Gravidute prin FIV(64)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Gabi, multumesc. Si eu am facut anticorpii antifosfolipidici si imunofenotiparea si sunt ok. Am vazut ca d-nul profesor nu prea pune pret pe analizele de trombofilie, mi-a zis ca mutatia mea este foarte frecventa in populatie si nu are nici o semnificatie. Mi-au raspuns astazi la mail si mi-au zis sa continui cu aspirina, nu este indicata heparina in cazul meu. M-am gandit sa vorbesc totusi si cu un hematolog, chiar daca am sa fac ce zic ei.
Tu cum te mai simti, e cuminte maruntelul?

Mergi la inceput

Ariadna, multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Adria, sintem bine, azi am implinit 20 de saptamani!
chiar am avut cateva zile bune, fara dureri de burtica, si in consecinta, fara injectii! azi mititelul e cam somnoros, a miscat doar de 2-3 ori, usurel

sper sa o tin tot asa, incerc sa ma obisnuiesc cu statul asta nesfarsit la pat, dar si cu ideea ca probabil voi sta internata mai multe saptamani, daca ajungem asa prin sapt 25-26...DD ajuta!

cu hematologul nu m-as mai agita in locul tau, daca ti-au raspuns austriecii sa nu...eu zic ca greul a trecut pt bebele luptator, adica primele 12 saptamani!
iar daca ajungi la dr Uscatescu de la Fundeni, pun pariu pe ce vrei tu ca o sa-ti recomande Clexane! io zic sa-i asculti pe dr care te-au lasat gravida .Eu asa am facut.

Am gasit in New England of Medicine un studiu olandez pe gravidute fara sd antifosfolipidic (asa ca noi), la care nu s-a gasit nici un beneficiu la administrarea de anticoagulante...sint multe info controversate, dar tendinta actuala este sa nu se mai dea!

42 de la numele tau inseamna varsta? daca da, oricum o sa ai de furca (decizii de luat) cu dublu-testul si cu amniocenteza!...

te pup, sarcina usoara si bebe sanatos si voios iti doresc!!!
Gabi+20
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

adria - si eu sunt de acord cu Gabi. In Grecia am primit acelasi raspuns ca si tine. Oricum in Romania toata lumea are trombofilie si tratamentul este universal valabil. Ca sa nu mai spun ca analizele de la Fundeni sunt varza(ex: F Leiden pozitiv Fundeni, negativ Grecia, anti FXa - 0,34 Fundeni , 0,17 Grecia....si tot asa).Am fost si eu de vreo 2-3 ori la Fundeni in timpul sarcinii si am lasat-o balta. Am ramas la indicatiile primite de la medicii cu care am facut FIV.
In alta ordine de idei la Anastasia si la mine s-au prins toti 3. A ramas doar ea.
La raluca_paun la fel. Au fost gemeni , a ramas Natalia singurica. Si muulte alte cazuri similare.
Gabitzule - capul sus si mergi inainte. Mult a fost putin a ramas. Si oricum vine frigul, nu ai alceva de facut. Eu am gasit un site cu seriale si 9 luni am devorat toate prostiile.
many_bani - sar'mana, trimit poze dupa botez.
Dragaica - ma facusi sa rad :))))))))). Nu fusei dar daca este musai vin.Io mi-s blonda, 1,78 si ochii da, caprui.Trimitem si poze pt validare daca trebe :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna seara fetelor,
venim si noi cu vesti noi de la eco, am vazut/auzit inimioarele, un bebeu are 4,3mm, al doilea doar 2,4mm, medicul a zis ca primul este mai micut cu 2 zile iar al doilea cu 5 zile decat ar trebui, insa a zis ca sunt ok, chiar daca sunt mai micuti, eu ma bucur tare mult ca le-am auzit inimioarele dar sunt putin speriata, nu prea inteleg de ce este acest decalaj atat de mare intre doi embrioni de 2 celule transferati in aceiasi zi, voi ce credeti, piticutul meu poate recupera intarzierea asta destul de mare, zic eu? noi am avut punctia pe 17 oct si et pe 19 oct, deci acum avem 28 de zile de la et si conform ecografului 6 saptamani si 3 zile, aveti idee daca dimensiunile bebeilor se calculeaza la fel atat in cazul sarcinilor naturale cat si in cazul sarcinilor obtinute prin fiv?
monas, draga mea si eu am ametelii nasoale si stari de oboseala pronuntate, parca sunt drogata toata ziua si greata destul de des, dar stii cum e, astea sunt semne clare ca bebelinii sunt bine, te pup pe tine si pe puiuti
pisuc mic, ce a trecut timpul, 18 saptamani, pai ai flacau in toata regula, abia asteptam sa ajungem si noi asa mari, dar deocamdata ne bucuram de primele ecografii, primele batai de inimioara... te pup
many bani, recunoastem... suntem tare mandrii si fericiti, ne-am imaginat in atat de multe feluri cum v-a arata semnatura si am asteptat mult momentul asta, hai la odisee cat mai curand, sa ne spui cand o sa-ti dea profu' liber pentru un nou fiv
adinapapazi, cand vad ce este pe capul tau incerc sa ma pregatesc psihic pentru ce va sa vina
yarrina, mai ai atat de putin, tu nasti natural sau prin cezariana? cum ti-a recomandat medicul?
gabi, cred ca este tare greu sa stai atat in pat, dar daca asa este bine pentru bebita, nu avem incotro
adria, imi pare rau pentru bebita 2, insa important este ca unul traieste, eu nu ma pricep, dar fetele sigur te vor ajuta, doamne ajuta sa fie totul bine de aici incolo
cata, spor la pregatirile pentru botez

and the miracle happened... 6 +

Mergi la inceput

Gabi si Catalina, multumesc pt sfaturi si le voi asculta! Cel mai bine este sa fac ceea ce spun medicii cu care am facut FIV!
Cristy, sa creasca bebeii mari si sanatosi si sa ai o sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_B spune:

Crysti, din cate am inteles eu, la sarcinile prin FIV se tine seama de data ultimei menstruatii si se fac socotelile exact ca la o sarcina obtinuta natural.
De ex. Ultima menstr - 1 iulie, ET sa zicem 15 iulie. Asta inseamna 15 iulie deja sarcina de 2 saptamani, daca pot sa spun asa.

Exista si calculator pe net pt sarcina obtinuta prin FIV, la care introduci data punctiei foliculare:

http://www.ivf.ca/duedate.php

Nu stiu sa zic de diferentele dintre bebei, dar pe de alta parte, cand sint atat de mici, pot fi f. mici erori la masuratori, de ordinul a 0,5mm, care sa dea alt rezultat. Cred ca ecografiile urmatoare vor fi mai exacte, bebelusii fiind mai mari si mai usor de masurat. Asa ca nu-ti fa griji, important este ca acum sint amandoi prezenti la raport si or sa creasca impreuna, gagalicile!

Multumesc la toate fetele pt incurajari!
Joia viitoare am eco

Gabi+20
placenta previa centrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Cristy pe 22 nov. mergem la prof. ptr. o prima discutie si vedem ce recomanda. Pana atunci ma vitaminizez si ma lupt cu intzarcatul.
Despre varsta gestationala a sarcinii, la mine toti doctorii au calculat-o in functie de ultima menstruatie. La noi de la 7 sapt. varsta ecografica a fost mai mare decat cea gestationala, ajungand spre finalul sarcinii la 10 zile. Ai incredere ca si inimioarele voastre vor fi bine, au timp sa recupereze, dar trebuie sa ai in vedere ca sunt doi.

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

cristy: abia acum am citit mesajul:) cat de mult ma bucur ca ai auzit inimioarele. nu-ti face griji ca un bebic e mai micut. va recupera pe parcurs. Ai mei au fost relativ egali insa pana acum baiatul a luat-o inainte fetitei cu vreo 4 zile sau 5. iti doresc multa sanatate. nu te ingrijora ca-ti va mai fi rau. la mine a fost o perioada de muult rau, pana am invatat sa nu mai maninc. . acum am o dieta foaret limitata, insa am mai scapat o idee de greturi. mai nou sunt f obosita. dar nu-i nimic, bebeii sa fie bine.

va pup

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Dragele mele
am fost dimineata la eco, fiindca mi s-a parut pe pantyliner ca am avut zilele trecute niste picaturi mai bej-maronii spre finalul zilei.
Bebele e super OK, are 350 grame, e cu cateva zile avansat fata de varsta lui, se misca tare activ.
Problemuta e placenta: e inserata pe tot peretele posterior al uterului (foarte frumos pana aici), dar ajunge jos pana langa col, si are niste mici zone mai hipoecogene, structura inca neformata, chiar langa col. Se cheama deci placenta jos inserata (nu este praevia pentru ca nu trece peste col). Altfel, colul e lung (4 cm) si inchis. Mi-a facut si transvaginal ca sa fie totul clar. Mi-a zis ca in cele mai multe cazuri urca de acum incolo, dar oricum am un mare morcov. Voi lua Utrogestan 200 mg/zi. Mi-a zis sa fac efort cat mai putin. Eu oricum nu faceam niciun efort, dar merg la spital (adica la munca) unde stau cate 8 ore mai mult in picioare, sau pe scaun. Nu stiu ce sa fac, ma tot gandesc la concediu (n-am avut nicio zi pana acum, in s20). Oricum imi voi lua de pe 20 decembrie peste sarbatori de odihna, dar ma gandesc daca sa nu-l prelungesc apoi...
A mai avut cineva acest diagnostic? Si daca da, ce ati facut?

Va imbratisez

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! 19+ cu un dragalas

Mergi la inceput