-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Allinta da-mi si mie reteta aia de pizza cu 15 lei pentru toata familia ca mi una prea imi iese.
Avem in camara faina , ulei, sare hai sa zic si drojdie -am rezolvat cu blatul
dar umplutura: Rosii (ketchup) 4 lei, porumb 3 lei, ciuperci 3 lei, un baton mic de salam uscat 8 lei cascaval 10 lei, ardei 2 lei sunculita -5 lei de unde rezulta un total de 35 lei (cu produse la pret minim).
daca mai adaug si blatul ...nu ies prea bine

blat, ketchup, motzarella (cascaval), 2-3 felii de salam si pofta buna! Daca o faci prea incarcata, nu e buna. Ingrasa, e grea la stomac

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dc. vreti metode de economisire, pot sa va zic cum faceam eu in Ro, cand leafa mea era 100$/luna, plus inca 100 a barbatului. Erau poate si preturi mai mici, dar si lefurile fff mici. Si fara rate, ca nu am fi avut cum. Nu aveam nici copii , dc. aveti copii "multiplicati reteta".
Deci cumparam un pui pe saptamana. Puiul asta il taiam in jumatate. Il fierbeam si din zeama aia faceam o supa/ciorba in care lasam partile mai "osoase" ale puiului (spate, aripi). Juma' de piept si un copan il faceam "felul doi", o mancare cu sos de rosii si o leguma (mazare, fasole verde, vinete, dovlecei etc.). Asta ne tinea de luni pana miercuri. Apoi gateam cealalta jumatate de pui si tot asa faceam o ciorba si un fel doi. La pachet luam numarat/cantarit: 300 sau 500g parizer pe saptamana (am uitat dc erau 300 sau 500) si tot asa 300 g sau asa ceva, de branza. Faceam sandwichuri cu unt si astea. Uneori cumparam branza telemea din aia sfaramata, ca era mai ieftina. La piata mergeam doar cu lista si aveam socotit totul pana la ultimul ou. Uneori nu imi permiteam sa iau 10 oua pe saptamana, si luam 5. Ouale le mai bagam in macaroane cu branza sau ceva. Nu ne permiteam sa ne intalnim cu nimeni. Nu mancam niciodata in oras. Dc. venea cineva in vizita si cumparam fursecuri si cola, nu mai aveam mancare pe saptamana urmatoare. Abonament RATB doar pe o linie, in rest, mers pe jos. Da' eu zic ca aia nu era viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Lia,daca vrei sa ma crezi,ca fix la tine ma gandeam cand am citit subiectul asta.Tin minte acum cativa ani cand ai scris chestia cu puiul luat odata pe saptamana si ma gandeam unde esti acum!Bravo tie!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Adevarul este ca, pentru cine consuma carne, se descurca mai usor cu mancarea. Asta am observat de mult, prin toate casele pe unde am fost.

Noi, cum suntem vegetarieni, ne orientam altfel cu mancarea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Valentinag, pai nu poti rezista prea mult cu asa economii, trebuie sa faci ceva.

Pot sa va zic si in primele luni de America, cum am trait cu 80$/luna, ca sa nu zic doar de Ro. Cumparam urmatoarele de la supermaket, in valoare de 20$/sapt: copane de pui, salata verde, lapte, fulgi de porumb, supa la plic (ramen noodles), branza mozarella, banane si mere la reducere (1$ o punga de banane mai trecute asa) si tortilla. Dimineata mancam o tortilla cu branza si/sau lapte cu fulgi, toata ziua mancam doar banane si supa la plic si seara mancam copan la cuptor cu salata verde si poate iar tortilla aia cu branza incalzita in microwave si/sau lapte cu fulgi. Si uite asa am slabit 10kg Nu aveam nici masina si am mers cu bicicleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Cum am mai spus am ajuns sa o ducem rau de tot,dar eu am ajuns sa ma gandesc cu cati bani pot trai 2 zile sau 3 zile adica eu sotul si copilul,am ajuns sa tai cam tot dupa lista tot insemnand pentru mine si sotul meu,la copil nu ne atingem de nimic.Sa va spun cum economisesc eu:scriu in fiecare zi pe un caiet ce cheltuiesc il intreb de fiecare leut cheltuit(si asta il enerveaza la maxim)dar asta este,ma gandesc de 3 ori inainte sa cumpar ceva sa ajung cu bani acasa,ma uit pe ofertele hipermarketurilor,nu cumpar foarte des de la magazinele din jurul blocurilor deoarece este mai scump,reduc din tigari cat se poate deoarece nu am vointa de a ma lasa(offtopic)sa imi spuneti si mie cum v-ati lasat de fumat,si daca stau cu mama mea ea face piata mai bine ca mine ,si incerc sa fur si eu metode de la ea cum sa economisesc dar astea le aplic la mine,sotul meu si fiica mea(la ea foarte putin),haine nu imi cumpar doar daca este urgent si astea de la orice produs 12 ron,sotului meu la fel la copil la fel pe unde gasesc hainute care sunt bune dcalitativ astea nu se intampla tot timpul si acum nu imi vin in minte,va mai astept cu sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

dupa cum spuneam, cand am venit in Bucuresti (da, ca asa am vrut, recunosc ca aveam si varianta de a nu face vreun rezidentiat si deci sa fi facut degeaba medicina, sau al meu "vreau" poate fi legat de momentul in care am dat la medicina, sau in care am decis ca-mi place cartea ... in fine) salariul unui rezident era de 50 de dolari. din pacate nu-mi mai amintesc acum care era secretul supravietuirii din acea suma (singura, nu e vorba de familie si copii in propozitie), tot ce stiu e ca nu ieseam niciodata in oras, nici macar la un suc, ca n-am avut un concediu in cei 4 ani de rezidentiat - nu inseamna c-am lucrat non stop, ci ca toate concediile mi le petreceam acasa sau la mama, desi si un bilet de tren imi dezechilibra bugetul. in 4 ani de rezidentiat am mers cu taxiul o singura data, fiindca ma intalnisem cu un prieten bun venit in Bucuresti si-am petrecut o seara in oras, seara care s-a terminat la 3 dimineata si se impunea s-ajung cumva acasa. in rest, haine din cele mai ieftine - si astea cand imi permiteam sa mi le iau, pantofi vai mama lor, noroc ca n-am fost vreo impatimita a pantofilor de toate modelele si culorile, asa ca 2-3 perechi de pantofi negri m-au tinut pana am terminat. nu plateam chirie, stateam in apartamentul unei matusi - adica ii apartinea ei, fusese al parintilor ei si nu l-a vandut nici pana-n ziua de azi, insa din fericire stateam singura.

insa privita per ansamblu, perioada n-a parut plina de frustrari, probabil din cauza ca a inclus o sub-perioada in care cu adevarat n-am avut bani. nu mai retin in ce an, cei ce ne pastoreau au facut o "mica" incurcatura. ministerul a uitat sa includa rezidentii in buget, si-a zis sa ne plateasca casa de asigurari. care casa fireste c-a zis nu, fiindca nu avea dreptul sa incheie contracte cu rezidentii, si-atunci fireste ca n-aveau nicio obligatie sa ne plateasca; si uite-asa au aruncat pisica de la unul la altul timp de 3 luni. 3 luni in care noi nu ne-am primit salariul. e drept, l-am primit la sfasit pe tot, insa cele 3 luni au fost cumplite. am trait cu cartofi prajiti si paine cu margarina - si o bucata de telemea si un borcan de miere primite de la pacienti. da, spaga. a fost singura data cand am avut facturi restante.

dupa asta, in ultimul an de rezidentiat, cand mi-a ajuns cutitul la os, intrucat nu se mai putea efectiv supravietui din cei 50 de dolari, mi-am luat al doilea job. reprezentant de vanzari la o companie farmaceutica. una mica. din salariu si comision se mai adunau 110-120 de dolari. un adevarat lux, doar imi crescusera veniturile de 3 ori. la primul salariu de la aceasta firma mi-am permis "destrabalarea" sa-mi iau doua rochite de vara (de la un chiosc de la metrou, la Eroilor) si-o pereche de sandale ieftine, da' cat de cat la moda.

scuze de povestea lunga. cred c-a fost doar atat, o poveste. in nici un caz n-a fost un sfat de a trai doar cu paine cu margarina si cartofi prajiti...oare se incadreaza la "viata decenta"?

Mergi la inceput

In principiu,pt a face economie tb sa faci distinctia dintre. Nevoi si dorinte. Si tai de pe lista dorintelor si o lasi doar pe cea a nevoilor, de la care nu te abati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

pentru copil, eu iau haine de pe net, sh. sunt super bune, frumoase, si la preturi sub un sfert fata de magazin. si jucarii la fel. decat sa ii iau ceva no name din piata, care probabil se va descoase in 5-6 zile (asa pateam cand imi luam eu), de banii aia iau acelasi produs, de firma, de pe net. de ex, am luat o geaca groasa de blugi, la 12 lei. saptamana asta. si o salopeta de iarna, absolut superba, la 20 lei, evident, tot sh. dar face cu ea toata iarna. daca vrei, pot sa iti dau site-urile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Nu stiu cati oameni isi mai permit pe acest timp de criza sa aibe dorinte acum cred eu parerea mea proprie personala este ca acum oamenii au nevoi si yi cred deaorece nu pot trai numai cu mancare proasta si nu stiu cat iti poti petici hainele si incaltamintea,medicamente mai avem nevoie,sa mergem la serviu trebvuie sa mergem dar aven nevoie de mijloace de transport in comun nu putem merge pe jos distante foarte mari,deci abonament,facturile trebuiesc platite,deci fac si eu ca cineva de aici inseamna k la noi tot timpul a fost criza adik la noi=SARACII.

Mergi la inceput