Ma doare sufletul dar nu mai pot...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kahyla spune:

m-am gandit atat de putin la mine si atat de mult la cum sa-l fac sa se schimbe, cum sa ma schimb eu ca sa nu mai fiu jignita si redusa la zero...
mi-am amintit niste discutii pe care le-am avut inainte de despartire...am zis, doamne, cum am putut fi atat de oarba?

i-am spus ca merit respect si ca daca el nu-mi va oferi respectul voi gasi intr-adevar un barbat adevarat care sa mi-l ofere si ca el nu face fata la femei, ci se descurca doar cu sclave.El mi-a spus ca si-a dat seama ca fac fata si la 10 barbati in acelasi timp si ca a fost prea prost sa stea cu o dementa ca mine, ca nu o sa mai am noroc si ca urmatorul citez (desi mi-e cam rusine sa spun aici) o sa-mi dea la m-ie si o sa ma arunce cand o sa vada cat de dementa si c--va sunt...ca suntem o rasa de nef---te, frustrate care urasc barbatii ca sunt prea inteligenti sa stea langa demente ca mine...
peste 5 minute imi spunea ca sunt femeia vietii lui...

astea sunt vorbele pe care le-am inghitit pentru ultima oara, l-am jignit si eu, am ajuns sa jignesc extraordinar de mult dar nu rezolv nimik, ci doar devin ca el...

multumesc fetelor pentru sprijin, ma simt mult mai bine...nu o sa ma mai intorc la acest tratament, poate el sa-mi spuna in luna si stele dar m-am regasit in prea multe povesti de-ale voastre si stiu acum ca nu se va schimba niciodata, ci va face si mai rau.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:

oricum...desi a trecut vreo saptamana de la despatire, nu mai ma intorc, stiu ca voi fi jignita si umilita toata viata cu diferite scuze...si poate mai tarziu o sa am si "norocul" sa ma bata si sa-mi spuna ca e vina mea ca am gura mare...si sa ma insele tot din vina mea, o sa-mi spuna sigur ca din cauza ca am facut 10 minute, in loc de 7 pana acasa si stie el sigur ca l-am inselat in 3 minute ca simte.

Sper sa-ti pastrezi gindul bun si sa nu te induioseze cu cine stie ce gest "elegant". Repeta-ti pina nu mai poti ca nu are cum sa se schimbe, dar din pacate tu ai cum sa te schimbi intr-o victima fara scapare. Deja te-a facut sa te indoiesti de tine, sa te justifici (nu inteleg cum nu i-ai inchis telefonul in nas pentru ultima oara cind si-a permis sa te intrebe de ce raspunzi mai greu), sa-ti cauti scuze la gesturi normale...Lasa amintirile frumoase la locul lor si da-i un sut in fund la prezent! In caz ca ti-e frica de singuratate, e adevarat ca e greu sa gasesti sufletul pereche/marea iubire, dar de imbecili misogini ca actualul tau partener e plina lumea, asa ca poti sa-ti imaginezi ca pierzi exact un gunoi si e plina strada de altele!
In sfirsit, te las cu deciziile tale si sper din tot sufletul sa nu te mai desconsideri si sa renunti la el. E plin netul de povesti dramatice, de femei aproape fara iesire, tu ai sansa sa scapi doar prin vointa ta. Daca nu o folosesti, peste un an sau doi sfaturile noastre nu vor mai valora doi bani!

multumesc pentru sprijin tie si tuturor fetelor care s-au implicat in povestea mea

chiar daca imi spune vorbe frumoase sau gesturi "elegante" mi-au ramas prea viu in minte toate jignirile si injuraturile...ranile mele sunt inca deschide si nu vreau altele noi...si stiu ca mai tarziu nu o sa mai gasesc iesirea, o sa ma invart in labirint si doamne fereste, sa am si un copil de care sa fiu raspunzatoare...atunci chiar ca as deveni o umbra...

am vazut ca in toate povestile, toti spun aceleasi cuvinte, toti fac aceleasi gesturi...parca toti sunt de fapt unul singur, mi se pare incredibil, macar daca ar fi avut alte texte, dar se pare ca toti le copiaza din aceeasi "carte"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Bravo Kahyla ai facut o alegere excelenta, de data asta ti-ai luat tie apararea!

Pe mine m-a ajutat enorm in etapa asta sa merg la psiholog. Este o perioada grea si un psiholog alaturi te ajuta sa treci prin ea mai bine, mai in siguranta,chiar daca nu neaprat mai repede.

Felicitari inca odata, ma bucur foarte tare pentru tine!

Mergi la inceput

Trebuie sa recunosc ca nu ma gandeam vreodata ca niste persoane straine se vor implica sa-mi deschida atat de bine ochii...ma asteptam la multe crtici si la chestii banale...

va multumesc din suflet

acum am devenit constienta 100% ca nu se va schimba vreodata, pana acum vreo 2 zile eram constienta doar 99%...asfel 1% ma gandeam sau speram ca se va schimba si vom trai fericiti pana la adanci batraneti

m-am regasit in prea multe povesti...in primul stadiu...apoi le-am vazut si pe celelalte in povestile voastre si nu vreau sa ajung acolo cu ajutorul meu...toti fac la fel...te abuzeaza, apoi te "iubesc"...in final uita sa te mai "iubeasca" si raman doar la ce stiu ei cel mai bine la abuz...

mult timo am crezut ca sunt de vina si ca e normal sa fie asa gelos cum imi baga el in cap pt ca ma iubeste...si chiar ma acuza pe mine ca eu nu sunt geloasa asa pt ca nu-l iubesc, de aia nu reactionez ca el...si odata i-am facut la fel si a zis ca sunt dementa

deci nu e bine nicicum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kahyla

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:

oricum...desi a trecut vreo saptamana de la despatire, nu mai ma intorc, stiu ca voi fi jignita si umilita toata viata cu diferite scuze...si poate mai tarziu o sa am si "norocul" sa ma bata si sa-mi spuna ca e vina mea ca am gura mare...si sa ma insele tot din vina mea, o sa-mi spuna sigur ca din cauza ca am facut 10 minute, in loc de 7 pana acasa si stie el sigur ca l-am inselat in 3 minute ca simte.

Sper sa-ti pastrezi gindul bun si sa nu te induioseze cu cine stie ce gest "elegant". Repeta-ti pina nu mai poti ca nu are cum sa se schimbe, dar din pacate tu ai cum sa te schimbi intr-o victima fara scapare. Deja te-a facut sa te indoiesti de tine, sa te justifici (nu inteleg cum nu i-ai inchis telefonul in nas pentru ultima oara cind si-a permis sa te intrebe de ce raspunzi mai greu), sa-ti cauti scuze la gesturi normale...Lasa amintirile frumoase la locul lor si da-i un sut in fund la prezent! In caz ca ti-e frica de singuratate, e adevarat ca e greu sa gasesti sufletul pereche/marea iubire, dar de imbecili misogini ca actualul tau partener e plina lumea, asa ca poti sa-ti imaginezi ca pierzi exact un gunoi si e plina strada de altele!
In sfirsit, te las cu deciziile tale si sper din tot sufletul sa nu te mai desconsideri si sa renunti la el. E plin netul de povesti dramatice, de femei aproape fara iesire, tu ai sansa sa scapi doar prin vointa ta. Daca nu o folosesti, peste un an sau doi sfaturile noastre nu vor mai valora doi bani!

multumesc pentru sprijin tie si tuturor fetelor care s-au implicat in povestea mea

chiar daca imi spune vorbe frumoase sau gesturi "elegante" mi-au ramas prea viu in minte toate jignirile si injuraturile...ranile mele sunt inca deschide si nu vreau altele noi...si stiu ca mai tarziu nu o sa mai gasesc iesirea, o sa ma invart in labirint si doamne fereste, sa am si un copil de care sa fiu raspunzatoare...atunci chiar ca as deveni o umbra...

am vazut ca in toate povestile, toti spun aceleasi cuvinte, toti fac aceleasi gesturi...parca toti sunt de fapt unul singur, mi se pare incredibil, macar daca ar fi avut alte texte, dar se pare ca toti le copiaza din aceeasi "carte"...

Sa-ti pastrezi demnitatea indiferent de persoana cu care vei fi, sa nu te mai lasi umilita in viata ta! Tine minte ca oamenii in general se comporta si se intind atit cit le permiti!! Eu am avut un prieten in liceu (nimic serios, pupaturi si filme, dragoste adolescentina) care s-a purtat fara repros cu mine si pe urmatoare lui prietena o altoia inclusiv in public. Nu spun ca asta il face mai putin mitocan si fapta lui ar fi de iertat, doar ca nu trebuie sa permiti cuiva nici sa ridice glasul, daramite sa spuna grozaviile de le-ai auzit tu! Daca nu te respecti tu, nu te respecta nici ceilalti!

Mergi la inceput

Da, Natasa...l-am lasat sa ma calce in picioare , pentru ca nu am ripostat decat facand ca el poate...mi-am pierdut respectul de sine din cauza lui si daca a vazut ca ii merge a continuat...

intr-adevar cum ii spuneam sa termine cu jignirile ca nu merit cu atat mai mult jignea si injura, cu cat ii spuneam ca o terminam, cu atat facea mai rau sau se schimba o zi si spunea "vezi, eu ma port frumos, iti vorbesc frumos si tu tot suparata esti, nu-ti convine nimic"...apoi dintr-o prostie, un motiv oarecare ma facea proasta..."mare lucru"...si zicea "incerc sa ma port frumos dar tu nu ma ajuti deloc sa ma port frumos ca ma enervezi mereu ca nu-ti convine nimic sau ma provoci intentionat"

exista prea multi barbati asa care se simt bine sa subjuge o femeie pe care o considera fara drepturi si care nu are voie sa aiba sentimente...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Kahyala, exista si barbati care respecta femeile, le iubesc, etc. Exista. Ce e al tau e pus deoparte, lasa-l sa vina! Bravo pt. curajul de a "rupe" relatia abuziva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nilufera spune:

Nici eu nu credeam ca poate o femeie normala sa ajunga in situatia asta pana cand nu am vazut asta vara acest lucru la o prietena fbuna; trebuiau sa se casatoreasca si in ultimul moment a avut taria sa rupa totul; apoi mi-a povestit tot despre abuzul psihic pe care il traia in ultimul an, dupa 3 ani de relatie de vis;am stat langa ea si am sustinut-o zilnic pana si-a mai revenit; tipul de genul asta nici nu renunta usor...bineinteles ca era vina ei in tot, sigur ca el era cel mai bun si nimei nu se mai uita la ea in afara de el, bineinteles ca ea era cea mai urata si cea mai proasta persoana din lume si el marele rege ii facea favoarea sa sta cu ea etc etc;da, si ea credea tot ce ii spunea si se invinovatea de tot;bieinteles ca asa urata si proasta cum ii zicea ca e il insela in fiecare secunda si trebuia sa stie el tot ce face cu cine cand si cum;o suna zilnic sa o jigneasca;a inceput sa o si traga de par la un moment dat, bineinteles tot din vina ei, il facea sa se enerveze asa de rau incat ii venea sa o bata; am ramas uluita cand mi-a ovestit toate astea mai ales ca ea credea inca ca era vinaei si ca asa e normal sa fie intr-o relatie; si NU vazuse asta in familia ei, dimporiva....intr-un final dupa luni de suferinta a gasit un alt baiat f ok care s epoarta normal cu ea; problema este ca ea nu stie ce e normal, i s epare ciudat ca nu o suna de 200 de ori pe zi sa o intrebe ce a facut in fiecae minut si ca o sacaie cu tot felul d egelozii idioate; o sa-si revina la un moment dat, chiar daca fostul o suna si acum si ii spune ca nu a gasit pe nimeni inca ca toate sunt c...si ea a fost cea mai si cea mai din viata lui etc etc; ti-am zis asta ca sa intelegi ca poate rasari soarele si pe strada ta important e sa-l vezi:)iar de el nu o sa scapi asa usor cel putin pana nu isi gaseste o alta victima..vampiri energetici sunt aceste persoane, iti iau energia din tine pana se simt ei bine iar pe tine te lasa vlaguita...eu zic insa sa iti rezolvi in tine si problema cu tatal tau ca sa dai peste un alt vampir d-asta..important e sa iti pui ordine in suflet inainte sa treci la alta relatie;succes!

Mergi la inceput

Multumesc pt sfaturi,Nilufera

Da, mult timp am crezut ca este normal sa se poarte asa si ca este vina mea...seamana izbitor de mult cu ce am trait eu...mereu am zis si ma repet mi se pare incredibil ca toti au aceleasi cuvinte, aceleasi gesturi...ei chiar se simt bine in situatia asta se pare, ca nimeni altcineva nu suporta atata cearta si atatia nervi...si mai ales daca i le intorci, face si mai rau...si mereu este vina ta, a prietenei tale, a pisici, a catelului
cel mai mult il enerveaza ca sunt (aparent) aroganta si plina de mine...nu a putut oricum sa-mi spuna urata, pt k ar fi prea pe fata vrajeala...dar spunea chestii de genul :"vai, te crezi printesa, ce te crezi asa frumoasa, esti prea aroganta si eu incerc sa te cobor cu picioarele pe pamant"...desi eu ma simteam cea mai urata si proasta persoana, in fata lui am jucat un rol de narcisista...rareori s-a luat de aspectul meu fizic, poate pt k avea convingerea ca nu ma atac, cum aratam...in schimb spunea ca exa lui era cea mai frumoasa...

ma bucur ca prietena ta este mai bine si ca o sa-si revina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

Draga mea imi pare nespus de rau pentru tine

In primul rand acest om nu merita nici sa-ti calce pragul casei. Te abuzeaza psihic, el are nevoie de un control psihologic, sincer.
Nu inteleg de ce trebuie sa te schimbi pentru el ??? Tu esti o fata frumoasa, desteapta, normala. Din contra , sa se schimbe el fata de tine. El sa-si controleze iesirile ciudate pe care le are . Acest om nu se va schimba niciodata in bine.

Nu-l mai lasa sa stea langa tine. Ai o singura viata. Pacat sa stai langa el si sa-ti plangi de mila, sa fi jignita .
Incerca sa fii puternica, asa vei reusi sa treci peste despartire. Barbati sunt in lume, vei gasi unul care sa te merite. Nu unul care sa te jigneasca din 5 in 5 minute.
Eu lucrez cu femei victime ale violentei in familie si stiu ce patesc si ce greu le este
Sunt multe de spus. Aici ti-au scris fete care din pacate au trecut prin asa ceva. I-a aminte la ce au scris ele si-ti va fi bine.

Eu iti doresc din suflet sa-ti ajute Dumnezeu sa iei decizii intelepte. Te pup si mai vorbim

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)

www.trilulilu.ro/danybv/cf92b5c8a8098e" target="_blank"> Dedicatie pentru soacre

Mergi la inceput