Zmeurici de iulie-august 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 9
anemona27 spune:
Theea eu cred ca nu e cazul sa ii dai supliment,daca alaptezi si daca ai de gand sa alaptezi in continuare.Eu l-am alaptat pe Alex exclusiv pana acum o luna jumatate,abea apoi i-am introdus lapte praf.
Mai fetelor pe unde sunteti de nu mai dati pe aici,eu il trimit pe Alex cu bunicii la plimbare si am timp si de net,iar de cateva zile a inceput sa se joace singur,de dimineata plimba o sticla de plastic intr-o punga,e asa simpatic.
mami fericita de baietel Alex
PatriciaArdeleanu spune:
Giova, felicitari pentru intarcat. s-a comportat foarte bine Edi!
cu sanii ai avut pb, ai luat ceva?
noi mai aminam o perioada, e asa atasat de tziti..
despre cizmzulite, cu orice am incercat sa il incalt de pe la rebecca, (cizmulitza) nu pot sa ii bag piciorul, e alta conformatie, mai rotund, si il tine nu stiu cum, nu pot sa il incalt. doar cu ghete. la cizme am incercat cu nr 21 si nu merge. trebuie ghete care sa se desfaca cit mai mult.
Thea, nu cred ca trebuie supliment de lapte. eu am incercat sa ii dau cind m-am reintors la servici (avea 5 luni), dar a primit o f scurta perioada dupa care nu a mai vrut. nu ii dai iaurt peste zi, brinzica sau cereale cu lapte?
uliasi, nastere usoara pt sora ta!
noce spune:
Theea, eu alaptez la cerere, cam la fel ca anul trecut pe vremea asta si nu i-am introdus lapte praf.
Zi-mi si mie cum faci de alaptezi doar de 3 ori pe zi, nu-ti cere mai mult, nu te trage de bluza? Mi-ar placea si mie sa suga mai rar, eventual sa nu ma mai dezbrace pe strada, dar nu stiu cum sa ajungem la etapa asta.
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
Motana spune:
Salutare fetelor, nu am mai dat demult pe aici. Am botezat-o si noi pe Dari, ceva mai tarziu dar bine ca am infaptuit si asta, de acum e responsabilitatea mai mare.. sa innoim botezul asta mereu pe parcursul vietii.
E frig si e ciudat, ca nu prea stiu cum sa o imbrac, nici sa ii pun hainele peea nu sta, trebuie sa ne adaptam repejor la clima asta.
LA adunarea cu alaptarea ne-am vazut cu pogos si Tudor, un scump bucalat. A fost frumos, si vreme buna si mamici entuziasmate.
Dari e destul de timida, nu se arunca sa se socializeze imediat, scaneaza bine oamenii inainte sa se relationeze cu ei. Imita mult, e cu ochii pe noi mereu.
In cititul meu pe diagonala am vazut ca vorbeai despre time-out, Clara. Eu parca imi amintesc ca dr Karp zicea sa nu frustram copiii cu time out ci cu time in, sau poate am citit in alte parti, poate ma insel. Nu ca un sfat, numai ca mi s-a parut foarte fain ceea ce citisem atunci, ca metoda aia cu ceasu sa sune si copil singur (pe care o vedeam frecvent la showul ala cu Nanny) nu duce la un comportament amoros. Ca time in, iti iei copilul de la locul de unde a facut ceva nasol, si stai tu cu el deoparte si dupa ce se calmeaza incepi tu ratiunea...
Ce sa zic, eu la capitolul asta is inca in mare incertitudine, nu prea stiu cum sa reactionez, cum sa modelez, ghidez, sa nu creez nici frustrari si nici copil de se da cu kuru de pamant in supermarket.
pup si va mai urmaresc
hai c-am mai cititi si din urma
CLARA
noce spune:
Motana, sa va fie de bine botezul!
Motana si Clara, multe ca cititi si sharuiti cu noi. Foarte interesant cu time out si time in. Mai invatam si noi de la voi. Eu abia saptamana viitoare sper sa intru in posesia cartii minune.
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
ClaraJ spune:
Salutare si de la noi,
MOTANICO - bine ai revenit!!! Dr. Karp in cartea sa vorbeste si despre "Time-ins" dar si despre "Time outs". Si iti las un citat din cartea lui:
" Time out is a classic discipline tactic. It is NOT a sign of failure-yours or your child's. Toddlers are SUPPOSED to push the limits. But we need to be ready to give clear signals when they push too far.
What it is: time out is a "take charge" consequence where you very briefly deprive your child of two precious things: freedom and the privilege of being with you.
Best used for: all toddlers!!! ( I advise teaching time-outs at the one year check-up and strongly recommend that parents use them many times over the following months".
Asa cum am mai scris, time -outs se foloseste pentru "red light behaviors" care intra in urmatoarele categorii:
- situatii periculoase: alearga in strada, apuca ceva fierbinte (ex. cana de cafea, ceai etc), se joaca cu cutite, orice comportament ce pune in pericol viata copilului sau/ si a celor din jur;
- violenta: loveste, scuipa, musca si alte comportamente rautacioase;
- incalcarea unor reguli de familie: si asta variaza de la familie la familie: de ex. sa nu sara pe canapea, sa nu manince in sufragerie, sa nu vorbeasca urit cu fratii lui etc.
In cazul nostru, celor 2 situatii in care am folosit time-out-ul au fost: deschisul masinii de spalat vase (unde implicit erau cuitite, elemente periculoase pentru el) si aragazul ( din motive lesne de inteles).
Eu cred cu fermitate ca, asa cum inveti un copil, prin repetitie, culorile sau animalele, tot asa, fiind consecvent si ferm atunci cind are un comportament cu care nu esti de acord sau e periculos, copilul va pricepe, in cele din urma. Mai cred, de asemenea, ca nu poti sa ai pretentia ca un copil sa STIE sa se comporte de unul singur sau sa te miri cind la 3 ani se trinteste pina jos cind pina atunci i-ai permis sa faca absolut orice plecind de la premiza "ca e mic" sau e "doar un bebe".
Bryce stie deja cind ii spun "Nu, NU" nu mai insista, nu mi s-a trintit o data pe jos, nu a urlat niciodata in public de sa fiu nevoita sa parasesc locul respectiv. Sunt foarte curioasa cum vor evolua lucrurile pe viitor insa, stiu sigur ca, eu, ca parinte, voi fii ferm atunci cind trebuie sa fiu ferm si dulce si blajin aunci cind situatiile o cer.
Ne-am petrecut si noi frumos de Halloween. V-am pus pozici mai jos:
http://family.webshots.com/photo/2624098230104756238tYKjJr
Acum ne pregatim sa plecam pentru citeva zile in Canada. Mai exact, Ottawa si Montreal. Abia astept, cu ocazia asta o sa vizitam si pe o prietena cu care am lucrat la filme in Romania. Si bineinteles, vom lua o gura de zapada si vreme rece. Ne pregatim paltoanele si fularele. :))
Hai pupici dulci,
Clara si Bryce
ClaraJ spune:
Si mai vreau sa adaug ca tot ce scriu aici sunt parerile mele si bineinteles ca fiecare mamica isi creste copilul dupa cum crede si considera ca e mai bine si mai portivit pentru familia sa.
Va mai pupam o data,
Clara si Bryce
blanca000 spune:
Buna si de la noi,
Cam rarut, stiu..dar uite ca nu imi gasesc timp mai deloc sa deschid PCul.
Eva a reusit sa raceasca, nu stiu cum dar a racit, are muculeti si cam stranuta. Ii dau oscillo si sper sa ii treaca rapid. Vremea asta e dubioasa rau de tot..umeda si incetosata, cand cald, cand frig,si uite ca ne-am mucosit.
Avem si noi 1 luna de cand tzitzi a iesit din peisaj, acum ca le vede zice "tiii tiii" si apasa ca pe buton . Ii dau Humana Junior gata preparat la cutie. Cam 250 ml seara si tot asa pe la 4-5 dimineata..500 ml/zi. Voi cam cat lapte le dati pe zi?
Altfel ma zapaceste, joaca si iar joaca, alrgatura si vorbaria la greu..azi a zis "nani" pentru prima data..in fiecare zi un cuvant nou..deja dialogam. Imi cere, ma cearta, vorbeste cu papusa bebe, danseaza..ehehe si cate si mai cate..Aaaa si cel mai cel ma pupa la greu (cu muci sau fara)..prin plasa de la tarcul cu bile, prin gratiile de la patut, din brate , de jos, prin grilajul d ela locul de joaca..."mami pupic"..si eu ma execut instant
Motana esti in Buc? Eu abia acum am aflat..de tot?
Noce incearca pur si simplu sa nu ii mai dai la cerere. Schimba un alaptat cu ceai sau apa. Primele 2 zile va face mofturi dar apoi vede care e treaba. Cred ca e incomod sa alaptezi prin oras mai ales in unul conservator.
Cine mai da retete pentru bebici..ca a mea tot intr-un meniu s einvarte si da semne ca sa cam saturat.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
emanouela spune:
neata fetele
noi am ajuns cu bine in Rom, drumul fu ok, fara incidente, piticul fu ft cuminte....m-a cam cocosat ca nu am luat carutul dar a trecut....deci acum va salut de pe plaiuri moldave
Giova spune:
haideti la o !
Noi bine, piticul ieri a dormit doar un somn, asa ca nu a mai fost probl. de , caci avea lapticul la el. Cred ca ar bea de fiecare data cate o sticla de lapte...poate asa scap si eu de trasul de bluza si uita si el de tzitzi.
Am profitta de vremea buna si am stat pe-afara. cat mai e frumos, stam prin parcuri...tare le mai place.
Anemona cuminte rau Alex al tau...daca dupa numai 5 zile a renuntat si uitat de tzitzi, tinand cont ca l-ai alaptat exclusiv. Edi al meu beau formula cam 600 ml pe zi si tot nu a uitat de tzitzi...sper sa mergem inspre bine.
Uliiasi nastere usoara surorii tale si un bb sanatos!
Theea am incercat sa votez si nu prea pot...zice sa bag nu stiu ce cod....
De ce sa-i dai supliment de lapte? sigur se satura cu lapticul tau Alessia.
patricia nu am luat nimic de sani...deja s-au micsorat si sunt moi de tot. eu nu mai aveam lapte...foarte putin era...mai mult de liniste lua sanul, caci bea si formula de la 11 luni.
asa am patit si noi cu ghetele de la Marco...Edi are piciorul mai lat si cu pernitze deasupra...Marco e finut si ingust....are vreo 2 perechi pe care nu i le pot da.
noce de cate ori suge Filip? bea mult?
Motana sa va traiasca proaspata crestina. sa va acomodati rapid cu vremea rece si hainutele groase. ai gasit leggins? eu am vazut, doar numai pt. femei.
Clara super pozele si costumatiile lui Bryce. cred ca murea marco daca vedea pe baietelul din parc costumat in Buzz din Toy story. avem si noi cizmulite la fel...pacat ca nu sunt si costume dintr-astea.
Blanca Edi bea cam 850 ml lapte/zi. si de papat papa foarte bine, 3-4 mese/zi. Intre ele mai un fruct, un biscuite, un orez espandat.
Al meu e ciorbar/supar mare...asa ca papa cu placere orice fel 1. azi fac o ciorba de varza si ii voi da si lui. ieri a avut tocanitza de pui cu cartofi piure. eu ii dau din mancarea noastra, din care se poate da....rar cand mai fac doar pt. el.
Emanouela bine ati ajuns pe plaiuri mioritice. de acum esti o fericita...ai timp doar pt. tine. Bunicii la treaba!
fug si eu la treaba, nu stiu pe ce sa pun manan acum cat doarme.
si o zi faina sa aveti.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi