Nov-dec2010- HAI IOANA!!!! HAI DOURA! (146)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

sugubinuto, groaznic pt fetele acelea...eu nu-mi mai fac griji..deja am intrat in sapt 37...mi-ar placea sa nasc maine..ca sa scap....si sper sa mearga natural...dr a zis ca incercam...

36+ cu
si ingeras in ceruri

AMR cat vrea "ratusca" mica!!!

Mergi la inceput

oricum...la cum am colul..cand imi va deface firul a spus ca voi avea dilatatie 3 sau4...

36+ cu
si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

mobilizareaaaaaaaaaa naste ioana azi..e la spital

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 37+ cu Maysaa

Mergi la inceput

mesaj de la IOANA MAMI..........SCOATETI MOTATELE!!!!!...NASC AZI!!!

HAI IOANA!!!!!!!!!!!!!!!!!

36+ cu
si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

HAI IOANAAAAAAAAAAAAA

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 37+ cu Maysaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Vasari, tu ai citit ce scrie in linkul dat de tine?
http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/mastitis.html

BREASTFEEDING MANAGEMENT
-- SAME for plugged duct or mastitis
-- important to start treatment promptly

"Heat, Massage, Rest, Empty Breast"
General •Nurse frequently & empty the breasts thoroughly.
Aim for nursing at least every 2 hrs. Keep the affected breast as empty as possible, but don’t neglect the other breast.
•When unable to breastfeed, mom should express milk frequently and thoroughly (with a breast pump or by hand).

Before nursing •Use heat & gentle massage before nursing
- Warm compress. Try using a disposable diaper: fill the diaper with hot water (try the temperature on your wrist first to avoid burns), squeeze the diaper out a bit, then put the inside of the diaper toward the breast. This will stay warm much longer than a wet cloth.
- Basin soak. Fill sink or bowl with hot water and submerge breast in water while massaging the plugged area toward the nipple. Some report better results when epsom salts are added to the water -- add a handful of epsom salts per 2 quarts (2 liters) of water. Rinse with fresh water before nursing, as baby may object to the taste.
- Hot Shower. It can be helpful to massage in the shower with a large-toothed comb. The comb should be drawn through a bar of soap until it is very soapy and then used to gently massage over the affected area in the direction of the nipple.•Loosen bra & any constrictive clothing to aid milk flow.

While nursing •Nurse on the affected breast first; if it hurts too much to do this, switch to the affected breast directly after let-down.
•Ensure good positioning & latch. Use whatever positioning is most comfortable and/or allows the plugged area to be massaged.
Note: Advice to point baby's chin (or nose) toward the plugged area is not necessarily going to be helpful as it is based on the idea that the milk ducts take a nice, direct route to the nipple - recent research tells us that this is not true, and that a particular duct might begin in one area of the breast but can "wander" in many different directions before terminating in any area of the nipple.
•Use breast compressions.
•Massage gently but firmly from the plugged area toward the nipple.
•Try nursing while leaning over baby (sometimes called "dangle feeding") so that gravity aids in dislodging the plug.

After nursing
•Pump or hand express after nursing to aid milk drainage and speed healing.
•Use cold compresses between feedings for pain & inflammation.

Inainte sa ajungi la compresa rece, dupa alaptare/ golit san, trebuie sa scapi de umflatura. Daca o umflatura nu se desumfla, o pata nu dispare, nu ajungi la niciun golit san si nu mai ai nevoie de compresa rece pentru ca dai in mastita. Adica compresa rece e la final, eu nu am inceput de la coada spre cap.
Symo are pete rosii, adica canale infundate, daca ii zici de comprese reci ai confuzat-o definitiv. Daca nu trece prin dusuri fierbinti si masaj e f posibil sa dea in mastita.
Eu nu am facut in viata mea intr-un an jumate de alaptare febra sau macar stare febrila si am scapat de umflaturi intr- o ora- doua maxim cu dusuri fierbinti. Nu am avut vreo complicatie vreodata...Stiu sigur ca se poate si am muls manual, tine cont, nu cu pompa si am scapat de tot tot.
Daca in urma unui dus fierbinte nu as fi reusit sa golesc si sa scap de canale problematice, crede-ma ca nu as fi sfatuit-o sa stea cu dus fierbinte. Dusul trebuie sa aiba presiune f mare si sa simte presiunea fierbinte a dusului in san, asta grabeste laptele spre iesire.

Una e dusul fierbinte cand ai pete rosii si galme si alta e compresa rece dupa alaptare. Vorbim de lucruri diferite cum confirma si acest site dat de amandoua, kellymom. Esti de acord ci mine, Vasari...Kellymom spun exact ce i-am zis eu, nu vad inadvertenta.

Sa incercam sa simplificam cat mai mult un sfat, logica si ordinea fierbinte> rece.

Chiar nu am chef sa detin monopolul sfaturilor de alaptare, ii spun acum lui Symo ca e prima din Odisee care a inceput si vorbeste de alaptare. Cu siguranta vor mai trece multe din fetele de la odisee prin povestea asta. E un sfat de retinut, nu o sa revin sa sufoc lumea cu dusurile fierbinti, blabla. Am insistat acum pentru ca e un subiect important si chiar grav. Nu trebuie sub nicio forma ajuns la febra, eu nu am ajuns la febra nici in intzarcare si v-am zis ca am intzarcat in spital fiind, brusc, de pe o z pe alta, fara pompa si nu am facut nicio mastita. Si stiu exact ce vorbesc si se poate. Asadar, dragelor, incercati sa selectati cumva tot ce veti auzi in jur si sa va testati propriul corp cu o solutie. Ca veti auzi prietene, mame, femei in parc, asistente in spital, dandadu-va o sumedenie de sfaturi contradictorii, ce e amuzant e ca imi dadeau sfaturi si femei care nu au alaptat in viata lor. Un sfat trebuie sa fie logic, simplu si coerent. Si va garantez ca va merge...Eu in niciun caz nu sunt vreo Omida a alaptarii si nici nu am cazut in mania asta a alaptatului, nu l-am alaptat 3-4 ani, adica sunt o persoana rationala. Nu fac parte nici din LaLecheLeague, un fel de Legiunea de alaptare. Daca va ajuta cu ceva ce va spun ma bucur, sunt testate de mine si aveam lapte cat o pentru o popota si sanii cat casa si tot nu am facut ever vreo complicatie. Sunt dovada vie ca se poate. Dar puteti f bine sa ma si ignorati, asa cum v-am zis, eu sunt impacata sa va impartasesc, voi sunteti libere sa faceti ce vreti cu aceste informatii, le urmati ori ba.

Eva & Luca (08.09.2008) acum 31+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmadelain spune:

Citat:
citat din mesajul lui kamik

Mie mi-a zis dr. meu ca nu poate s amai vina daca nu ma apuca nasterea cand e de garda..si el are doar 2 garzi pe luna. sunt plina de spume ca nu mai am dr. cu care sa nasc. si cine ar lua o grav in 33 de sapta.?!
32+ TudoL sau TeodoL :)

Kamik Ce situatie delicata!!! De ce nu ti-a zis de la bun inceput ca nu te asista oricand?? Nu te panica, se poate sa gasesti dr in sarcina avansata, daca nu esti multumita poti incerca alt dr...cateva burtici de la noi din odisee chiar au schimbat dr...Cu atentia corecta si/sau cu o persoana potrivita oricand poti fi primita de alt dr...si cateodata chiar si fara...DONT WORRY, dar decide-te repede ce ai de facut!!!

Si in legatura cu contractiile, dupa cum zicea si Crisuletul, o sa le recunosti pe cele de nastere...pt celelalte ia nospa si stai cumintica in pat, o sa vezi ca trec!

Madalina35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisuletzul spune:

haide ioana.

Kitty

34+
Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria !!!

AMR 5 sau 6 SAPTAMANI!!!....sau cel putin asa sper....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamik spune:

Cred ca a fost dat afara din spital...ca e la renumitul Giulesti.

Citat:
citat din mesajul lui vmadelain

Citat:
citat din mesajul lui kamik

Mie mi-a zis dr. meu ca nu poate s amai vina daca nu ma apuca nasterea cand e de garda..si el are doar 2 garzi pe luna. sunt plina de spume ca nu mai am dr. cu care sa nasc. si cine ar lua o grav in 33 de sapta.?!

Kamik Ce situatie delicata!!! De ce nu ti-a zis de la bun inceput ca nu te asista oricand?? Nu te panica, se poate sa gasesti dr in sarcina avansata, daca nu esti multumita poti incerca alt dr...cateva burtici de la noi din odisee chiar au schimbat dr...Cu atentia corecta si/sau cu o persoana potrivita oricand poti fi primita de alt dr...si cateodata chiar si fara...DONT WORRY, dar decide-te repede ce ai de facut!!!

Si in legatura cu contractiile, dupa cum zicea si Crisuletul, o sa le recunosti pe cele de nastere...pt celelalte ia nospa si stai cumintica in pat, o sa vezi ca trec!

Madalina35+

Mergi la inceput

Ioana, va naste natural!! tocmai i s-a facut clisma!!! Ii este cam teama!!! Am schimbat titlul!!

36+ cu
si ingeras in ceruri

Mergi la inceput