Prietene la bine si la greu - 67

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Cory mama e internata in spital pt a doua operatie pe creier. A facut una la sf. lui februarie de indepartare a unei tumori de pe creier. In timpul operatiei a luat stafilococul auriu, de care nu a reusit sa scape indiferent de tratmanet. I-a recoltat, a gasit stafilococul asta si a facut nu stiu cate cure de antibiotic. I s-a facut un tratament care sigur reusea sa-l omoare. Problema e ca e bagat in bucata de os, adic ain capacul facut. Bucata aia este ca o bucata de os mort, si acolo zace nenorocitul. Nu i- a facut inca operatia. Este inca in spital. 2 zile i-au facut o gramada de analize preoperatorii. DE aia sunt in butoi de frica sa nu i se intample ceva. Nu stiu cand i se va face operatia. Nu este considerata urgenta 0. Asteptam....

LumiC am facut dovleac la abur pe care l-am combinat cu niste branzica calcica. A fost un succes!


Idee pt ora 18: conopida+dovlecel+o albitura mica facute la abur si amestecate cu unt+branza+iaurt. A fost o nebunie. Nu ma miscam suficient de repede pe cat ar fi vrut ea.


Eu ma gandesc sa-i fac niste taietei cu lapte. AM niste spaghete bio (nu am gasit paste bio, dar merg si astea ca le rup mici), o sa folosesc niste lapte de la taran (de unde cumparam de ani de zile), si o sa-l indulcesc cu sirop de agave. Am cumparat din DM, si este bio, arata ca mierea si are un gust tare tare bun. AM cumparat si magiun Topoloveni. Este 100% natural, magiun din prune, fara zahar. MA mai gandesc... DE mi-ar veni cheful de gateala...


In ultimele zile (a se citi 2 saptamani) suntem cam .... pe pilaf din motive de cacariseala, la cre se adauga celebrul eritem fesier. Ne-a chinuit rau dintele nr 2 si cred ca si 3 sta sa sara, ca prea mult se cacaliceste. Am trecut-o pe NAn fara lactoza. De abia astept sa-l termin sa trec la Topferul de zi cu zi.


Multumiri trendsetterilor Dragos si Emi by Ava pentru ideea cu masinuta . Multumiri si lui Alex by Lyly ca i l-am aratat in poze calare pe si a priceput tati de Pinky ce vreau de la el. Asa ca si Pinky este acum si ea...


Am fost cu Pinky la dr. Burloiu (neurologie pediatrica). dupa ensepe mii de telefoane si de milogit, m-a primit. I-a facut tot felul de teste. NU ESTE RETARDATA PSIHIC. Are doar un retard motor. A estimat varsta motica la 7-8 luni. Este ok. AM pornit d ela varsta de 5 luni cand m-am dus prima data la kineto. Mi-a zis si ea de atitudinea cifoidala care se rezolva prin kineto. Recomndari: TONOTIL N 10 zile/luna timp de 3 luni si in restul de 20 COMPLEX B. In a patra luna ne vedem.


Vinerea trecuta Pinky s-a ridicat in 4 labute si a inceput sa fac miscare aia de dute-vino, ca Rechinasa. A doua zi a inceput sa puna numai piciroul drept la muunca. Il flecteza si inainteaza doar cu el. Pe cel stang il tine de frumusete. Mi-a zis mama ca asa a facut si sora-mea.

Cra-cra-urile mele sunt timide. Fulgosrii ceilalti busilesc, merg tinandu-se de mobila, marg tinuti de maini, sau singurei. Eu, am facut o mare greseala pana acum. Am comparat-o intotdeauna cu ceilalti copii de varsta ei. Mare greseala! Trebuia sa o compar cu copii pe care i-am vazut la usa la kineto si pe la doctori si atunci as fi inteles faptul ca fetita mea nu are ceva prea rau. Ceea ce are ea este un moft pe langa ce mi-au vazut ochii si ce mi-au auzit urechile.

Dana, mama lu' Pinky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

... si cum asta imi mai lipsea.... Cezara a intrat in contact cu un copil care a facut rubeola cateva zile mai tarziu. CAre e perioada ceea mai contagioasa? SPer sa nu luam si din asta ca nici 7 kg nu o sa avem la un an.

Dana, mama lu' Pinky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

aaaaa sa nu uit sa-l pup pe Firicelul mergacios

by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09)

hai cu bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Dankutza ptr mama ta, sa treaca cu bine operatia si sa scape de stafilococ.

------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

... si cum asta imi mai lipsea.... Cezara a intrat in contact cu un copil care a facut rubeola cateva zile mai tarziu. CAre e perioada ceea mai contagioasa? SPer sa nu luam si din asta ca nici 7 kg nu o sa avem la un an.

Dana, mama lu' Pinky


dr mi-a zis ca perioada contagioasa e cea cu febra dinaintea eruptiei, iar perioada de incubatie 21 de zile, deci cam atunci sa te astepti la rubeola (asta daca a luat-o, si daca se manifesta, ca poate avea virusul si fara manifestare)

Lili, mami de Alexandru (18nov'09)
poz(n)e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Raluci din partea mea,varianta Chiajna cade.Motivul : am ca ajutor soacra , dar e cam neexperimentata si nu o pot lasa singura mai mult de 1-1.30 ore maxim cu mucosii.

Maine dimi la 10 ma duc cu Eva la dermato la Medlife Grivita pt ca are in genunchi niste bubite,asa ca niste cosuri sau lipoame de grasime ... pediatra e la un congres asa ca merg la specialist. Nu stiu cand termin si cum ,asa ca maine,eu,pas la papucei .... poate Ava...sau in alta zi...tinem legatura

Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Dragele,

Am citit in viteza tot ce ati scris cat timp am lipsit eu. Cate s-au mai intamplat! Multe mamici au trecut prin emotii mari, cu boli noi, cu recidive etc, ma bucur ca multi fulgusori s-au vindecat si le urez sanatate celorlalti.

Am ratat doua evenimente importante: la multi ani, RamoX! si casa de piatra, Lavi!

Raluci, iuhuhu, a sosit pachetul! Sotul tau intre ce ore poate fi gasit la birou? Ca sa vad cum aranjez sa recuperez jucarelele.

Smaranditza, un litru de lapte pe zi? Uau, asta e super record! Stie Timi ce e mai bun si mai bun.

M-am bucurat de incurajarile mamei.ilinca. Asa sa apar si eu pe forum, tonica si fericita si sa va zic ca si eu reusesc sa jonglez serviciu-copil cu succes, asta imi urez.

Ce incantata m-am culcat ieri seara, ca azi avem mega-intalnire in H, inclusiv cu Mitzi. Dimineata, la 6, am plasat mamzela plangasioasa in bratele tatalui ei si am tulit-o la baie sa ma coafez, sa arat bine la intalneala , nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit pe geam afara. Pana la urma a fost, totusi, o zi memorabila, dar nu in sensul in care ma asteptam, iata cateva highlighturi: am uitat pe foc oul pt bb la fiert, de l-am gasit lipit de oala si pocnind, ulterior am uitat pe foc si ceaiul de lactatie, de a secat apa de la 1l la 600 ml, deci fara pagube. Am uitat in priza aparatul de incalzit biberonul (ca nu sunt obisnuita cu device-ul asta, dar acum, de cand cu greva tzitzi a intrat in circuit) si cat pe ce sa faca poc si el. Mi-am incalzit supa la microunde 8 minute (si apoi m-am ars scotand-o, plus ca nu am reusit sa o mananc), in timp ce sterilizatorul a fost lasat doar 1 minut - asta pt ca am incurcat timpii. In plus, ma ustura gatul.

Toate aceste minunate intamplari, urmare a conduitei exemplare a donsoarei care a descoperit ca poate face si greva sanului, dar si greva ... patutului. Deci, ieri noapte am dormit 4 ore si asta noapte doar 2, in rest m-am preocupat sa ii asigur conditii de somn dumneaei care a decis ca vrea sa doarma doar in brate, plimbata. Cred ca s-a dotat cu senzor de patut, altfel cum oare simte ca vreau sa o pun acolo? Nici in pat cu mine / noi nu i-a placut. Daca tot am stat cu ea in brate toata noaptea, am incercat sa o pacalesc cu tzizti in somn, nereusita incercare, se trezea in plansete instantaneu. Somnul de dimineata, cele 30 de minute, tot in brate. Sa vedem ce si cum la noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Ah, da, m-am bucurat ca am citit mesaje de la Lidia, dar imi pare rau car are stafilococul auriu. Doamne ajuta sa scapi repede de el si sa vina zile bune si pt tine!

Mi-a placut ca ne-a scris si Lumi cum a fost in Tenerife. Si ma bucur ca ii e bine lui Andre, ce relaxata e acum, desi fara ajutoare. Vesta Chiarei e de brevetat, clar! Si felicitari pt primii pasi. Despre dat lapte cu lingurita, ne facem colege de suferinta, si eu practic sportul asta de 5 zile deja, e enrevant tare, dar n-avem ce face. Oare cand putem spera ca vor invata sa bea ca lumea din ceasca?

Pupici si Dianei plus muschetarilor si pt explicatia cu beibicucul. Manerul meu e curat deocamdata, dar am pus explicatia la pastrare ca nu se stie niciodata. Si ca veni vorba de beibicuc, eu maine planuiesc sa studiez sa vad ce are, cert e ca m-am trezit cu legumele crude, desi apa era jos in vas, asa ca exclud varianta ca am uitat sa pun apa in el (ca ar fi posibil la cat de aiurita sunt zilele astea). Nu imi explic ce a patit.

Ziceti-mi si mie: marul / gutuile le coaceti la cuptorul mare? Sau la microunde?

Ralu_seby, imi pare rau de bunicul tau, multa putere iti doresc. Stai linistita cu lapticul, ca atata timp cat suge Matei ai cat trebuie. La mine, in schimb, de la stres sau suparare sau de la faptul ca nu mai suge vad ca pompez tot mai putin, rar reusesc sa scot 40 ml. Si acum am ajuns sa pompez de 7-8 ori pe zi... Cred ca o sa introduc si eu cereale cu lp in meniu ca sa trag cat mai mult de laptele pe care il pompez. Macar la 11 luni sa ajungem si noi cu laptele. Mirarea mea e ca peste tot am citit ca daca pompezi, lactatia se mentine. Dar la mine vad ca scade vizibil. Oar' de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Dankutza, cum e mama ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluci_b

aaaaa sa nu uit sa-l pup pe Firicelul mergacios

by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09)

hai cu bb2






mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput