Fulguleti de nov-dec 2006 (235)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dandusa, off mitica.
Cand am citit m-am gandit la (eventuale) convulsii febrile.. da nu inteleg de ce medicul nu ti-a explicat posibilitatea asta. Da, intr-adevar le poti face si la 38 grC.. nu temperatura conteaza; ci cat de repede creste ea. Tocmai de aceea io am in casa Fenobarbital.
As sugera sa vorbesti cu un medic (altul) -un bun pediatru- sa te lamuresti daca da sau ba. Pt ca daca intr-adevar au fost colvulsii febrile, exista riscul sa mai faca.
Link-ul pus nu se deschide.

Ah, si pediatrul ne-a zis ca daca un copil nu face convulsii febrile pana pe la 4 ani, scade mult riscul sa faca mai apoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dandusa nu am citit recent, asa ca nu-s sigura de zic bine. convulsiile febrile nu-s legate musai de o problema neurologica, dupa cum nu-i sigur ca nu-s... nu vreau in nici un fel sa te influentez, spun doar ca eu personal suflu si in iaurt. asa ca eu m-as duce la neurologie. am fost la vremea noastra, pt retard, si dupa un consult am judecat putin mai in cunostinta de cauza.

rux, fenobarbitalul nu actiuoneaza numai dupa nu stiu cate ore? parca desitin supozitoare era mai eficient... nu mai stiu unde citisem o discutie similara. chiar ar trebui sa am si eu asa ceva in casa...
parola de la cont te rog, sa vad si eu pozele voastre. tre sa te intreb despre bilete si cazare. la anul vrem si noi acolo. un mess, ceva? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Ne mai tineti minte?
Nu am citit nimic din urma, de o luna sintem in vacanta; imi redescopar copilul si ne bucuram din plin de zilele frumoase petrecute impreuna...
M-am gandit cu drag la toti sarbatoriti si le urez din inima sa fie fericiti
Saptamana viitoare voi duce lucrurile in capitala, revin in Cluj pentru inca cateva zile si apoi gata... vom fi in Bucuresti.
Sper ca toata lumea este bine.. voi incerca sa mai intru sa fiu la curent cu ceea ce se intampla mai ales ca in Bucuresti nu voi avea net o vreme.
Cu drag va imbratisam

Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Serban

Grigore

sa cresteti mari si sa fiti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

La multi ani,Serban si Grigore.sa cresteti mari,sa fiti sanatosi.asteptam pozeeee,multeeee de la partyyyy

asa e,fetelor...trebuie sa merg la dr sa aflu cu certitudine daca ce cred eu este adevarat,eventual sa-i fac ceva analize sau control mai amanuntit.pe vremea cand am facut eu,se zicea ca ramai cu sechele astfel ca mama m-a dus anual la neuro la control pana varsta de 7 ani,si imi faceau o groaza de teste.acum,se zice ca nu lasa sechele dar...,medicul stie mai bine.suflu si-n iaurt,Lizzy si stii si tu sentimentul ala de nesiguranta si stres cand se plange c-o doare burtica,c-o doare capul,c-o dor picioarele.cand aud de dureri de-astea,ma cuprinde o stare ciudata de panica si stau ceva pe ganduri.
aseara aproape ca n-am dormit cu stresul convulsiilor.m-am ravasind citind despre si ma tot uitam la ea cum dormea,mititica.am tot pipait-o,dezvelit-o,invelit-o.uf,asta fac in fiecare seara ca eu sant stresata de felul meu...,dar aseara ma simteam asa vinovata ca parca vroiam sa ma pedepsesc...nedormind.
bai si zilele astea de dinainte de febra,eram iarasi terminata de oboseala...si am tot evitat-o,refuzat-o,distras-o.bai,nu mai puteam...deloc.cerseam si eu mom ala al meu,nu stiu care...dar se simtea ca vreau sa evadez.si ea,mititica...era si mai calare si mai sufocanta,nemultumita.cred ca undeva in sufletelul ei stia ca,daca va fi bonavioara,va primi atentia de care are nevoie acum.si asa s-a si intamplat.delicat sa exprim in cuvinte,lucrurile astea legate de suflet...si mai ales de sufletelul lor ,dar cred in asta.de cum m-a simtit nestresata si neincorsetata,s-a detasat.acum se joaca singura cu papuselele de cca 1 ora...,de-a dreptul incredibil!si mai vii si tu Porumbita si pui mes ala la fix cat sa simt doua palme peste ceafa pt ca asta merit dupa cum m-am purtat cu ea in ultima vreme
bre,o fi comunitate virtuala,or fi femei sincere,dedicate/plictisitoare,enervante...dar pe mine m-a ajutat enorm sa va am aproape si de fiecare data cand am avut nevoie de suport,l-am simtit.cu adevarat,l-am simtit!va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

La multi ani, Eva Ioana!
La multi ani, Grigore!
La multi ani, Rares Mihai!

La multi ani, tuturor ce poarta numele Sf Mihail si Gavrila!

Va ofer o fierbinte.

Noi pe langa casa, s-a terminat vacanta. A stat cu mama mea si acum zice ca nu mai vrea la gradinita.... Sa vedem cum va fi azi... O duce tati... eu ma duc sa o iau... Mai avem de asteptat o saptamana sa vedem daca s-a prin oreionul sau ba. Sper ca nu.... Joi si vineri seara, era foarte rosie in obraji, desi nu a facut nici un efort.... se uita la desene animate.... M-am speriat, i-am luat temperatura ... dar nimic. Mai asteptam.

dandusa, imi pare sincer rau ca nu am vazut mesajul mai devreme. Si eu tot la convulsii ma gandisem, eu am avut cand eram mica si mi-a fost teama la Stefy, dar pana acum nu ne-am lovit de ele.... si sper nici sa nu ne lovim. Eu asa stiam, ca raman "sechele" la episoade repetate. Nu vreau sa te sperii.

Lizzy, si eu tot microclisma cu Desityne folosesc la temperaturi mari... Fenobarbitalul are efect invers la noi. In loc sa o calmeze, mai tare o agita.... I-au dat in spital pe la un an si ceva cand era in perfuzii, si isi dadea cu atela in cap.... si am zis ca nu-i mai dau in veci..... Probabil ca depinde cum reactioneaza fiecare organism in parte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Grigore
Sa cresti mare, sa fii sanatos si voios!
.
Serban
.
Eva
.
Rares
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

La multi ani Grigore!
La multi ani Serban!
La multi ani Eva!
La multi ani Rares!

La multi ani tuturor celor ce-si sarbatoresc astazi ziua numelui!

Sa fiti cu totii sanatosi, sa va bucurati in continuare de o copilarie minunata!

Felicitari mamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

1. Felicitari tuturor sarbatoritilor ale caror zile de nastere cu mare gratie le-am ratat , va dorim sa cresteti mari, sa ramaneti la fel de frumosi, sa fiti sanatosi si sa va bucurati parintii pana la adanci batraneti!

2 Laura felicitari!!!!! SArcina usoara si bebeu sanatos! (ce vrea dani, fratior sau surioara?)

3.Yagmuuuuur!!! Mare bucurie sa te vad!!!

4. Cumparat Earl Gray, nedesfacut inca pachetul, dau de stire cand e cazul.

5. Dandusa daca e numai la febra, or fi convulsii febrile. Daca nu, ia te pune si citeste nitel pe net, nu am timp c-as face-o eu (dar lasa ca am pe cine intreba si o sa o fac), sunt niste chestii din asta la trecerea de la o faza a somnului la alta. Nu mai stiu cum le spune (si oricum le stiam numai pe germana) dar fetita unei bune prietene s-a confruntat cu asa ceva. Apar in situatii de stres.....dar parca apareau regulat, la timpul x dupa adormit..In fine, cauta tu si precis gasesti.

La multi ani cu sanatate Eva, Grigore si Rares!!
Ruxandra chefuiti din greu?(ps. pe grigore-l cheama numa' grigore, sau e si vreun gabrielmihai pe langa?)
Faine poze si ma bucur ca ai apucat sa le incarci, sa-mi clatesc ochii un picut.

Lizzy daca nu stiam ca sunt marc si ianis nu-i recunosteam!!! Extraordinar cat de mari s-au facut. Nu, nu mari, maturi..Zi si mie reteta de clatite..ca bea e mare amatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

La Multi Ani, Grigore! Sa fii sanatos si sa bucuri familia boiereasca!

Mergi la inceput