MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !(2)
Raspunsuri - Pagina 7
amalisimona spune:
Eu am fost consultata la Bioderm de dr. Elena NAUMESCU (medic primar dermato-venerologie, alergologie; doctor in stiinte medicale). Cu toate titlurile, distinctiile si un CV impresionant, a very big NO NO.
iarina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amalisimona Eu am fost consultata la Bioderm de dr. Elena NAUMESCU (medic primar dermato-venerologie, alergologie; doctor in stiinte medicale). Cu toate titlurile, distinctiile si un CV impresionant, a very big NO NO. Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006) FOTOGRAFII BLOG |
Amaliasimona - tu in primul rand suferi de anxietate. I've been there too...cu citit pe net, autodiagnosticandu-ma si mergand pe la doctori. Este o ipohondrie extrema care ar trebui tratata. Eu as zice ca in paralel cu consultatiile medicale sa mergi si la un psiholog sa discuti despre probblemele de anxietate de care le ai. Recunosc dintr-o mie simptomele. Eu sunt o.k acum, am ajuns la performanta de a nu mai cauta nimic pe net, in conditiile in care acum cativa ani faceam research la greu daca ma durea "mai nu stiu cum" capul.
Stiu ce istovitor este sa te framanti asa si ce dusman iti poate fi mintea.
Adriana mica spune:
Multa sanatate tuturor fetelor! Monica, ce mai faci?
Eu trec din nou printr-o perioada stresanta. Am fost sa imi fac dermatoscopia anuala de rutina. Si surpriza: 2 alunite au in mijloc un punct mai pigmentat, si asta le face sa fie suspecte. Nu prezinta modificari vizibile de aspect (si oricum sunt pozitionate pe spate - deci nu le am in raza vizuala), nu am mancarimi sau iritatii in zona respectiva.
De data aceasta, Prof. Giurcaneanu mi-a sugerat sa le scoatem cu bisturiul (la celelalte 2 a folosit laserul, caci nu prezentau nici un risc).
Acum stau cu grija pana saptamana viitoare, cand m-am programat la interventie. Si apoi, pana vine rezultatul la analiza anatomopatologica. Sper ca totul va fi ok.
monica70 spune:
Salutare.Am revenit cu vesti.Pana la urma am sunat medicul din Cluj si a ramas sa merg sa imi scoata cicatricea presupus (de mine si dermatolog) cheloida.Acum am sosit,asa ca am intrat sa va "dau raportul" celor interesate.
Deci medicul a zis ca arata a cheloid cicatricea,interventia a fost facuta cu anestezie locala,dar pe langa cicatricea scoasa a mai scos o bucata de tesut,o adenopatie de cca 2 cm (ca atat se vedea la tomograful facut cu o zi inainte ca e dimensiunea) care s-ar parea ca ar fi un ganglion inflamat.Asta desi teoretic mi-au fost scos toti data trecuta.Dar se pare ca se mai pot forma din vreo bucatica ramasa acolo,ma rog,asa ceva daca am inteles bine.Deci acum astept rezultatul biopsiei ambelor "piese". Rezidentul a zis ca nu arata rau (ala "rau" e mai negricios de obicei) ,dar asta om vedea.Pe langa asta ,cu o seara inainte am facut si CT toracic si la plamani se vad doi micronoduli infracentimetrici (aia inseamna milimetrici - daca au scris corect pe net unde am citit eu - ar fi intre 1,5-3 mm). Nesemnificativi pentru majoritatea,dar automat suspecti in cazul cuiva avand melanom si deci trebuie urmariti in timp.Daca vor creste,harsti la cutit.La dimensiunea de acum sunt prea mici pentru biopsie.Probabil peste vreo luna fac un RMN sa vad ce si cum (nu de alta dar CT iradiaza si e bine facut mai rar) . Alta veste e ca s-ar putea sa intru intr-un trial cu vaccinuri experimentale si sa las balta interferonul deci (ca oricum mare branza nu face).Deocamdata a vorbit chirurgul cu doctorita ce se ocupa de asa ceva ,trebuia sa ma intalnesc azi cu ea sa discutam,dar ea a zis sa asteptam intai rezultatul biposiei si pe urma ma vor suna si vedem.Se pare ca e noutate ,de doar de vreo 2-3 saptamani si poate am norocul sa fie chiar ala ultimul care a dat rezultate foarte promitatoare.Oricum nici voluntarii nici medicul ce ii urmareste nu vor stii vreodata daca iau chiar vaccinul sau doar placebo .Ca asa se face,jumi-juma.Chestia e ca taman alaltaieri cautam pe net de zor sa vad daca se fac trialuri din astea in Romania si mai ales si pentru melanom.N-am gasit date despre melanom,ci doar ca se fac la Cluj,asa in general.Deci la tanc mi-a propus doctorul asta,i-oi fi transmis telepatic .
IOANA CARMEN si ADRIANA mersi de urari.
ADRIANA iti tin pumnii sa fie alarma falsa
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Adriana mica spune:
Monica, multumesc! Si eu iti tin pumnii sa iasa ok rezultatele la biopsie.
Edit: Nu am dormit toata noapte, ingrijorarea este cat casa. Stiu ca exagerez, dar nu ce as putea face sa ma linistesc cat de cat. Si cu cat citesc mai mult despre asta, cu atat ma panichez mai tare.
monica70 spune:
ADRIANA stai linistita si nu mai citi nimic de pe net ,ca te agiti degeaba.Cel mai probabil vor iesi ok biopsiile.Un singur semn e suspect partea cu punctuletul cu culoarea usor schimbata.In cel mai rau caz,daca chiar ar fi melanom ,ar fi eventual melanom in situ,adica in formare,cel la care sunt 99% sanse sa fie totul ok.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
alina023 spune:
Monica, iti tin pumnii sa iasa bine biopsia si felicitari pentru trial! Sunt sigura ca vei scapa cu bine de aceasta incercare.
Numai bine iti doresc!
Adriana, incearca sa te linistesti pe cat posibil. Sunt sigura ca rezultatele sunt bune, o sa vezi!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
Adriana mica spune:
Monica, Alina, va multumesc din suflet pt incurajari. Of, mai este parca atat de mult pana joi (cand am programat interventia) si apoi pana vin rezultatele.
crissteo spune:
Monica, alunita pe care mi-a scos-o chirurgical era la nivelul pielii, mica, neteda, cu margini neregulate si inchisa la culoare, de fapt avea 2 nuante. M-a speriat ca am ditamai taietura,adica 3 copci si alunita era f mica, nu stiu de ce a taiat asa mult.Celelalte pe care le-a cauterizat erau iesite in afara rotunde, adica una sigur era asa ca era pe gat, cealalta era inghinal si n-am apucat sa o studiez foarte bine. Ea a zis ca-s amandoua la fel si nu prezinta nici un risc decat ca pe cea de la gat o puteau ranii copiii si cealalta era intr-o zona expusa. Si eu vroiam sa le scoata chirurgical pe toate si sa le faca biopsie sa stau linistita, dar n-am reusit asta. De asta as vrea sa merg la alt medic. Iti doresc sa ai multa sanatate, sigur o sa ai succes cu trialul, stii cum e, solutiile apar atunci cand e nevoie. Iti multumesc inca o data ca ai deschis acest subiect,, daca nu il vedeam nu cred ca ajungeam la dermato. Luni merg sa imi scoata firele si sa aflu rezultatele biopsiei. Ma rog sa fie bine.
Adriana, o sa fie bine la tine sigur sigur,dar asa e, stai cu grija pana afli ca e ok. Spune-mi te rog la dr Giucaneanu unde mergi? E foarte aglomerat, iti face dermatoscopie ok, adica se uita la tot tot ce ai pe piele? As vrea si eu sa ajung la el, am fost in urma cu ceva ani la sotia lui si era si el, mi-a placut atunci si stiu ca e foarte bun.
Multa sanatate tuturor.
Adriana mica spune:
Criss, eu merg la Bioderm. Nu pare foarte aglomerat, mi-a facut impresia ca este atent la ce ii descrii si iti raspunde la toate intrebarile. Doar ca, de data asta, eu m-am cam blocat pe moment, si nu am fost in stare sa il intreb mare lucru.
Acum un an, la prima dermatoscopie, nu am asistat cand s-a uitat pe poze, dar mi-a comunicat (in ziua interventiei) ca totul este ok. Primele 2 alunite mi le-a scos cu laser, pt ca nu exista nici un risc. Iar tesutul a fost dat la analiza.
Acum m-am dus pt dermatoscopie si control, in aceeasi zi. Asistenta a facut pozele (m-a intrebat daca vreau din nou o harta completa sau doar selectiv - eu am optat pt prima varianta) si apoi l-a chemat pe dl doctor sa le interpreteze. De data aceasta, ma va opera sotia dansului (mi-a recomadat-o ca fiind mai priceputa la interventii cu bisturiul) dar a rugat-o pe asistenta sa-i aduca neaparat si lui rezultatele la biopsie (cand vor fi gata).