasta abandonare totala, au fost momente in care tipam si ii reprosam eu ca el personal nu face nimic pantru Daria.
Au trecut toate, sper din tot sufletul ca am ajuns la maturitatea necasara mentinerii acestei familii frumoase. Inca mai sper intr-o minune pentru Daria, inca mai sper ca va veni acea zi in care tinandu-ne de mana vom alerga toti cinci pe un camp inflorit si vom incinge hora bucuriei.
Va pupam
Mama ingerasilor Alex 13.04.2001 ,Daria 09.03.2007 si Arsenie 27.05.2010
Vio_irina spune:
Adi,primiti-ne si pe noi in hora voastra cu patru persoane,asa pentru mai multa veselie.
Da, ``ajunge un bolnav in familie``,asta imi repeta sotul meu si are dreptate.
Cred ca in cei doi ani de cautari,sperante,lacrimi,dificil a fost sa identificam calea spre normalitate si sa ne repliem firesc pe ea,respectand regulile elementare,evident cu un bagaj mai greu decat al celorlalti din jur.
Ce clasa e Alex?
Acum ma duc sa-i dau Irinei sa manance dupa care iesim putin la aer.
Va pup
rosary spune:
"De-ar fi numai crizele si in rest sa fie aparent normala... ce bine ar fi...probabil asta spun acum."E doar o amageala....pe Andu daca il vezi cum vorbeste,cate poezii si cantecele stie si cum se straduie sa citeasca literele de pe tot ce intalneste in cale nu ai zice ca e un copil cu atatea probleme....dar chinul nostru ca parinti si teama noastra permanenta ca in orice clipa va face o criza e aceeasi si la fel de mare....iar mie mi se rupe sufletul cand ma gandesc ca mereu se va lovi de lucruri pe care nu are voie sau nu poate sa le faca si mereu va fi,prin forta lucrurilor,cumva in afara grupurilor de copii....si pentru ca nu e nici perfect sanatos,nici foarte bolnav nu se regasseste in nici un grup de copii...nici la gradi,nici in grupul de terapie...partenerii lui de joaca preferati suntem noi si ma doare,pentru ca as da orice sa VREA sa se joace cu alti copii....
adiardelean spune:
Azi Dariuta este rau.Deja doua crize urate au zdruncinat-o. Alex este cl a treia, un flacau mare.
Rosary, tindem mereu spre ceea ce nu avem si credem ca, daca ai nostri copii sunt un pic mai bine atunci ar fi ideal. Spun, macar sa isi tina capul...iar daca l-ar tine, ...macar sa mearga... tot asa
va pup, azi sunt necajita... la noi este intunecat de ploaie... de maine cred ca vom incepe din nou perfuziile de sustinere... of, Doamne de ce din nou?
Vio_irina spune:
Adi,pana maine Dariuta isi va reveni si va scapa de perfuzii.
Putere,ca va trece si-o sa iasa soarele...va pup si va doresc o noapte linistita.
Julianne spune:
sunt si eu pe aici, Vio
nici nu stiu ce sa mai zic; daca as putea sa iau toata durerea mamicilor...
tot incerc a scriu cate ceva si tot sterg
poate maine va fi mai bine
va imbratisez!
adiardelean spune:
nu este deloc mai bine
soarele refuza sa apara
e ceata la noi
Tulburata este si Dariuta. Dupa mult timp azi dim la 5 a facut o criza in somn. Este molesita.Aseara i-am dat o sticla cu lapte mai mult fortat. Sta pe o parte cu ochi intredeschisi, in lumea ei.
plang, plang, plang pentru ea sau pentru mine?
Arsenie ma trage de par, intinde manutele spre mine.
El nu deceleaza binele de rau.
Oare ce are maicuta mea?
La timpuri noi, oameni noi?
Nu... la timpuri noi aceeasi oamemi aceleasi vechi probleme fara solutionare.
Vio_irina spune:
Adi,te strang in brate si sunt alaturi de tine.
Si Irina in momentele ei rele sta pe-o parte ,nemiscata de parca nici nu respira,doar ochisorii mai clipesc din cand in cand...si la fel...in lumea ei.
Dariuta isi va reveni ,vei vedea!
Va pup
Mamici dragi,voi ce faceti?
Sanatate si pupuci la pitici
Julianne spune:
Draga Adi, o stransa imbratisare si de la mine, fii tare ca eu de la tine si alte mamici ca tine am de invatat.
Si la noi, azi dimineata la 5:15 fetita mea a avut o criza in somn; ea nu facea in somn profund...sa fie ca am scos clonazepamul. Am sa vorbesc cu medicii ei. Asa de nefericita a fost dupa episod...asa necajita avea privirea...ca a unui copilas deranjat, dormea si ea asa de cumintica si cineva rau a hotarat s-o zdruncine.
Acum stam amandoua cumintele, eu beau cafeaua si ea asculta asa pierduta si cu un zambet maaaare pe fata melodia aceasta
http://www.youtube.com/watch?v=VosFiY1SifA&feature=related
cred ca i-am dat 10 replay-ri!!!! si ea este asa de incantata, da si din maini si din picioruse cand incepe melodia
fratele ei s-a trezit si ma intreaba daca s-a blocat computerul la melodia asta!!!!!
as vrea sa raman asa, aici, in momentul acesta in care toate par normale, frumoase, la locul lor...
va imbratisez