Renuntarea la produse lactate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

asa credeam si eu ca am intoleranta, pana mi-am facut testul de respiratie.

eu nu mananc derivate lactate si lapte de cand aveam 3 ani, imi fac greata. il mananc doar in dulciuri.

deci, Mindy, se poate trai si fara lapte :)

daca beau lapte cu intentie am exact ce ai zis tu: crampe, balonare, diaree. si da, simptomele sunt mai puternice daca il beau pe stomacul gol.

edit: probleme de respiratie ai cand consumi lactate? hiperventilatie, in genul atacurilor de panica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Fetelor, vreau sa stiu daca este printre voi cineva care a renuntat la produse lactate pt o perioada sau definitiv.

Alaptez si dr mi-a zis sa fac o dieta de eliminare sa observ ce ii provoaca bb-lusei gaze, dureri abdominale, discomfort, mucus in scaun.

Am observat ca de cand am renuntat la lactate (branza, unt, iaurt, inghetata-toate derivatele), bb se simte mult mai bine, sa spun sincer si eu ma simt mult mai bine si am inceput sa slabesc in zona taliei fara prea mult efort, si tenul arata mai sanatos. Eu eram mare mancatoare de branza si iaurt.

Intrebarea este:
-pot sa dezvolt intoleranta la lactoza odata ce reincep lactatele, daca am facut o pauza lunga de consumare lactate?
-imi afecteaza in vreun fel negativ sanatatea schimbarea asta de regim?

putem vorbi la subiect si despre lactate in general, daca va fac bine sau nu, daca sunt absolut necesare in dieta sau nu, etc.

Salut, prietena mea a facut acelasi lucru pentru fetitza ei care nu tine mai nimic din lapticul de la o masa. Nu poti dezvolta intoleranta la lactoza. Eu am primit recomandari de renuntare la produsele lactate atat de la cosmeticiana (pe care nu am vrut sa o cred) cat si de la o alta prietena a mea care e nutritionist. Se pare ca desi nu au alergie severa la lactoza, organismul multor persoane nu proceseaza bine produsele lactate (se pare ca nu numai lactoza ar fi de vina ci si unele proteine). Prietena mea imi zicea ca sunt o gramada de afectiuni care pot fi relationate cu consumul de lactate. Ea recomanda inlocuirea cu soy milk si lapte de cocos parca.

Exista o gramada de modalitati de suplinire a lactatelor in dieta asa ca nu are ce sa te afecteze. Eu refuz sa renunt la ele pentru ca oricum sunt mofturoasa la mancare si probabil n-as mai manca nimic.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 38+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 13 zile, dar bebe nu se grabeste
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput