Trezirea la realitate
Raspunsuri - Pagina 7
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy mianna, eu nu ma refeream in exemplul meu la lucrurile pe care nu le stie si pentru care in loc sa tranteasca un NU gaseste o alta abordare, ca sa nu dea prost (ceea ce e super ok), el face chestia asta si cu lucrurile la care se pricepe foarte bine. Ba mai mult, incepe chiar cu NU raspunsuri unde "nu-ul" lui nu inseamna nicidecum ca nu stie, din contra! |
din ceea ce am citat eu reiese altceva (sau cel putin eu una inteleg altceva).
asteptam vesti bune.
Mickyyy spune:
Vesti sunt, dar nu de sarbatorit .
Va multumim bla bla bla...experienta d-voastra este impresionanta, bla bla bla...dar nu ati fost selectat...bla bla bla.
Cel putin au dat dovada de seriozitate, si au dat raspunsul atunci cand au zis ca-l dau. De ce e negativ raspunsul, nu stiu, parerea mea e ca la momentul cand a avut el interviul a fost cea mai ok persoana de pana atunci, insa joi sau vineri au dat de un altul mai bun si s-au razgandit!
Asa ca iar e cu moralul la pamant, si eu sincer nu stiu cum sa-l mai imbarbatez. Dati-mi si mie niste sfaturi, cum sa-i ridic moralul....
mirela0521 spune:
cumpara-i ceva simbolic care stii ca i-ar face placere si l-ar inveseli, care i-ar aduce aminte de ceva placut, o amintire frumoasa din vremurile bune cand voi nu va certati nonstop din toate nimicurile.
pur si simplu sa ii spui ca tu esti mandra de el, ca stii ca este un om destept si valoros, ca esti alaturi de el, ca nu trebuie sa o priveasca ca pe un esec, ca pt tine este important ca el incearca si se straduieste sa gaseasca ceva si ca il admiri ca este insistent si nu se lasa pagubas. ceva de genul...
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
mirela0521 spune:
sincer imi pare rau pt nereusita! speram sa fie totul ok in sfarsit.
ma pun in situatia lui si cred ca e tare tare nasol sa primesti inca un raspuns negativ. offfff...
pt tine si incurajari din partea mea
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
Mickyyy spune:
N-am vesti bune din pacate, doar ca am o alta "problema" si as vrea sa stiu daca chiar am luat-o eu razna si exagerez, daca e cazul sa manifest mai multa intelegere, sau nu stiu.....
Avem restante destul de mari la intretinere, de fapt suntem singurii de pe scara cu restante (vreo 3000 de lei). Evident, toti vecinii ne privesc ca pe niste rau platnici cu intentie, si ii inteleg, pensionarii cel putin se straduie sa-si tina la zi intretinerea, desi au pensii mici de tot. Mai ales de cand le-am zis ca nu putem face cerere pentru ajutor de incalzire, ca nu ne incadram (salariul meu nu e chiar mic, doar ca ratele sunt foooooarte fooooarte mari, si salariul merge integral acolo, si tot nu ajunge ), cand vad masina straina in fata scarii (ma rog, e un renault, da nu conteaza), e clar, avem bani cu duiumu da nu vrem sa platim!
Azi e zi de plata la intretinere, si de unde de neunde am zis sa mai achitam vreo 500 de lei, suma mica in raport cu restanta, dar mare in raport cu posibilitatile noastre actuale! Toate bune si frumoase, doar ca programul de plata e intre 5 si 6 jumate, iar eu cu mult noroc ajung acasa la 6 jumate. Asa ca ii zic omului meu sa mearga el sa plateasca, numai ca el nu vrea! Eu ma enervez, el se distreaza copios, eu il amenint, el continua sa rada de mine, ca doar nu-i copil mic sa-l amenint. Eu simt ca-mi creste tensiunea, iar el trateaza totul ca pe o gluma. Incerc sa-i explic, datoria nu e doar a mea, ci a amandoura, ca indiferent cum se simte fata de vecini, trebuie sa aibe curajul sa-si asume faptele lui, nu sa se ascunda dupa fusta mea (ma rog, asta era ideea), dar degeaba. De fapt discutii asemanatoare am avut si in trecut, intretinerea de cand am inceput sa nu o mai putem plati la zi, o platesc doar eu ca lui ii e jena, la telefon cand suna de la banca de obicei tot eu negociez si parlamentez, lui ii e jena de oricine caruia ii datoreaza bani (de exemplu nu stiu cum au gasit cei de la cablu nr. lui de telefon, ca pe mine ma stresau in general, aveam de 2 luni neplatit cablu si a doua zi s-a dus sa faca plata, desi eu eram un car de draci, ca fara cablu puteam sa rezistam mult si bine, altele erau prioritatile).
Mickyyy spune:
Si revin, ca a trebuit sa inchid mai devreme.
Sunt eu paranoica? E normal ca in loc sa ma pot baza pe el, cand da de greu, sa nu aibe curajul sa isi sustina punctul de vedere? La ultima sedinta de bloc tot eu am mers, ca ii era rusine! Si exemple de genu asta ar fi mai multe, si din alte domenii.
Nu zic nu, pot sa fac toate lucrurile astea, fara prea mare efort, dar lipsa lui de atitudine in asemenea momente pe mine ma doare, iar el nu intelege asta. Sau poate o intelege, dar incearca sa detensioneze situatia, glumind sau schimband subiectul, doar ca eu as avea nevoie de mai multa sustinere din partea lui, si faptic, nu doar verbal! Si mie mi-e greu, nu doar lui, chiar daca lui i se pare ca mie-mi merg lucrurile mai bine ca lui!
crinuta spune:
Nu esti paranoica, din contra. E trist ca e asa de slab, din pacate nu vad cum il poti schimba.
Cumva trebuie sa iesiti din cercul asta vicios. E musai sa isi gaseasca job, orice, nu mai conteaza...
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
raly spune:
Si revin, ca a trebuit sa inchid mai devreme. Sunt eu paranoica? E normal ca in loc sa ma pot baza pe el, cand da de greu, sa nu aibe curajul sa isi sustina punctul de vedere? La ultima sedinta de bloc tot eu am mers, ca ii era rusine! Si exemple de genu asta ar fi mai multe, si din alte domenii. Nu zic nu, pot sa fac toate lucrurile astea, fara prea mare efort, dar lipsa lui de atitudine in asemenea momente pe mine ma doare, iar el nu intelege asta. Sau poate o intelege, dar incearca sa detensioneze situatia, glumind sau schimband subiectul, doar ca eu as avea nevoie de mai multa sustinere din partea lui, si faptic, nu doar verbal! Si mie mi-e greu, nu doar lui, chiar daca lui i se pare ca mie-mi merg lucrurile mai bine ca lui! |
Draga de tine, se vede treaba ca ai 4 copii nu trei. Nu, nu e normal sa se ascunda dupa fusta ta dar sa stii ca e tendinta generala la barbati sa lase femeia sa se descurce cu situatiile neplacute in cele ce tin de casa, copii, etc. Insa avand in vedere ca este acasa si are mai mult tp liber la dispozitie ar trebui sa se implice in plati, etc. Insa ii inteleg pozitia si jena si sa fim seriosi, o femeie se descurca mai usor in situatii din astea, sunt mai buni negociatori,nu suntem asa orgoloioase, si ne gandim ca am face orice sa le fie bine la copii.
Eu una l-as intelege in situatia asta si as face eu cat de mult se poate. Insa i-as repeta zilnic ca trebuie sa isi gaseasca de munca si sa acopere gaurile, ca si tu esti om si nu poti la nesfarsit sa te pui in situatii din astea neplacute.
Doamne, cu trei copii cred ca as muri sa il vad zilnic acasa, fara venit...scuza-ma Mickyyy dar pe partea asta nu l-as menaja deloc.
Va dorec tot binele din lume si tie curaj si putere sa le duci pe toate.
Alina spune:
citat din mesajul lui Mickyyy Avem restante destul de mari la intretinere, de fapt suntem singurii de pe scara cu restante (vreo 3000 de lei). Evident, toti vecinii ne privesc ca pe niste rau platnici cu intentie, si ii inteleg, pensionarii cel putin se straduie sa-si tina la zi intretinerea, desi au pensii mici de tot. Mai ales de cand le-am zis ca nu putem face cerere pentru ajutor de incalzire, ca nu ne incadram (salariul meu nu e chiar mic, doar ca ratele sunt foooooarte fooooarte mari, si salariul merge integral acolo, si tot nu ajunge ), cand vad masina straina in fata scarii (ma rog, e un renault, da nu conteaza), e clar, avem bani cu duiumu da nu vrem sa platim! Azi e zi de plata la intretinere, si de unde de neunde am zis sa mai achitam vreo 500 de lei, suma mica in raport cu restanta, dar mare in raport cu posibilitatile noastre actuale! Toate bune si frumoase, doar ca programul de plata e intre 5 si 6 jumate, iar eu cu mult noroc ajung acasa la 6 jumate. Asa ca ii zic omului meu sa mearga el sa plateasca, numai ca el nu vrea! Eu ma enervez, el se distreaza copios, eu il amenint, el continua sa rada de mine, ca doar nu-i copil mic sa-l amenint. Eu simt ca-mi creste tensiunea, iar el trateaza totul ca pe o gluma. Incerc sa-i explic, datoria nu e doar a mea, ci a amandoura, ca indiferent cum se simte fata de vecini, trebuie sa aibe curajul sa-si asume faptele lui, nu sa se ascunda dupa fusta mea (ma rog, asta era ideea), dar degeaba. De fapt discutii asemanatoare am avut si in trecut, intretinerea de cand am inceput sa nu o mai putem plati la zi, o platesc doar eu ca lui ii e jena, la telefon cand suna de la banca de obicei tot eu negociez si parlamentez, lui ii e jena de oricine caruia ii datoreaza bani (de exemplu nu stiu cum au gasit cei de la cablu nr. lui de telefon, ca pe mine ma stresau in general, aveam de 2 luni neplatit cablu si a doua zi s-a dus sa faca plata, desi eu eram un car de draci, ca fara cablu puteam sa rezistam mult si bine, altele erau prioritatile). |
Mickyyy,din pacate,eu solutii nu am doar ca ce au mai zis si alte forumiste,in situatia asta chiar nici un job nu e rusinos.Nu stiu ce pregatire are sotul tau dar poate niste meditatii de scoala sau liceu,poate un mini-job temporar intr-un supermarket pina apare locul visat.Sincer,in situatia data si cu 3 copii,nici un loc de munca nu trebuie sa fie considerat josnic.
Scriu pt ca neplata intretinerii mi se pare un lucru cam aiurea,cel putin la parintii mei,pensionari si cu platile la zi,din cauza neplatii asa cum povestesti tu despre voi,nu au apa calda cu saptaminile si lunile ,stau in frig,incalzesc apa,etc.Pur si simplu,furnizorii numai pot sustine rau platnicii si sufera toti si nu mi se pare ok...Si la parintii mei pe scara erau situatii ca ale voastre si da,se comenta ca datornicii au masini straine si isi permit o viata mai roz ca a lor iar ei stau in frig si fara apa .Parerea mea ca mai bine o masina mai modesta sau deloc decit sa acumulezi datorii la intretinere,cablu,curent si voi mai stiti unde.Stiu ca se zice ca trebuie sa te intinzi "cit iti e plapuma".Acum eu nu vin sa va judec,Doamne fereste de situatii din astea.
Eu va doresc succes si sper ca sotul tau sa-si revina cu un comportament mai matur si sa-si gaseasca jobul visat .