In ajutorul bugetarilor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

E usor sa dai un goagal si sa te dai istoricus.
Nu am auzit, ok? Puteai sa dai si tu 3 variante si sa aleg una.

Mai ai altceva de afisat decit limitele proprii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Mik, da crezi ca Delphinas a auzit ce cassius clay ala de la Caracalia?

Mergi la inceput

Citat:

Mik, da crezi ca Delphinas a auzit ce cassius clay ala de la Caracalia?

Nu e vorba de Delphinas, ci de tine, cea care a deschis subiectul scriind ca functionarii sunt asa si pe dincolo si ca "la ce ne trebuie un arhelog la Caracal".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

E o aiureala discutia asta, Muffin.

(Stiati ca la Cheia e un Muzeu de Flori de Mina?)

Da, cu casele memoriale ce propui sa facem?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Felul in care ma luati in raspar la o discutie serioasa ma face sa ma intreb daca nu am gresit forumul.
Eu nu sunt o idioata sa reneg rolul culturii si al studiilor. Pe care le am , in trecat fie spus, fara sa fie nevoide quizzuri istorice pe care mi le face Mik.

Dar, nu inteleg de ce la o tara asa de saraca, sa fie jdemii de facultati ieftinele (in care se dau diplome pe bani, pariez ca nu sunteti de acord nici cu asta ) si o multime de bugetari inutili. Nu spun ca nu e loc de un muzeu in caracal city ... dar in vremuri de criza economica, arheologul e cam primul din schema care trebuie disponibilizat.
Nu am spus ca nu e nevoie de facultati, dar ma intreb de ce statul tine asa de multe facultati in orasele care sunt doar la cateva zeci de km de un oras universitar de traditie. Nu ar fi mai util sa fie cateva mari, utilate, dotate, in loc de puzderia asta de facultati gen de Copacenii din Deal sau Vale.
Natasa, cred ca toarsa esti tu, by the way, prin modul comunist in care privesti lucrurile.
Eu mai cred si ca fiecare muzeu trebuie privit ca pe o afacere. Daca are vizitatori, sa angajeze arheologi la gramada, dar daca nu se intampla cam nimic pe acolo, daca nu calca nimeni pragul acelui muzeu, daca nu se aude de el international, cam papa banii statului.
Credeam ca putem avea o conversatie inteligenta dar se pare ca am fost prea optimista.
scuze ca v-am trezit putin din motait.
No...sa se dea cu facultati si muzee la tot poporu deci. Cam asa era la rusii stalinisti si tot asa doresc doamnele. Cred ca asa isi propune si Dl Vanghelie: o facultate in fiecare comuna. Rezultatele sunt (deja) si vor fi (tot mai)......impresionante...

Mergi la inceput

Citat:

Felul in care ma luati in raspar la o discutie serioasa ma face sa ma intreb daca nu am gresit forumul.
Eu nu sunt o idioata sa reneg rolul culturii si al studiilor. Pe care le am , in trecat fie spus, fara sa fie nevoide quizzuri istorice pe care mi le face Mik.

Dar, nu inteleg de ce la o tara asa de saraca, sa fie jdemii de facultati ieftinele (in care se dau diplome pe bani, pariez ca nu sunteti de acord nici cu asta ) si o multime de bugetari inutili. Nu spun ca nu e loc de un muzeu in caracal city ... dar in vremuri de criza economica, arheologul e cam primul din schema care trebuie disponibilizat.
Nu am spus ca nu e nevoie de facultati, dar ma intreb de ce statul tine asa de multe facultati in orasele care sunt doar la cateva zeci de km de un oras universitar de traditie. Nu ar fi mai util sa fie cateva mari, utilate, dotate, in loc de puzderia asta de facultati gen de Copacenii din Deal sau Vale.
Natasa, cred ca toarsa esti tu, by the way, prin modul comunist in care privesti lucrurile.
Eu mai cred si ca fiecare muzeu trebuie privit ca pe o afacere. Daca are vizitatori, sa angajeze arheologi la gramada, dar daca nu se intampla cam nimic pe acolo, daca nu calca nimeni pragul acelui muzeu, daca nu se aude de el international, cam papa banii statului.
Credeam ca putem avea o conversatie inteligenta dar se pare ca am fost prea optimista.
scuze ca v-am trezit putin din motait.
No...sa se dea cu facultati si muzee la tot poporu deci. Cam asa era la rusii stalinisti si tot asa doresc doamnele. Cred ca asa isi propune si Dl Vanghelie: o facultate in fiecare comuna. Rezultatele sunt (deja) si vor fi (tot mai)......impresionante...

Ceea ce faci tu se cheama popular "poale in cap" sau in limbaj elevat "a se acoperi de ridicol".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

muffin: nu trebuie sa o iei la mishto pe delphinas si sa-i reduci la tacere IQ-ul, stie si ea cine este cassius clay-ali etc.... Delphinas este o fata minunata ca persona, iar in meseria ei este o pastratoare de traditii, si.... nu are rost sa dezvolt.... caci ea poate spune mai multe, ideea este ca ea merge la serviciu cu placere, facand ceea ce-i place ca meserie si fiind bushita rau...dar rau... la leafa pentru ca-i bugetara. Ea nu vrea sa se reorienteze, ca nu are cum, probabil si-ar gasi o slujba de secretara, meseria ei nu are legatura cu privat-ul de dupa 1989, ci cu pastrarea traditiilor, de la Decebal incoace... D;aia se aprinde, nu-i o bagatoare de seama si o plimbatoare de hartiii.... Iti spun ca ai iubi-o daca ai cunoaste-o

In ceea ce priveste dusul la muzeu: am facut scoala generala intr-un sat la 70 km de Braila, eram la limita judetului, tu ma crezi ca dintr-a patra pana intr-a opta am ocupat podiumurile la olimpiadele de mate si romana doar ca sa ajung la probe in Braila, de unde de la ora 12 cand terminam si pana la orele 17, cand venea rata sa ma duca acasa, ne plimbam cu invatatoarea sau diriginta la cofetarii si faleza, ba si un film,tocmai sa vad orasul ala frumos? Braila, adica? Ca stiam ca daca ma clasez in primii trei copii din judet am asigurat un loc in tabara de olimpici, in tara, doua saptamani? DA.... si am profitat de toate.... ai mei nu erau sarantoci, in afara de medalii, laude si tabere prin locuri de le vedeam doar pe harta mai impuscam si tabara anuala de 7 zile cu surorile mele...
Pentru un copil de la tara orice vizita la oras este o mare incantare, doar de-asta l-as pastra pe arheolog, sa le arate copiilor un pic de istorie, cu riscul de a saraci urbea din pricina cheltuielilor astora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Mai ai altceva de afisat decit limitele proprii ?

Mik, aici nu ai dreptate.Sa-ti spun de ce.Limitele ei proprii sunt limitele multora participanti la vot in Romania , asta inseamna ca maine (ca si azi de altfel) aceste "limite " te vor conduce.Pentru ca puterea (cel putin teoretic) in democratie este la "popor".Si, desi nu crede multa lume aici vad, "poporul" este reprezentat de muffin la subiectul asta.
Decat sa-i inchizi gura, mai bine a-i convinge-o poate voteaza altfel data viitoare.Si poate isi convinge si prietena.

Muffin, tu spui : "fiecare muzeu trebuie privit ca o afacere" .Asta insa este complet incorec. Daca ar fi asa, unele dintre cele mai mari muzee ale lumii ar fi disparut de mult.Niciodata cultura nu este o afacere.Cultura este greierele din fabula.Nu produce, dar ii mareste furnicii productivitatea.Daca te gandesti ca furnica poate fi copilul tau, poate e mai clar.

Ar mai fi o varianta la care ne putem gandi daca totusi ajunge cutitul la os la Caracal de exemplu: este la 55 de Km de Craiova doar. Daca s-ar accepta ca idee doar desfiintarea muzeului, atunci nu inseamna sub nici forma ca se pierde tezaurul.Vestigiile mobile pot merge foarte bine la muzeul din Craiova (si copiii merg in Craiova sa le vada nu la Caracal ca pana acum) iar vestigiile fixe se transforma in situri arheologige locale, situri ce nu necesita mai mult de doi angajati pentru protectie si bilete eventual.

PS: nu am spus ca e bine asa, am spus doar ca nu e normal sa nu asculti ceea ce semnaleaza "majoritatea" .Sper sa nu patesc acum ca la alt subiect unde mi s-a spus ca vreau sa profit de proprii parinti (aiurea in tramvai) si sa mi se spuna ca as vrea sa profit de vreun muzeu. O simpla idee de aplicare a democratiei in care vrem sa traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da' ce, 890 lei nu-s bani? Inteleg ca se poate mult mai prost, si nu la Caracal...
Nu de asta am intervenit. Voiam sa spun ca si eu cred ca nu-si au rost anumite universitati, sau cel putin anumite facultati ale unor universitati, din unele orase; in unele locuri examenele se iau si pe gaini si pulpe de porc (nu ma intrebati decat pe PM daca vreti exemple ), ori daca voi credeti ca asta sporeste zestrea educationala, eu nu cred asta. Niciodata. Mai ales in contextul in care cele mai bine cotate universitati romanesti cad de pe orice top al universitatilor lumii.

A, si inca ceva: vis a vis de limbajul in mesaje, daca tot o criticam pe muffin (chiar cu sanctiuni), hai sa ne uitam si in propria ograda.
Daca se poate...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
... dar in vremuri de criza economica, arheologul e cam primul din schema care trebuie disponibilizat.

il dam fara pe arheolog, insa pastram vreo 2- 3 soferi si macar o femeie de serviciu, da? sa aiba cine face curat dupa ce pleaca vizitatorii.
cand fac rost de o organigrama de la vreun muzeu, o voi posta. si eventual cate o fisa postului la fiecare

T

Ai grija ce-mi doresti ca ti se poate intampla tie

Mergi la inceput