Poiana

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marox, mersi de intrebare. Deocamdata nu merg la scoala, sunt in pauza aceea de trei materii recunoscute din Ro(15 saptamani in total, au trecut 10 :)). Reincep in februarie, dar cred ca va fi greu. Ma gandesc deja cu groaza la ce ma asteapta, caci deja au afisat schema pe materia care urmeaza eu sa continui si va trebui sa stau toata saptamana in Kalmar, vin acasa pe weekend. Asa planuiesc adica :). Daca vremea va tine cu mine, caci au fost cateva zile cu furtuni aici si vapoarele nu au mers :((.

Lil' dupa Anul Nou mergem in Thailanda, pe 12 ianuarie. De ce? Veniti si voi? ;) Voi mergeti la Romanika parca...nu?

la tulmond.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

Lilanda, musiu Iggy face foarte bine si e adorabil. Pacat ca nu stam mai aproape ca ti-l dadeam sa-l dogsit cand plecam in concedii. E mare figura, cand vin de la munca seara ma asteapta la geam (avem un geam mare in sufragerie, si o canapea in fata lui, de unde urmareste el activitatea de pe strada). Cand vede ca ma parchez, intra intr-o frenezie si tremura de bucurie din tot corpul. El saracu' ar vrea sa dea din coditza, dar cum o are taiata scurt, da din fund si se unduie tot :-)

Ah, Buenos Aires! Fu tare bine dar prea scurt. Musiu Itsme a facut o cifra rotunda asta vara si s-a hotarat sa fie dificil cu ocazia asta (adica n-a vrut nici party, nici cadou, nici nimic de ziua lui (ce-i drept, eram in toiul renovarilor atunci, eram fara bucatarie, asa ca si sa fi vrut nu prea aveam cum sa petrecem. Ca atare si ca sa nu mai ramana repetent si anul asta, mamaia, mamitica si Tanti Mitza s-au hotarat sa-l duca la Buenos Aires. A fost fain ca si-a luat si junioara conced si a venit cu noi, si ne-am distrat tare bine.

Mihaela, Thailanda!?! Va invidiez!

pupici la tot boborul scandinav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Multumesc,multumesc dragutele de Itsme,lilutza,Mihaela,Sabinel,Marox,lexi,Adelutza, inca o data pentru veselia pe care am declansat-o cu vestea :))

Pot sa va spun ca o parte extrem de amuzanta a fost aceea de a anunta lumea,familia,etc.Reactiile sint...indescriptibile:))
de exemplu ,Bubulina a tinut sa-i spuna personal lu tatalurayu la telefon,si ii zice asa,traducind din suedeza,evident:
Tataie,mami o sa primeasca doi bebelusi!
Liniste.
Dupa ceva secunde,tatalurayu,care nu pricepuse nimic:
de unde ii primeste?(credea ca imi vin colet,ceva,haha:))
a fost bucurie si soc,lumea reactioneaza cu mult entuziasm cind aud:O sa devenim iar parinti.Dupa ce adaugam:De GEMENI! se lasa o liniste si parca imi si imaginez mutrele ,in special pe a lu taica-meu as fi vrut ssa o vad!
La care tot tatalurayu,azi,dupa ce a rumegat toata noaptea vestea,imi da telefon si imi propune un tirg:
zice::auzi,stii ce m-am gindit eu?Noi il avem numa pe Matei,(nepotelul din partea lu sor-mea),nu ne dai noua,mie si lu ma-ta,unul?ca asa ar fi corectSa fie 2 -2!
Asa ca itsmiule,cu siguranta vor urma multe povesti de la familia balamuc!Si da ,lilutza,dacu e bucuros,dar cind i-am comunicat(am aflat acum vreo luna,la o simpla ecografie la care el nu a fost de fata)la telefon,era sa cada p'acolo pe la servici,mi-a zis ca i s-a facut rau:)haha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

da' pe unde-o umbla doruletz, ca cica , ea-i de vina!?

Mama Rayu
, cred si io ca reactiile sint indescriptibile!! Imi amintesc cind cumnata-miu' aduna familionu' sa ne spuna, la scurt timp dupa o relatie lunga on-off, ca noua lui prietena e insarcinata. Cu el. Cu gemeni :)) Acu', cind gemenii au un an jumate, isi cumparara casa unde sa parcheze 4 copii, doi cai jumate (juma' de cal ii cumparat in concubinaj), 3 pisici si-un ciine. In veci gaseau ceva de-n-chiriat

itsme, da, pacat ca nu stam pe-aproape ca l-as sitteri bucuroasa pe domn' Iggy :)) Noi ne gindim se ne luam iar un catoi si puseram ochii pe www.samojede.dk/images/Samojede1.jpg" target="_blank">samojede. Cica sint jucausi si obraznici ...oricum mi-e dor de Ilie :(

miha
, da' plecam in Romania, pe 22. Te-am intrebat ca nu mai tineam minte cind plecati voi in vacante: inainte sau dupa Anul Nou? Au si fetele vacanta atunci sau doar scutire? :)) Ca pe-aici si scoli si servicii incep militareste pe 3 ian. Ce aiurea e anul asta cu Craciunul si Anul Nou...vineri si simbata...:((

Mergi la inceput

istme, plecam in Thailanda pentru ca numai noi dintre toti cei pe care ii cunoastem, inclusiv toata curtea de vecini nu am fost acolo. Sa ne lasam noi la ei? Glumesc, dar adevarul e ca e destinatia favorita a suedezilor pe perioada iernii si din 14 vecini cati suntem aici in curte, doi au fost anul trecut, un altul merge acum din 13 dec. si mergem noi...deci iata 4 in doi ani, din 14 familii :)). Nu "degeaba" dintre toti cei care murira la tzunami cei mai multi au fost suedezi, pana si de la noi de pe insula au fost cativa. Trei dintre ei au fost familia celui mai bogat gotlandez(patron de hotel superscump si aquaparkul Kneippbyn printre altele) adica doi baieti si sotia...am citit recent povestea lor, am plans...
Iggy e un scump cum se bucura cand te vede, mi-ar placea si mie un caine, probabil dupa ce pleaca copiii de acasa si motanul se duce si el :(...

lil' copiii aici incep scoala pe 10 ianuarie si noi plecam pe 11 spre Stockholm(ca asa e la noi, trebuie sa plecam cu o zi inainte, deh). Pentru Silvia nu e nici o problema ca lipseste, oricum se plictiseste la scoala . Diana va avea de recuperat insa, clasa a 8-a s-ar parea ca nu mai e chiar floare la ureche...
Ce frumos e cainele! Avem si noi intr-o curte din vecini un caine care cred ca e asa, cum spui e tare jucaus. L-am vazut in curte vara, se juca stapana cu el ;).

Rayu, asta cu "primitul" de copii in suedeza a fost un soc si pentru mine, eram la inceput in Suedia...caci acum m-am obisnuit, la fel spune si Silvia :)). Si daca tu te miri de Bubulina, eu am auzit-o de la o romanca, imi povestea cum o prietena de-a ei a primit un copil . In prima faza am crezut si eu ca e un copil primit de undeva, adoptat...:)).

Mai copii dragi, eu am o dilema maaaare...copila mica a venit ieri nedumerita de la scoala, ca au vorbit de obiceiuri de Craciun din diferite tari...iar colega ei musulmana a spus ca ei nu au Craciun si nici nu vine mosul...si ea nu pricepe cum poate Mosul sa nu mearga la toti copiii si cum colega ei nu primeste cadouri. Bine, dilema a fost si de Mos Nicolae, ca la copiii suedezi nu vine...Le-am mai brodat eu cu religia si cu obiceiuri, dar Mos Craciun trebuia sa mearga la TOTI copiii...Ce explicatii pentru un copil de 7 ani aveti?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Io o mai felicitai pe tripla mama Rayu prin tel, o mai fac odata si oficial acilea; sa ai bebei sanatosi ca destepti si frumosi oricum o sa fie:) Si sa ne chemi la cheful de botez, évidemment :)
Da' io nu recunosc nimic, nu-s io de vina desi s-ar putea crede ca mi-am luat revansa avand in vedere faptu ca si Alex s-a nascut dupa 8 luni de la vizita noastra la Goteborg, haha. Nu stiu sa zic daca ne purtaram noroc sau ghinion una alteia, asta de abia peste vreo 15-20 de ani o sa putem spune :))

Itsme, vreau si io poze de la buenos aires! da' nu mai fuserati odata acolo? ce va placu asa de tare de va intorserati? steaku sau tangoul?

lilanda, te intrebai de danenizarea numelui ca citii acilea o carte (Melancolie française, cre ca Marox o stie) in care era o teorie d'asta, ca imperiul roman a decazut cand barbarii au putut da nume ne-romane copiilor si n-au mai respectat dictonul "la roma faci ca romanii"; Cica un imigrant care da un nume local copilului arata dorinta de integrare (asa au facut in secolul trecut italienii, polonezii etc) pe cand unu care da tot numele din catunu lui arata ca il doare in cot de integrare si de cultura tarii unde se cere cetatean; In sf, teoria era mai complexa, io facui rezumatu rezumatului (sau atata retinui io :))
Aci te intreaba cand ceri cetatenia daca vrei sa iei nume/prenume francez ; io nu vrusei da' nu pt ca nu vreau sa ma integrez ci pt ca numele meu din ro era mai francez decat al lui Alain (care are nume basc) hahaha

Ieri fu furtuna de zapada acilea, se pusera 10cm in cateva ore, n-a vazut parisu asa ceva cica de 30 de ani! Bineinteles ca ramaseram blocate (io cu alex) in masina pe undeva pe drumuri, facuram 10km in 3 ore! Si azi aflai ca avuseram mare noroc ca facuram doar atata, cica vreo 3000 de oameni petrecura noaptea in masini sau prin adaposturi, asa cevaaa.
Uite acilea cateva poze de ieri;

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lilanda
Ce aiurea e anul asta cu Craciunul si Anul Nou...vineri si simbata...((

Si la anu' o sa fie si mai bine, Craciunu si Anu nou cad sambata si duminica si de luni la scoala / serviciu... Brrr, nici nu vreau sa ma gandesc:((
Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Mai copii dragi, eu am o dilema maaaare...copila mica a venit ieri nedumerita de la scoala, ca au vorbit de obiceiuri de Craciun din diferite tari...iar colega ei musulmana a spus ca ei nu au Craciun si nici nu vine mosul...si ea nu pricepe cum poate Mosul sa nu mearga la toti copiii si cum colega ei nu primeste cadouri. Bine, dilema a fost si de Mos Nicolae, ca la copiii suedezi nu vine...Le-am mai brodat eu cu religia si cu obiceiuri, dar Mos Craciun trebuia sa mearga la TOTI copiii...Ce explicatii pentru un copil de 7 ani aveti?

n-am inteles, la scoala au vorbit despre obiceiuri de craciun in diferite tari sau in diferite ...religii?
Vez cum se confirma ce spunea nenea ala de zisei io mai sus:)

Despre Mos Nicolae io i-am spus lu Alex ca vine doar la copiii care vorbesc romaneste:) Nici nu stiu de ce m-oi fi simtit obligata sa-i precizez ca ei oricum putin i-a pasat de ceilalti, a contat doar ca a venit la ea. Bine ca nu i s-a parut nimic anormal, stie ea ca romanii sunt mai cu mot , a intrebat doar daca Mos Craciun si Mos Nicolae sunt frati :)
Silviei io i-as spune ca mos craciun vine la toti copiii .... care il asteapta; Si ca s-ar putea sa nu vina la copiii care nu cred in el si nu i-au scris scrisoare si nu i-au cerut nimic.... nu-i sigur dar s-ar putea, oricum nu stim noi oamenii trebile lu mos craciun, astea-s misterioase

Sau poti sa-i spui ca alte religii au alt fel de mos craciuni, cre' ca musulmanii au si ei o sarbatoare d'asta cu cadouri, chiar a fost acu nu deumult, stiu pt ca a venit copilu' de la scoala si ne-a anuntat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itsme spune:

lilanda, sa stii ca ma gandesc mereu la tine si Ilie :-( Mai ales cand ma uit la ametitul asta al nostru si-mi inchipui cum o sa fie fara el...nici nu pot sa ma gandesc. Samoyezii sunt tare dragalasi, e unul la noi in parc cu care se joaca dom' Iggy. Vezi ca precum patrupedul nostru, samoyezii sunt 'working dogs', asa ca au nevoie de multa miscare si de un 'job' :-) Pentru mine o chestie importanta e cat par lasa, asa ca selectia la noi a fost redusa pentru ca foarte putine rase nu prea lasa par (de lasat deloc nu se pune problema). La noi in final a fost decizia intre standard schnauzer si caine portughez de apa (ca ala a lui dl. Obama). Orice vei decide sunt sigura ca va fi bine, cainii sunt niste creaturi absolut extraordinare. (stiu cat de patetic si pompos suna dar asa e! :-) - asta e adresata celorlalti care citesc, ca lilanda stie

Dorulet, dupa ce patirati in urma vizitelor reciproce cu familia Rayoulescu, eu una as fi precauta in locul tau si nu stiu daca m-as grabi sa ma infatisez la botezul gemenasilor la Gotteborg :-) Cine stie cati va intoarceti de acolo

Mihaela, stai sa vezi cum o sa vrei sa scapi de Mos Craciun asta si n-o sa poti! Junioara si acuma imi trimite liste pt Mos Craciun, cu chestii care sunt cam in afara bugetului mosului. E drept ca ea precizeaza mereu "numai daca puteti" :-) dar Mosul se simte obligat!

Rayou, mare figura tata lu' Rayou! I'a si distribuit pe pitici, in mod echitabil

am vazut pozele doruletului cu 10 cm de zapada si m-a luat zambitul Asa patesc cu aia din sudul Statelor Unite, care cand ninge un pic inchid scolile, declara dezastru national, etc....ce-i drept nici nu au echipament de dezapezit ca noi, asa ca imi inchipui ca e mai dificil, dar comparat cu metri de zapada care cad la noi (nu exagerez!), aia e floare la ureche
iar despre Buenos Aires iti amintesti bine, am mai fost acum 2 ani. Atunci am fost doar noi 2, acum veni si junioara si petrecuram ziua lui pater familias impreuna. Noua ne place acolo la nebunie, si din cauza de fripturi si vin, si de tango, si in general toata atmosfera. E un targ duminical de antichitati, care se desfasoara pe cateva strazi, si unde totul arata ca intr-un film de Fellini. Niste personaje bizare si excentrice de nu se poate spune (ai sa vezi cativa in poze, desi n-am apucat inca sa pun comentarii). Unii nici nu vand nimic la targul ala, pur si simplu se imbraca asa si vin acolo si fac diverse 'tablouri'. Noi am stat putin de data asta, doar o saptamana, in care in principal am mancat, baut si batut orasul.

Pupici la tonti

Mergi la inceput

dorulets, discutia la scoala Silviei a fost despre Craciun si Mos, eu am bagat si religia, ca nu am gasit un raspuns mai adecvat...tot un fel de "mosul nu vine la copiii care nu cred in el...". I-am spus ca musulmanii au o altfel de religie decat noi si ca ei nu cred in Isus, ca nu il au in religie...iar Mos Craciun e vechi de tot, de cand s-a nascut Isus, ca se pare ca si la nasterea lui a dus daruri(nah, trebuia sa ajung si eu undeva cu Isus si cu mosul :))...iar cum musulmanii nu il au pe Isus, nu il au nici pe Mos Craciun. Poate m-am complicat cam mult, Ovi mi-a zis azi ca el i-ar fi spus ca Mosul are o lista cu cei crestini si duce cadouri numai la ei...oricum cred ca raspunsul tau era cel mai simplu...numai ca eu nu stiu daca fetita aceea nu si-ar dori sa vina si la ea mosul si poate ar crede in el...mi-e sa nu o intrebe Silvia la scoala daca ea crede sau nu in mos si de ce...Acum o las asa, nu m-a mai intrebat...

istme, ah pai suntem si noi la faza cu lista, nu-ti fa probleme ca doar Diana are 14 ani! Oricum amandoua scriu scrisori lui mosul, diferenta e ca inca numai una nu stie adevarul . Iar lista Silviei e mai costisitoare decat a Dianei , care mai intelege ca banii nu-s nesfarsiti :)).

Azi am pus la serviciu pariuri pe culoarea ce o va avea rochia reginei Silvia la banchetul Nobelului...peste vreo 40 de minute voi afla . In plus e finala la Idol, am avut si noi un gotlandez care a iesit saptamana trecuta, deci pe locul trei...

Am fugit, wikendele faine!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

pai daca era vorba de obiceiuri de craciun si fetita aia era suedeza nu e normal sa spuna ca la ea nu vine mosu, suedia e tara de traditie protestanta ba chiar e tara lu mos craciun Si daca Silvia ii va spune ca e de ajuns sa-l cheme nu e treaba voastra, sa se descurce cu asta parintii fetitei care nu au fost destul de deschisi incat sa adopte si sarbatorile tarii in care traiesc. Ca pana la urma Mos craciun e o traditie a lumii occidentale si nu o sarbatoare religioasa (stii tu povestea cu coca cola etc)
Asta imi aminteste ca citii mai ieri un articol interesant despre sarbatorile la noi, vez ca poate iti da idei de explicatii:
http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-8105827-serban-anghelescu-etnolog-exista-istorii-care-spun-painea-mamaliga-rezulta-urma-unor-torturi.htm

Itsme, toata ziua admirai la poze argentiniene :) V-am invidiat pt excursie, pt vacanta, pt soare, pt orasul ala care pare surrealist in poze, pentru ca sunteti tineri si frumosi si veseli, pt ca tu si junioara parca sunteti surori ... Vazui ca avuserati si steakuri si tango-uri si catei si pisici, ma gandii io ca nu puteau sa lipseasca. Vreau si iooooo

PS da" ce facu bietu Iggy cat fuserati voi in vacante?

mai viu

Mergi la inceput