Noua lege - la ce varsta incepem scoala ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu stiu cum e acum dar cand era fi-mea la gradi (pana acum 2 ani adica) erau grupe separate mare si pregatitoare (separate in toate sensurile alta sala, alta educatoare, alta programa). Si in pregatitoare se mai faceau si lucruri noi, in afara de repetat ce au facut in grupa mare. De fapt fiica-mii chiar i-a folosit mult pregatitoarea, evident poate fi caz particular, poate nu tuturor le foloseste. Si s-o dau la scoala la 5 ani si 11 luni mi s-ar fi parut devreme totusi. E drept ca nici de la gradi nu ne-a sugerat nimeni asta.
Fi-mea a intrat in gr. mare la 4 ani si 11 luni iar in pregatitoare la 5 ani si 11 luni.
Nu a "repetat" nici un an de gradi, a trecut prin toate cele 4 grupe, incepand gradinita la 2 ani si 11 luni in grupa mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Pana la urma cum a ramas cu pregatitoarea, la scoala sau la gradinita? Azi am inteles ca CC a declarat constitutionala legea, deci urmeaza sa se aplice. Nu stiu daca s-a mai schimbat ceva la ea fata de data trecuta.
E clar clasa a 9-a la gimnaziu dar pentru noi mai e foarte mult pana acolo, cine stie ce schimbari mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Eu astazi am discutat cu educatoarea fiicamii si varianta doamnei dupa o sedinta la inspectorat a fost urmatoarea:deoarece scolile nu sunt pregatite pentru asa o schimbare,grupa pregatitoare va ramine tot la gradi,urmind ca de copii sa se ocupe fie o educatoare cu facultate care sa aiba calitatea de institutor-sper ca zic bine- fie o doamna invatatoare ,mai degraba prima dintre variante.
Om vedea ce se va aplica.Si eu zic ca in mod practic doamnele invatatoare nu sunt pregatite sa isi inceapa lucrul cu piticuti de gradi.De regula la clasa 1 copii vin cu elementele de baza invatate la pregatitoare.Ca la noi la nimeni,oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Eu stiu, daca mai ramane actualul ministru pare extrem de capos si cred ca va dori fix la litera legii.
Ma gandesc ca ei la pregatitoarea clasica inca sunt lasati sa se joace iar la scoala ce vor face, vor sta tepeni in banci (cat? doar pana la pranz?) sau vor face clase cu mobilier asa mai de gradinita si fara restrictii? Daca e clasa cu mobilier normal nu au ce sa faca, in unele clase e foarte mic spatiul liber.
Banuiesc ca nu va mai exista posibilitatea de program lung. Si in plus vor fi mult mai multi copii decat la gradinita pentru ca vin si cei care au mers la gradinite particulare.
Eu cred ca nu si-au facut nici un calcul cei din minister, au vrut doar revolutie de dragul de a-si pune numele pe "marea reforma". Ma refer strict la masura cu pregatitoarea la scoala :(, restul nu prea le cunosc.

Mergi la inceput