-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?(2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Selene, nu aveti loc la soacra cu totii? Stiu ca e mai bine si mai usor singuri in casa voastra, dar ar fi doar un curent de platit, doar o incalzire, un telefon etc. Banii de chirie - daca nu vi i-ar lua - ati putea sa-i puneti deoparte... Sau sa-i dati ei mai putin de 400.
Pina iesiti din situatia asta. 6 luni, sa zicem. Eu asta as face in situatia de care vb. tu, m-as muta cu parintii, pur si simplu, o vreme. Mai ales ca sint acolo, cu ei, oricum!

Ideea Ankai cu iaurtul e f. buna, eu fac kefir asa, fetita mea maninca de sparge.

Fetita ta de ce bea lapte praf? Asa ti-a recomandat medicul? Are vreo intoleranta la laptele de vaca? in Ca ti se spune sa-i treci pe lapte de vaca la 1 an daca nu mai alaptezi.

Telefonul mobil iti este o necesitate?

Cred ca nu vreau raspuns la toate intrebarile astea, am vazut de curind o finantista si ea mi-a recomandat sa vad, cit mai cinstit pot eu, ce este si ce nu necesitate si sa tai aburelile. (Drept pt. care am renuntat la mobil si m-am uitat ce programe nu-mi trebuie din tv. Tocmai am salvat fo 45 de dolari pe luna, ai zice ca nu-i mare lucru da' in sase luni deja sint bani).

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Este foarte simplu sa scapi de gandaci. Intri intr-o farmacie veterinara si ceri o solutie fara miros, contra gandacilor.
Din hypermarket de la raionul de gradinarit, cumperi un flacon mare de plastic cu pulverizator, diluezi solutia asa cum scrie pe eticheta si o pulverizezi peste tot, evitand contactul cu vasele si tacamurile.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Revin - am gasit DM la Braila:
Filiala 11 Braila

Comuna Chiscani,
Sat Varsatura,
Str. Principala, Nr. 4B, cod 817027,
Promenada

Tel/Fax: 0374 293 154

Orar: 09:00 - 21:00
Incearca-l, daca nu l-ai incercat deja. Produsele de igiena sunt foarte ieftine, si cred ca cumparaturi de peste 50 de lei mai ai 10% discount. Eu luam special 2 pachete de scutece si aveam reducerea.
Sampon, gel de dus de copii, servetele umede, iarasi foarte ieftine si bune. 6 lei servetelele umede 72 de bucati, 6-8 lei un sampon de copil. Am verificat acum scutecele, in circulara au doar unele putin mai sumpe, 84 de buc 59 de lei, nr 4. Dar la 59 de lei mai ai 10%, deci platesti 55 de lei, iti iese un scutec la 65 de bani, nu cred ca exista varianta mai ieftina. Ca alt exemplu, un deo spray fa costa 5 lei, in alte magazine costa 9-10 lei...

ankalaura, cunosc DM-ul, am luat produse de curatat de acolo. Problema este urmatoarea: DM-ul din Braila se gasea in cadrul Promenada Mall, care este langa Carrefour. In afara orasului, adica, vezi si dupa adresa. Aici nu mai ai cu ce ajunge la Carrefour, decat cu taxi. Un drum dus-intors de la mine pana la Carrefour/Mall ma costa 30 de lei. Chiar si asa, tot mai ajungeam pe acolo, din diverse motive. Ultima data, insa, DM-ul se desfiintase si nu l-am mai gasit, nici macar mutat.

Suntem vegetarieni, deci nu mergea sunca. :) Dar stai linistita, ca ne-am descurcat. Ne descurcam pana marti, cand primeste iubi salariul.

Chiar asa cu Mueller? Asa era si cu Danone, numai prostii. Asa cica si cu alea cu bacterii nush de care, cica se gasesc, de regula, in fecalele animalelor, bacteriile alea. Acu' Mueller are purici...

Mie nu imi place iaurtul de casa. Face soacra, dar nu-l suport. Lapte de la tarani ma tem sa cumpar, ca nu-i cunosc provenienta.

Uite ca Baby Love n-am incercat. Dar, daca sunt groase precum Wickies sau Happy de la Bella, mai bine nu. Pufies sunt excelente.

Multumesc de reteta de paine! Aici costa 1,2 lei o paine intermediara (nici alba, nici neagra), feliata, de 500 de grame.

Simonna, nuuu!!! No way, no how! Nu stii subiectul meu cu socrul? Plus ca cumnata mea sta acum cu ei.

Bea lapte praf fiindca asa am considerat eu, sa merg in continuare cu Nestle, 1+, 2+... O fi zicand medicii multe, numai ca Daria mea ii contrazice. :) Am scris despre asta. Si parca laptele de vaca nu asigura necesarul de calciu... Medicul ortoped a zis ca are deficienta de calciu, desi analizele au aratat altceva... Cica nu i se fixeaza bine... Puii mei mai stie...

Mobilul, da, imi este o necesitate. Nu avem telefon fix, orice telefon am nevoie sa dau, dau de pe mobil. Daca nu aveam mobilul, cum puii mei mai sunam la echipa tehnica de la UPC, sa repare Netul, ca aia ma tin cu telefonul la ureche si ochii in calculator, "faceti aia, dregeti aia". Si Salvarea a trebuit sa o chem o data. Pentru mine. Este o necesitate absoluta, stiu asta.

allinta, pai n-am zis ca asta am facut in august, cat am fost plecati? Si ce folos? Din canalizare vin, sunt asa-numitii "gandaci de apa", de diverse marimi. Specifici zonei, ca la Cluj si la mama n-am vazut veci orataniile care misuna pe aici. In 2007 - inceputul lui 2008 am stat la soacra, la un moment dat ma apucase plansul, aveam asa: gandaci lunguieti rosii, cu puncte negre, pe monitorul de la PC, un cosas mare si saritor, pe birou, gandaci negri si zburatori in camera, se pocneau de perete si cadeau drept in patul meu, basca si un fluture de noapte in jurul becului. M-am bagat cu capul sub patura si am inceput sa plang.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

ankalaura, nu gasesc nicaieri "de rau" despre Mueller, numai de bine. Mai tii minte unde era subiectul de pe DC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hi Selene,

produsele DM sunt f bune, sigur gasesti o modalitate sa ajungi si fara taxi la cumparaturi sau chiar daca numai pentru 1km, doi si apoi sa iei maxitaxi.. probabil ca eu nu ma pricep, dar na imi dau si eu pararea pe aici... ce mi se pare ciudat e eu nu m-as plange ca n-am bani cand stiu ca ceva din banii care-i aveam i-am folosit pentru altceva (ex. hainute..); nu vreau sa fac nici o morala, dar am mai citit unele din postarile tale... te cred ca e greu si ca vrei sa-i asigur fetitei tale tot ce isi doreste, numai ca bagatul capului in nisip nu ajuta de fel.... acuma daca te uiti unde locuiesc eu, ai sa zici ca eu am de toate si ce-mi pasa... poate unele le am, da imi lipsesc alte lucruri pe care nu le poti cumpara cu bani si a trebuit sa renunt la multe chesti pentru a fi in stare sa avem o viata decenta.
Nu e usor pe nicaieri dar toti ne descurcam cumva cu ce putem.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristina30

Hi Selene,

produsele DM sunt f bune, sigur gasesti o modalitate sa ajungi si fara taxi la cumparaturi sau chiar daca numai pentru 1km, doi si apoi sa iei maxitaxi.. probabil ca eu nu ma pricep, dar na imi dau si eu pararea pe aici... ce mi se pare ciudat e eu nu m-as plange ca n-am bani cand stiu ca ceva din banii care-i aveam i-am folosit pentru altceva (ex. hainute..); nu vreau sa fac nici o morala, dar am mai citit unele din postarile tale... te cred ca e greu si ca vrei sa-i asigur fetitei tale tot ce isi doreste, numai ca bagatul capului in nisip nu ajuta de fel.... acuma daca te uiti unde locuiesc eu, ai sa zici ca eu am de toate si ce-mi pasa... poate unele le am, da imi lipsesc alte lucruri pe care nu le poti cumpara cu bani si a trebuit sa renunt la multe chesti pentru a fi in stare sa avem o viata decenta.
Nu e usor pe nicaieri dar toti ne descurcam cumva cu ce putem.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Cristina, mama mea i-a platit acele hainute de la Aramis. :)

Am incercat si faza cu maxi-taxi pana la un loc si de acolo taxi, cam tot acolo ajungi - diferenta de cat sa zic, 3 lei?

S-au scos mijloacele de transport pana acolo, din cauza de neintelegeri intre proprietarii de firme de maxi-taxi.

Spuneam ca caut solutii, am gasit doua, pana acum. Lucru de acasa, unul mai interesant si mai frumos, altul mai solicitant pentru minte. :D Sa vedem cum va deveni situatia.

Stiu ca am fost implicata in Umanitare mult - asta implica si bani, dar a fost placerea mea si nu eram in situatia asta de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Selene, ma bucur ca te-ai gandit la niste solutii sa castigati niste banuti in plus (ca tot se termina si CIC-ul in curand). La urma urmelor, daca aveti nevoie de suma X si suma veniturilor da o suma mai mica, solutia e sa gasiti o modalitate sa va mariti veniturile. Mai ales daca lunar cheltuiti doar pe strictul necesar... cat de mult puteti "taia" de pe lista?

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Selene, ma bucur ca te-ai gandit la niste solutii sa castigati niste banuti in plus (ca tot se termina si CIC-ul in curand). La urma urmelor, daca aveti nevoie de suma X si suma veniturilor da o suma mai mica, solutia e sa gasiti o modalitate sa va mariti veniturile. Mai ales daca lunar cheltuiti doar pe strictul necesar... cat de mult puteti "taia" de pe lista?

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Aia e, Dark!

Pe logica asta am mers si eu: daca, cu creionul in mana si cu liste peste liste, vezi ca nu iese si nu iese, ca tot in deficit esti, daca vezi ca degeaba tai, ca nu obtii rezultatul dorit, gaseste o modalitate ca sa castigi suma aceea de care ai nevoie pentru a atinge pragul de decenta sau macar o parte din ea.

Fetelor, sper ca nu v-am lasat impresia ca doar ma plang pe aici, ca stau cu mainile in san si astept sa pice de undeva para malaiata... Ca orice om, am si eu momentele mele in care sunt "jos", in care ma apuca tristetea, plansul, dar ma... golesc - inclusiv pe forum, o vorba buna, o mustrare, ajuta - si pe urma ma gandesc ce se poate face.

Eu am si refuzat sa ne mai imprumutam - sunt sigura ca, daca le spuneam mamei, matusii ca suntem in buda - s-ar fi mobilizat urgent, ca ar fi avut bani, ca nu, dar nu am vrut acest lucru, am preferat sa le spun ca suntem bine, ca ne descurcam, ca avem de mancare. Am spus ca, de-o fi sa mancam numai orez fiert cu sare si cartofi gatiti in cate feluri stiu, imprumut nu mai iau.

Ai zis tu, Dark, ca le dam inapoi cand putem, puii mei, le tragem dupa noi de mult, de vreun an, au fost mult mai mari, am tot dat inapoi cand am putut.

Asa ca, punct, cel putin din partea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Selene, din cate stiu tu faceai ceva traduceri de-acasa. Numai sunt comenzi?
Tot nu intelg cum naveta Galati-Braila poate costa 500 ron pe luna. Pur si simplu nu inteleg. Sunt doar 32 de km. Eu fac zilnic naveta Brasov-Predeal (26 km) si ma costa 200 ron pe luna.
Si eu am copil de varsta Dariei (Dragos 1,9 ani) si stam in chirie (150 euro lunar) si venitul nostru insumat bate spre 2700 ron, dar parca nu avem cheltuielile voastre (ba mai avem si masina la care platim toate asigurarile posibile, asigurarea de viata a sotului, de studii a copilului si mai dam si bani soacrei cam 300 ron la 2 luni ce traieste in Braila si chiar nu se ajunge cu banii (traieste impreuna cu cumnatul din 800 ron lunar).

Off topic: cumnata cat ia lunar in mana? Poti sa-mi spui pe PM, ma intereseaza sa stiu daca este comparabil venitul ei cu al meu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Selene, din cate stiu tu faceai ceva traduceri de-acasa. Numai sunt comenzi?
Tot nu intelg cum naveta Galati-Braila poate costa 500 ron pe luna. Pur si simplu nu inteleg. Sunt doar 32 de km. Eu fac zilnic naveta Brasov-Predeal (26 km) si ma costa 200 ron pe luna.
Si eu am copil de varsta Dariei (Dragos 1,9 ani) si stam in chirie (150 euro lunar) si venitul nostru insumat bate spre 2700 ron, dar parca nu avem cheltuielile voastre (ba mai avem si masina la care platim toate asigurarile posibile, asigurarea de viata a sotului, de studii a copilului si mai dam si bani soacrei cam 300 ron la 2 luni ce traieste in Braila si chiar nu se ajunge cu banii (traieste impreuna cu cumnatul din 800 ron lunar).

Off topic: cumnata cat ia lunar in mana? Poti sa-mi spui pe PM, ma intereseaza sa stiu daca este comparabil venitul ei cu al meu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

S-au imputinat, black, se simte criza. Si stii ce faceam cu banii aia? Rambursam datoriile, cam aia faceam.

Costa atat pentru ca e cam 20 de lei/zi. Uneori se mai fac la serviciu colecte de cate 10-20 de lei, ba pentru onomastica, ba pentru zi de nastere, ba pentru mai stiu eu ce.

Io nush ce sa zic, black, m-ai pus pe ganduri, cu cheltuielile voastre si ale noastre...

Edit: cred ca pe mancare se duc cei mai multi bani... Cat e la voi mancarea pentru o luna? Cu piata, cu supermarket?

Mergi la inceput