Mamici si burtici de sept-oct 2010 (193)
Raspunsuri - Pagina 18
botosel452 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simona24 fetelor, va multumesc pentru cuvintele frumoase! ![]() ![]() sa va intreb ceva... voua vi se intampla sa aveti mai mult lapte intr-un san decat in celalalt? mie, da! si culmea, sanul drept(ala bogatu'-n lapte), este muuult mai mare decat pricajitul stang.stiu ca e normal sa nu fie de aceeasi dimensiune, dar la mine este foarte foarte evident! ma streseaza groaznic! ![]() matei papa mai mereu din dreptul,dar tot nu mi se pare ca il goleste. mai bag si eu pompa,dar degeaba... unde gresesc?!?!?!![]() am!simona cu matei |
La mine la fel este. Tot dreptul este cel mai mare, dar incerc sa alternez pe cat pot, sa nu se "infunde" stangul.
Nu stiu daca gresesti pe undeva
eveline spune:
SIMONA - nu-s experta in ale alaptatului, asa ca-mi dau cu parerea
- s-ar putea sa "gresesti" pentru ca bagi pompa... din ce am citit pe aici si din putina mea experienta, se pare ca laptele se face in cantitatea ceruta de bebe prin alaptat . Saracu tau san nu stie ca bebe sau pompa is doua lucruri diferite asa ca face cat lapte ii cer amandoi la un loc. Bebe scoate, tu scoti - el produce sa compenseze. Probabil celalalt san face lapte cat ii cere bebe prin supt. Incearca daca poti sa nu mai bagi pompa, pune-l pe bebe la san, sa suga cat poate, oricum iti detensioneaza sanul, nu e musai sa-l goleasca de tot. Ma gandesc ca in cateva zile se va regla de la sine. E doar o parere....
mamica de
Andreea Bianca si Victor Darian
puiutza spune:
Salutare si de la noi pe ziua de azi!
Klarisse si eu am avut probleme cu sanii...dar tot pe la 6 saptamani a inceput sa fie mai bine. Vezi ca si pompa raneste sanii(daca tin bine minte ai AVENT - de-asta am avut si eu)...da mai incet cu pompa la inceput si pe urma mai tare. Si mulge cat sa fie sanii moi...numai de ce ii mulgi numai de-aia se produce mai mult. Sa fie sanii tot timpul moi ca atunci si BB ia mult mai usor sanul in gura si nici pe tine nu te doare. Si acuma mai am catodata dureri - depinde de cum prinde sanul...dar e de departe suportabil, fata de ce a fost. Si ma dau cu lanolina...garmastan-ul e mai mult pt., inflamatia sanului. Mai e bun si spray-ul panthenol...e tot cu dexpanthenol, dar se aplica mai usor - dar trebuie spalat inainte de a pune BB la san. Bafta multa si nervi tari! Trebuie sa reusesti! MERITA DIN PLIN!
Andreea la primul copil si eu am avut mastita. Imi pare rau ca ai treuct prin experienta asta, stiu cum e. Dar pt. ce ti-a pus dren? Pt. lapte? Mie nu mi-e pus, si a fost foarte adanca taietura, si am avut o gramada de lapte. Dar pt. ablactatie mi-a dat un medicatment - parca dostimex se numea....stiu ca am luat 2-3 pastilute si in 2 zile s-a terminat cu laptele. Fata de medicamentul clasic (nu mai stiu cum se numeste) care se ia mult timp si se opreste mult mai greu lactatia.
Apropo de facut prin casa, eu am o doamna care vine la curatenie, de-abia apuc sa fac cate ceva de mancare. Acuma ca e ok cu sanii e mai bine, si dorm si mai multisor noaptea. Nu ma mai mulg.Sau daca chiar trebuie muls ca explodeaza o fac cu mana si numai cat sa detensionez sanul - nu de tot. Si la mine a fost mama si a stat cu noi in casa ca e din Cluj. Si era si tata ca e bolnav si trebuie sa aiba grija de el (nus e descurca singur) si imi venea sa ma urc pe pereti cateodata de nervi, si abia asteptam sa plece acasa. Saptamana asta am fost singuri acasa....si a fost de departe muuuuulllllltttttt mai bine. Mai vine o tura mama cu tata ca e si botezul si vor mai sta vreo 2 spatamani dupa care ii expediez acasa si sa nu ii mai vad pana prin vara. Ma exaspereaza! Dar ma ajuta totusi cu mancarea....!Dar ea e super incantata ca il tine sa faca bac si atunci nu s-ar da nici pe un jet de cuie! ce sa fac...o mai suport o tura si gata!
Noroc ca e casa mare si ma duc sus cand nu mai pot si vreau sa scap de ea!
Apropo de
eu v-am povestit si nici dupa 4 ani nu eram ok si aveam dureri....cu tot lubrifiantul din lume! Sper de data asta sa fie mai bine.....inca nu am avut dispozitia necesara dar sper ca va fi mai bine ca dupa prima nastere.
Parca mai vroiam sa spun ceva dar nu mai tin minte ce. Asa ca....va urez o zi placuta in continuare!.
Dana - mami de Alex (31.08.2010) si de Bobi (06.03.2006)
puiutza spune:
| citat din mesajul lui eveline SIMONA - nu-s experta in ale alaptatului, asa ca-mi dau cu parerea mamica de Andreea Bianca si Victor Darian |
Simona Si eu zic la fel ca Eveline....pune-l pe bebe la ambii sani la fel ca si timp. Cu cat mulgi mai mult cu atat produce mai mult corpul. PRecum spuneam de cand am inceput sa nu ma mai mulg si doar sa urmaresc sa fie sanii moi si sa nu fie tari am inceput sa rezolv si problema laptelui produs in exces si ranile si toate! Prea mult muls strica. Trebuie muls doar cand sunt tari ca piatra, dar pana cand devin moi si nu mai mult. PArerea mea....eu asa am facut si acuma sunt ok. Incearca si vezi cum reactionezi tu.
puiutza spune:
Luanashana ai PM cu parolele.
Si te intrebasem si eu ce gel de dus ai luat de la organik.....parca asa am retinut ca si luat si de-asta nu? Este unul de la Weleda la 46 ron si scrie ca ar fi de 2000ml - e corect sau e greseala si de fapt e de 200 ml?
ghiocela13 spune:
| citat din mesajul lui Klarisse Salutare fetelor .Lora, Ana, Donna, Eveline, Ghiocela, Ionela (sper ca nu am uitat pe nimeni) va multumesc pentru incurajari si vorbe. Timp de 12 ore mi-am menajat sanul distrus, am pompat din el ca sa nu explodeze si i-am dat cu biberonul ce scoteam de acolo. Azi, dupa 12 ore l-am pus la san si a fost mult mai bine, tot simt durere insa este mai mult decat suportabil. Am renuntat la pompa, dau cu Garmastan dupa fiecare alaptat si sper sa nu se mai intamnple nimic rau. Sper sa nu recidiveze ranile...din ce stiti dupa vindecare se poate rani din nou sanul? ![]() Andreea imi pare rau ca ai trecut prin asa experienta, sper sa te refaci rapid ![]() .Ionela mi-am luat si mameloane din silicon insa nu reusesc sa le folosesc deloc, iese lapte prin ele, bebe nu suge cum trebuie, se enerveaza..in fine..nu m-au ajutat. Pana la urma menajarea sanului prin pompare a fost solutia. Va pup ![]() Klarisse mami fericita de Matei |
KLARISSE, ne bucuram draga mea ca esti deja mai bine! vezi ca se poate!?
Si daca Garmastanul nu ti se pare foarte eficient, sa stii ca poti folosi si Lanolina de la BioClin. E adevarat ca e cam scumpita (cam 40 lei un tub de 30ml), insa face toti banii!!!!! Se cheama Multi-Mam Lanolin - Nipple care for breast-feeding mothers.
Succes!

Ghiocela - mami de
Irina Maria
puiutza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ghiocela13
KLARISSE, ne bucuram draga mea ca esti deja mai bine! vezi ca se poate!? Si daca Garmastanul nu ti se pare foarte eficient, sa stii ca poti folosi si Lanolina de la BioClin. E adevarat ca e cam scumpita (cam 40 lei un tub de 30ml), insa face toti banii!!!!! Se cheama Multi-Mam Lanolin - Nipple care for breast-feeding mothers. Succes! ![]() Ghiocela - mami de Irina Maria |
Este si Lanolina de la Lansinoh - 45 ron tubul de 56 g si este muullllt mai buna. Eu aia de la Bioclin nu am sesizat sa dea cine stie ce rezultate. E tubul inceput si acolo a ramas.
puiutza spune:
a referitor la spalat pe sani.... la inceput ma spalam cu apa si sapun inainte de fiecare alaptat, dupa aia doar cu apa ca ysca prea tare mamelonul.iar acuma doar cand fac dusul zilnic ma mai spal. si este ok.
ma spal in schimb pe maini.....toata ziua buna ziua...inainte de alaptat, dupa ce il schimb... am piele de elefant pe maini, dar e drept ca avem apa dura la robinet.
ana_25 spune:
| citat din mesajul lui simona24 fetelor, va multumesc pentru cuvintele frumoase! ![]() ![]() sa va intreb ceva... voua vi se intampla sa aveti mai mult lapte intr-un san decat in celalalt? mie, da! si culmea, sanul drept(ala bogatu'-n lapte), este muuult mai mare decat pricajitul stang.stiu ca e normal sa nu fie de aceeasi dimensiune, dar la mine este foarte foarte evident! ma streseaza groaznic! ![]() matei papa mai mereu din dreptul,dar tot nu mi se pare ca il goleste. mai bag si eu pompa,dar degeaba... unde gresesc?!?!?!![]() am!simona cu matei |
Of! Si la mine e diferenta mare intre sani. Dreptul e mai mare!

Si ii golesc pe amandoi la fel cu pompa. Cel drept(sanul) produce mai mult lapte,dar nu stiu de ce
.Se vede diferenta si cand sunt plini si cand sunt goi!
Sper sa nu ramana asa!Ana
de
Maia Elena(24.09.2010) Poze
Cum s-a nascut Maia
ana_25 spune:
puiutza multumesc de comentariu!!!(de la povestea nasterii)

Ana
de
Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia

matei
Matei