-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Selene uite ca am primit un email si asa am aflat de situatia ta
De juma de ora stau si citesc
Sunt oameni si oameni....nimeni nu zice ca e usor in vremurile pe care le traim!Unii traiesc mai bine,altii mai rau...important e sa depasim situatia daca se poate fara sa ne imbolnavim ,ar fi ideal!
Uite eu anul trecut am trecut vreo 3 luni printr-o situatie tare naspa ,nu am stiut sa depasesc problema fara sa ma consum si mi-am terminat ficatul si fierea.Crezi ca a interesat pe cineva din afara???Nu iti spun eu!Tot eu ,sotul si copilul a trebuit sa trecem cu brio peste!
Asa e viata asta!Odata bine,odata rau ...important e sa stim sa ne ridicam.
Parerea mea este ca nu trebuia sa se ajunga pana aici in situatia voastra.
Acuma ce sa scris ramane scris...
Eu va doresc multa sanatate si putere de munca!
Imi place ca voi va iubiti,asta conteaza cel mai mult!Poti sa ai de toate sau sa stii sa te descurci... poate mai bine in viata dar sa fii nefericit,bolnav...etc
Eu am o vb: la ce bun sa ai de toate daca esti nefericit,nu luam nimic cu noi!Nu stii niciodata ce iti aduce ziua de maine.Suntem oameni!
Totusi trebuie sa traim cat de cat decent..aici e buba!

Te pup si iti doresc tot binele din lume!
pentru printesa ta micuta

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)

http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Fetelor,fiecare da sfaturi si e f bine,mai invata si ceilalti cititori,dar nu va suparati daca cineva nu le poate urma sau le contesta,nu e cazul sa judecam o persoana care nu le poate urma.Nu toti sintem la fel si mai ales nici copiii nostri nu sint la fel.Nici eu nu pot lucra cu copiii printre picioare,mai bine nu fac nimic decit sa le vad ca scotocesc peste tot,iar de cumparaturi,imi pling zilele ca n-avem cu cine le lasa,am invidiat mamicile cu copii linistiti in carucior si care molfaiau la suzeta,in timp ce ale mele se plictiseau,se foiau,plingeau si voiau numai in brate si cu sinul in gura peste tot,chiar si acuma e un cosmar sa mergem la cumparaturi,ca nu stau o clipa locului.

In afara de asta,nu oricine poate face orice:sa faca sapun,sa-l vinda,sa faca prajituri si mai ales sa dea meditatii,va tot aud cu meditatii, dar meditatiile sint chiar asa la indemina oricui?Adica iti tb doar o camera disponibila si dadaca la copil si gata,ai clienti?Pai diploma,competente,rezultate,alea unde sint?Ca cine le are,va spun ca n-ar scrie la un asa subiect. (Selene,eu nu stiu ca tu ai fi profa,deci referirea nu se face la tine ci in gen,ca am tot citit la subiect de meditatii).

Selene,eu iti tin pumnii sa rezolvi situatia si sa nu te mai expui atita pe viitor.

(off topic-Anka,la pharmaprix au lapte la 2 l cu 3,25% grasime cu 3,20 dolari,eu iau de-acolo de ani de zile,dar pacat ca nu stiu sa fac iaurt..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea
Ai dat exemplul box-ului de 85 buc cu pretul gresit. Astea erau undeva peste 60 ron, nu retin.
Cat despre reducerea de 10%, duminica asta n-am vazut nimic pe bonul de casa, da' daca tu zici ca in aprilie era...

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Cand am pomenit prima data despre ele, am spus cu ce pret cumparam eu anul trecut. Si din pacate, asta e agatat in citatul tau. Daca ai mai fi citit, ai fi vazut ca am revenit dupa ce am cautat catalogul, mentionand ca acum sunt mai scumpe, si poti verifica asta AICI, PAGINA 7, SCUTECE 84 buc 59,9 lei Pretul e valabil pana pe 23 noiembrie.
Daca au scos reducerea, cum spune Liliacul, este probabil, nu mai stiu, pentru ca exact pe 1 aprilie am plecat din tara.
Chiar si fara reducere, un scutec te ajunge la mai putin de 75 de bani bucata, adica mai ieftin de atata nu stiu vreo marca.
In catalog e doar pachetul de 84 de buc. In magazin insa au si lazi de 150 de bucati, categoric mai rentabile. Totul e sa vrei sa deschizi ochii!
Foarte rentabil se mai pot cumpara hartie igienica, dus gel, tampoane, detergent, crema solara si multe altele. Dar sigur, trebuie sa te dezlipesti de idei fixe legate de nivea sau dove, pampers sau christian dior. E o metafora aici.

Katya - merci de pont, chiar o sa ma uit. Eu iau mereu la 4L, la cutiile mai mici m-am uitat doar superficial, de regula era mai putin rentabil. Dar ma duc acum si ma uit.
Daca nu stii sa faci iaurt, vezi ca la Metro e un ferment care face iaurtul singur, la raionul BIO, se cheama Yogurmet, contine 10 plicuri, iti ies 10 kile de iaurt, si costa vreo 2 dolari daca imi amintesc bine. E o mare inventie
PiEs de la Pharmaprix iau oua cu 1,99 si unt cu 2,99

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Citat:

Citat:
Scutece - ai incercat Baby Love? Costa 35 de lei un bax de 80 de bucati sau cam asa ceva, depinde de masura. Sunt foarte bune, noi am folosit mult timp, si costa la juma' de pret fata de altele. Le gasesti la DM. Ah, nu stiu daca la Braila o fi DM... Dar pe cuvant ca daca mai stateam la Bucuresti iti luam eu si iti trimiteam cu posta, ca posta mai costa 3 lei, tot ieseai mai bine...

M-am uitat aseara la scutecele Baby love, costa 35 lei un bax de 38 de buc. In total costa fix cat scutecele Pampers in Auchan.
Din ce am vazut eu, marcile comune (laptele praf Nestle, borcanasele Hipp, gelul de dus Nivea baby etc) sunt chiar putin mai scumpe decat la alte magazine. Doar marcile lor sunt mai ieftine, alea intr-adevar merita.
Si nici reducere 10% n-am vazut la cumparaturi mai mari de 50 ron.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Eu am dat exemplul box-ului de 85 de bucati, este evident ca un pachet mai mic este mai putin rentabil. Nu stiu ce promotii mai au acum, dar in aprilie era discount pentru cumparaturile de peste 50 de lei, si m-as mira sa fi scos orice reducere, pentru ca inainte de asta, vreo doi ani de zile oferisera 10% din suma pentru cumparaturile facute LUNEA.
Marca lor, Balea, este foarte buna, si da, in primul rand aceste produse sunt mai ieftine. Nivea poti cumpara si de la colt, nu e musai sa mergi acolo. Eu am oferit o solutie de produse economice, nu de marci X,Y,Z, produse economice care sunt cel putin la fel de bune ca marcile X,Y,Z, produse care costa de 3 ori mai putin.

Ai dat exemplul box-ului de 85 buc cu pretul gresit. Astea erau undeva peste 60 ron, nu retin.
Cat despre reducerea de 10%, duminica asta n-am vazut nimic pe bonul de casa, da' daca tu zici ca in aprilie era...

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Vin eu si aduc precizari ca sa vezi ca nimic nu este gresit.
1. La DM pana pe 14-15 aprilie 2010 se aplica o reducere de 10% la toate cumparaturile ce depaseau 60 RON. Au scos oferta asta de atunci si n-a mai aparut alta.
Bax-ul de 84 de bucati acum este 60 RON. Adica de fapt 59,99
Daca iei bax de 42 bucati atunci costa cam 36RON. Deci ar fi o economie.
2. Anka e plecata de ceva vreme adica fix inainte de a scoate astia de la DM reducerea. NU vorbeste din povesti ci pentru ca ea chiar si-a dorit sa dea o mana de ajutor. Anka .

Daca mai sunt nelamuriri si pot ajuta...cu placere.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

„ Am învatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru si pot vedea ceva total diferit”. (Octavian Paler)

Greseala am facut-o cu rosu bold. Realitatea e scrisa cu albastru.
N-am contestat ca ar fi fost reducerea respectiva in aprilia, am spus doar ca acum nu mai e. Doar ca ea nu m-a prea crezut. Vezi cuvintele inverzite.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Selene, dai totusi prea multe detalii personale.

Nu cred ca e cazul sa va suparati ca sfaturile va sunt contestate. Sunt multe variabile de luat in calcul. Intr-un final te intrebi daca pentru o reducere de vreo 50 ron/ luna merita sa pui in fiecare seara capul pe perna epuizat fizic si psihic.

Parerea mea e ca la noi cel mai mult costa mancarea, si tocmai de aici e cel mai greu de taiat.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Discutiile astea sint total inutile. Ce e putin pentru unul este extrem de mult pentru altul si de aici o gramada de discutii. Bunica a trait foametea din 47 si ne spunea cum facea o zeama lunga cu loboda de pe linga gard si lua un litru de lapte pe care il indoia cu un litru de apa pentru a avea cu ce sa-si hraneasca-- copiii. Deci, se poate si mult mai rau, dar asta e scopul discutiei?? Selene, te expui prea mult si fara sens. Sfaturile primite nu-s neaparat rele, vin insa din experiente personale si din grade diferite de inteles un trai decent. In curind ti se va spune ca trebuie sa tai orice de pe lista: nu bei cafea- viciu, nu bei ceai decit la boala, nu minca chestii doar de pofta, se supravietuieste cu piine goala. Doar tu poti alege ce si de unde tai si nu e nevoie sa-ti expui viata pentru asta.
Din tot ce povestesti tu, naveta aia costa uimitor de mult, dar daca nu-s alte solutii... Ce as schimba eu ar fi scutecele, adica as renunta la ele. Un copil de doi ani cu care stai acasa invata repede sa faca la olita si asa iti mai ramin niste bani pentru alimente. E o perioada extrem de complicata pentru multi dintre noi, dar cit sintem tineri si sanatosi cred ca ne vom descurca!

Mergi la inceput

Citat:

Revin - am gasit DM la Braila:
Filiala 11 Braila

Comuna Chiscani,
Sat Varsatura,
Str. Principala, Nr. 4B, cod 817027,
Promenada

Tel/Fax: 0374 293 154

Orar: 09:00 - 21:00
Incearca-l, daca nu l-ai incercat deja. Produsele de igiena sunt foarte ieftine, si cred ca cumparaturi de peste 50 de lei mai ai 10% discount. Eu luam special 2 pachete de scutece si aveam reducerea.
Sampon, gel de dus de copii, servetele umede, iarasi foarte ieftine si bune. 6 lei servetelele umede 72 de bucati, 6-8 lei un sampon de copil. Am verificat acum scutecele, in circulara au doar unele putin mai sumpe, 84 de buc 59 de lei, nr 4. Dar la 59 de lei mai ai 10%, deci platesti 55 de lei, iti iese un scutec la 65 de bani, nu cred ca exista varianta mai ieftina. Ca alt exemplu, un deo spray fa costa 5 lei, in alte magazine costa 9-10 lei...

Dupa cum spuneam, trebuie sa VREI sa vezi. Postul e pe pagina 19, adaugat acum 2 zile de catre mine. Cum spuneam acum juma de ora, initial vorbeam de pretul cu care cumparam eu scutecele cam acum un an. Nu am considerat atunci necesar sa fac o intreaga ancheta pentru a-mi sustine informatiile. Ulterior am considerat ca dau o mana de ajutor cautand adresa magazinului, orarul, si catalogul - lucru care mie personal nu mi-a adus nici un plus, decat timp pierdut.
Dar, cum spuneam, trebuie sa mai si vrei sa deschizi ochii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

andre_ea, Natasa, s-a inteles.

Cine mai merge la DM zilele astea, in orice oras, o rog sa imi spuna, fie si numai de curiozitate, cate bucati de nr. 5 sunt intr-un bax de BabyLove si cat costa. Idem pentru nr. 6.

Nr. 4, cel prezentat in catalog, consider ca ne este mic, in conditiile in care folosim Pufies nr. 5, ca altul mai mare nu este, dar asta ne e bun, si Pampers nr. 6 - am luat doar 2 bucati de la o farmacie, sa vad cum sunt. Pampers nr. 5 categoric ne este mic.

Multumesc.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Selene - dar de ce nu dai un telefon la magazin sa intrebi? Poate au si cutii mai mari, mai rentabile; mereu aveau diverse variante.
Sau poate nu va intelegeti cu scutecele astea, habar n-am, eu inteleg faptul ca fata nu vrea la olita, nici a mea nu vrea, si are acusi 2 ani jumate. Totusi inclin sa cred ca un pampers de hartie nu e chiar asa de fortos incat sa cracaneze un copil de 15 kile care merge, alearga, se cocoata...

Mergi la inceput

Da, n-am vazut. Ideea e ca eu m-am dus acolo cu gandul sa fac ceva economii la scutece si nu prea era cum citisem eu.

Natasa, nu poti obliga copilul sa faca la olita cand vrei tu. Consecitele pot fi mai grave.
Subiectul e insa util, sunt multe idei bune.

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput