Nedumerire

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Anis,nu trebuie sa te gandesti chiar la FIV.Mergi cu analizele la Prof.Ancar si iti va face stimulari pt ovulatie.Mie mi-a obtinut ovulatia cu 5 fiole de humegon si apoi puregon.

Gabi si Simonica de 2 anisori .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gabi, nici tu nu aveai ovulatie inainte? Acuma ai?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Nu cred ca am ovulatie nici acum.Analizele din ziua 3 mi-au iesit ca a lui Anis.Acum astept analizel;e de ziua 21.La mine foliculii sunt dar in ziua 14 nu au marimea normala,adica sunt micuti si nu sunt apti pt asa ca singura sansa ramane tot stimularea hormonala.Mie mi-a iesit estradiolul mic 20.6 si ar fi trebuit sa fie min 30.Probabil ca si progesteronul va fi mic...
Oricum eu nu intrevad alta sansa decat FIV.Daca ar fi numai problema mea...ar fi fost bine dar problema e la el...Pana in Martie am de gand sa incercam natural luna de luna mai ales ca si el face tratament naturist.Macar trompele mele sa fi fost normale!Of,Anis marea noastra problema!Cand am vazut primadata trompele mele pe HSG spuneam in gandul meu ca parca sunt intestinele ...asa de lungi si imbarligate sunt.Si saracutii lenesi cum sa ajunga unde trebuie!??!!

sila toate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gabi, tu ai incercat vreun tratament naturist pt obtinerea ovulatiei?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Am tinut acum un an 3 luni tratamentul Liviei.Nu a fost nimic.Problemele sotului sunt destul de grave.Mobilitate 10%.Acum iau iarasi tratamentul Liviei.
La mine s-a obtinut ovulatia si la tratament cu humegon(menogon)si cu puregon.Am facut 5 fiole parca.Cel putin in luna cand am facut puregon am ajuns la 5 foliculi mari din 5 fiole.Nu am reusit sa raman insarcinata prin stimulare obisnuita.Chiar Ancar mi-a spus ca sunt bine dar sarcina nu a fost datorita lui.
Acum o sa mai tin tratamentul Liviei pana in Martie cand urmeaza sa fac al treilea FIV.Poate chiar se intampla vreo minune.Dupa 3 luni de tratament o sa mai fac un set de analize hormonale ca sa vedem daca s-a reglat ceva.In ianuarie o sa va dau vesti daca a fost bun tratamentul si pt mine.Daca se regleaza organismul voi avea si mai multi foliculi la stimulare FIV si vor rezulta mai multi embrionasi.La celalalt FIV am avut 15 foliculi si au rezultat 11 embrioni.
Acum astept rusii ...

sila toate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Buna fetele.....

Da , Gabi ai dreptate. Din pacate la prof Ancar am programare ,undeva prin noiembrie.
Eu pana acum am facut prin mai si iunie, stimulare cu Ova Mit.O luna am avut ovulatie, desi cu intarziere, facusem pregnylul in ziua a 14-a si ovulatia a fost undeva prin ziua a 17-a. A doua luna nimic.
Luna asta, deci acum in octombrie, stimularea a fost tot cu Ova Mit.Nu s-a obtinut ovulatia.

La mine pe langa faptul ca trompele sunt lungi, nu inteleg de ce foliculii nu se sparg. Foliculii mei cresteau natural, pana in ziua a 12 ,cam pe la 16 mm....ciudat e ca, cu stimulare ei tot in aceasi zi, au acceasi marime. Atunci la ce m-ai i-au OVA MIT? Asta trebuie sa intreb!

Pt mine Pregnyl-ul de 5000 de U.I nu are efect. Daca pt stimulare se poate folosi si altceva, Humeon, Puregon etc...in loc de Pregnyl ce se da mai puternic??
Gabi, tu de ce crezi ca nu se sparg la mine?

Offff, azi ma duc si la endocrinolog....

AniS

Mergi la inceput

Anis,nu se poate sa fie asa!Mie mi-a dat pregnyl de 5000 ui si la FIV cand am avut 15 foliculi.Cred ca ceva nu a fost in ordina.Eu nu am facut stimulare deact cu humegon si puregon monitorizate ecografic.De la ultima injectie intr-un interval stabilit de dr am facut pregnylul.
In noiembrie merg si eu la Ancar.Am inteles ca este plecat pana pe 8 noiembrie.Probabil ca urmatoarea saptamana merg la el.Ti-ai faacut toate analizele?Daca DA va incepe sa-ti dea tratamernt .
Eu am mers la el cu gandul sa fac FIV pt ca stiam ca problema vine de la sotul meu.El a spus NU -intai am facut stimulari simple si apoi a urmat FIV dupa 3 luni.Nu este adeptul FIV-ului.intai face tot ce se paote pe cale naturala.Chiar el ne-a spus ac sansele sunt mai mari NATURAL.

sila toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

anis,

analizele de care scriam le-am facut in luna cu stimularea. le-am facut si inainte ca parte dintr-un set complet de teste dar valorile de care scriam mai sus (estradiol mic in ziua 14, temperatura ca la carte si progesteron mic in ziua 21) au fost facute in luna cu stimularea. de asta m-a mirat ca au fost asa de aiurea. adica eu ovulam bine-merci inainte de stimulare si cu clomiphen nu am mai ovulat deloc. asta nu inteleg si nici doctorul nu e in stare sa imi explice ca sa inteleg. doctorul e endocrinolog specializat in reproducere, aici ii zice reproductive endocrinologist si banuiesc ca intelege ce se intimpla. mie imi spune ca medicina nu e o stiinta exacta, ceea ce inteleg, dar astept ceva mai mult de la stiinta medicala, asa inexacta cum e, totusi.

iti inteleg frustrarile, fiecare din noi asteapta mai mult de la doctori dar ei nu au intotdeauna raspunsul la intrebarile noastre. eu incerc sa ma obisnuiesc cu ideea asta desi este destul de greu.

lorelai

Mergi la inceput

Buna fetele,

Azi am ajuns la endocrinolog......stiti cat am stat la consultatie ...?? 1ora....super.....am vorbit de toate si mi-a explicat multe.SI cel mai important lucru : mi-a intrezarit SPERANTA.....in pestera asta asa de neagra in care ma aflu....

Diagnostic : insuficienta ovariana, pe un fundal de menopauza precoce si infertilitate primara.

Totusi a fost foarte cirscumpsect ca eu nu as avea ovulatie.....i s-a parut ciudat faptul ca mie imi creste temperatura si ajunge pana la 37. Din cauza asta a zis ca pe partea asta se fereste sa se pronunte, dandu-mi sa fac din nou doar LH si FSH in ziua a 14-a. Mi-a m-ai dat sa fac si hormonii tirodieni..desi la consultatie mi-a zis ca nu crede ca am probleme cu tiroida, din cauza ca avand gatul foarte subtire , s-a putut uita la mine ca la o radiografie.....exact asa a zis..mie mi-a sunat aiurea....sunt eu slaba, dar nici chiar asa...

Mi-a recomandat ca luna asta sa fac stimulare din nou cu Ova Mit , dar sa maresc doza. Si daca nici luna asta nu se va produce, trecem urmatoarea luna pe Puregon.....urmand ca, daca nu s-a reusit nimic , apoi sa-mi dea 3 luni de anticonceptionale, un fel de respiro pt ovare.

Mie mi-a placut foarte mult dr. S-a uitat pe toate analizele, atat ale mele, cat si ale sotului, le-a comentat, mi-a explicat ...super...Am aflat multe lucruri.De exemplu mi-a zis, ca la femeile cu un ciclu neregulat, analizele din ziua 21 nu sunt relevante.....lucrul asta fiind doar la cel regulat.

Gabi....fii pe faza...cand a vazut trompele mele.....asa de lungi si asa de subtiri.....mi-a zis ,ca nu a vazut asa ceva decat in carti........offff Doamne....

Prin urmare luna asta am sa fac iar stimulare cu Ova Mit, dar cu o alta doza(minim 2 pastilute pe zi) si 5000 de U.I de Pregnyl, si inseminarea.....Daca se produce ovulatia ,bine.....daca nu merg tot inainte....de acum incolo imi fac abonament la inseminare....asta e , nu-i bai, nu o sa dau faliment cu 100 de Euro pe luna....asta e sigur..as da si mai mult ,numai sa am reusita.....

Si cand ma gandesc ca ......pana sa vreau sa raman insarcinata m-am ferit, nu am facut avort,......am zis ca, atunci cand o sa vreau sa am un bebelush sa nu am probleme....CE IRONIE!!

Gabi, am sa ajung cam pe 20 noiembrie la Ancar , mi-am facut toate analizele, si cu el am sa urmez un eventual tratament in luna decembrie...ca acum nu pot sa ajung la el....
Da luna asta in noiembrie, am facut 5000 de U.I de Pregnyl si nu s-a declasat ovulatia....ciudat intr-adevar.....dar se pare ca eu sunt ffffff ghinionista...Sa vedem cum va fi in noiembrie.

Gabi, tu ti-ai m-ai urmarit ovulatia eco in ultima vreme?? Se produce sau nu?

Simt oricum ca am sa reusesc, e doar o chestiune de timp,numai ca situatia actuala imi produce multa suferinta!

AniS

Mergi la inceput

Lorelai ,te citez :iti inteleg frustrarile, fiecare din noi asteapta mai mult de la doctori dar ei nu au intotdeauna raspunsul la intrebarile noastre. eu incerc sa ma obisnuiesc cu ideea asta desi este destul de greu..

AI SPUS UN MARE ADEVAR!!

Simt oricum ca am sa reusesc, e doar o chestiune de timp,numai ca situatia actuala imi produce multa suferinta!

AniS

Mergi la inceput