Ma doare sufletul dar nu mai pot...
Raspunsuri - Pagina 9
mirela0521 spune:
bravo! vad ca in sfarsit te-ai "luminat", pari sa stii ce ai de facut si parca ai inceput sa ai atitudine fata de toata treaba asta. nu mai este timp sa-ti plangi de mila si sa pierzi timpul. taie buruiana de la radacina si mergi mai departe! bafta...
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
mihaela_Beje spune:
ma doare sufletul cand vad ca atatea fete trec prin situatii de acest gen . am citit ce ai patit cu sufletul la gura si parca incercand sa ma gandesc ca totusi..prietenul meu nu este la fel..dar ceva mic acolo in mine striga tare ca dimpotriva ..incepe tare sa semene cu fostul tau . Si al meu a inceput de curand un joc al mintii cu mine ....cand totul este bine cu noi , suntem fericiti, cand dintr-o data totul se strica . Si el a inceput sa ridice vocea la mine , eu sunt vinovata pentru orice este rau, eu sunt vinovata ca nu ne mai ajungem cu banii , ca el munceste atat de mult si eu nu apreciez cat munceste el, eu sunt vinovata ca nu fac cum vrea el si atunci cand vrea el...offff
Nu mai stiu nici eu ce sa fac , dar cred ca deja finalul il stiu , nu cred ca mai are rost sa astept sa se schimbe , sa fie iar cum eram la inceput . Chiar am crezut ca mi-am intalnit barbatul langa care voi imbatrani
Kahyla spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_Beje ma doare sufletul cand vad ca atatea fete trec prin situatii de acest gen . am citit ce ai patit cu sufletul la gura si parca incercand sa ma gandesc ca totusi..prietenul meu nu este la fel..dar ceva mic acolo in mine striga tare ca dimpotriva ..incepe tare sa semene cu fostul tau . Si al meu a inceput de curand un joc al mintii cu mine ....cand totul este bine cu noi , suntem fericiti, cand dintr-o data totul se strica . Si el a inceput sa ridice vocea la mine , eu sunt vinovata pentru orice este rau, eu sunt vinovata ca nu ne mai ajungem cu banii , ca el munceste atat de mult si eu nu apreciez cat munceste el, eu sunt vinovata ca nu fac cum vrea el si atunci cand vrea el...offff Nu mai stiu nici eu ce sa fac , dar cred ca deja finalul il stiu , nu cred ca mai are rost sa astept sa se schimbe , sa fie iar cum eram la inceput . Chiar am crezut ca mi-am intalnit barbatul langa care voi imbatrani |
ai multa grija sa nu ajungi in situatia mea...dependenta psihica pe care ti-o creaza este foarte greu de depasit...eu imi "carpesc" ranile, ma simt atat de debusolata si confuza...ai multa grija, vezi semnele, caci eu le-am vazut putin mai tarziu.
ai grija de tine
emilia.m spune:
citat din mesajul lui Kahyla imi spunea mereu ca [...] o femeie tace si lasa barbatul sa se calmeze in timp ce toarna jigniri si injuraturi...pentru ca e barbat si femeia trebuie sa inteleaga ca este o faza de moment si sa nu ia totul personal...daca ma jigneste, asta nu inseamna ca nu ma respecta...[...] el zicandu-mi mereu [...] ca niciodata nu voi gasi pe cineva care sa nu jigneasca sau sa injure si daca gasesc, acel cineva le face pe la spate...adica oricum ar fi barbatii toti vor jigni, vor minti , vor insela eventual... |
Kahyla, ia gandeste-te cum ar fi fost sa-ti spuna ca exista barbati buni pe lumea asta, barbati al caror creier functioneaza corect, barbati care considera ca jignirile sunt lipsa de respect...
De ce ar fi venit sa-ti spuna ca exista barbati pe lume care te pot iubi cu adevarat fara sa-ti aduca injurii nici in fata nici pe la spate, fara sa te insele sau sa te minta? Daca ti-ar fi zis asta ai mai fi stat cu el? Clar ca nu. Si scopul lui nu era sa te tina langa el ca sa abuzeze mai mult si mai mult de tine? Evident ca da.
Bine ca v-ati despartit. Vor trece anii si te vei uita in urma la aceasta eperienta si vei vedea ca despartirea asta e sus in topul celor mai bune decizii pe care le-ai luat.
Fereste-te de el de acum inainte si fii mai atenta si in ce relatii intrii pe viitor pentru ca mai umbla liberi prin lume si alti "barbati" asemeni lui. Ai grija de tine.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Kahyla spune:
inca sufar, inca plang de nervi si de oftica...dar ma simt mai bine decat inainte...
va multumesc fetelor pentru sfaturi si pentru gandurile bune
ayleen spune:
Kahyla, bineinteles ca ti-e greu sa traiesti acum fara el. Noi toate ti-am explicat ca intretii o relatie nociva cu un barbat abuzator, cu mania controlului, etc. Dar nimeni nu ti-a spus cum sa traiesti mai departe.
Codependentii nu sunt doar cei care traiesc langa alcoolici sau drogati. Sunt si cei care traiesc cu abuzivi, paranoizi sau grandomani.
Nu incerc sa te ofensez, incerc sa-ti trag un semnal de alarma. Codependentul nu ia decizii de capul lui pentru ca nu stie daca e in stare sa ia decizii corecte. El are nevoie sa i se spuna ce trebuie sa faca si face. Uneori isi neaga propriile crezuri si principii, ca sa fie bine, dar asta e alta poveste. E normal acum sa simti nevoia de indrumarea cuiva. Asta este insasi definitia codependentei: nevoia de a fi controlat. In felul asta codependentul incepe sa creada ca are o mare si rarisima calitate: obedienta, flexibilitatea. In cazul tau, feminitate, capacitatea de a lasa in seama barbatului povara deciziilor, cu eleganta si finete.
Ei bine, nu-i asa! Si tu esti perfect capabila sa traiesti cum vrei, fara sa-ti spuna nimeni daca e bine sau nu.Si mai ales, pe pamant nu suntem nascuti ca sa facem pe plac cuiva. Si, oricum, nu pentru a smulge laude, cuvinte admirative sau un strop de tandrete de la partener.
Citeste, te rog, despre codependenta, pe internet. Vei gasi unele raspunsuri care s-ar putea sa te sustina in decizia ta de a te desparti de omul urat cu care ai avut relatie.
Esti o persoana inteligenta si cu repere sanatoase, doar ca, din lipsa de experienta cu oamenii si dintr-o prea mare nevoie de apreciere si admiratie, te-ai abatut de la linia dreapta.
Crede-ma, va fi foarte placut sa descoperi ca poti fi iubita si respectata si fara a face mare branza sau mari eforturi. Cunosc femei care nu sunt nici foarte frumoase, nici foarte blande, nici cu banuti, nici prea curate sau gospodine, si sunt totusi adorate de barbatii lor! Respectate, menajate, dragalite si dorite. Asa ca eu chiar cred in faptul ca, pentru a fi iubita de un barbat, cel mai adesea NU TREBUIE SA FACI NIMIC SPECIAL. Si in nici un caz nu trebuie sa-ti lasi deoparte principiile tale, ca sa ti le insusesti pe ale lui.
Citeste despre fenomenul despre care ti-am atras atentia si repeta-ti pana nu mai poti ca esti o femeie intreaga, care nu are nevoie sa i se spuna ce sa faca. La urma urmei, ce-i aia sa-ti spuna altul ce sa faci?!
Kahyla spune:
ayleen...da, stiam ca sunt codependenta, mi-a spus cineva mai demult asta, stiu ce inseamna, am citit candva totul despre codependenta si cauzele ei. are foarte mare legatura cu copilaria mea, nevoia de a fi iubita de o persoana de sex masculin, din cauza lipsei iubirii tatalui meu.
am citit foarte multe chestii...imi stiu toate lacunele, ca sa spun asa, trebuie doar sa le si rezolv
va multumesc tuturor pentru ajutor
luisa1983 spune:
citat din mesajul lui Kahyla inca sufar, inca plang de nervi si de oftica...dar ma simt mai bine decat inainte... va multumesc fetelor pentru sfaturi si pentru gandurile bune |
Buna! Ti-am citit povestea , esti foarte puternica , stiai?!
Scrii la un moment dat :,,mama mea s-a despartit de tatal meu pentru ca o jignea, o injura si la un moment dat o batea si o insela..." , deja ti-ai raspuns la multe dintre intrebari vis-a-vis de comportarile partenerului tau de viata ,numai ca ai suportat pentru ca ai simtit ca nu le spune intr-un ,,anumit" fel(cred!). Afla adevarul(motivul), te vei simti mult mai bine! Sa nu crezi ca nu te mai iubeste sau ca o sa-l stergi definitiv din sufletul tau dar, vei merge ,,astfel" mai departe!El pare din descrierile tale un barbat posesiv care are voie sa fie cu 500 de femei si devine violent cand partenera sa indrazneste sa priveasca dincolo de cat i se permite! Dar chiar si asa, amintesti ca te face proasta si urata, acest lucru m-a intrigat (n-am auzit asa ceva,spuse in fata, ba din contra antonimele lor ), mai cauta, poate vei afla raspunsul!Nu esti nici proasta si nici urata , uita-te in oglinda!!! Bafta!