Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (4)
Raspunsuri - Pagina 17
Elyante spune:
Geniest, la noi in clasa invatatorul a fost concesiv si a permis baietilor sa se imbrace cu o camasa alba si pantaloni negri. Cind am cautat pe net rochita, am vazut si costume de fulg de nea pentru baieti dar erau cam la aceleasi preturi cu rochitele (parca 160 RON). Poate merita sa inchiriezi.
Maadi, voi scoateti dintisorii la dentist? Eu i-am scos toti cei 6 dinti de lapte pierduti pina acum acasa. Cu ata. ![]()
geniest spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri. A venit ieri de la scoala si mi-a zis tot asa: pantalon si camasa alba, impecabila.
Asa ca...am scapat.
Incep sa am o problema: nu i-au cazut decat 2 dintisori (cei de jos). Are 7 jumatate. Daca nu-i mai cad ????? Ce ma fac ???
taisia spune:
Buna dimineata doamnelor. Noi stagnam de saptamana trecuta la litera e, iar la matematica suntem la scaderea cu 2. Ne pregatim de serbare, o sa vina si mosul la scoala. Ieri am avut sedinta cu parintii si ni s-a sugerat ca in ultimele trei zile sa nu mai ducem copiii la scoala, asa ca vinerea viitoare luam vacanta.
As vrea sa intreb, acolo unde s-au dat testari, in ce consta? Ce subiecte au? Noi in afara de testele de evaluare din manuale si cate o dictare anemica, n-am facut nimic.
Dinubebe, am cautat Abecedarul aplicativ dupa care lucrati voi, dar am gasit mai multe variante. Ai putea sa-mi spui autorii, eventual editura? Multumesc.
mamica
Maadi spune:
Elyante - De regula mergem la dentist. Eu nu am avut curajul sa-i scot singura si sotul
nici atat. Dar ultimii 2 dintisori au iesit aproape singuri (unul cu ajutorul
doamnei).
L-am obisnuit cu dentistul si merge cu placere la consultatii, sigilari, etc.
Nu am vrut sa ne mosteneasca pe noi, care mergem doar cand nu-si mai fac
efectul analgezicele.
Taisia - Si noi la e am stat destul de mult. Saptamana aceasta au trect la i si c (mari si
mici), iar la mate la 8, dupa ce stagnasem la 7 vreo saptamana.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)
vali2000 spune:
buna
noi am trecut azi la"o"mic...din ce in ce mai multe cuvinte..propoziti...dialoguri... citit ..si tot asa
La mate si ei sunt la scaderi cu 2
La romana au avut ieri dictare...(cuvinte,propozitii) a luat Fb
Maine se duc la circ si unu la mana sunt bucurosi ca merg la circ...doi...ca nu au lectii de facut![]()
Serbare avem pe 16.12.10
Si referitor la teste..la noi astea se iau in considerare adica astea se trec in carnet am avut pana cum 2 la mate,2 la romana destul de complicate am reusit doar pe primul de romana si cel de acum de mate sa ii fac copie xerox..si toti care le-a vazut au zis ca destul de complicate
dar e ok ca ii pregateste mai bine.A si zis dna sunt buni..si trb ridicata stacheta![]()
Asteptam si noi vacanta...ca tota lumea de altfel
va pupp
ingridnen spune:
cand incepe vacanta ? Azi m-a bagat in ceata o mamica, spunea ca la unele scoli pe 17.12., la altele pe 22.12. ??
In alta ordine de idei, m-a prins Doamna la cotitura si mi-a spus ca Cristi scrie rau de tot... si sa fac cu el totul de la inceput in vacanta 
Ei nu prea au teme... doamna e pe stilul "teme minime"... si ieri a avut doar de copiat "E un nor mare"... ce a scris el era "Eun normar"
si asta la after-school
Nu spun ce certuri si ce scandal aseara ca sa scrie din nou aceste amarate de cuvinte. Nu mai spun ca sant tare dezamagita de lectiile de la after, ce-or face acolo patru ore cu invatatoarea nu stiu !
Am observat ca de cand l-au facut pe "r" mic, nu-l mai face corect pe "e".... se duce cu mana in sus si face bucla de la "r"
Asa ca ma asteapta o vacanta minunata, stres maxim, ca el nu face nimic din placere, doar constrans si amenintat cu pedepse
Imi aduc aminte... mama a fost invatatoare... niciodata nu a facut teme cu mine sau cu sora mea... eram foarte constiincioase, scriam si invatam singure... off, copiii astia din ziua de azi
Ingrid si Cristi 7 ani
ileanabadin spune:
Buna tuturor mamicilor,
Am mai scris doua mesaje insa nu stiu ce-am facut ca n-au aparut. Noi vom face serbare pe 21 dec, a mea e fulg de nea (va rog, dati-mi idei cum s-o fac atragatoare, o rochita alba este suficienta?), lectiile sunt multe si la abecedar si la mate. La ABC suntem la R iar la mate la adunarea cu 3. In fiecare zi are teme pe caietul cu patratele si liniute, pe cele suplimentare si in culegere. Doamna cere mult de la copii. A mea a luat la dictari FB ori -FB iar la mate, in sfarsit, a luat un FB la testare dupa ce luase trei de B consecutiv. De scris nu prea scrie senzational insa nu doarme pe foaie ci scrie foarte repede. Aseara, din proprie initiativa a scris pe un biletel "Ina are mere, Riri are un an si Ilana are un nai" (pe mine ma cheama Ileana, i-am spus ca a papat o litera insa nu-si daduse seama. Pe L si l nu l-au studiat dar am observat ca-l facuse binisor. In schimb cand au fost la E mare de mana a fost prapad. Cred ca am facut cu ea vreo zece randuri pana au inceput sa-i iasa si ei E-urile. O sa vina Mosu, (l-au gasit cateva mamici cu 145 de euro pe ora). Sincer, mi se pare cam mult, dar ce sa faci, minoritatea se supune. Va imbratisez cu drag si spor, indemanare si rabdare.
Cu drag si ganduri curate, Ileana
taisia spune:
Vali2000, cand ai timp, da-mi si mie niste exemple de exercitii din alea de la teste. Multumesc.
Eu ma conving pe zi ce trece ca doamna nu e ce mi-as fi dorit. Adica in afara de faptul ca nu tipa la ei, alte plusuri nu vad, mereu ne spune sa lucram cu ei acasa in avans, la scoala scriu 3 exercitii si acasa avem 3 pagini, nu stiu, parca mult prea mult pasat lucrul spre parinti. Acum 2 saptamani a venit cu o foaie de cuvinte, cu litere pe care nu le facusera la scoala, ca o are de citit pe weekend. Nu prea e normal dupa parerea mea.
mamica
ingridnen spune:
pe noi doamna nu ne lasa sa lucram in avans ![]()
si nici teme nu da, decat foarte putine.
Insa daca ar face mai mult la after, as fi mai multumita.
Am scris eu mai sus, ce "tragem" cu scrisul... Doamne-fereste sa faca baiatul ceva din proprie initiativa./. e jale. Si eu nu mai stiu cand sa-mi fac timp, taica-sau e complet pe dinafara, vine la ora 20 acasa, mananca si se culca. Iar cade tot greul pe mine, ma mir ca le mai duc pe toate 
Ingrid si Cristi 7 ani
vali2000 spune:
TAISIA iti pot spune la mate ca am testul aici la birou ca primul test de romana nu cred ca mai are valabilit ca sa zic asa...
Deci au avut 7 subiecte....
pc.1) aveau de scris crecator si descrescator de la 0-10
pc.2)au avut 8 exerc. si anume de numarat din 2 in 2 si din 3 in3 crescator si descrescator numere pare si impare adica era scris de dna 0 aveau 4 casute libere si dupa scris iar 10 (si ei trebuiau sa completeze)si tot asa eu iti scriu rezolvarile si tu daca vrei cand ii dai sa rezolve le pui doar pe primul si ultimu(asa era si la test restul trb completat)Si anume(sunt 8 ex.) 0,2,4,6,8,10/10,8,6,4,2,0/
1,3,5,7,9/9,7,5,3,1/0,3,6,9,/9,6,3,0/1,4,7,10/10,7,4,1
pc.3)Completati ciferle acre lipsesc-6exerc.(tot asa iti scriu rez.si dupa iti scriu ce era scris de dna)2,3,4,5,6,7,8(era scris 2,5,8)dupa 10,9,8,7,6,5,4(era scris 10,8,5)dupa 5,4,3,2,1,0(era csris 5,2,0)dupa 4,5,6,7,8,9,10(era scris 5,6,10)dupa 3,4,5,6,7,8,9,(era scris 3,6,9)dupa 4,5,6,7,8,9(era scris 4,7)
pct.4) Completati multimile care lipsesc adica sper sa intelegi un patrat impartit in 2 intr-unul era desenat un triunghi in altul nimic si jos era trecut nr.5..adica descompunerea lui 5 si ei trb sa scrie in dreptul la acel triunghi nr.1 si in celalat sa vada cate mai trb sa deseneze si sa scrie sa ajuanga 5..adica 4...si la pct. asta au avut 5 astfel de exercti(in care descopuneau pe 5,8,6,10,9)
pct.5)Aveau date nr.2,0,5,7,9,4,1,,3 si trb sa le aranjeze crecator
pct.6)aveau iar mai multe nr. si anume 4,1,9,5,7,2,8,6,10,3,0, si trb sa coloreze cu verde cele mai mari decat 5,cu rosu cele mai mici decat 5 si cu galben nr. egale cu5
7 pct. au avut asa sa descompna singuri nr.8,6,7,4,10,9,5..cate 3 variante pt fiecare nr..deci in total erau 21 de descompuneri
Sper sa fi inteles ce am scris![]()
te pup