Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (30)
Raspunsuri - Pagina 19
aleesicoo spune:
artu nu am timp sa caut
stiam ca citisesm in capit asta k a spus o fata dar nu mai stiam cine k a scapat de dermatita
o sa incerc cu ce a zis gabitza , si daca nu trece vivela ti as fi recunoscatoare dak m ai ajuta
Gabitza mai exact unde gasesc?
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
Gabitza1977 spune:
Ale, magazin DM gasesti in galeria de magazine din Real Vitan, sau in Auchan Militari. Mai este un DM si la intersectie la Delfinului.
Vaselina este marca Balea, o cutie costa in jur de 7-8 lei.
Virgi17 spune:
Mi s-a stricat incalzitorul de biberoane! Oare se mai justifica sa iau inca unul?Voi la ce incalziti biberoanele, se poate oare si la microunde?(eu am bibe de la Nuk)
Ca pe de o parte nu as mai lua unul daca as putea incalzi la microunde, pe de alta parte ma intreb:dar daca plec pe undeva si am nevoie sa ii incalzesc biberon sau borcanel(in calatorii), ce fac atunci?...hmm? ce ma sfatuiti? poate aveti vreo marca care functioneaza bine la voi, ca la mine, cel de la Jane a clacat dupa ce a dat semne de oboseala.
pana una, alta, in seara asta i-am dat bibe incalzit in ibricul care avea apa clocotita...
Multumiiim!!
Virginia si Ioana(19.05.2010)
arturicii spune:
Virginia, eu nu cred ca are rost sa mai cumperi; apa o poti incalzi in ibric inainte sa ii faci laptele sau cum ai favut azi, incalzesti bibe in ibric;
noi am servit baietilor multe borcanele; tot asa, in apa calda le incalzeam.
nu am avut vreodata incalzitor de bibe (desi ei au mancat LP) sau de borcanele
edit: in deplasari (desigur ca merge si acasa) lasi sa curga apa fierbine (baie/buc) peste bibe/borcanel
Ioana & Arturicii'S
taty_ana spune:
buna seara,
semnez si eu condica de prezenta
sabina multumesc am fost si am facut amundoua exudatul in gat insa abia joi avem rezultatul asa ca m-am hotarat ca maine sa ma duc la dr sa se uite in gat si s-o asculte la plamani...sanatate lui Alex
Cusa multumesc si La multi ani!!!
vroiam cu siguranta sa mai zic ceva da am uitat,mi-a obosit neuronul
in legatura cu ce face si ce nu face bb am observat ca desi sunt bebei de aceeasi varsta au preferinte diferite...de ex lui Emma ii place sa stea mult pe burta,sa se taraie,sa se rostogoleasca insa nu se trage sa se ridice in fundulet decat daca ii dau eu mainile si totusi mai e putin si face 6 luni iar bebelusul prietenei mele nu poate sa se puna pe burta in schimb se trage sa se ridice in fundulet...
abia astept sa incep diversificarea din simplu motiv ca-s curioasa sa vad daca-i place...eu cred si sper ca va accepta mancarea pentru ca pana acum tot ce i-am dat adica siropele(unele chiar rele la gust),ceiut cu vitamina c,cereale a inghit fara sa se strambe plus ca ii place tare mult cu lingurinta cand ii dau cerealele mai groase....o sa vedem,deocamdata trebuie sa omoram brontozaurul din gat,daca o avea ceva
va pup si va doresc noapte buna
taty_ana spune:
aaaaa mi-am adus aminte ce vroiam sa va intreb
ce temperatura aveti in camera la bebe??si cum il tineti imbracat in casa ca eu una nu mai stiu...pana acum faceam in cam in jur de 26-27 de grade si o imbracam intr-un body subtire cu maneca lunga deasupra o bluza cu maneca lunga si pantaloni de bumbac cu talpa ...ma gandesc ca-i cam gros nu?acuma dupa ce m-au certat cateva persoane care au copii o tin la 23-24 de grade imbracata la fel....daca ar fi sa ma iau dupa carti ar trebui tinuta la 20-22 grade insa mie mi se pare chiar frig mai ales ca ea e nascuta aproape vara si e obisnuita cu temp ridicate....un sfat mi-ar prinde bine
asaaa si inca o intrebare si ma duc la somn pe cuvant....cate ore stau bebeii vostri nemancati noaptea?ca a mea daca mananca la 22 urmatoarea masa e dim la 7-8 iar daca mananca la 12 noaptea urm masa e la 9-10 dim....nu e pauza cam mare???
noapte bunaaaa!!!
Madamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris_09
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010) |
il VOI echipa cu cismulitze speciale pt gradina si hainute impermeabile: sunt de parere ca "murdarirea este buna" - atita vreme cit copilul este protejat!:)
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela salutare Sorana, daca mergi la psiho, sa-mi zici si mie cam cum se desfasoara o sedinta...ma bate gandul si pe mine sa ajung, nu mai pot, efectiv o iau razna cateodata. cand zic ca se mai calmeaza apele, revin toate cu o forta si mai mare si ma izbesc pur si simplu. la noi se suprapun o gelozie uneori extrema cu un pui de complexul lui oedip, cu mica adolescenta, cu probleme la gradinita, cu perioada lui "nu vreau" (orice ii cer eu este "nu vreau") si a cuvintelor urate (da, e o etapa si asta...), cu oboseala mea (=lipsa de rabdare, nervozitate), cu lipsa tatalui (culmea, tocmai acum e si taica-su foarte ocupat, ajunge seara tarziu, la fel de obosit si el). dupa ce am vazut ca fac lucruri pe care constientizez ca nu e bine sa le fac, am decis ca avem amandoi (eu si copilul cel mare) nevoie de o pauza - asa ca l-am facut pachet si l-am trimis la bunici, o saptamana. sper sa am ragazul sa ma adun si sa gasesc noi canale de comunicare, altfel innebunesc de tot. noi am fost azi la vaccin, piciul e ok, are 68 cm si 8 kile fix...asta la 4 luni jumate. e bine, s-a hlizit cu doctorita si cu asistenta in hohote...i-a mai trecut cand ne-a vazut ca il imobilizam 4 persoane (eu eram persoana responsabila cu partea de "fun" ). jucarii...hm, avem si noi cativa saci, din experienta mea, ambalajul e de multe ori mai interesant decat jucaria. david e amator de lego, uraste puzzle-ul, ca n-are rabdare, are o flota intreaga de masinute, dar si papusi...in general jucariile si le-a ales singur, n-am intervenit prea mult decat cand s-a pus pb preturilor . dar are inclinatii spre jucariile mai baietesti, tractoare, trenuri, unelte mecanice...jucaria lunii e un buldoexcavator (si pronunta f bine, nu face nimic fara ala, ma dispera...). Traiesc in Orasul Alandala |
adica BUL-DO-EX-CA-VA-TOR?:)
Mi se limba plimba-n gura... si el pronunta impecabil:)?
Taare!!!
Fericita, puiul
Madamar spune:
Si tu poti fi Super Nanny am luat-o si noi - mi s-a parut buna, in sarcina, cind am citit-o...
Acum cind ma gasesc pe mine ravasita de gindul celui de-al doilea copil - sa il facem sau nu... mai, mai k mi-ar trebui ceva educatie...
De ce ma aflu in cumpana?
1. Daca il fac repede, pina in 2 ani, asa cum 1/3 din mine isi doreste,il privez pe Mateo de laptele matern, la care are dreptul...
2. Daca mi se va intimpla vreodata sa regret "fapta" din diverse motive: financiare sau de gelozie, din cele descrise de voi? Par cumplite aceste episoade...
3. Daca, in urma etapei 2 - primul copilas, inocent de altfel... pierde din gratiile parintilor si sufera, si e iubit mai putin?
4. Daca, cel de-al doilea copil va fi tratat in mod diferit, pentru ca spre ex: este mai "rau" ca primul (nu doarme, ma agita, termina nervos nasterea), nu are/are acelasi sex cu primul copil...
Of, nu ma chinui sa astern toate cite=mi vin in minte...ca-s prea multe si ar dura prea mult...insa cam asta e sportul" cu care ma ocup acum.
Toate astea pe fondul crizei acute, dpdv financiar in care ne ... "scufundam" si a permanentei "umbre" a fratelui mare, sub care am crescut eu: mereu am avut senzatia ca el, primul nascut, se bucura de toate privilegiile si este cel mai iubit.
Inclusiv acum!
Sunt iar copil gelos, ca si ai vostri: LAura, Vivela, Marylenac, Sorana.... Cum m-ati trata?
Fericita, puiul
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dienutza Madamar, fetita mea, Eva, este si ea nascuta la o data apropiata - 18.05.2010. Nici ea nu sta inca in fundulet. Se trage, dar nu reuseste sa se ridice. Si ii place daca o tin eu, dar nu reuseste sa isi tina singura echilibrul. O mai pun in scaunul de masina sau o mai tin eu in brate, dar incerc, pe cat posibil, sa o sustin astfel incat sa nu fie pesiune pe coloana. Eu am intrebat pediatra si mi-a spus ca dupa 6 luni pot sa o pun sa stea in fundulet. Pana atunci nu face bine la coloana. Eu o sa incep diversificarea la 6 luni, chiar daca nu sta inca in fund. Mie personal mi se pare ca nu prea ii mai ajunge laptele la mesele de seara si ar cam trebui sa suplimentam cu ceva. Ea nu plange de foame, dar la sfarsitul mesei am senzatia ca ar mai vrea sa manance, dar nu mai este lapte suficient. Si deocamdata nu reusesc sa ii dau lapte praf cu biberonul. Diana, mamica Evei (18.05.2010) |
Diana, poate e doar o etapa... sau poate chiar e nevoie sa incepeti diversificarea, nu stiu ce sa spun.
Deci la capitolul evolutie, sa nu ne grabim - suntem in grafic!
Nu voi mai grabi nici eu...
lasam natura sa actioneze.
Fericita, puiul