Prietene la bine si la greu - 66
Raspunsuri - Pagina 5
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dozz Monis, deocamdata nu am introdus mic dejun inainte de fructe. Dar retin de la Diana ca zicea ca ar fi o idee buna sa amanam momentul pe motiv de variante limitate. Masa 3 la noi e un refren cu 2 versuri doar: fie iaurt, fie lapte cu cereale. Nu prea te-am ajutat cu raspunsurile, stiu . Am citit de insomnii, sper sa nu iti dea tarcoale din nou. |
am retinut si eu ce zice Diana si maaaare dreptate avea... De aia tot aman momentul. Insa se apropie, pentru ca are dimineti in care suge la 5-6 si apoi la trezire nu mai vrea. Apoi e evident flamand pe la 10 si ma gandesc ca poate ar fi bun altceva in stoacel, inainte de fructe, care sunt acide... Inafara de ou, branza de vaci si cereale, eu alte idei nu am.
Stiu ca e usor de zis, dar lasa stresul ca nu-i bun . Gandeste-te ca daca poti sa scoti cu pompa, e la fel de bun lapticul. big hug
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
Dozz spune:
M-am apucat sa citesc din urma si am vazut ca discutati la un moment dat despre scos copiii afara si pe frig, sa se caleasca. Si eu incerc sa scot fetita zilnic, ca e soare, vant sau ploaie, ma straduiesc sa o imbrac corespunzator (nu imi iese totdeauna) si tzop afara. Plus ca afara e mai simplu decat in casa
Dar nu asta doream sa zic, ci ca am fost uimita sa observ in Egipt cat de gros sunt imbracati copiii. Toti, de la bebelusi de cateva luni la copii de scoala. Rar am vazut copii in tricou sau pantaloni scurti. Regula era sa aiba maneca lunga sau tricou cu bluza de trening/pulovaras peste. Si erau 33-38 de grade ziua! Am tras concluzia (cu pam-pam, fireste) ca in tarile astea calde oamenii sa calesc pt caldura si se infofolesc de mici, ca sa se obisnuiasca cu senzatia de cald, alta explicatie nu am. Iar in tarile mai reci, gen Danemarca, se calesc pt frig.
grigore_tina spune:
MonisGeo papa iar cu linguritza si mananca foarte bine spre prea mult.Din cauza asta noi avem 4 mese.
Programul lui e cam asa:
-la 09.30 - 10.00 papa fructe simple sau cu cereale sau de 2 ori pe saptamana galbenus de ou fiert tare(bucatele) putin gem fara zahar de prune pus pe painita dm -papa cam jumate- si cateva lingurite de iaurt(am incercat cascaval dar nu ii place)
-la 12.00 (daca nu mananca inainte de somn masa asta se muta la ora 16.00) papa supa sau piure alternativ o zi una o zi cealalta
-la 13.00 se culca si
-la 18.00 papa mar/para coapte cu branzica /mere/pere/gutui coapte cu scortisoara/fructe fierte cu cereale/banana simpla / legume fierte cu unt/mamaligutza cu smantana/iaurt si branza(fara ou) (in general ceva usor-cred ca vom putea introduce si felul 2 ca cina)
-la 19.30 papa 1 iaurt simplu (nu vrea sa se culce fara sa-l manance de asta il dau simplu)
-la 21.00 tzitzi si nani .
Sper sa te ajute.
Many mersi de info.Eu am vazut pijamale pe site-ul britanic la 65-70 ron /3 buc iar pe site-ul romanesc pe care l-am pus la link diferenta e de 20-30 rron.Mi se pare cam mult.
Diana bine ai revenit.
Dankutza imi pare rau pentru mami,dar va fi bine.
de George-Stefan (15.11.09)
Dozz spune:
Am gasit in urma un mesaj de la Rony, la multi ani lui Mateo, vad ca a implinit un anisor in 22! Sa cresti mare si sa fii sanatos! (eu nu am gasit-o in lista pe Rony. sau poate nu m-am uitat bine?)
Flavours spune:
buna seara,
eu de la tura aia de parc am cam racit cobza... bebster e in grafic, nu are nimic, dar si eu am senzatia ca il infofolesc uneori si mereu am senzatia ca mama il infofoleste mai mult decat mine.
legat de micul dejun, al meu nu prea a vrut fructe din start si daca le vrea, sigur nu de dimineata, asa ca mananca avocado (o fi el fruct dar e altfel), galbenus, legume la aburi cu unt si combinatii, branza.
seara de obicei mananca ceva de genul pranzului si fructe, branza.
ca idee de ceva bun bun - cubulete de dovleac la aburi cu ulei de cocos si putina scortisoara, la alta masa am adaugat si iaurt. he was pleased.
acum am citit de kukta pt prima oara in viata. m-a amuzat teribil denumirea si nu-mi explic de ce. eu din ce am citit mai demult tin minte ca preparatele pe aburi pastreaza cel mai bine nutrientii si apoi cele la cuptor... de oala sub presiune nu stiu. eu folosesc steamerul nostru de adulti. am o ustensila de mancare de bebelusi de la philips parca dar nu am folosit-o inca pt ca ocupa spatiu.
mamica lui Tudor (04.11.2009)
grigore_tina spune:
Dozz Geo a luat fier de la 6 la 9 luni(adica pana la inceput de august) si vad ca tot anemic e.Eu in schimb nu am luat nicio vitamina de frica sa nu fie prea mult pentru el.Pentru anemie doctora nu mi-a dat voie sa iau decat calciu+vit.d cu toate ca si eu si Geo suntem aproape de limita superioara la calciu.Eu am avut mereu probleme cu calciul care de 7.5 nu a trecut pana am ramas gravida.De atunci am scapat de lipsa de calciu dar am devenit anemica.
Mi-a placut ce povesteai de alaptat.Recomand si eu ce spunea Diana in legatura cu spalatul impreuna.Eu nu practic ca nu ii place printului.Am incercat odata si nu a fost ok.Pe Geo il las sa ma vada cand imi fac baie de cele mai multe ori pentru ca altfel plange si efectul e ca daca vede o bucatica de piele dupa ce ma imbrac(spre ex port pantalon 3/4) cauta pe ea tzitzi.E foarte scump cum pupa el piciorul si se uita mirat ca nu e nimic.
Daca te ajuta Geo suge numai pe mine.Sta pe pieptul meu .El asa sugea cand era mic si il durea burtica sau ii dadeau dintii si de atunci asa suge.Pe timp de zi daca ma pun jos langa el si imi desfac sutienul vine ,se asaza in fund si suge.Poate daca o momesti pe Ana se va intoarce la san.
de George-Stefan (15.11.09)
Andrecluj spune:
Seara buna si de la noi, chit ca nu e tocmai buna,am avut un soi de accident despre care imi crapa obrazul sa va povestesc, dar vreau sa spun la mamicile fumatoare sa isi tina departe tigarile de copii. Incerc sa spun acolo unde ma pricep, teoretic, ca de exemplu despre jegul din manerul beikukului nu mai pricep, de cate ori gatesc il asez intr-un vas cu apa si il spal cand apuc. Coq sorry, atat stiu Diana Sanatate multa la familie, ma bucur sa te citesc Intreba Monis de masa de dupa masa, nu? La noi sunt iaurt, branza de capra, branza de vaca, fructe combinate cu astea, legume cu ovaz, quinoia, amaranth, daca nu au fost proteine la pranza atunci un borcanel de carne cu ceva dovleac, cartof dulce, conopida, broccoli, fasolica, mazare. Pupam gurita lui Santi Bubu cum se simte? Ionela te citesc cu sufletul la gura si iti pot spune mereu doar ca te imbratisez. Cu maraiala e tare greu, la noi de cand a plecat buni e infernal ce face asta mica. Nu tarc, nu jumper, nu patut, nu scaun de masa, doar tinuta de pantalonii lu ma-sa si marait, asta daca nu suntem, ca acolo uita tot. Nimic din ce ii placea pana acum nu o mai atrage, nu sta nicaieri fara mine, si la buda mergem impreuna. Daca imi amintesc bine, aici (sau la dovlecei sau in vreo carte???) am citit ca le e teama sa nu plecam si noi, e posibil ca ei sa se gandeasca de acum, sa simta asa ceva? Dankutza sa fie operatia reusita, multa sanatate mamei tale! Dozz Ma bucur mult ca ai revenit, in sfarsit am aflat si eu unde ai fost. Aceeasi poveste e si aici cu imbracatul copiilor, inca avem 30 de grade, toti sunt cu pulovere si pe la 18.00 ii aud pe parinti ca isi cheama piticii ca "e frig", in timp ce noi suntem calare pe nisip la maneca scurta. Nu prea pricep logica, dar ma gandesc ca daca mi-e cald in maneca scurta, i-o fi si la asta mica si asa o las. Tare mult as vrea sa primesti raspuns cu cuptorul/kukta. De cand a plecat buni m-am "electrizat" la maxim ca sa pot gati ca lumea, am tocator, aparat de gatit de aburi, kukta si iubesc cuptorul. Asa ca daca primesti raspuns la intrebare, multumesc si eu celei care te ajuta, ca pot alege aparatul la care ii gatesc la Chiara. Deocamdata ea e la beikuk, taica-so la kukta si ma-sa la aburi, daca mai apuca si pentru ea. A, intreba cineva de hrisca (scuze ca nu tin minte cine). Hrisca o dau in orice combinatie, in afara de fructe, adica legume, carnita, oua, ca si cum ar fi orez. Atat am avut de zis.De fapt am scris doar ca sa ma calmez, ca eram pe prag de infarct. Va pup mult, seara usoara (daca ce am scris e plin de greseli, scuze, mi-a rupt Chiara tastatura de la laptop). Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
angi_san spune:
Buna seara, fete dragi!
Am absentat pe motive dintzoase, dintzisorul cu nr. 4 face figuri mari, plange mult si mai ales noaptea.
Ii am si pe ai mei la mine, si incerc sa-i exploatez cat mai mult, dar nu imi prea merge. Asa ca am citit putin si retinut si mai putin.
Am vazut de data aceasta si vesti mai putin bune: Santi se pare ca a avut (ai clipit, Monis?)o stomatita (o prietena a patit la fel cu fetita ei de 1 anisor, din cauza de nisip din parc degustat, acelasi tratament), Dozz, pe care tare ma bucur sa o recitesc are probleme cu micutza Ana de readaptare la tzitzi, iar mamica Dankutzeiurmeaza sa fie operata, Doamne-ajuta sa fie bine!
Dar am vazut si ca soricelul Dominic se face bine, micuta Chiara invata repede si o face mandra pe mami.
Am observat si eu ca prichindeii invata tare repede in perioada aceasta, ma surprinde cu cate chestii Ana a invatat singura: face cu manuta, arata cu degetelul, stie de jos, sus, si intelege o groaza de lucruri. Inca ma mai tine de un deget cand merge, dar nu e nici o graba.
Si noi suntem in pana de idei pentru masa de dupa amiaza: cam tot iaurtel/lapte cu cereale practicam. Daca doarme fix la orele respective, mergem pe bananuta mancata bucatele din mana lui mami sau o jumatate de biscuit (Organix).
Ca sa limitez partea cu aciditatea de la fructe, am inceput sa adaug o linguritza de fulgi de orez cu vanilie de la milupa, si vad ca papa mult mai bine fructele (150gr).
Va pup, poate mai reusesc sa revin.
Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dozz Am gasit in urma un mesaj de la Rony, la multi ani lui Mateo, vad ca a implinit un anisor in 22! Sa cresti mare si sa fii sanatos! (eu nu am gasit-o in lista pe Rony. sau poate nu m-am uitat bine?) |
nu ai gasit-o pe Rony pentru ca ea a disparut o vreme pe forum. Si deodata am primit un PM de la ea in care ma intreba unde am disparut, ca ne-a cautat de mai multe ori la fulgusori si nu ne-a gasit . Asa ca i-am dat link aici, a scris cateva zile, acum e iar disparuta, probabil au petrecut de ziua micutului
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
angi_san spune:
Am uitat ce era mai important LMA pentru toti sarbatoritii pe care i-am ratat, sa fiti fericiti si sa aveti o viata plina de bucurii.
Am vazut o discutie despre aburi/cuptor. Eu folosesc oala subpresiune, iar eu am constatat ca Ana papa mult mai bine mancarea pregatita astfel decat clasic. Si noi am remarcat ca legumele sunt mult mai gustoase.
Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)