Antibiotic obligatoriu?

Antibiotic obligatoriu? | Autor: medeea76nou

Link direct la acest mesaj

Nu suntem sub nici o forma adeptii antibioticului si voiam sa va intreb daca pentru rosu in gat, cu doua punctulete de puroi, dupa o raceala care a trecut cu medicamentatie usoara, este obligatoriu antibioticul.
Fetita (2 ani si 8 luni) nu tuseste, nu are muci, nu stranuta, nu face febra, deci raceala a trecut cu ajutorul tratamentului homeopat. A ramas acest rosu in gat, pe care as dori sa-l tratez local.
Intrebarea mea este daca, intr-o situatie similara, copilul vostru s-a vindecat fara antibiotic. Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 16+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Fara antibiotic.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cred ca poti trata local cu tantum verde spray, respectand recomandarile de pe prospect.

n-ar fi rau sa-i faci fetitei exudat nazal si faringian, sa fii linistita ca nu e nici-un "crocobaur" pe acolo . de la punctuletele de puroi o eventuala infectie se poate raspandi destul de usor...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Multumesc, fetele, ma si gandeam ca-mi sar mamicile in cap pentru inconstienta. Eu zic ca atata vreme cat nu face febra, situatia e sub control.
Momentan tratam gatul piticei cu Tantum Verde spray, Homeogene 9 si Decasept (le cam rontaie, dar ma gandesc ca se alege totusi cu ceva).
Corina, oare daca ii fac exudatul maine dimineata si intre timp sa zicem ca nu mai are simptome, dar la analiza se va vedea ceva (banuiesc ca nu voi avea rezultatul pe loc), trebuie sa iau masuri pentru viitor? Adica au vreo relevanta analizele astea in ceea ce priveste structura copilului sau rezultatele sunt strict legate de fiecare bacterie in parte, care actioneaza doar atunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

medeea, chiar nu stiu ce sa-ti zic...

logic gandind, daca in gatul fetitei apare la analize un streptococ sau alta bacterie, astea nu cred ca dispar de la sine, pot fi "nimicite" doar de antibiotice, daca situatia se agraveza.

multi dintre noi suntem purtatori sanatosi de diversi streptococi in nas si in gat, nu avem simptome, insa putem sa imbolnavim un bebelus sau o persoana cu sistemul imunitar la pamant, daca stam suficient de mult timp in imediata lor apropiere...

de curiozitate, unde gasesti tu sa-i faci exudat sambata ? stiu ca multe laboratoare din Ploiesti nu fac recoltari joi si vineri pentru coprocultura si vineri pentru exudat sau alt tip de analiza, unde este necesara efectuarea culturilor pe medii...de aceea vin si atat de greu rezultatele...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

buna,
experienta noastra, adica a mea cu puiul de om , imi spune ca nu iti poate spune nimeni daca e nevoie sau nu de antibiotic, fara analize suplimentare.
faptul ca copilul nu face febra poate sa nu insemne nimic, sunt copii care nu reactioneaza cu febra la boli. al meu face febra 40 la amigdalita, nepotica mea daca face un 37. fiecare copil e diferit.
noi am scapat de amigdalita virala cu antiinflamatoare (sup. paracetamol, nurofen), spray de tantum verde. am avut si amigdalita bacteriana care a necesitat antibiotic.
eu, daca as fi in locul tau, i-as face o hemoleucograma pentru a vedea VSH-ul si proteina C reactiva, precum si un exudat. asa as face eu, pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza.
multa sanatate.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Daca rontaie granulele homeopate, le poti dizolva inainte in foarte putina apa si ii pui lichidul rezultat sub limbuta.
In rest sunt in acord cu celelalte sfaturi, nu are , cel putin deocamdata, nevoie de antibiotic, antisepticul local (Tantum) ar trebui sa fie suficient.
Multa sanatate!

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Nici eu nu as sta asa, sa astept sa vad ce si cum, poate trece cu tantrum. Infectiile bacteriene sunt deosebit de periculoase.

Fetitza mea a fost racita, nimic grav. A ramas cu muci, pe care ii stergeam cu spor, si ii puneam picaturi, apa de mare etc. Intr-o seara imi zice ca o dorea urechea. Nu avea febra, nimic ii dau un nurofen. Ii trece subit, in secunda urmatoare (ceea ce m-a facut dsa ma indoiesc de adevarul spus de ea). Noaptea se trezeste, ca o doare si ca vrea medicament. Nu i-am mai dat, ca nu trecuse destul, si a adormit (ma gandesc ca nu o durea, cum a adormit imediat).
A doua zi, seara, vad ca are o ureche "murdara", ii cursese. O imbarc de urgentza si mergem la doctor : otita purulenta, timpan fisurat. Voila ce am patit fara febra, fara nimic. Trebuia sa o duc imediat la doctor, dar am stat ca fraiera, ca ma bazam ca nu are febra.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Da, la noi petele albe pe amigdale au trecut fara antibiotic. Si stiu ce zic, ca eram disperata cu copiii! Ca idee, erau dupa amigdalita pulsacee cu febra 40 tratata cu antibiotic, apoi dupa alta raceala si la nici o saptamana dupa antibiotic: muci, tuse usoara, febra moderata si colac peste pupaza pete in gat. A fost o amigdalita virala, care a trecut fara probleme. Acum eu nu-s doctor, dar patita sunt cat incape (ai mei sunt in mod particular niste copii foarte bolnaviciosi): amigdalita bacteriana la noi a mers c febra spre 40 si voma, fara secretii nazale si tuse, iar amigdalita care a trecut fara anitibiotice (deci virala) a fost cu muci, tuse si febra pana-n 38 cu 5 care disparea in 3 maxim 4 zile. Punctele galbene pe amigdale au persistat anul trecut multa vreme, desi exudatul era ok, analizele de sange ok. Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Fetele, va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri! Pitica e bine, nu i-am dat antibiotic. Am sa tin cont pe viitor de sfaturile voastre, va pup.

Mergi la inceput