-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)
Raspunsuri - Pagina 21
ankalaura spune:
Sorry, nu mai stiu unde era discutia, insa cred ca nu m-am exprimat clar, nu neaparat iaurtul Muller contine extractul ala, ci orice iaurt cu fructe, si toate iaurturile cu fructe contin coloranti si arome. De Muller stiu sigur cand l-au lansat ca am luat si eu vreo doua, cu portocale, si cand am citit lista de aditivi si coloranti, sincer, le-am aruncat. Prefer un iaurt facut in casa, si daca am chef, pun eu trei fructe in el.
Dar de rau n-ai sa gasesti public, ca doar stiu si ei ce e ala marketing. Ce, despre paine gasesti ceva rau? Si daca citesti o lista de ingrediente pe o paine din Kaufland de exemplu, te iei cu mainile de cap (asta pentru ca aia din Kaufland SCRIU ce contine, ailalti nu scriu!). Painea aia la 1,2 lei la 500 g n-are ea faina intermediara si drojdie nici in visele ei.
Cu laptele, si eu vroiam sa te intreb, e mare fetita ta, la 2 ani... nu e musai sa ii iei lapte de vaca de la curte (eu una nu pot nici sa il miros, daramite sa il beau!), dar ii poti lua un laptic bun la cutie, eu luam Milli parca, e cremos si gustos si nu costa o avere. Si nu mai luam UHT, costa dublu si il consumam in aceeasi durata de timp, si nu luam cu baxul. Asa ca luam cate o cutie cand imi trebuia. Treaba cu calciul e o poveste. La fel de bine isi ia calciu din iaurt sau alte branzici, iar daca analizele arata bine, unde e stresul?
Cand faceam naveta, ne mai cuplam cate 4 sau 5, avea unu masina si imparteam benzina, ieseam mult mai ieftin decat cu maxi taxi, mult mai comod in plus. Nu stiu daca s-ar aplica la voi...
Cu telefonul fix... Sunt atatea oferte, se roaga astia de tine practic, cu abonament zero si minute incluse, basca internet. Eu mi-as pune telefon fix. La abonamentul de la mobil am renuntat cand am ramas in CIC, si ma descurcam perfect cu RDS-ul mobil si fix, plus cartela Vodafone. La RDS nu plateam abonament la telefon pentru ca aveam tv de la ei. Si aveam 500 de minute pe luna. Sunt oferte similare la toti furnizorii.
Selene_Bunny spune:
ankalaura, mie nu mi se renteaza sa instalez telefon fix. Daca mai stam pe aici doua-trei luni, ca iubi vrea sa ne mutam la Cluj, la ce sa pun telefon fix? Din prima nu am vrut. Si sa am fix, nu m-ar suna nimeni pe el, pentru ca toti cei care ma suna au mobil si folosesc mobilul.
Stiu ca toate contin porcarii. Gen monoglutamat de sodiu. Ma feresc cat pot, dar nu pot mereu. Si produse BIO nu imi permit, sorry.
Dariei nu ii place niciun alt fel de lapte, in afara de laptele ei. Nu ii place niciun fel de branza, nici burduf, nici telemea, nici mascarpone, nici ricotta. Nici cascaval.
Cica cel mai bun ar fi Tnuva, ca nu are lapte praf adaugat.
Problema, zicea medicul ortoped in august, e ca calca aiurea. Si calcatul asta aiurea cica se datoreaza si fixarii insuficiente a calciului in oase. Analizele au aratat calciu peste limita superioara aferenta varstei.
Cu naveta, iubi e singurul care face naveta. Din toata echipa de acolo. Care echipa nu stie cum sa-si scoata mai repede ochii unul altuia.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
body spune:
"Problema este urmatoarea: DM-ul din Braila se gasea in cadrul Promenada Mall, care este langa Carrefour. In afara orasului, adica, vezi si dupa adresa. Aici nu mai ai cu ce ajunge la Carrefour, decat cu taxi"
Exista autobuz GRATUIT de la capatul lui 4-Viziru catre Carefour.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui body "Problema este urmatoarea: DM-ul din Braila se gasea in cadrul Promenada Mall, care este langa Carrefour. In afara orasului, adica, vezi si dupa adresa. Aici nu mai ai cu ce ajunge la Carrefour, decat cu taxi" Exista autobuz GRATUIT de la capatul lui 4-Viziru catre Carefour. |
Pe bune?
Si ultima statie din Viziru unde este? Ca nu stiu cartierele asa de bine.
Si pana la ce ora circula acest autobuz? Circula dupa ora 20?
aka spune:
Selene uite cateva informatii pe situl Carrefour
http://www.carrefour.ro/index.php?pg=_braila_transport
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
andre_ea spune:
citat din mesajul lui ankalaura Scutece - ai incercat Baby Love? Costa 35 de lei un bax de 80 de bucati sau cam asa ceva, depinde de masura. Sunt foarte bune, noi am folosit mult timp, si costa la juma' de pret fata de altele. Le gasesti la DM. Ah, nu stiu daca la Braila o fi DM... Dar pe cuvant ca daca mai stateam la Bucuresti iti luam eu si iti trimiteam cu posta, ca posta mai costa 3 lei, tot ieseai mai bine... |
M-am uitat aseara la scutecele Baby love, costa 35 lei un bax de 38 de buc. In total costa fix cat scutecele Pampers in Auchan.
Din ce am vazut eu, marcile comune (laptele praf Nestle, borcanasele Hipp, gelul de dus Nivea baby etc) sunt chiar putin mai scumpe decat la alte magazine. Doar marcile lor sunt mai ieftine, alea intr-adevar merita.
Si nici reducere 10% n-am vazut la cumparaturi mai mari de 50 ron.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
liliac1 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Tot de o saptamana, ii da bani, zilnic, lui iubi, pentru naveta. 5 zile de naveta, 100 de lei. |
Dar unde face naveta?? LA Bucuresti??
Ca daca o face la Galati...nu prea se justifica, din nefericire.
Iti fac eu calculul exact pentru 5 zile:
-Braila-GL cu maxi-taxi: 4,5 RON
- GL-BR : 4,5 RON
- maxi-taxi GL: 1 RON+1 RON intors
- maxi-taxi BR: nu stiu...dar banuiesc ca nu e mai mult de 1,5 RONx2
Deci, ar iesi pe zi 14 RON max
In 5 zile...70 RON
Deci, ai mai avea la dispozitie o diferenta de 30 RON.
1 iaurt muller este max 1,1 RON, deci ai asigura cate un iaurtel in fiecare zi din cele 5. Si tot ai mai avea inca 24.5 RON.
In felul asta n-ai mai face datorii mai mult decat este nevoie.
Iti mai dau si varianta si mai ieftina: naveta cu trenul, iar mijloacele de transport in oras cu abonamentul.
Daca vrei un calcul la varianta cu abonament sa-mi zici ca imediat ti-l fac.
Eu ti-am dat varianta cea mai "de lux".
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
liliac1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Cristina, mama mea i-a platit acele hainute de la Aramis. :) Am incercat si faza cu maxi-taxi pana la un loc si de acolo taxi, cam tot acolo ajungi - diferenta de cat sa zic, 3 lei? S-au scos mijloacele de transport pana acolo, din cauza de neintelegeri intre proprietarii de firme de maxi-taxi. Spuneam ca caut solutii, am gasit doua, pana acum. Lucru de acasa, unul mai interesant si mai frumos, altul mai solicitant pentru minte. :D Sa vedem cum va deveni situatia. Stiu ca am fost implicata in Umanitare mult - asta implica si bani, dar a fost placerea mea si nu eram in situatia asta de acum. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Pantofiori de vanzare - noi, frumosi! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Mda, dar se poate merge pe jos. Ca nu e cine stie ce distanta. Nu e musai sa iei taxi.
Cutia de scutece o poti duce in mana, nu-i problema.
Eu sunt din Galati si dupa cum stii si DM-ul nostru este la mama naibii. Avem maxi-taxi dar eu prefer sa-mi iau copilul in carucior si sa fac o plimbare mai luuuunga. Iau cutia si-o car c-o mana, cu cealalta imping carutul la deal!!!!
La o pauza de apa/aranjat copil/altele, las cutia jos si ma descurc.
Mie mi se pare ca pe undeva nu vrei sa vezi si alte variante.
Pluis ca ziceai ca sot face naveta BR-GL. Pai zilnic trece pe langa DM. 2 minute i-ar lua un mic ocol. Eu zic ca trebuie sa se si vrea.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui aka Selene uite cateva informatii pe situl Carrefour http://www.carrefour.ro/index.php?pg=_braila_transport mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna |
Multumesc mult, chiar nu stiam!
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui liliac1
Dar unde face naveta?? LA Bucuresti?? Ca daca o face la Galati...nu prea se justifica, din nefericire. Iti fac eu calculul exact pentru 5 zile: -Braila-GL cu maxi-taxi: 4,5 RON - GL-BR : 4,5 RON - maxi-taxi GL: 1 RON+1 RON intors - maxi-taxi BR: nu stiu...dar banuiesc ca nu e mai mult de 1,5 RONx2 Deci, ar iesi pe zi 14 RON max In 5 zile...70 RON Deci, ai mai avea la dispozitie o diferenta de 30 RON. 1 iaurt muller este max 1,1 RON, deci ai asigura cate un iaurtel in fiecare zi din cele 5. Si tot ai mai avea inca 24.5 RON. In felul asta n-ai mai face datorii mai mult decat este nevoie. Iti mai dau si varianta si mai ieftina: naveta cu trenul, iar mijloacele de transport in oras cu abonamentul. Daca vrei un calcul la varianta cu abonament sa-mi zici ca imediat ti-l fac. Eu ti-am dat varianta cea mai "de lux". Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009) Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci! D'ale Andrei Vremuri |
Ai uitat de pachetul zilnic (sandvisuri, un iaurt sau altceva, fruct). Si nici cheta ocazionala nu ai pus-o.