Fondul de ten astupa porii?
Si astfel apar cosuri?
Sa va spun pe scurt. Tenul meu are tendinta acneica, vara, cand nu folosesc fond de ten nu am cosuri, in schimb toamna, iarna si primavara ma omoara... Am folosit mai multe feluri de fond de ten, ultimul, cel pe care il am acum e de la Vichy. Am renuntat la el de o saptamana si deja se vede diferenta, nu mi-au mai aparut cosuri. Problema este ca totusi ar trebui sa ma dau cu ceva pe fata si nu prea stiu cu ce, fondul de ten fiind exclus. Folosesc pudra, dar nu e suficient.
Aveti ceva idei, sfaturi?
Multumesc.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Raspunsuri
XIO spune:
Cand am fost la dermato mi-a spus ca pers. care au probleme cu cosurile ar trebui sa foloseasca DOAR fond de ten fluid, lichid, in nici un caz pudra.
cosmeticiana mi-a spus ca fondul de ten protejeaza tenul. Daca te demachiezi cum trebuie cica nu ar trebui sa ai probleme.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
iulix spune:
Daca nu iti place fondul de ten incearca o baza de machiaj, era una pe la Avon, sau Oriflame suuper buna, care iti dadea impresia ca esti data cu fond de ten. Si legat de vara mai e o chestie pe care am observat-o la mine: soarele usuca cosurile si de aceea nu mai apar.
CorinaDani spune:
ellinia, cred ca problemele tale cu tenul sunt de alta natura, parca ti-am mai raspuns eu la alt subiect; pot fi chisturi pe ovare sau alte dereglari hormonale; fondul de ten nu este cauza aparitiei cosurilor... iti apar cumva cosuri in barbie, in jurul gurii, sub linia maxilarului sau pe gat ? nu cumva si parul ti se ingrasa rapid ?fenomenele astea merg de obicei "mana in mana"...e un exces de sebum, posibil pe fond hormonal, sebumul astupa porii, se suprainfecteaza (probabil sunt si niste germeni pe piele) si apar cosurile; pana nu tratezi cauza nu dispare efectul.
si eu am probleme cu tenul, stiu ca am niste chistulete pe ovare, m-am tratat acum multi ani cu Diane 35 + supliment de seleniu si zinc, mi-a mers foarte bine dpdv al aspectului tenului, insa am avut si efecte secundare de la AC, asa ca am renuntat in cele din urma...
singura perioada din viata mea, in care am avut intr-adevar tenul curat, a fost in timpul tratamentului cu Diane si in timpul sarcinii, in rest ma lupt cu "mosntruletii", mai ales inainte de ciclu
incearca sa-ti faci saptamanal o masca cu aspirina, reduce excesul de sebum, matifiaza si reduce porii
foloseste geluri/spuma de curatare, speciale pentru tenul mixt sau tenul cu tendinta acneica; eu am avut ceva de la Garnier, mai demult, cand inca nu aparuse linia speciala de produse dedicate tenului acneic, era o crema-pasta putin abraziva cu care ma spalam, care reducea foarte sebumul, insa imi cam usca pielea in zonele cu ten normal
eu am mai incercat in ultimul timp setul de produse de la Avon pentru tenul matur cu tendinta acneica, este un gel de demachiere profunda, dischete imbibate in solutie cu acid acetilsalicilic (aspirina) si o crema-lotiune de dat pe fata dupa ce te demachiezi. parca-parca am observat o imbunatatire, insa trebuie sa fii consecventa si sa le folosesti zilnic, macar 1-2 saptamani. neaparat sa hidratezi bine zona ochilor, pielea este mai fina si mai sensibila si se usuca de la produsele pentru ten acneic
evita ciocolata, dulciurile in exces, bauturile acidulate, chipsurile.
am auzit, insa nu am incercat, ca drojdia de bere, consumata ca atare, ajuta foarte mult la purificarea tenului.
mai poti folosi mastile de argila.
si produsele pe baza de ulei de ceai verde sunt bune pentru "domolirea" cosurilor care se formeaza, uleiul este antiseptic si dezinfectant.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ellinia spune:
Corina, tu cred ca m-ai vazut pe undeva de m-ai creionat asa de bine! Da, cosurile ies in jurul gurii, cateodata pe gat si parul mi se ingrasa extrem de repede. Imi fac si masti cu aspirina si cu argila, dar nu stiu cat efect are. Ar trebui pana la urma sa merg la un dermato-cosmetician - exista asa ceva? Sa-mi spuna ce fel de ten am si cum sa-l ingrijesc... Ca eu ma dau batuta!
BazarGeneral
CorinaDani spune:
nope, mergi intai la ginecolog pentru o ecografie abdominala, sa vezi daca nu cumva ai chisturi sau fibroame - de acolo vin problemele, si ale tale, si ale mele ; eventual fa-ti cateva analize si pentru tiroida...
apoi mergi la un dermatolog bun si vezi ce variante de tratament iti propune
e decizia ta mai apoi ce metoda de tratament alegi
tratamentul cu Diane 35 + supliment seleniu si zinc mi l-a prescris dr. mihaela leventer, din bucuresti. este printre cei mai buni medici dermatologi din tara si este o persoana foarte placuta, vorbeste calm, bland, e putin sasaita, iti explica pe indelete ce si cum, iti spune ce variante de tratament poti incerca. mie mi-a recomandat AC sau Roaccutane, insa m-a avertizat ca tratamentul cu Roaccutane poate fi de durata (3-6 luni sau chiar mai mult, in functie de rezultate), insa in perioada tratamentului nu ai voie sa ramai insarcinata, deoarece substanta activa trece de bariera placentara si produce malformatii la fat...cum nu stiam sigur daca vreau sau nu sa devin mamica in urmatorul an, am ales varianta cu AC, am avut rezultate, insa strict pe perioada tratamentului si putin dupa aceea. efectele secundare m-au facut sa renunt, devenisem foarte irascibila si nervoasa, ma ingrasasem, facusem si pete maronii pe fata (aici greseala a fost a mea, am uitat ca nu trebuia sa ma expun la soare pe perioada tratamentului); singurele avantaje au fost disparitia cosurilor, reglarea ciclului menstrual, disparitia durerilor menstruale, scaderea sangerarilor in timpul ciclului, iluminarea tenului, disparitia sebumului si cresterea in volum a sanilor (nu, nu glumesc, chiar asa a fost)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ellinia spune:
Eu ma feresc de anticonceptionale ca de nu stiu ce...La ginecolog am foat si nu mai am chisturi, am avut. La tiroida nu mi-am facut analize, inca. De cand nu ma mai dau cu fond de ten vad ca nu mi-au mai aparut deloc cosuri, insa nu-mi place aspectul fetei. Fondul de ten imi acoperea din imperfectiuni, asa, fara, nu prea imi place. Am sa caut o cale de mijloc.
BazarGeneral
kokorinusha spune:
poti folosi un fond de ten pe baza de crema hidratanta de zi....hidrateaza pielea,o protejeaza si ii confera si o nuanta uniforma coloranta
32+ cu Luca Stefan
alintaroma spune:
Ellinia, joy'n the club we have jackets ! Cu aceasi problema ma lupt si eu dintotdeauna. E cam asa cum a explicat CorinaDani, la baza probemelor exista un dezechilibru hormonal si ca rezultat ne luptam cu acnee, exces de sebum, par gras, si avem predispozitie sa facem chisturi ovariene. Toate cele enumerate mai sus le-am avut!
Si la fel am avut ten normal frumos doar cind am luat tratament cu anticonceptionale pentru "ovare polichistice" si mai apoi cit am fost gravida cu fata. Probabil organismul meu a produs hormonii in doza normala/ceruta. In rest am par gras si ma spal aproape zilnic, stiu ca nu e tocmai bine ca prin asta stimulez si mai mult productia de sebum dar pur si simplu nu il suport. Si acnee am mai tot timpul dar la mine e invers, adica vara sunt plina de bube si toamna se calmeaza si pina tiziu in primavara am un ten foarte curat. Machiaj eu aplic foarte , foarte rar. Pur s simplu nu imi sta in fire, nu din alte motive.
Ma spal foarte des pe fata si am si eu doua produse mai nou care vad ca dau intradevar rezultate: Garnier skin renew The Brusher Gel-Cleanser si de la Neutrogena Oil-free acne wash pink grapefruit foaming scrub (asta e cu acid salicilic aka aspirina). Primul il folosesc zilnic dar cel de la Neutrogena doar saptaminal (desi ei il recomanda zilnic), poate de 2x maxim caci mi se pare ca e prea abraziv si parca imi subtiaza pielea pur si simplu daca il folosesc zilnic.
Eu m-am mai linistit si resemnat ca o sa mor cu acnee desi uneori am zile atit de nasoale ca imi vine sa ma ascund sub o piatra si sa nu mai ies de acolo . Asa am si eu pe fata si git
Creme folosesc dar rarut ca produc eu destul ulei .
Privind partea buna e ca nu am riduri din aceasta cauza
Fond de ten folosesc lichid.
Stiu si eu ca probabil ar trebui sa merg la un control mai amanuntit dar tare ma tem ca mi se vor recomanda anticoncetionale sau alte tratamente hormonale cu care nu sunt de acord . Ultima data cind am avut chisturi (acum 2 ani) asta mi s-a propus si am refuzat, desi mi-a zis dr. ca e decizia mea atita timp cit nu stau cu chisturi ovariene in mod constant.
Cam asta e povestea mea, nu stiu cit de mult te-am ajutat din pacate ... dar voi sta pe aproape sa mai citesc si eu sfaturi
ariel_7000 spune:
ai incercat fondul de ten mineral? ma refer la cel 100% mineral, nu la cel cu minerale.
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"