E toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (199)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Turtu hang on. Cum sa te inveselim?

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Si io citesc cand mai reusesc sa fur cate un moment La noi libertatea copilului se termina unde incepe nefericirea mea. Granita nu e intotdeauna aceeasi, stiu ca uneori sunt inconsecventa, dar sunt zile cand credeti-ma ca ajungem acasa la 8 seara, plecate fiind de la 7.30 dimineata. Atunci, cateodata mai chirai la ea, odata am si pocnit-o peste pulpita, dupa care m-am pus pe plans si mi-am cerut scuze juma de ora si io plangeam ca am lovit-o, ea plangea ca io plangeam, pisica era in coma (stiti ca pisica copilului nu suporta s-o auda plangand si miauna a pustiu ), rasu'-plansu.

Suntem in continuare gradinarese, bolnavioare mereu, de la inceputul lui septembrie am bifat o bronsiolita, giardia, doua otite, o viroza banala si o intepatura de paianjen pe obraz care i-a lasat ochiul umflat 3 zile de ziceai ca s-a batut cu Bute. Acum ii dau Coryzalia (sora lu' Oscillo dar pt muci) si in sfarsit de 2 zile nu mai are lumanari la nas.

Eu sunt acum prinsa si cu o actiune umanitara si daca va ma amintiti, ma trasesem si sefa de comitet. Chiar ii ziceam azi lui Bujo la telefon ca pe langa "demnitatea" de sefa de comitet, am pescuit si toate responsabilitatile nene [bamg] Taica-meu cel putin ar putea sa aplice pt o slujba de janitor cu juma de norma la gradi Cand nu cumpar hartie de buda sau sapun lichid, alerg dupa diverse rechizite sau sunt sunata/agatata pe strada si intrebata daca "s-a rezolvat ceva cu apa?" [de baut - disputa purificator/dozator, o luna s-au paruit capetele luminate aka parintii cu experienta]. Maine e sedinta cu parintii I dread the day! (dar in acelasi timp ma si amuza )

In rest, m-am ingrasat vreo 5 kile de cand m-am lasat de fumat (aproape 4 luni), incerc sa le dau jos, merge bine dar acum sunt asa de neobisnuita sa fiu atenta la ce bag in bot ca tot timpul calc pe bec...

Eu am putine chestii pe care i le interzic complet copilului, cea mai grasa e aia cu scrisul pe pereti (totusi are voie sa scrie pe pereti cu creta, in limite rezonabile), in rest ma enerveaza cand isi rastoarna toate cutiile si cosurile de jucarii just for fun si ma exaspereaza ca nu ma asculta cand ii zic sa se opreasca pe strada; deci imi vine sa-i ciugulesc okii, sa-i musc beregata cand o vad cum alearga cu inconstienta spre strada desi io latru din toti plamanii "Opreste-te! Atentie! Stai! Opriti-o!" Zau ca in momentele alea as lega-o cu lanturi grele de fier de mine

Biri asta cu "nu vorbesc cu tine, sunt suparata pe tine" este number one si la noi, sufera ca un catel, sta ce sta si pana la urma se apuca de comicarii de abia ma abtin si ma ascund sa nu vada cum mustacesc.

Bai si sa vedeti ca am vrut io sa fiu mama moderna si corecta si nu i-am indus copilului nicio spaima, nu i-am zis niciodata de bau-bau, de vine tiganul cu sacu,si alte stuff-uri d'astea din batrani, deci fi'mea in principiu n-avea de ce sa se teama. Dar ce credeti? Si-a gasit singura obiectul sperietor - dragonii. Bai, m-a albit cu dragonii astia, daca se stinge lumina vin dragonii, daca bate cineva sigur e un dragon, daca fuge pe strada o musca dragonul, singura si le spune! Am incercat sa-i zic ca dragonii sunt prietenosi si a fost dezamagita, cred ca au nevoie si de chestii de care sa se teama. Acum mai avem un bau-bau - vecinu! Si nu e un vecin anume, ci "vecinul" asaaaa... la modul general...

Monica si Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

TURTU doar atit iti spun; Orice problema are rezolvarea ei. Toate lucrurile se aseaza exact cum trebuie si urmeaza un curs firesc si totul o sa fie bine. A to cheer u up.

MONI stai linistita ca esti mic copil. Eu am nume de cod Scorpiutza, asa ca faptul ca ma faci militaroasa e floare la ureche . . Intradevar Sebi este un copil ascultator si cu care te poti intelege, dar eu sunt sigura ca functioneaza ce fac eu cu el cu oricare copil numai sa aplici metoda care trebuie astfel incat sa nu para pentru ei o povara sau o obligatie. Daca iti spun ca de multe ori da cu aspiratorul pe jos in bucatarie dupa ce maninca o sa zici ca sunt dusa cu pluta, dar este fixul lui de a face asta si eu nu am avut decit sa il indemn.

BIRI eu am aplicat incepind de acum ceva vreme metoda cu suupararea, dar pentru moment la el e o tragedie daca ma supar pe el. Incepe sa plinga si sa se atarne de mine de zici ca este la teatru si ma roaga sa il iau in brate ssa il iert.

BUJO am uitat sa te felicit pentru reusita cursului tau, Daca iti place ceea ce faci, de cesa nu incerci si un doctorat pentru titularizare...Sunt sigura ca poti face fata, fara al neglija pe Filip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Delia, te pup si sper sa vorbim maine.

Casa mea ... este in primul rand o casa cu copii. Adica se vede si se simte ca in ea sunt copii. Interdictiile mele sunt legate de cele mai multe ori de siguranta lor, in rest pot sa darame casa daca vor. Iarna trecuta imi demontau canapeaua ( da piele, maica, aoleu!) sa-si faca un circuit prin casa: mai un scaun, mai masuta lor de joaca, mai niste perne ... nu ma deranjeaza cu nimic, is fericita daca se distreaza.

Am momente din zi in care arata chiar ca dupa razboi, dar strang apoi si o luam de la capat. Am jucarii aranjate in cutii speciale, (jucariile cu scop pedagocic cu care lucrez cu Vladi) dar avem si jucarii intr-un cufar mare. Acum preconizam sa le facem o camera de joaca in garaj pt ca masina nu am bagat-o si nici nu o s-o bagam niciodata acolo.

Marina, ti-am admirat-o pe Sofia si costumul ei.

Ioana, fain cu bona voastra!

Mi-am facut blogul privat, prea multi ochi cascati la durerea mea si nu toti cu inima curata. Cine mai doreste sa stie ce e cu noi sa imi dea un semn pe privat, dar sa fie om bun :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

moni bravo pentru tine ca ti-ai dat seama ca nu e vb de socializare ci de alte goluri. Dar vezi tu ... ca e exact ca la puzzle. Astea nu se umplu decat cu ce trebuie. Nu merge altceva in loc .

andreea ce tari sunt astia micii mai!! Am mai zis eu ca astia vad si interpreteaza, inregistreaza, trag concluzii pe tot ce noi nici nu mai vedem. Abia astept sa vad cum o sa ne imparta Vladut responsabilitatile . O sa fie asa, ca un diagnostic.

bujo dar eu tocmai aia zisei, ca cred cu putere in avantajele unei bone f tinere. Numai ca vad un singur risc si pe ala nu mi-l pot asuma. La raspundere (si nu aia constienta, ca daca e un om bun e bun si gata; la aia instinctiva si dupa experienta aia de cativa ani de suturi in c** si oale sparte, ca doar nu imbatranim degeaba). Orice ai zice ... 20 de ani sunt 20. Sau am ramas eu cu sechele dupa propriul JE de 20 de ani. Altfel ... plus pe toata linia la creativitate, empatie si muuulte altele.
F misto ce ai facut cu cupilul ala? L-ai mai vazut lately?

Da ma Biri si eu sunt de acord ca ... cumva ramane ceva neschimbat in tine, undeva. Poate e vorba de unicitatea pe care o are fiecare individ, oricate miliarde am fi. Ceea ce aduce el unic si irepetabil in acest univers. Moamaaa ce tare is la ora asta . Tre sa mai zic ceva mare, sa nu pierd momentul!!
Si Biri ... cica asta e driverul cel mai tare al copiilor: aprecierea parintilor si ca pe baza asta ar trebui de fapt sa se jongleze cu educatia. Ce isi doreste copilul cel mai tare pe lumea asta, este dragostea si aprecierea parintilor. Si tot asta vor si cei care fac cele mai oribile dracii: ei stiu ca numai in momentele alea primesc atentia totala a parintilor. Asa ca cica ... atentie cata atentie le dati cand sunt rautzi.
Am patit si eu ca tine aseara (zic eu, dar poate am fantasme ca totusi 2 ani e putin ca sa diferentiezi prea tare nuantele de atentie). Fi-miu era in crize de obraznicii iar eu eram f obosita si cu nervii la limita. La un moment dat rupea o pagina dintr-un album cu poze la 3 m de mine, iar eu ma uitam sfarsita la el si imi ziceam: imi bag picioarele in el de album, eu nu ma ridic sa i-l iau si nici nu tzip la el. Si ma uitam pur si simplu cum il rupe. Asa si de 2 ori mi-am cam pierdut un pic controlul si m-am rastit la el (eu nu fac asa ceva) ca nu mai puteam. Reactia: tipica pt fi-miu - s-a enervat de 10 ori mai rau. A doua oara dupa ce m-am rastit, m-am oprit imediat si m-am intristat de-a binelea ca vedeam din afara tabloul de esec, nervii, oboseala si toate cele. Nici macar nu mai eram nervoasa ci doar trista. Vreau sa zic ca s-a oprit imediat din plans, chiar zicand "baietelul nu mai pange" si a inceput sa se joace frumos.

turtu offff, stii si tu ca sunt anumite lucruri si stari pe care foarte greu le putem controla sau influenta. O sa treaca nu? Sunt doar hormonii si teama de necunoscut. Nu ai patit nimic altceva nu?

Marina

boti esti incredibilaaaaa, nu mai poooot!

Si te-ai tzacanit cu totul cu presedentia ai ala gradinita? Chiar nu ai stres in viata ta? Bine ... daca ai energie pentru asa ceva, bravo tie mama ca e mare nevoie de oameni ca tine. Si la Presedentia tarii ar fi.
Wow, deja ati inceput cu spaime??? Fetele astea is precoce. Da, si eu am auzit ca au nevoie de spaimele astea.
Esti mortala femeie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Neatza si de la noi, ca dispar iar

mi-a venit barbatu' acasa asa ca-s suntem toate 3 peste el, saracu' Vad discutii interesante, da' mi-a plecat neuronu' pi langa barbat asa ca azi nu-s in stare sa zic nik inteligibil

Asa ca va pupez din mers si-o tulesc la pregatiri. Mergem la un parc de distractii indoor cu fetili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Dia_Filipas, moni, monalac, tecky, ana_a, gini, bobitamica, m_coca, ileana, mada va multumesc pentru urarile de ziua mea.
La multi ani Narci, scuze pt intarziere.
Eu va citesc in fiecare zi, si imi plac discutiile de aici, dar mi se pare ciudat sa ma bag in discutii, pentru ca eu am scris foarte rar.
Noi suntem bine, Miruna s-a acomodat cu cresa, de doua saptamani am lasat-o la program prelungit, educatoarele spun ca este foarte cuminte, nu plange cand o pun la nani, desi cu mine era groaznic, ma chinuiam cate o ora sa o adorm, si cand se trezeste sta cumintica in patut pana ajung eu si o iau acasa. Si cu mancarea stam bine, mananca tot ce primeste la gradi, si la plecare este foarte fericita cand primeste desertul, si se lauda la toata lumea cu el.
Am scapat si noi de pampers, numai noaptea ii mai pun ca nu vreau sa o chinui cu trezirile.
Noi toata vara ne-am chinuit sa scapam de pampers, dar nu pentru am vrut eu neaparat sa o invat la olita ci pentru ca ea nu mai suporta pampersul, si seara trebuia sa il puna dupa ce adormea, ma saturasem sa sterg prin casa pipi, si sa spal pantalonasi, cu o saptamana inainte de a merge la gradi a inceput sa spuna cand face, iar la gradi cu copii s-a obisnuit mai bine.
Cu vorbitul inca suntem in urma, majoritatea cuvintelor le scurteaza, de obicei spune sfarsitul cuvantului, dar ne bucuram impreuna pentru fiecare cuvant invatat. In rest este foarte independenta, nu-i place sa o imbrac eu,sa o incalt, sa-i dau sa manance ... trebuie sa le faca singura. La ziua mea se mirau invitatii de ea ca lua singura cu furculita salata de vinete si isi punea pe paine, ca vroia sa taie ea carnea, ca se stergea singura la gurita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

la multi ani cu intarziere,pt struluta si narcisa!feteleor,ce mai faceti?
multumesc tuturor pt raspunsuri,sfaturi.biri,ceea ce ai scris mi a produs o revelatie.
din pacate insa nu pot detalia acum,am venit de la serv si tb sa ma ocup de copii,ca a stat mama pana acum cu ei.
revin altadata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Azi e ziua unei supermamici de pepenas!
CARMENELA LA MULTI ANI, SA AI PARTE DE CEA MAI FRUMOASA ZI DE NASTERE, SA-TI DEA DUMNEZEU NUMAI BUCURII, ZILE SENINE, IUBIRE SI MULTE MULTE IMPLINIRI! SI SA AI DE ACUM INCOLO LANGA TINE NUMAI OAMENI MINUNATI, CARE SA TE MERITE!

ILE, pune poze cu Vladutul, nu o da cotita! Abia astept sa-l vad pe puiul mic, sunt curioasa daca mai e copia fidela a lui tati sau a inceput sa semene si cu tine.

VIOLETA de TM, de ce sa ti se para ciudat sa te bagi in discutii ca scrii rar? Ca fiecare scrie un functie de chef si timp, dar doar ne cunoastem cu toate, nu e ca si cum ai fi o straina. Eu m-am obisnuit asa mult sa trec pe aici si sa vorbesc cu fetele ca dincolo, la odiseea lui Alex pur si simplu parca nu mai era la fel (plus ca n-as fi avut timp sa scriu in doua locuri si la pepenasi nu puteam sa renunt).

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

La multi ani Carmenela! Sa fi sanatoasa, fericita si sa ai pe langa tine numai persoane cu suflet curat.
Moni eu sunt mai tacuta din fire, si cred ca din cauza asta

Mergi la inceput