Incident la joaca!
Raspunsuri - Pagina 20
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Ca si cand un copil de tigan are vreo vina ca s-a nascut asa. |
Ia te uita de unde a sarit iepurele rasist. Asa...cum?
Sunt niste emisiuni interesante pe discovery despre criminali. Ai sa constati ca absolut toti au o 'scuza' in trecutul indepartat. Asa si? Pacat ca nu ai cum sa-i identifici cumva sa te feresti de ei. Acolo unde o categorie 'antisociala' poate fi identificata eu zic sa profitam. Cel putin asa gandesc eu, o oportunista din fire.
viviana spune:
Accept,
citat din mesajul lui viviana Ca si cand un copil de tigan are vreo vina ca s-a nascut asa. |
Nu s-a vrut a fi o replica rasista si nici nu este. Nici nu am vrut sa fie interpretata astfel.
Din pacate nu stiu cum altfel sa formulez incat sa fie toata lumea multumita si sa nu dau nastere la interpretari.
Exista, totusi, o sansa, ca cel care citeste integral textul sa-si dea seama de ce am vrut sa spun si sa nu purceada la interpretari fantasmagorice.
Ei, bine, in cazul asta voi miza pe aceasta sansa si pe inteligenta cititorului.
Am vrut sa subliniez ca nu are nicio vina ca s-a nascut cu o eticheta gata pusa de societatea in care traieste. Eticheta gata pusa fara alt motiv in afara de faptul ca apartine unei anumite etnii. Asta-i tot.
Honi soit qui mal y pense.
PS: eu mi-s iepuroaica.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Citat din mesajul lui Oplympia
Viviana, eu nu cred ca pot aparea astfel de manifestari acolo unde educatia este corecta. Nu in sensul ca mama si tata dau cu pumnul si copilul copiaza, ci in sensul in care mama si tata nu-si vad, nu-si cunosc si nu sunt intr-un contact adevarat cu fiul sau fiica lor. A-l imbraca, a-l hrani, a-l trimite la scoala ,a plati diverse lucruri (lectii extra sau distractii) si maxim a te duce la sedinta cu parintii, toate astea reflecta oarecare grija, dar nu implica neaparat cunoasterea copilului si a nevoilor sale si nici educarea lui. Ai dreptatea intru totul. Asa este in acele familii. Partea cu violenta trebuie reglata inca din frageda pruncie, nu lovim, nu bruscam nicicum pentru ca astfel provocam durere, pentru ca ne pasa de ceilalti si nu avem dreptul sa le facem rau. Acei copii asa au fost invatati Dar cati nu zic "da si tu mama, nu sta ca fraieru" sau "ce daca a dat, e copil, asa-s copiii"... Acei copiii nu au fost invatati asa. A aparut pe parcurs. Ceea ce mi-a dovedit ca in acest caz mediul a fost mai tare decat educatia. Si culmea este ca am vazut si semnele. Si mi-am zis: "nu, nu cred" |
Olympia, poate exemplul meu cu piedica nu a fost ales corect. Atunci m-am gandit la ce a spus Denizel apropo de copiii care te pun in diverse situatii.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
gmmm spune:
Viviana, hai sa admitem ca a fi tigan este un handicap social.
Problema este ca eu am tendinta sa admir persoanele (handicapate sau nu) care se lupta sa razbeasca, atit cit pot ele. Chestia asta cu statul pe fund si tipat ca din gura de sarpe « rasistule !» nu-mi provoaca decit dispret.
Iar cind cinva indrazneste sa-i arate cu degtul tot pe romani, ca tot vina lor este (deci implicit si a parintilor mei care au muncit toata viata fara sa faca rau la nimeni), mi se zbrileste parul pe cap.
denizel spune:
citat din mesajul lui accept92 Sunt niste emisiuni interesante pe discovery despre criminali. Ai sa constati ca absolut toti au o 'scuza' in trecutul indepartat. Asa si? Pacat ca nu ai cum sa-i identifici cumva sa te feresti de ei. Acolo unde o categorie 'antisociala' poate fi identificata eu zic sa profitam. Cel putin asa gandesc eu, o oportunista din fire. |
Hellooooo!!! Imi permit sa re-re-re-subliniez: este vorba despre niste copii !!!!!!!
Am ajuns, desigur, la emisiunile despre criminali de la Discovery .
Muta cineva subiectul la Un ochi rade?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
citat din mesajul lui gmmm Iar cind cinva indrazneste sa-i arate cu degtul tot pe romani, ca tot vina lor este (deci implicit si a parintilor mei care au muncit toata viata fara sa faca rau la nimeni), mi se zbrileste parul pe cap. |
Uitandu-ma in jur, as zice ca nu e suficient sa muncesti si sa nu faci rau nimanui.
Poate ca s-ar mai cere facut si cate un bine din cand in cand.
Iti place lumea in care traiesti?
O lume formata din adulti care nu fac rau nimanui si isi vad de treaba lor si carora li se pare normal ca o gashca de adulti sa se repeada asupra unui copil de 7 ani.
In lumea asta te simti in siguranta...
De care parte a lumii te temi?
De partea populata cu pici de 7 ani care pun piedici intentionat si cu muci in barbie.
Sa rad sau sa plang?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.