Incident la joaca!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Da Mianna, stiu.

Eu nu voi forta nota acum spunand de exemplu ca gaselnita cu majoritatea aia este..gaselnita. Nu cunosc statistici, daca s-au facut, daca au confirmat ce se sustine, samd.

Oamenii judeca, asta e realitatea.Doar ca uneori o fac atat de pripit, fara sa gandeasca cu adevarat, o fac asa, superficial, in graba, simplu...
Este mai bine pentru oameni sa judece alti oameni dupa criterii simple, gen buni si rai. Indiferent de etnie! Fetele au dat aici destule exemple care ne arata ca nu etnia da cu pumnul.

Ma bucur la modul cel mai sincer ca am reusit la topicul asta sa discutam civilizat, in ciuda diferentelor de opinie. Cand sustin ca atitudinea , in general, este cea care poate dicta modul in care se petrec anumite lucruri, nu o spun pentru ca am citit asta intr-o carte si mi-a placut cum suna, o spun pentru ca stiu exact ca asa este. Din experienta mea de viata(atat cat e, sunt inca foarte tanara )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Olympia, nu stiu.
Astfel de incidente nu mai sunt izolate. Se itesc in mai toate mediile sociale... Din ce in ce mai des.
Nu ma duce capul decat sa spun ca pe deasupra societatii noastre pluteste un noriosr de violenta.

Cauzele?
- educatia deficitara in sanul familiei? Dar acolo unde este prezenta o educatie corecta de ce apar astfel de manifestari? Ajunge sa fie mediul in care se dezvolta copilul mai puternic decat educatia? Daca da, de ce?
- televizorul?
- jocurile violente de pe calculator?
- teribilism aparut prea devreme?
- starea de incertitudine din societate?
- ziarele pline de oribilitati?
- stirile de la ora 5?
- mediatizarea excesiva a unor cazuri de violenta?
- dorinta exacerbata de a fi vizibil prin mijloace negative?
- lipsa de apreciere a faptelor pozitive de catre societate si nemediatizarea lor?
- lipsa de respect fata de scoala ca institutie?
Sau toate la un loc?

Edit: in societatea noastra actuala bunatatea si respectul sunt considerate slabiciuni. De catre o larga majoritate...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana, eu nu cred ca pot aparea astfel de manifestari acolo unde educatia este corecta.
Nu in sensul ca mama si tata dau cu pumnul si copilul copiaza, ci in sensul in care mama si tata nu-si vad, nu-si cunosc si nu sunt intr-un contact adevarat cu fiul sau fiica lor. A-l imbraca, a-l hrani, a-l trimite la scoala ,a plati diverse lucruri (lectii extra sau distractii) si maxim a te duce la sedinta cu parintii, toate astea reflecta oarecare grija, dar nu implica neaparat cunoasterea copilului si a nevoilor sale si nici educarea lui.
Partea cu violenta trebuie reglata inca din frageda pruncie, nu lovim, nu bruscam nicicum pentru ca astfel provocam durere, pentru ca ne pasa de ceilalti si nu avem dreptul sa le facem rau. Dar cati nu zic "da si tu mama, nu sta ca fraieru" sau "ce daca a dat, e copil, asa-s copiii"...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

LadyJ, poate ca ar fi mai simplu sa-mi spuneti direct cu ce nu sinteti de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Dar mie totui nu mi s-a raspuns la intrebarea adresata doamnelor nerasiste. Deci si ele se bucura de compania tiganilor? Sau e un rasfat destinat exclusiv copiilor lor? Daca e un obicei de familie, foarte frumos, daca nu...Eu una am spus ca ii evit, nu spun ca neaparat de frica, nu-i consider periculosi pentru mine tocmai pentru ca ma astept la ce e mai rau din partea lor. Insa copiii lor sunt mai periculosi pentru copii decat tiganii adulti pentru adulti. Pentru ca in general copiii sunt o copie hiperbolizata a parintilor si in plus nu au limite, nu au discernamant, nu se tem de lege. Eu ca adult sunt capabila sa ma apar singura dar sunt responsabila si de siguranta copilului meu inocent si vulnerabil. Povesti ca cele relatate de ariel nu au credibilitate pentru mine...fetita tunsa cu foarfeca, umilita, agresata si speriata...parinti care merg si se plang civilizat altor parinti...Ce pot fi tiganii de rai, dar ce as fi fost eu sa se atinga unul de fata mea...nu cred ca s-a vazut in tiganie. Deci decat sa ajung sa omor vreunul cu mana mea cred ca e mai bine sa-i evit pe toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Povesti ca cele relatate de ariel nu au credibilitate pentru mine...fetita tunsa cu foarfeca, umilita, agresata si speriata...parinti care merg si se plang civilizat altor parinti...Ce pot fi tiganii de rai, dar ce as fi fost eu sa se atinga unul de fata mea...nu cred ca s-a vazut in tiganie. Deci decat sa ajung sa omor vreunul cu mana mea cred ca e mai bine sa-i evit pe toti.

Interesant.
Si cam ce-ai fi facut tu, Accept?
A, stai, c-ai zis. Omorai pe vreunul. Pe cine omorai? Pe ala micu' sau pe taxo?
Dap, periculosi tiganii, domle .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

LadyJ, poate ca ar fi mai simplu sa-mi spuneti direct cu ce nu sinteti de acord.

Cu faptul ca daca iau umbrela ca sa ma apar de ploaie se cheama ca am prejudecati.

Mergi la inceput

Accept, te contrazici in mesajul anterior.
Cand te hotarasti cum sta treaba defapt, vorbim despre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Cand te hotarasti cum sta treaba defapt, vorbim despre.

Ha ha, asta nu este asertivitate, asta este o gluma. Cred ca este foarte clar cum sta treaba, mai clar de atat nu cred ca o permite regulamentul. Dar uite, daca mai apar nu inca 4 oameni care nu au inteles, ci macar inca unul, promit sa insist pe subiect.

Mergi la inceput

E ok Accept, daca nu intelegi de ce am facut acea precizare eu te cred. Totusi, uita-te la mesajul lui Denizel, putin mai sus. A subliniat foarte clar exact ..neghina din graul auriu

(mianna, e vina ta ca scriu asa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Dar mie totui nu mi s-a raspuns la intrebarea adresata doamnelor nerasiste. Deci si ele se bucura de compania tiganilor? Sau e un rasfat destinat exclusiv copiilor lor? Daca e un obicei de familie, foarte frumos, daca nu...Eu una am spus ca ii evit, nu spun ca neaparat de frica, nu-i consider periculosi pentru mine tocmai pentru ca ma astept la ce e mai rau din partea lor. Insa copiii lor sunt mai periculosi pentru copii decat tiganii adulti pentru adulti. Pentru ca in general copiii sunt o copie hiperbolizata a parintilor si in plus nu au limite, nu au discernamant, nu se tem de lege. Eu ca adult sunt capabila sa ma apar singura dar sunt responsabila si de siguranta copilului meu inocent si vulnerabil. Povesti ca cele relatate de ariel nu au credibilitate pentru mine...fetita tunsa cu foarfeca, umilita, agresata si speriata...parinti care merg si se plang civilizat altor parinti...Ce pot fi tiganii de rai, dar ce as fi fost eu sa se atinga unul de fata mea...nu cred ca s-a vazut in tiganie. Deci decat sa ajung sa omor vreunul cu mana mea cred ca e mai bine sa-i evit pe toti.

Marturisesc ca nici io nu prea am inteles. Sint obisnuita sa nu te inteleg, desi atunci cind o fac sau cind ma ajuti sa o fac, imi place ce inteleg.

Dar aici, de exemplu, au fost doua situatii, si cea povestita de Ariel si care mi se pare foarte grava, dar si cea povestita de Viviana, care este la fel de grava. Au fost mai multe, dar sa ne oprim la acestea doua...

Ori tu spui ca de cit sa omori un tigan cu mina ta, mai bine ii eviti pe toti... cind mie mi se pare ca tigania sau netigania nu are legatura cu astfel de comportamente violente, deci corect ar fi fost sa spui ca decit sa omori un violent cu mina ta, mai bine ii eviti pe toti, macar atit cit iti sta in putere.

Legatura intre ceea ce ai scris si intimplarile povestite se face doar daca ne intoarcem la acel 10 si 8 si spunem ca 8 tigani din 10 sint asa si pe dincolo, pentru ca asa spun statisticile, deci eu inteleg cei doi care au ramas sint din start condamnati la suspiciune si evitare oricit de multe eforturi ar depune sa se 'integreze' si sa fie oameni. Iar, sa zicem, ca statisticile arata ca doar 4 romani din 10 au un asemenea comportament, deci acestia sint din start scosi de sub orice semn de suspiciune, chiar daca nu fac nici unul din eforturile facute de cei 2 tigani, doar pentru ca sint romani.

Si peste toate acestea, cind avem de-a face cu copii, ii 'omorim' pe cei tigani si ii toleram pe ce ne-tigani, carora le explicam cu frumosul ca asa ceva nu se face!?! Sau cum procedam?

Am inteles bine sau n-am inteles nimic!?!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput