Nedumerire

Nedumerire | Autor: anis

Link direct la acest mesaj

Tocmai am fost la prof Ancar si m-a lasat fara replica.

Pe scurt, faptul ca la profilul meu hormonal apare de fiecare data ,ca progesteronul se afla sub limita normalului ,indica faptul ca eu de fapt nu am ovulatie(deci nu se elibereaza ovocit si implicit nu se formeaza corpul galben) desi ciclul imi vine la 28-32 de zile.
Mi-a explicat ca asta e strarea mea de aproape in fiecare luna, desi se poate sa se produca si o ovulatie spontana, dar dr zice ca mai rar.

De zis ,mi-a zis doar sa mai asteptam si luna viitoare ce si cum!

Va dati seama ,dupa toata treaba asta, am 100000 de intrebari.

Prima intrebare, ar fi daca ce am expus eu mai sus e corect,adica am inteles eu bine? Sau e altceva?

PS: Fara sa aibe legatura, de unde gasesc sa cumpar un termometru BBT?

AniS

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Anis,

mai zi-ne o data cum fu de la inceput, ca nu mai stiu. daca imi amintesc bine, cand ai fost la Ancar data trecuta, prolactina iti iesise aproape de limita superioara.. sa nu ma certi daca am incurcat borcanele.. in orice caz, tu ai mers la un endocrinolog? stii ca si mie imi joaca feste prolactina asta, ba e buna, ba e nebuna , endocrinologul mi-a spus ca poate fi un accident. tu ai mai repetat-o? te pup, si te asteptam cu mai multe amanunte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Si pe mine m-ar interesa daca exista un termometru special. Doctorita la care am fost saptamana trecuta mi-a spus ca este bun si un termometru obisnuit (cium am mai folosit), dar conditia este sa-mi iau temperatura numai vaginal. Si ca raspuns: din 1998 mi-am pus problema de ce nu mai raman insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Tia......opa ai ajuns si moderatoare

Da ,ti-ai adus aminte bine.Am repetat prolactina si acum mi-a iesit normal.Cum ziceai si tu ea variaza....cand buna, cand nebuna
O completare, ultimele 3 cicluri au aratat ca am avut folciul ,dar in ziua 21-a cand ma duceam si mai faceam eco, nu se gasea nici un corp galben.Si asta stim ce inseamna, mie m-ai greu sa accept..dar in fine.Sau poate am ovulatie dupa ziua 21.Mie mi-e greu sa cred.
Sper sa exista vreo rezolvare, nu ma ingrijorez..dar sper sa imi gaseasca cat mai curand motivul.

Pe scurt se pare ca eu am mai multe cicluri anovulatorii (fara expulzare de ovocit) decat cu expulzare de ovocit.Si cu toate astea, ciclul meu variaza intre 28-34 (ffff rar depaseste)plus ca temperatura creste ,cam de prin ziua 15-16 si ajuge la 36.9,37....de aia sunt tare mirata!

Ca sugestie, am primit laparoscopia,ca metoda de investigare.

Ai dreptate,ar trebuii sa ma duc la un endocrinolog.Tu ai fost parca,nu? Unde ai fost?

TIA,Ce mai faci cu instilatiile, cum merge? Sunt dureroase?Ai succes? Sa dea Dumnezeu!

Bety, eu nu am gasit termometru respectiv pe la farmaciile din Bucuresti!Astept poate stie cineva ,de unde pot sa il i-au!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

ti-a dat ceva pt lipsa de progesteron???

Mergi la inceput

Papadie...ce bine ai pus intrebarea!

Mi-a explicat ca daca se expulzeaza ovocit si implicit se formeaza corp galben ,care la randul lui e secretor de progesteron ,atunci progesteronul e in limite normale.

Mi-a spus doar ca, imi va recomanda sa i-au un didrogesteron(duphaston , utrogestan) dar asta nu garanteaza ca am si ovulatie sau ca m-ar ajuta,atata timp cat nu se formeaza corp galben.

Cam dificil zic eu....asta inseamna ca imi fac abonament la eco...off..

Eu zic ca poate ar fi bine sa vorbesc si cu un endocrinolog.
Eu sunt nedumerita....de n luni, de cate ori ma duc la eco, am foliculi care se dezvolta....dar...offff
Ultima data, cand a fost certificat corpul galben a fost in iulie.Luna trecuta de ex....m-au durut sanii....si asta nu mi s-a mai intamplat de mult.
Pana acum, toate datele nu "respira" prea multe indicatii si de aici teoria lui Prof Ancar, eu sa vad.Eu zic, ca e mare lucru ca mi-a zis asta, pt mine e o noutate.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

anis, mersic ..
draga mea, du-te la endocrinolog, si eu, ca si tine, am dat fuga la ginecolog cu hormonii.. ti-o recomand pe dr. Belusica de la Medsana, mie mi-a placut tipa, in primul rand nu s-a cramponat de cifre, a interpretat hormonii ca un tot unitar. in concluzie --> am ovulatie. tot ea mi-a spus ceva interesant, care poate te ajuta sa intelegi situatia ta. valoarea buna a progesteronului din ziua 21 este un indiciu ca ovulatia s-a produs.. la mine, adica in conditiile in care si ceilalti hormni conduc la aceeasi concluzie! du-te la ea, eu cred ca te va ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Furnicutza spune:

AniS,

Eu am cumparat un termometru electronic (nu neaparat BBT)de la farmacia vis a vis de Hotel Continental. L-am vazut expus intr-o vitrina interioara a farmaciei, cu aparate electronice pentru masurarea tensiunii, glicemiei...A costat ceva peste 300.000lei acum cateva luni.

Furnicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

anis poi eu am toate semnele de ovulatie in cazul asta... si de sarcina...pacat ca-mi ies testele negative :)
acum 4 luni am facut ( 2 luni) cura cu cretisoara si coada soricelului. de atunci am simtit clar ca ovulez si pe dreapta dar tot de atunci incepind cu ziua 13 a ciclului senzatii de rau, balonari, sani mariti si durerosi, dureri de cap, ameteli, greturi etc...aaaaaaa
temp 37 ...pina in ziua (fix) 28 cind vin rusii. testele, evident si contrar tuturor asteptarilor, negative. daca nu e lipsa de progesteron e surplus?! :-)))) Saptamina viitoare o sa merg la dr.

Mergi la inceput

Tia,

Te citez valoarea buna a progesteronului din ziua 21 este un indiciu ca ovulatia s-a produs....si deci si prin urmare......cum la mine valoare progesteronului a fost gasita pana acum de 2 ori f mica si o data 3,765 asta luna trecuta in septembrie adica, de aia ma dureau sanii (Vn minima fiind 4)..inseamna ca....trage tu concluzia.....

Am retinut numele dr de la Medsana , ma bate gandul sa ma duc saptamana viitoare!

Tia,Tu ce faci......ca vad ca nu mi-ai raspuns! Cum merg instilatiile?

Furnicutza,merci pt raspuns, dar termometru electronic am deja, eu caut termometru BBT,care are o acuratete mult mai mare!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Maaaaamaaaa feeeteleee, ce multe stiti! De unde stiti mama atatea ? Parca vorbiti limbi straine ....
Anis, de cat timp esti la dr. Ancar? Imi cer scuze daca ma bag si io ca musca in lapte, probabil ca toata lumea stie numai eu nu, de obicei asa mi se intampla. Eu am fost doar de doua ori la el si urmeaza sa merg la HSG si de fiecare data m-a cam expediat. Sunt curioasa cu tine cum se poarta ?

Cam de cate ori mergi la doctor pe luna ? Mie imi suna ca mergi de multe ori ... . Si nu in ultimul rand, daca imi poti spune, care este diagnosticul tau ?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Catalina, o viitoare mamica

Mergi la inceput