Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (96)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Citat:
citat din mesajul lui aditzaC

fetelor ...ralu nu poate momentan sa va scrie ....o sa revina in curand pe forum

D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu
aditza29+

Spune-i ca ii tinem pumnii si sa aiba grija de Ea

Tunde burtica de 23 sapt +Mami de ursulet Mario 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Pai zi asa!!

26+ cu

Cu Dumnezeu inainte!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

laura sarna pt lamurire .... si eu am obs ca se raceste mult mai repede mancarea , am auzit ca e toxic daca il folosesti pt sanatate si de aia intrebam , din cauza lenei prefer micro decat aragazul si sotul ma cearta

aditza29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

poi ..va ziceam daca era ceva

aditza29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

gataaa,,,am revenit..scuze ..nu am vrut sa va speri
doar k al meu sot a adormit p mana mea..in camera bezna,eu tolanita si abia vedeam tastele..
pana am reusit sa ii scriu un mesaj lu Adi..a durat ceva

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 30+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

gataaa,,,am revenit..scuze ..nu am vrut sa va speri
doar k al meu sot a adormit p mana mea..in camera bezna,eu tolanita si abia vedeam tastele..
pana am reusit sa ii scriu un mesaj lu Adi..a durat ceva

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 30+ cu Natalia Maria

nu ne-am speriat numai un pik

Chiar am vrut sa va intreb fetel care stau cu laptop in pat..unde il tineti?Eu mi-l pui pe coapse..sotul zice ca nu e bine pt bebe are radiatii

Tunde burtica de 23 sapt +Mami de ursulet Mario 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui shubulina

"Daca nu se schimba, o alegere inteleapta ar fi ca atunci cand tu esti ocupata cu planurile tale personale sau pur si simplu nu ai disponibilitate pentru bebe, sa te asiguri ca l-ai lasat in grija cuiva care are resursele afective si de rabdare necesare dezvoltarii lui(o bunica, o bona, stii tu mai bine sa alegi)."
Mi se pare mie sau imi spui ca bunica sau bona mi-ar iubi copilul mai mult?

Shubulina, nuuuuu...doamne fereste. Vroiam doar sa spun ca la modul practic, daca il lasi si in grija altcuiva cand esti plecata etc (ceea ce e NORMAL ca nu suntem roboti si inerent mai avem si alte treburi) sa ai ai grija sa fie cineva iubitor si rasfatzos.

Citat:
"Daca tu consideri ca atasamentul iti provoaca frustrare, lasa-l incolo, dar intelegand ca bebe are nevoie de asta incearca sa ii creezi o astfel de legatura cu altcineva."
Nu,nu mi se pare.
Repet,este parerea mea.Nu am jignit pe nimeni,nu am indemnat pe nimeni sa faca, ca mine.

Poate e o problema de termeni folositi care nu s-au inteles. Pentru mine atasament inseamna conceptul de Attachment Parenting despre care tot vorbeam in mesajele anterioare celui al tau. El presupune co-sleeping, alaptat pana la baby-led weaning si tot asa...altele. Despre aceste lucruri tu spuneai ca nu ai de gand sa le practici si ai scris asta intr-un mesaj cumva defensiv, de parca noi cele care vorbisem despre aceste lucruri vroiam sa dam impresia ca detinem adevarul absolut.Asa ca am simtit nevoia de a-ti da un mesaj de sustinere, de a-ti arata ca nu trebuie sa intelegi mesajele noastre in felul asta deloc, ca atitudinea ta diferita este perfect legitima. Asa ca de aia am si raspuns ca foarte bine ca exprimi lucrurile astea asa, adaugand ca poate ai putea gasi pe cineva care sa rasfete putin copilul in sensul asta. Sigur ca asta poate fi in dezacord cu principiile tale, dar eu nu am vazut in mesajul tau initial o declaratie de principii ci mai degraba o declaratie de nevoi proprii (absolut indreptatit diferite de alte unora si la fel cu ale altora, ca nu suntem toate pe un calapod) deoarece spuneai ca ai nevoie sa te simti legitimata si de altceva decat de bebe, ca nu vrei sa fii legata (fizic) prin alaptat de bebe mai mult de doua-trei luni..deci, pe scurt, vorbeai despre nevoile tale absolut legitime nu despre faptul ca niste principii teribile de puericultura te fac sa ai acest plan. Sper ca m-am facut mai bine inteleasa acum. De aceea imi permisesem sa sugerez ca poate ar fi bine ca bebe sa aiba si legaturi (subsidiare, nu principale) mai aproape de atasamentul despre care vorbeam.

Citat:
Iar legat de expresia folosita, adica "cu tata-n gura",care-i problema? Nu vad nimic jignitor si m-am referit strict la mine.

Mie imi suna peiorativ, dar daca tu spui ca nu a fost folosita in acest sens, nu am niciun motiv sa nu accept explicatia ta.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

tunde eu mi-am luat o masuta din aia de mancat la pat cu picioruse. si il tin p aia.as apot sa ma misc si sa ma las mai p spate sau sa stau in fund.

Lili se ma intampla sa pic si eu..ce sa fac
sper sa imi revin repde. k nu imi place sa stau asa la pat.

o sa incep sa iau no=spa si maine imi iau si magne..k acu nu am in casa

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Ina,buna atunci.
Eu inteleg ca tu militezi pentru alaptat,asa ca te rog si pe tine sa intelegi ca eu personal nu militez impotriva,ci doar spun cum voi face eu.Motivul este simplu,si anume ca viata mea e schimbata 200% de cand sunt gravida si as vrea totusi sa recuperez ceva din ea la momentul potrivit.

26+ cu

Cu Dumnezeu inainte!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irinukaaa

Ina acum ca am citit si povestea ta despre alaptare as vrea sa te intreb daca este necesara pompa de san de a o achizitiona din timp sau dupa cum am mai fost sfatuita,... " sa mai vad daca chiar am nevoie sau nu". Recomanzi si vreo marca/ fel anume?
Alta intrebare ar fi: de unde stiu daca copilul este satul sau nu, cu lapticul de la mine si nu e nevoie sa plusez cu lapte praf? Si de unde stiu daca suge corect?

Irina ~ 30+ cu Patrick Cristian

Shhhht! Cresc...

Eu nu cred ca e musai nevoie sa iti cumperi o pompa de san. E foarte posibil sa nu ai nevoie de ea deloc asa ca ar fi o investitie degeaba.
E mult mai simplu sa o cumperi doar daca vei avea nevoie de ea si nu te poti descurca fara.Eu am avut prima data o pompa manuala de la Chicco si a fost foarte ok. Parerile sunt impartite, nu toate pompele se potrivesc tuturor asa ca nu intotdeauna recomandarile chiar functioneaza. Unele femei nu reusesc sa mulga decat cu electrica, altele doar cu mana fara nicio pompa...ramane pur si simplu de vazut.

Copilul primeste destul lapte cand uda scutecul destul de des si creste in greutate. Cat de des suge nu este un indiciu, cat de mult doarme nici atat. Dar o sa mai vorbim atunci. Daca ii trebuie completare o sa afli cu siguranta vazand semnele ca nu ai destul lapte,ca bebe nu primeste destul lapte si iti vei da seama singura cand incepi sa produci mai mult.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput